Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Tvrtko II Kotromanić
#3851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kazu da je Kissinger na samrtnoj postelji trazio Biseru, da jos jednom cuje koju mudru od nje, znajuci da perfektno govori engleski i to sa dvoje male djece, od kojih se nije odvajala, pa ni u periodu sluzbe u MVP
zena majka kraljica
zena majka kraljica
-
ljubijankic
#3852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Daj nam konkretan primjer šta je njen domet. Evo bila je ministar, daj nam jedan konrektan rezultat njenog rada osim hurmi.
- Stabilizator
#3853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Suplja prica Smitha i ponavljanje izlizanih fraza.
- dr_Evil
#3854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa zar nije malog ubacila za "Balkanskog spijuna"ljubijankic wrote: ↑25/02/2025 15:05Daj nam konkretan primjer šta je njen domet. Evo bila je ministar, daj nam jedan konrektan rezultat njenog rada osim hurmi.
- Prpa.ba
#3855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Obicno u ovim situacijama doleti neki anonimus iz EU da pokusa omeksati Dodika i ekipu.
Ova suplja prica mi je osvjezenje. To znaci da neka nova Ketrin Ešton ovaj put ne stize u Banjaluku.
- Prpa.ba
#3856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobra anketa jucer na Klixu. Ko ce ocuvati mir u BiH:
bh. institucije 52%
eufor 21%
nato 19%
amerika 7%

bh. institucije 52%
eufor 21%
nato 19%
amerika 7%
-
DonieBrasco
#3857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hoce li Covic biti veceras na skupu da im ponovi cuvajte RS, vidite nama muslimani uzese plin.
- dr_Evil
-
statixx
#3859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel se Zeljka oglasila. 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro si.cija123 wrote: ↑25/02/2025 14:34
Nisam fan Bisere, ali reći da su hurme jedino što ona može ponuditi je stvarno dno dna. Žena je završila pravo sa 23 godine, jedan od najboljih studenata UnSa, sa dvoje male djece. Magistrirala u Australiji, doktorirala u Americi. Ko je zna ili radio sa njom, zna da engleski bolje govori od bosanskog, sa svim onim diplomatskim frazama, koje slušamo od EU diplomata. Jedino što je njoj to normalno, pa se time nije hvalila. Kakva god da je, hurme joj nisu krajnji domet i svezali se hurmi koje Saudija redovno šalje prije ramazana.
daleko od toga da su joj hurme jedino dostignuce.
Putovanje na egzoticne destinacije o trosku drzave je jos jedno dostignuce:
Bisera Turković boravila sedam dana na Baliju na jednodnevnom događaju
Bisera Turkovic na sluzbenom putovanju na Maldive u trajanju od sedam dana i da je za to utrošeno 14.933 KM, a da su plan i odluka o službenom putu doneseni dva dana prije putovanja, dok izvještaj o putovanju revizorima nije dostavljen.
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Bisera Turković, danas je otputovala u zvaničnu posjetu na Tajland. Posjeta ce trajati 12 dana i kostati oko 40 000KM
Zna vodati i clanove porodice na sluzbena putovanja o trosku drzave:Bisera Turkovic će u narednih nekoliko sedmica boraviti u službenoj posjeti Australiji.
Dostignuce je i zaposljavanje vlastitog sina:Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković izjavila je kako je sina povela u Sjedinjene Američke Države (SAD) da bi joj pridržavao tašnu, dodavao stvari i pružao ruku kada se kreće uz stepenice i niz stepenice.
Mediji su proteklih dana izvještavali o tome da je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković povela svog sina u službenu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama.
A tek sto zna zaposljavati sda-ovce..pardon snsd-ovce:Ali Turković, sin ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, nedavno je imenovan za službenika u ambasadi naše zemlje u Kataru.
zna i sa certifikatima:DOVELA 16 LJUDI
Turković posljednju zaposlila kćerku nekadašnjeg šefa SNSD-a Zenica, ranije snahu Mire Lazovića, sina Enesa Begovića...
a zna i gradjane naruzit:Ona je 2008. godine od Općine Stari Grad otkupila stan od skoro 120 kvadrata plativši ga certifikatima 15.400 KM. Četiri godine kasnije ga je prodala po jedanaest puta većoj cijeni – za 180.000 KM.
veliko dostignuce su joj i nekretnine:BISERA TURKOVIĆ: Mi dobro živimo, stanovnici BiH su razmaženi
Turković je vlasnica pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji.
ali nemojmo o njoj i o sda...alternativa trenutnim je angela merkel
- dječak sa šibicama
#3861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bisera ima vel`ke skole, tako kaze jedna komsinica koja glasa za SDa evidentno.
