Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kolegione

#3876 Re: RE: Re: Satovi

Post by kolegione »

spreca wrote:
iceman ze wrote:
spreca wrote:predvidjen je uglavnom za lijevu ruku........rijetki nose na desnoj(npr.Putin ako vam to nesto znaci :mrgreen: ) osim invalidi u lijevu ruku
Koji sat Putin koristi?
Raketa :lol: :lol: :lol: ....salim se od kud znam
Patek Plilippe
pepermint31

#3877 Re: RE: Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Koji sat Putin koristi?[/quote]
Raketa :lol: :lol: :lol: ....salim se od kud znam[/quote]
Patek Plilippe[/quote]

Putin kao i svi politički tajkuni. Na papiru zaradjuje 72000 eura godišnju platu a ima kolekciju satova vrijednih više od pola miliona eura. Navodno mu je najskuplji sat Lange und Sohne Tourbograph koji košta oko 350 000 eura. Sad će mnogi reći pa eto on predsjednik pa dobiva darove ali ko će mu to pokloniti takav sat. Mozda jedino da je puko Merkelovu ali bi više vjerovao da bi mu razvila krofne nego da mu je dala ovakav poklon. :-D
spreca

#3878 Re: RE: Re: Satovi

Post by spreca »

pepermint31 wrote:
Putin kao i svi politički tajkuni. Na papiru zaradjuje 72000 eura godišnju platu a ima kolekciju satova vrijednih više od pola miliona eura. Navodno mu je najskuplji sat Lange und Sohne Tourbograph koji košta oko 350 000 eura. Sad će mnogi reći pa eto on predsjednik pa dobiva darove ali ko će mu to pokloniti takav sat. Mozda jedino da je puko Merkelovu ali bi više vjerovao da bi mu razvila krofne nego da mu je dala ovakav poklon. :-D
Kod njih postoji zakon da svi pokloni koji dobije predsjednik a prelazi neku sumu pripadaju drzavi...neznam visinu sume ali nije velika
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3879 Re: RE: Re: Satovi

Post by mali_milojica »

spreca wrote:
pepermint31 wrote:
Kod njih postoji zakon da svi pokloni koji dobije predsjednik a prelazi neku sumu pripadaju drzavi...neznam visinu sume ali nije velika
Znam da je u Americi zakon takav i cini mi se da je prag 10 000. Nedavno je kralj Saudije Obaminoj zeni dao nakit u vrijednosti cini mi se u vrijednosti od 5 miliona.
Znam da je i Putin nekom radniku u zeljezari dao sat s ruke u vrijednosti od 7000 $.
spreca

#3880 Re: RE: Re: Satovi

Post by spreca »

mali_milojica wrote:
spreca wrote:
pepermint31 wrote:
Znam da je u Americi zakon takav i cini mi se da je prag 10 000. Nedavno je kralj Saudije Obaminoj zeni dao nakit u vrijednosti cini mi se u vrijednosti od 5 miliona.
Znam da je i Putin nekom radniku u zeljezari dao sat s ruke u vrijednosti od 7000 $.
gdje je to napisano :mrgreen: ....mozda mu je i dao ali je posle morao vratiti :lol: :lol: ....nevjeruj puno stampi,pogotovu domacoj i onoj prekodrinskoj
mali_milojica

#3881 Re: RE: Re: Satovi

Post by mali_milojica »

spreca wrote:
mali_milojica wrote: Znam da je u Americi zakon takav i cini mi se da je prag 10 000. Nedavno je kralj Saudije Obaminoj zeni dao nakit u vrijednosti cini mi se u vrijednosti od 5 miliona.
gdje je to napisano :mrgreen: ....mozda mu je i dao ali je posle morao vratiti :lol: :lol: ....nevjeruj puno stampi,pogotovu domacoj i onoj prekodrinskoj
Domaca stampa ne smije ni spominjati njegove satove i imovinu :mrgreen:
Zapadni mediji su rekli :wink:
freakapotamus

