Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#3901 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

BHF_Manijak wrote:
ultima_palabra wrote:
hz__semir wrote:sjajna forma Džeke, ali pitanje je dokad će moći držati ovaj kontinuitet.

Ne zato što je on loš, nego zato što ga debili od saigrača (izvini cyprus, ali je tako) ne trpaju loptama. Milner, Aguero, Tevez, sve šatro neki znalci, nijedan mu nije pripremio nijednu šansu. Sva tri gola koja je dao ove sezone, dao je bez asistencije. Golčina Unitedu, gol Swanseu nakon odbice, te ovaj jučerašnji gol kada se sam izborio za loptu.

Dakle, dok god bude sposoban napraviti sam sebi priliku, biće i golova, jer ovi drugi parmaci mu to ne mogu ili neće. I onom primjeru Teveza jučer, kad je pola minute držao loptu i gledao Džeku samog, a nije mu je htio dati, se najbolje vidi da neće, a ne da ne mogu.

Ali eto, valjda ova tri parmaka govore isti jezik, pa se super razumiju, jel' de Mancini?
Pa ne moraju ga trpati, nek trpa on njih... sve dok pobjeđuju ;-) Meni je onaj gol jučer bio samo šlag na tortu, i bez njega je Džeko odigrao strašnu all-round utakmicu i bio najbolji na terenu.
Daj Ultima nemoj izvodit, cuj nek on trpa njih, da mozda navijamo ovdje svi kolektivno za City to bi bio prioritet tj da ekipa Citya pobjedjuje, medjutim stvari drugacije stoje...A druga stvar, pa Dzeko je valjda spic igrac i logicno je da oni njega trpaju i pitaju loptama a ne on njih, pa nije vezni igrac ba! :roll:
Pa ne igra Džeko za navijače na sa-x forumu, nego za gazde u MCFC... što me nasmija, legendo :lol:

Dok tim pobjeđuje i on daje svoj doprinos, nema zime za Edina... svi znamo da je on sposoban davati golove, šta fali da malo kreira i postane kompletniji igrač, ovakvu igru kao jučer nisam nikad vidio kod njega. To što mi neobjektivno pljujemo Silvu, Aguera i ostale ako slučajno ne dodaju loptu Džeki na 50 metara kroz 5 igrača nije baš obrazac na koji razmišlja Mancini ;-)
Rookie

#3902 Re: Edin Džeko...

Post by Rookie »

quasar wrote:
Rookie wrote:
quasar wrote: Ovdje se bas ne vidi zbog slabe rezolucije ali u toku prenosa na SK je bio kadar tog fora i vidjelo se da Edin udara loptu
Čitaj i tuđe postove.
Naravno da citam, a ti bi mogao reci na koje konkretno postove mislis.
Na to što sam citirao. To što objašnjavaš gdje se šta vidi, nakon što sam postavio sliku tog detalja.
Abacija

#3903 Re: Edin Džeko...

Post by Abacija »

Popravio se Dzeko. Ko zmaj je kad potrci. :thumbup:
BHF_Manijak

#3904 Re: Edin Džeko...

Post by BHF_Manijak »

ultima_palabra wrote: Pa ne igra Džeko za navijače na sa-x forumu, nego za gazde u MCFC... što me nasmija, legendo :lol:

Dok tim pobjeđuje i on daje svoj doprinos, nema zime za Edina... svi znamo da je on sposoban davati golove, šta fali da malo kreira i postane kompletniji igrač, ovakvu igru kao jučer nisam nikad vidio kod njega. To što mi neobjektivno pljujemo Silvu, Aguera i ostale ako slučajno ne dodaju loptu Džeki na 50 metara kroz 5 igrača nije baš obrazac na koji razmišlja Mancini ;-)
Okreces teze ali eto...Nisam ni reko da igra za sa-x, no govorim da licno nemam nista od toga sto Dzeko kao u ulozi napadaca razigrava a klocevi fulaju dok sa druge strane dobiva lopte na kapaljku, niko ne kaze da treba da mu daju lopte sa 50m kroz pet igraca, ali kad vec ide kontra o covjek sam otvoren, onda je logicno da taj zadnji pas ide njemu u for, za sviju je logicno osim za Silvu, on vidi bolju varijantu na krilu i covjeku udaljenom 20metara od gola....
Madrid

#3905 Re: Edin Džeko...

Post by Madrid »

BHF_Manijak wrote: Okreces teze ali eto...Nisam ni reko da igra za sa-x, no govorim da licno nemam nista od toga sto Dzeko kao u ulozi napadaca razigrava a klocevi fulaju dok sa druge strane dobiva lopte na kapaljku, niko ne kaze da treba da mu daju lopte sa 50m kroz pet igraca, ali kad vec ide kontra o covjek sam otvoren, onda je logicno da taj zadnji pas ide njemu u for, za sviju je logicno osim za Silvu, on vidi bolju varijantu na krilu i covjeku udaljenom 20metara od gola....
Ako mislimo na istu situaciju, u toj situaciji je Džeko bio u ofsajdu, i ja sam kontao na prvu "pa sto mu ne izdade pacove jedan", al na snimku se fino vidilo :D
Riddle

#3906 Re: Edin Džeko...

Post by Riddle »

Da mu je na vrijeme pruzio pas, ne bi bio u ofsajdu. Dzeko se bio savrseno otvorio.
Riddle

#3907 Re: Edin Džeko...

Post by Riddle »

Edin Dzeko has created more chances from open play for team-mates than any other Premier League player this season.
quasar

#3908 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Samo nek igra ovako, bice vrh lige.
vernes81

#3909 Re: Edin Džeko...

