Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
dr_Evil

#3876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 25/02/2025 15:18 Bisera ima vel`ke skole, tako kaze jedna komsinica koja glasa za SDa evidentno.

Isto je i govorila za mister 10% bivseg ministra financija.

Polupismen narod kupis "vel`kim skolama".
A sta ces, dok ljudi ne razumiju da je jedina potrebna referensa bila clanstvo u MM koje je bilo ulazna karta da bez radnog iskustva prakticno samo vodja SDA u Australiji dodje do ambasadorske pozicije u Zagrebu(evo kazu da je bila i voditelj na radiju jugoslavenskih muslimana), pa da pitamo kakvo je iskustvo imala da dodje tu. Na poziciju ministrice je dosla zato sto je sejhu Brzini poljubila ruku, valjda zajedno sa Brankovicem, Kaplanom i slicnim halkanima. Ne treba zaboraviti ni veze MM sa Muslimanskim bratstvom i njezine slike sa ideologom.

O tome se radi, najodgovornije pozicije su dobili ljudi bez iskustva, dakle sa radija koji nije bio ni lokalni nego danas ko podcast za ambasadora. I jos ljudi pitaju gdje su one pare sta poslase iz Australije.
ljubijankic

#3877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

cija123 wrote: 25/02/2025 15:29
ljubijankic wrote: 25/02/2025 15:05 Daj nam konkretan primjer šta je njen domet. Evo bila je ministar, daj nam jedan konrektan rezultat njenog rada osim hurmi.
Iskreno da ti kažem nema tog konkretnog primjera kojim bi tebe i sličnim tebi ubijedila da ženi nije krajnji domet dijeljenje hurmi, pored svih mana koje ima i koje niko ne poriče.

Ali eto zbog istine, jer možda čita neko objektivan i bez "boje" na sebi, napisat ću, iako se mnogi od vas toga ni ne sjećaju, pa baš zato.

2000. godine je osnovano Ministarstvo za evropske integracije BiH, po prvi put i Bisera je bila prvi ministar tog Ministarstva. Ustroju tog Ministarstva je mogla jedna Austrija pozaviditi. Birani najbolji na konkursu, na čemu je Turković insistirala, i u komisijama, kao jedan član, bio ambasador/ambasadorica neke od država EU u BiH (tada još nije bilo ADSa). Ambasadori su tu dolazili svakodnevno. Ta ekipa je utrala put BiH u evropske integracije. Tada su se radile feasibility studija, mapa puta, phare i ipa programi i to je jedan važan dio evropskog puta BiH koji je totalno zaboravljen, a koji je Bisera predvodila, uz vrlo aktivnu hrvatsku i srpsku komponentu.

Znam, nije tačno, a sin nosač torbe, e sad joj više ne možete Lavrova pripisivati, jer kakvi vjetrovi pušu, to je super odradila, veliki plus u diplomatskoj karijeri. :lol:

Eto, rekoh šta rekoh, i neću više.
Pa evo dala si konkretan primjer. Iskreno nisam upoznat sa ovim, ali bas cu provjeriti. Ako je istina za svaku pohvalu :thumbup: Uvjerula si me, može se konstatovati da su joj hurme trenutno da drugom mjestu :D
dječak sa šibicama

#3878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Takmicenje ko se nahvatati vise stranih gubernatora na svoju stranu najbolje govori i o suverenosti i nezavisnosti ove nase drzavice.
DonieBrasco

#3879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

DaysleepeR wrote: 25/02/2025 15:38 Kladim se da bi ova dala sve što može da joj dozvole da doleti do Banja Luke nabrzaka

Image
Uz onog Eskobara.
dr_Evil

#3880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

ljubijankic wrote: 25/02/2025 15:05 Daj nam konkretan primjer šta je njen domet. Evo bila je ministar, daj nam jedan konrektan rezultat njenog rada osim hurmi.
Iskreno da ti kažem nema tog konkretnog primjera kojim bi tebe i sličnim tebi ubijedila da ženi nije krajnji domet dijeljenje hurmi, pored svih mana koje ima i koje niko ne poriče.

Ali eto zbog istine, jer možda čita neko objektivan i bez "boje" na sebi, napisat ću, iako se mnogi od vas toga ni ne sjećaju, pa baš zato.