#3882 Re: Satovi

Post by freakapotamus »

Je li moguće gdje kod nas u BiH ili u regionu kupiti Orient satove?
spreca

#3883 Re: RE: Re: Satovi

Post by spreca »

mali_milojica wrote:
spreca wrote:
mali_milojica wrote: Znam da je u Americi zakon takav i cini mi se da je prag 10 000. Nedavno je kralj Saudije Obaminoj zeni dao nakit u vrijednosti cini mi se u vrijednosti od 5 miliona.
Domaca stampa ne smije ni spominjati njegove satove i imovinu :mrgreen:
Zapadni mediji su rekli :wink:
na domacu stampu mislis na rusku ili na nasu.......znas kako kod nas narod kaze....svasta narod prica :mrgreen:
spreca

#3884 Re: Satovi

Post by spreca »

freakapotamus wrote:Je li moguće gdje kod nas u BiH ili u regionu kupiti Orient satove?
dobri satovi....nekad prije rata sam imao neki Orient .............ja bih kupio Darvil ako ih ima negdje i ako se uoste proizvode....to su bili naj tanji mehanicki satovi ako se ne varam
mali_milojica

#3885 Re: Satovi

Post by mali_milojica »

Raja,u procesu sam kupovine sata. Planiram potrositi nekih 1200-1300 KM.
Pored ove Bulove
Image
Za oko mi je zapao i ovaj Seiko
Image
Skoro da sam izbor sveo na ova dva sata,pa sta bi ste preporucili. Cijena je tu negdje.
Hvala.
isx

#3886 Re: Satovi

Post by isx »

Meni su ta dva cifera prenatrpana i necitljiva. Nikad nebih kupio ni jedan.
pepermint31

#3887 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Ja bih od ta dva sata uzeo Seika. Mislim da taj Velatura model ima kućište od titanijuma, vjerovatno je duplo lakši od Bulove. Isto tako ima i safirno staklo dok Bulova ima mineral. Što se tiče Bulove precisionist, podjeljena su mišljenja o toj novoj kvarcnoj tehnologiji koju koristi. Ipak mislim da je Seiko kvalitetniji sat.
spreca

#3888 Re: Satovi

Post by spreca »

mali_milojica wrote:Raja,u procesu sam kupovine sata. Planiram potrositi nekih 1200-1300 KM.
Pored ove Bulove
Image
Za oko mi je zapao i ovaj Seiko
Image
Skoro da sam izbor sveo na ova dva sata,pa sta bi ste preporucili. Cijena je tu negdje.
Hvala.
prvi
mali_milojica

#3889 Re: Satovi

Post by mali_milojica »

pepermint31 wrote:Ja bih od ta dva sata uzeo Seika. Mislim da taj Velatura model ima kućište od titanijuma, vjerovatno je duplo lakši od Bulove. Isto tako ima i safirno staklo dok Bulova ima mineral. Što se tiče Bulove precisionist, podjeljena su mišljenja o toj novoj kvarcnoj tehnologiji koju koristi. Ipak mislim da je Seiko kvalitetniji sat.
Da,kod Seika je safirno staklo i plus kao sto kazes kuciste je u potpunosti od titanijuma.
Ovaj Seiko sam vidio jednom da ima u Importane centru,ne znam je li se prodao.
Bulovu sam i probao,stavljao na ruku,nije toliko tezak,odgovarao bi mi.
Vidjet cu,moram otici i vidjeti Seiko.
Qler

#3890 Re: Satovi

Post by Qler »

Orient Mako XL ja kupio prije par godina preko jarana u Slavonskom Brodu..