Isto je i govorila za mister 10% bivseg ministra financija.
Polupismen narod kupis "vel`kim skolama".
Isto je i govorila za mister 10% bivseg ministra financija.
Polupismen narod kupis "vel`kim skolama".
- Ozimician
-
DonieBrasco
#3863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gdje Sdfa ove pronalazi ?
-
cija123
#3864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iskreno da ti kažem nema tog konkretnog primjera kojim bi tebe i sličnim tebi ubijedila da ženi nije krajnji domet dijeljenje hurmi, pored svih mana koje ima i koje niko ne poriče.ljubijankic wrote: ↑25/02/2025 15:05 Daj nam konkretan primjer šta je njen domet. Evo bila je ministar, daj nam jedan konrektan rezultat njenog rada osim hurmi.
Ali eto zbog istine, jer možda čita neko objektivan i bez "boje" na sebi, napisat ću, iako se mnogi od vas toga ni ne sjećaju, pa baš zato.
2000. godine je osnovano Ministarstvo za evropske integracije BiH, po prvi put i Bisera je bila prvi ministar tog Ministarstva. Ustroju tog Ministarstva je mogla jedna Austrija pozaviditi. Birani najbolji na konkursu, na čemu je Turković insistirala, i u komisijama, kao jedan član, bio ambasador/ambasadorica neke od država EU u BiH (tada još nije bilo ADSa). Ambasadori su tu dolazili svakodnevno. Ta ekipa je utrala put BiH u evropske integracije. Tada su se radile feasibility studija, mapa puta, phare i ipa programi i to je jedan važan dio evropskog puta BiH koji je totalno zaboravljen, a koji je Bisera predvodila, uz vrlo aktivnu hrvatsku i srpsku komponentu.
Znam, nije tačno, a sin nosač torbe, e sad joj više ne možete Lavrova pripisivati, jer kakvi vjetrovi pušu, to je super odradila, veliki plus u diplomatskoj karijeri.
Eto, rekoh šta rekoh, i neću više.
- SaraFina
#3865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pi… li po preCjedniku? LOL
- tramvajtrojka
#3866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta ocekujes od sdaovskog turkofila da ima mozga to su stvari koje ne mogu biti u jednakosti jedna sa drugom
-
detroit-mercy
#3867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro se sjecam posjete Bisere, tadasnjeg MVPa, Detroitu i BH zajednici u Michiganu.cija123 wrote: ↑25/02/2025 14:34Ja bih ti preporučila da se ne petljaš u ono o čemu pojma nemaš.dr_Evil wrote: ↑25/02/2025 14:18 Ma pusti hurme, malo zajebancije i dodje tome brzo kraj. To je u biti i jedina lavovska politika koju ona moze i ponuditi. Treba biti realan i reci da je vecina SDA politicara pala sa livade u te vode, ukljucujuci Aliju koji je bio nizi cinovnik i wanna be filozof(sam sebe je kasnije demantovano recimo po pitanju Palestine). Mi smo posmatrali Hareta kao velemajstora politike dok se sepurio po Briselu i Washingotnu, dok s druge strane mi ne znamo kako je to izgledalo stranim diplomata, taj njegov nastup. Mozda je znao, a mozda je to bila samo empatija prema nama.
Danas u Ukrajini posmatramo Glumca kako se sepuri po europi kao Hare nekad, da li Glumac zna ili je to samo empatija i interes prema Ukrajini.. isto se moze posmatrati.
Ne znam iskreno sta recikluju ove stare vijesti.
Nisam fan Bisere, ali reći da su hurme jedino što ona može ponuditi je stvarno dno dna. Žena je završila pravo sa 23 godine, jedan od najboljih studenata UnSa, sa dvoje male djece. Magistrirala u Australiji, doktorirala u Americi. Ko je zna ili radio sa njom, zna da engleski bolje govori od bosanskog, sa svim onim diplomatskim frazama, koje slušamo od EU diplomata. Jedino što je njoj to normalno, pa se time nije hvalila. Kakva god da je, hurme joj nisu krajnji domet i svezali se hurmi koje Saudija redovno šalje prije ramazana.