2000. godine je osnovano Ministarstvo za evropske integracije BiH, po prvi put i Bisera je bila prvi ministar tog Ministarstva. Ustroju tog Ministarstva je mogla jedna Austrija pozaviditi. Birani najbolji na konkursu, na čemu je Turković insistirala, i u komisijama, kao jedan član, bio ambasador/ambasadorica neke od država EU u BiH (tada još nije bilo ADSa). Ambasadori su tu dolazili svakodnevno. Ta ekipa je utrala put BiH u evropske integracije. Tada su se radile feasibility studija, mapa puta, phare i ipa programi i to je jedan važan dio evropskog puta BiH koji je totalno zaboravljen, a koji je Bisera predvodila, uz vrlo aktivnu hrvatsku i srpsku komponentu.

Znam, nije tačno, a sin nosač torbe, e sad joj više ne možete Lavrova pripisivati, jer kakvi vjetrovi pušu, to je super odradila, veliki plus u diplomatskoj karijeri. :lol:

Eh, dobro ga je ustrojila, naravno divno si ti to ispricala kako mu je Austrija zavidila, i kako su dolazili samo sposobni. Covjek bi povjerovao da su nesto bili i uradili, oh wait... Pitam se sta bi Austrijanci rekli da ipak nista nije ostalo iza njega.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

dječak sa šibicama wrote: 25/02/2025 15:40 Takmicenje ko se nahvatati vise stranih gubernatora na svoju stranu najbolje govori i o suverenosti i nezavisnosti ove nase drzavice.
Koje su to države nezavisne van G7 bloka? :mrgreen:
milib988

#3882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by milib988 »

Sta ovo kaze Dodo? Vadi neki papir- neka sutkinja hoce neke informacije od SNSD-a, pokrenulo tuzilastvo tuzbu..

https://www.youtube.com/watch?v=yiJw5ALesZ8
mishic

#3883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

"Neka se Gospod smiluje ovoj zemlji. Dok ona sebe ne nađe, mi u njoj nema bogzna šta da tražimo"

(Derviš Sušić: Uhode)

A dok god je ove vlasti, sistema i režima ni milosti se nadati ne možemo.
detroit-mercy

#3884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by detroit-mercy »

Velkoski wrote: 25/02/2025 15:44
dječak sa šibicama wrote: 25/02/2025 15:40 Takmicenje ko se nahvatati vise stranih gubernatora na svoju stranu najbolje govori i o suverenosti i nezavisnosti ove nase drzavice.
Izrael :mrgreen:
cija123

#3885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by cija123 »

ljubijankic wrote: 25/02/2025 15:39 konstatovati da su joj hurme trenutno da drugom mjestu
Trećem, Lavrov je na drugom mjestu. :mrgreen:
DonieBrasco

#3886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Kakav ce bal vampira veceras biti na mitingu i istorvremeno u NSRS. :lol:
Prpa.ba

#3887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

detroit-mercy wrote: 25/02/2025 15:47
Velkoski wrote: 25/02/2025 15:44
Izrael :mrgreen:
I Hrvatska dakako, samo joj ime kaze. :mrgreen:
dječak sa šibicama

#3888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Prilicno sam siguran da politicari u Poljskoj, Slovackoj, Madjarskoj, mozda Svedskoj, Finskoj, Juznoj Koreji, ne vuku za rukav prosjecnog cinovnika iz Brisela da bi im on osigurao suverenost drzave ili otcijepljenje od iste.
cija123

#3889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by cija123 »

dr_Evil wrote: 25/02/2025 15:44 Pitam se sta bi Austrijanci rekli da ipak nista nije ostalo iza njega.
2005 ili 2006 je Ministarstvo za EI transformisano u Direkciju za EI, odlukom VM.

Tvoj sarkazam je meni super, nešto tebe jako ljuti u ovoj priči, nešto lično, ali ja ću ti strpljivo odgovarati. Kod mene ništa lično, samo istina i činjenice.
dr_Evil

#3890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

cija123 wrote: 25/02/2025 15:51
dr_Evil wrote: 25/02/2025 15:44 Pitam se sta bi Austrijanci rekli da ipak nista nije ostalo iza njega.
2005 ili 2006 je Ministarstvo za EI transformisano u Direkciju za EI, odlukom VM.

Tvoj sarkazam je meni super, nešto tebe jako ljuti u ovoj priči, nešto lično, ali ja ću ti strpljivo odgovarati. Kod mene ništa lično, samo istina i činjenice.
Pa onda daj istinu i cinjenice. Konkretne korake, uspjehe. Inace je do sada sve bilo samo subjektivno ;)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

Mađarska je dobar primjer. Ako se nastavi orbanizirati, bit će na nivou Moldavije digne li se kurko Briselu