Poslano s moje Lumia 1520
pepermint31

#3891 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

mali_milojica wrote:
pepermint31 wrote:Ja bih od ta dva sata uzeo Seika. Mislim da taj Velatura model ima kućište od titanijuma, vjerovatno je duplo lakši od Bulove. Isto tako ima i safirno staklo dok Bulova ima mineral. Što se tiče Bulove precisionist, podjeljena su mišljenja o toj novoj kvarcnoj tehnologiji koju koristi. Ipak mislim da je Seiko kvalitetniji sat.
Da,kod Seika je safirno staklo i plus kao sto kazes kuciste je u potpunosti od titanijuma.
Bulova je sad u vlasništvu Citizena i sad većinom koristi Japanske kvarcne mehanizme. Ja sam iskoristio kad su prodavali zalihe prije nego su prodali kompaniju i uzeo sebi Bulovu Accutron sa švicarskim Valjoux 7750 automatikom a uzeo sam sebi i Bulovu sa isto tako švicarskom Rondom što je solidan kvarcni mehanizam. Po mom mišljenju, Bulova je sad postala jeftiniji brand ali bi ja opet izabrao dobrog Seika ili Citizenov eco drive model pored ove Bulove. Mislim da su kvalitetniji satovi.
mali_milojica

#3892 Re: Satovi

Post by mali_milojica »

pepermint31 wrote:
mali_milojica wrote:
Bulova je sad u vlasništvu Citizena i sad većinom koristi Japanske kvarcne mehanizme. Ja sam iskoristio kad su prodavali zalihe prije nego su prodali kompaniju i uzeo sebi Bulovu Accutron sa švicarskim Valjoux 7750 automatikom a uzeo sam sebi i Bulovu sa isto tako švicarskom Rondom što je solidan kvarcni mehanizam. Po mom mišljenju, Bulova je sad postala jeftiniji brand ali bi ja opet izabrao dobrog Seika ili Citizenov eco drive model pored ove Bulove. Mislim da su kvalitetniji satovi.
Znam (nedavno ovdje saznao) da Bulova ustvari koristi japanski mehanizam,ali nigdje ne pise koji (vjerovatno Myota) nego samo kazu Bulova Precisionist Movement.
Znam da su u vlasnistvu Citizena.
Hvala u svakom slucaju :thumbup:
pepermint31

#3893 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Pa vjerovatno je Citizen radio na kvarcnoj tehnologiji i napravio sopstveni mehanizam tako da ne vjerujem da je to Myota. Namjerno neće da u Bulova satove stavljaju svoju solarnu tehnologiju tako da je drže samo u svojim modelima radi potencijalnog gubitka u prodaji. Po njima, ova precisionist linija satova ima odstupanje do 15 sekundi godišnje a mnogi koji imaju precisionist satove govore da im sat brza 10 sekundi godišnje što je fenomenalno.
valjuga

#3894 Re: Satovi

Post by valjuga »

shin wrote:Seiko je sila, ja se ospem kad vidim ljude da kupe fossila ili festinu umjesto seika.
Imao sam ja fossil I od tad pratim ovu temu na forumu.
Koje je to smeće,to se ne može opisati.
pepermint31

#3895 Re: Satovi

Post by pepermint31 »

Ma dobro, zna se kakvi su "fashion" tj. modni satovi. Fossil radi dobre kožne torbe, novačanike. Stvar je ta da dosta tih modnih brendova koriste ime i pokušavaju prodati stvar. Primjer su i satovi od Tommy Hilfiegera, Calvin Kleina, Lacoste isto tako ima svoju liniju satova. Ko uzima te satove? Uzimaju ih oni što ih koriste kao tkz accessory tj. kad već nose te odjevne predmete uzeće i taj sat koji je po njima samo dio svega toga. Ja vjerujem da tu modne kompanije zgrću lovu, na tim satovima koji jedu smeće ali su u usto vrijeme i marka.
yoda82