Što se tiče Silajdžića, njemu su se klanjali svi strani diplomati i kažu i s jedne i druge strane, da je užitak bio biti Bosanac kad se on pojavi u USA ili EU (biti blizu njega), a da su ga dočekivali kao heroja, prijatelja, velikog diplomatu i ravnog sebi. Kad je ulazio u UN, State Department, EK, kompletnoj pratnji je govorio čekajte me pred zgradom, meni unutra ne trebate, ni prevodioc, ni savjetnik, ni držač kaputa, ni nosač šešira...
Poslije njega se ulazilo u grupi od 20, 30 ljudi, ne znaju bez pratnje ništa. Ne mislim samo na mvp, nego prethodni predsjedavajući VM, članovi Predsjedništva...
Okupilo se dosta svijeta, jer hej, jedinstvena prilika da se vidi neko ko obnasa tako visoku funkciju u drzavnoj vlasti.
Sam ulazak doticne je iznenadio, ne samo mene nego i masu drugih koji su se zadesili i koji su ocekivali posjetu jedne tako visoko pozicionirane dame.
Doticna dolazi u pratnji pet sest likova, brace, jedan je vidi se naseg porijekla, ostali bi se moglo reci Pakistan ili Banglades.
I onda krece prica, o neprijateljima o iskusenjima i sl, sad vecina nije mogla da skonta na koje se neprijatelje misli, na neprijatelje BiH ili neprijatelje dina i imana.
Raji se redaju upitnici iznad glava, prvo o cemu se ovdje prica, drugo jel ona dosla da propagira vjeru ili je u posjeti da poveze BH iseljenistvo sa drzavom BiH ili pak sa Pakistanom i Bangladeshom.
Ono sto je mene a i masu drugih posebno frapiralo je taj izbor gostiju/pratitelja. Umjesto da dodje u pratnji nekog od kongresmena iz Michigana (koji su uvijek spremni na saradnju sa etnickim zajednicama), nekog od politicara/gradonacelnika iz county-ja, grada, nekog iz privrednog miljea.
Ministrica vanjskih poslova dolazi u pratnji brace
Ovakvih primjera ima dosta.
Poput banalnih primjera da se moja kcerka obarti ambasadi u Washingtonu i konzulatu u NewYorku sa pitanjem o BH drzavljanstvu (par puta) i da se nikada niko ne udostoji da odgovori na mail ili poziv. Preko internet stranica koje su zadnji update imale u prvoj deceniji dvijehiljaditih.
Nekada pomisilim da se je nama drzava BiH dogodila ne zbog nas nego uprkos nama
- dječak sa šibicama
#3868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jahja je navodno Drnislic, a ovdje nije nista pogresno receno osim sto Drnislija lesinari.
Istina je da niko nije smijenjen dok Dom naroda ne potvrdi. A ovi nece doci na sjednicu i pat pozicija.
Istina je da niko nije smijenjen dok Dom naroda ne potvrdi. A ovi nece doci na sjednicu i pat pozicija.
- Prpa.ba
-
palermo
#3870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Al, nikako mi nije.jqsno sto je ivreda reci turkofil a.nije recimo njemackofil ili amerikanofil......neki fil..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo htio isto napisati. Rekao sve sto je trebao reci i bas kada je trebalo reci.
Sada se vidi da je dobro sto se sutilo sve vrijeme, ali kad je trebalo da se reklo.
Bez podgrijavanja, ali kad je trebalo ponoviti "fraze", one su se ponovile.
Frazirali su i snsdovci dok ih ofac nije jebo uzduz i poprijeko.
-
plavi_E
#3872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dok Cvijanovicka ganja EU ambasadore bosnjacki begovi se ganjaju medjusobno oko prebjeglih kmetova u Tuzli.
Kme! Kme!
Kme! Kme!
- DaysleepeR
#3873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kladim se da bi ova dala sve što može da joj dozvole da doleti do Banja Luke nabrzaka

- skupljac_zeljeza
- tramvajtrojka