A i sve je jasnije da svira kako joj Rusija kaže :mrgreen:
DaysleepeR

#3892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

@cija123 je li ti možda prvo slovo u imenu "I"?
dr_Evil

#3893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

cija123 wrote: 25/02/2025 15:48
ljubijankic wrote: 25/02/2025 15:39 konstatovati da su joj hurme trenutno da drugom mjestu
Trećem, Lavrov je na drugom mjestu. :mrgreen:
Dobro, mozemo i bolje. Nakon sto nije uspjela da nabavi vakcine protiv korone za BiH, i kada je BiH dobila sadaku od Srbije(koje ponizenje) pocela je da prica to nisu prave vakcine nego da su iz Indije, i tako smo umalo fasovali tuzbu od Astra Zenece.
cija123

#3894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by cija123 »

DaysleepeR wrote: 25/02/2025 15:55 @cija123 je li ti možda prvo slovo u imenu "I"?
Prvo mi je A, Anonimna :kiss:
cija123

#3895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by cija123 »

dr_Evil wrote: 25/02/2025 15:57 Dobro, mozemo i bolje. Nakon sto nije uspjela da nabavi vakcine protiv korone za BiH, i kada je BiH dobila sadaku od Srbije(koje ponizenje) pocela je da prica to nisu prave vakcine nego da su iz Indije, i tako smo umalo fasovali tuzbu od Astra Zenece.
Ovoga se zaista ne sjećam, ako jeste, glup potez. Pa je li nas astra zeneca tužila? Ne znam što bi samo nju. Ko je pratio vijesti tada, svašta se govorilo o vakcinama. Znam dvije mlade žene koje su dobile emboliju pluća nakon vakcinisanja, gdje su im doktori, u dvije različite države, rekli da je to od AZ i da ne smiju dobiti drugu dozu.

Jesu li te doktore tužili?

Da ne bi sad krenulo da sam antivakser, manite me se ljudi, vakcinisana sam, i to tri puta. Morala sam zbog čestih putovanja. :D
DonieBrasco

#3896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Amidžić "Ćeraćemo se još", kratko je poručio.
:lol:
“Ko Schmidta šta pita? Ako ga vidimo u Republici Srpskoj bit će uhapšen, jer ga prate službe. Ne bavimo se njime, nego nekim drugim važnim pitanjima. Neka se najavi da će doći, pa će vidjeti kako će proći ovdje”, rekao je Dodik na konferenciji u Banjaluci.
skupljac_zeljeza

#3897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Šta rekoše....čekat će ih transparenti i zastave.

Image
dr_Evil

#3898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

cija123 wrote: 25/02/2025 16:05
dr_Evil wrote: 25/02/2025 15:57 Dobro, mozemo i bolje. Nakon sto nije uspjela da nabavi vakcine protiv korone za BiH, i kada je BiH dobila sadaku od Srbije(koje ponizenje) pocela je da prica to nisu prave vakcine nego da su iz Indije, i tako smo umalo fasovali tuzbu od Astra Zenece.
Ovoga se zaista ne sjećam, ako jeste, glup potez. Pa je li nas astra zeneca tužila? Ne znam što bi samo nju. Ko je pratio vijesti tada, svašta se govorilo o vakcinama. Znam dvije mlade žene koje su dobile emboliju pluća nakon vakcinisanja, gdje su im doktori, u dvije različite države, rekli da je to od AZ i da ne smiju dobiti drugu dozu.

Jesu li te doktore tužili?

Da ne bi sad krenulo da sam antivakser, manite me se ljudi, vakcinisana sam, i to tri puta. Morala sam zbog čestih putovanja. :D
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... bih/408790

Helem nejse.

Nego, maloprije spomenuh Harisa, haman mi se lijepo citava ta halka ponekad cini kao incest da prostis. Jesi li znala da je Safet Orucevic 70-ih bio poznat kao "obijac stanova i lopov goblema iz Mostara grada", cak sto vise bio jako i uspjesan u tome. Inace majka mu je od MM Velagica, ali nije to sto sam mislio. Njegova partnerica u obijanju stanova, vrsna dama, Maja Zvonic(Bosnjakinja, da ime ne zbuni), rahmet joj dusi, inace je kasnije u preslaganju halke postala supruga Harisa Silajdzica.

Kazu da su Alija i Safet zajedno guili u Foci, ali da ti kazem nisam uspio pronaci to, mes cini da je Safa izasao ranije iz zatvora nego je on usao, ali narod prica.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Vau.
Kako ga je ustrojila rekao bi covjek da smo clanica EU vec 15 godina :lol:
tramvajtrojka

#3900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

sime_cipol wrote: 25/02/2025 16:14

Vau.
Kako ga je ustrojila rekao bi covjek da smo clanica EU vec 15 godina :lol:

kad god neko spomene biseru ovaj klip mi u glavi izadje :lol:
Post Reply