Post by vernes81 »

Ma nek Dzeko odigra jos nekoliko ovakvih utakmica moci ce on zazmuriti i prstom birati klub, fakat postaje univerzalac a
ne spic koji ceka na 16m sa nategnutom kopackom. :thumbup: :bih:
ganjeta

#3910 Re: Edin Džeko...

Post by ganjeta »

udrch

#3911 Re: Edin Džeko...

Post by udrch »

ganjeta wrote:
Ovako mu nismo ni mi pjevali poslije Belgije..
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3912 Re: Edin Džeko...

Post by Entropio »

ganjeta wrote:
:thumbup:
Bosanski_kralj

#3913 Re: Edin Džeko...

Post by Bosanski_kralj »

udrch wrote:
ganjeta wrote:
Ovako mu nismo ni mi pjevali poslije Belgije..
Nek on zabije protiv Bjelorusa za pobjedu, ja ću ga "krkače" nositi kroz Bosnu cijelu. :oops: :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3914 Re: Edin Džeko...

Post by -LIBERO- »

ganjeta wrote:
Izgleda dobro odigrao Dzeko ovu tekmu :thumbup:
Hebeni sportklub i jos hebeniji HS.... :x
ganjeta

#3915 Re: Edin Džeko...

Post by ganjeta »

Gdje mu nismo pjevali protiv Belgije onu : zabijo ga nano,zabijo Edin Dzeko joj nano nanice :lol: :D

Al' ovi nisu normlani, gotovo svaki potez ide pjesma.Strašni su. :thumbup:
jeza u ledja

#3916 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Ooooooooo, Edin Dzekoooooo :music2: :bih:
fosil

#3917 Re: Edin Džeko...

Post by fosil »

Jos malo ce se i Blue Moon, po dernecima kad se popije, poceti pustat. :D
Baudelaire

#3918 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

fosil wrote:Jos malo ce se i Blue Moon, po dernecima kad se popije, poceti pustat. :D
Hahahah, mogu zamisliti, kad atmosfera dođe do usijanja, i kad samo jedan povede. OOOoooooooooooooooooo Edin Džekooooooooooooooooooo, i onda 20 minuta pjevaj :D
klixober

#3919 Re: Edin Džeko...

Post by klixober »

Lista najboljih igrala engleske lige (nešto slično kao Kicker-ova za Bundesligu):

http://www.premierleague.com/page/Playe ... manceIndex

Samo napadači:

http://www.premierleague.com/page/Top10 ... 06,00.html
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3920 Re: Edin Džeko...

Post by Chmoljo »

komeba wrote:Lista najboljih igrala engleske lige (nešto slično kao Kicker-ova za Bundesligu):

Samo napadači:

pa kad izbacuju tim sedmice? Džeko ima dobre šaMse :mrgreen:
klixober

#3921 Re: Edin Džeko...

Post by klixober »

Chmoljo wrote:
komeba wrote:Lista najboljih igrala engleske lige (nešto slično kao Kicker-ova za Bundesligu):

Samo napadači:

pa kad izbacuju tim sedmice? Džeko ima dobre šaMse :mrgreen:
Trebalo bi danas, pošto se igrala zadnja utakmica kola sinoć.
Koshpa

#3922 Re: Edin Džeko...

Post by Koshpa »

Moze li se kako "organizovat" da kad bude repka igrala u Zenici i ako Dzeko da go ( aBd ) da mu se pjeva ovo ooo Edin Dzeko oooo ? :mrgreen: Imam osjecaj da bi se sjebo kad bi cuo :dance:
klixober

#3923 Re: Edin Džeko...

Post by klixober »

Koshpa wrote:Moze li se kako "organizovat" da kad bude repka igrala u Zenici i ako Dzeko da go ( aBd ) da mu se pjeva ovo ooo Edin Dzeko oooo ? :mrgreen: Imam osjecaj da bi se sjebo kad bi cuo :dance:
Ja ću započeti (gdje god igrali) :D
zomri

#3924 Re: Edin Džeko...

Post by zomri »

Forward
Edin Dzeko, Manchester City, WhoScored rating 8.04
The Bosnian’s goal just after half-time proved to be the winner at the Reebok on Sunday. City’s 3-2 win over Bolton propelled them to the top of the table and Dzeko played a crucial part in their victory. He had 2 shots, scoring the 1 goal, and made a fantastic 5 key passes (the same total as Tevez, Silva and Aguero combined), setting up chances aplenty for his City team mates. Dzeko also had 3 successful dribbles and, drifting out wide to create space, and made 2 crosses, both successful. A WhoScored.com rating of 8.04 is indicative of a return to form.
http://www.whoscored.com/Blog/rczhwtva6 ... eek-Week-2
romanovero

#3925 Re: Edin Džeko...

Post by romanovero »

zomri wrote:
Forward
Edin Dzeko, Manchester City, WhoScored rating 8.04
The Bosnian’s goal just after half-time proved to be the winner at the Reebok on Sunday. City’s 3-2 win over Bolton propelled them to the top of the table and Dzeko played a crucial part in their victory. He had 2 shots, scoring the 1 goal, and made a fantastic 5 key passes (the same total as Tevez, Silva and Aguero combined), setting up chances aplenty for his City team mates. Dzeko also had 3 successful dribbles and, drifting out wide to create space, and made 2 crosses, both successful. A WhoScored.com rating of 8.04 is indicative of a return to form.
http://www.whoscored.com/Blog/rczhwtva6 ... eek-Week-2
dzeko dje ti je memic.-ma memic je bog oca mi.kolko s imo driblinga.tri.dva driblinga.tri driblinga jebo ga ...
ha ja sto si taki
Post Reply