#3896 Re: Satovi

Post by yoda82 »

valjuga wrote:
shin wrote:Seiko je sila, ja se ospem kad vidim ljude da kupe fossila ili festinu umjesto seika.
Imao sam ja fossil I od tad pratim ovu temu na forumu.
Koje je to smeće,to se ne može opisati.
Sve to stoji, ali se u Sarajevu fossil može naći za 200tinjak KM, a Seiko nema ispod 500-600KM. Ko se ne razumije u satove, logično je da će dati 200 KM za marku za koju percipira da je u "pet deka" sa ovom za koju je potrebno dati minimalno 500-600.
shin

#3897 Re: Satovi

Post by shin »

Ima seika za 200KM i to da biraš, automat ili quartz.
mali_milojica

#3898 Re: Satovi

Post by mali_milojica »

shin wrote:Ima seika za 200KM i to da biraš, automat ili quartz.
Ja sam jednom covjeku koji mi je valjao u zivotu kao rijetko ko (nek mu Allah dz.s. da lijepi dzenet) kupio Seiko kao neki vid zahvalnosti. Tad nesto nisam bio pri parama,ali sam skupio nesto para i za 300 KM kupio sasvim solidan Seiko. Covjeku je to toliko bilo veliko,cini mi se kao da sam mu kupio Rolex u najmanju ruku.
Tako da se slazem da sasvim pristojan Seiko se moze kupiti za te pare.
Samo sam vidio koliko raja nose ove velike,odvratne Diesel satove. Sto je najgore nisu ni jeftini po 500-600 KM.
:-)
valjuga

#3899 Re: Satovi

Post by valjuga »

mali_milojica wrote:
shin wrote:Ima seika za 200KM i to da biraš, automat ili quartz.
Ja sam jednom covjeku koji mi je valjao u zivotu kao rijetko ko (nek mu Allah dz.s. da lijepi dzenet) kupio Seiko kao neki vid zahvalnosti. Tad nesto nisam bio pri parama,ali sam skupio nesto para i za 300 KM kupio sasvim solidan Seiko. Covjeku je to toliko bilo veliko,cini mi se kao da sam mu kupio Rolex u najmanju ruku.
Tako da se slazem da sasvim pristojan Seiko se moze kupiti za te pare.
Samo sam vidio koliko raja nose ove velike,odvratne Diesel satove. Sto je najgore nisu ni jeftini po 500-600 KM.
:-)
Neki dan sam mijenjao bateriju nekom čiki na Diesel satu (Kaže da ga je platio 470 KM na sniženju u nekoj zlatari),mehanizam u njemu veličine novčića od pola marke teška kineština.
valjuga

#3900 Re: Satovi

Post by valjuga »

pepermint31 wrote:Ma dobro, zna se kakvi su "fashion" tj. modni satovi. Fossil radi dobre kožne torbe, novačanike. Stvar je ta da dosta tih modnih brendova koriste ime i pokušavaju prodati stvar. Primjer su i satovi od Tommy Hilfiegera, Calvin Kleina, Lacoste isto tako ima svoju liniju satova. Ko uzima te satove? Uzimaju ih oni što ih koriste kao tkz accessory tj. kad već nose te odjevne predmete uzeće i taj sat koji je po njima samo dio svega toga. Ja vjerujem da tu modne kompanije zgrću lovu, na tim satovima koji jedu smeće ali su u usto vrijeme i marka.
Pa ja nisam znao kakvi su to fashion satovi :( zato sam I pored Seika (Neka F1 formula1 serija) kupio fossil od 800 eur u njemačkoj I bacio ga nakon 3 mjeseca.
Račun sam odmah bacio "Normalno" kao I garanciju,reko đe će se pokvarit bogati Fossil :oops: :evil:
Tad sam I počeo čitat pomalo o satovima.
Fashion satovi su smeće I prevara.
Kad je Benetton uputio kritiku u vezi bolida nešto,Šef Renault team-a za Formulu 1 Flavio Briatore je rekao:"Haj vi pravite gaće a mi ćemo oko auta" :D :D
Često mi to na um padne.
peace
Post Reply