Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
redhat

#3876 Re: Istočno Sarajevo

Post by redhat »

Romeo 80 wrote: 03/09/2020 20:01 Koja bolest od komentara i nacionalisticki mulj izbi na povrsinu na posljednje dvije strane. Nije da sam iznenadjen, ali nije cudo da smo zadnja rupa u Evropi. Sa ovakvim stavovima i razmisljanjem rezervisani smo za samo dno ljestvice drustvenih vrijednosti u 21 vijeku.

Nego mene zanima, kakav je vas stav prema srbima koji zive u Federaciji? :D Cisto da znam sta mi merhametli komsije misle, dok u svoja 4 zida zagovaraju nacionalisticke nazadnosti :skoljka:
Nisi u pravu uopšte....komentari jesu oštri i prva stvar koju ću ti reći da srbi koji su načisto šta se ovde desilo i ko je kome šta uradio nemaju problem sa ovakvim komentarima. Nemam želju niti da učestvujem u nacionalističkom prebrojavanju krvnih zrnaca niti da "utjerujem pamet" nekom po forumu klixa ali puno su oštriji srbi koji su branili BiH prema svojim sunarodnjacima koji su je napadali nego bilo od "zelenih" i to je ok. Ja sam zelen i napljujem se na zelene jače nego i jedan srbin ili hrvat - to je moje pravo i koristit ću ga uredno bez obzira što je neko osjetljiv. Svi smo jako senzitivni i politički korektni, neke stvari treba i reći i čuti.
Interesantni su mi i tvoji komentari i ovog šibicara, nadam se samo za vaše dobro da ste samo naivni.
Neću se dati uvući u diskusiju o prebrojavanju krvnih zrnaca, dovoljno odrastao i dovoljno vidio da znam šta se desilo u periodu 92-95 i šta je ko kome radio, svi koji su čistog obraza sa mnom nemaju i neće imati problem - za druge ne garantujem
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3877 Re: Istočno Sarajevo

Post by Romeo 80 »

@redhat

Imam problem sa takvim komentarima, jer me se indirektno stavlja u isti kos sa agresorom. Mada moram priznati da nikad nisam dozivio da mi to neko u lice kaze. Sto, veze nemam! :D

I zbog cega mislis da sam naivan?! Sta je naivno u mojim stavovima?
redhat

#3878 Re: Istočno Sarajevo

Post by redhat »

Romeo 80 wrote: 03/09/2020 20:36 @redhat

Imam problem sa takvim komentarima, jer me se indirektno stavlja u isti kos sa agresorom. Mada moram priznati da nikad nisam dozivio da mi to neko u lice kaze. Sto, veze nemam! :D

To što ti imaš problem je samo i isključivo tvoj problem. Niti te ko stavio u kakav koš niti ti nabacuje kakvu krivnju niti me apsolutno interesuje tvoja krvna slika.
Ili naivno ili maliciozno, ja se nadam da je naivno za rad nas obojice :)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3879 Re: Istočno Sarajevo

Post by Romeo 80 »

Konstantno se na ovoj temi obracas neistomisljenicima na jako snishodljiv i cinican nacin, tako da cu ovdje prekinuti daljnju diskusiju s tobom.
MorningStar

#3880 Re: Istočno Sarajevo

Post by MorningStar »

Romeo 80 wrote: 03/09/2020 20:47 Konstantno se na ovoj temi obracas neistomisljenicima na jako snishodljiv i cinican nacin, tako da cu ovdje prekinuti daljnju diskusiju s tobom.
E zbog takvih je kvadrat jeftiniji - to je dobro. Neka se svako drzi sa "svojim" konta tamo su vukodlaci,mudzahedini,jure francetic uskrsno il sta vec. Svako svoj posao :D Medjutim opet u "normalnom" zivotu ljudi su izgleda mnogo manje optereceni ovim glupostima dok na forumu to dodje do izrazaja. Ja da placam 20 maraka pranje auta jos i da cekam a u istocnom 12 jos se sija ko ... hi neka. (doduse drzim oko na autu da ga nebi ovi sa pala imaju izgleda naviku pa sjednu u tudje auto :oops: :D )
redhat

#3881 Re: Istočno Sarajevo

Post by redhat »

Romeo 80 wrote: 03/09/2020 20:47 Konstantno se na ovoj temi obracas neistomisljenicima na jako snishodljiv i cinican nacin, tako da cu ovdje prekinuti daljnju diskusiju s tobom.
Ni najmanje, ali ti kažeš da ti imaš problem i ja ti odgovaram da je to tvoj problem kako se vidiš. Ja nemam problem kako sebe vidim i ne treba mi treća strana pogotovo ne na forumu da mi puhne u ego i otpjeva uspavanku.
Da se vratim na temu IS će nekome odgovarati radi niza razloga a nekom neće opet iz niza razloga. Meni moji razlozi dovoljno dobri i jaki, tebi tvoji i to je ok. Ali nismo pali s marsa jelte, nismo djeca pa da nas nastanak Istočnog Sarajeva zbunjuje :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3882 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Romeo 80 wrote: 03/09/2020 20:36 @redhat

E vidis druze romeo, to sto ti niko u lice ne govori i sto te ne trpa u isti koš sa agresorom, je zato sto si mLogo fin insan :mrgreen: sto nemas oraha u dzepu, i tako.... :mrgreen:
Iskreno, bez obzira na to sto sam ja Bosnjak, musliman, uvijek ce mi biti drazi neki Srbin, Hrvat, Rom, Albanac koji je moralan, koji je covjek u pravom smislu te rijeci, nego neki Meho koji valja drogu i ide u dzamiju, i tako ce uvijek biti....eh, sad sto nekad ostavim komentar kako ne volim cetnike, fasiste, to nije trpanje nekoga u isti koš...
JThomas

#3883 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

po popisu iz 2013., istočno novo sarajevo ima 96,3% srba, a istočna ilidža 93,2%. te dvije opštine su hajmo reći taj urbani dio istočnog sarajeva. je li više do srba ili do nesrba što ne cijene niže cijene stanova - može cijeniti svako za sebe.
nepass1

#3884 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

Romeo 80 wrote: 03/09/2020 20:01 Koja bolest od komentara i nacionalisticki mulj izbi na povrsinu na posljednje dvije strane. Nije da sam iznenadjen, ali nije cudo da smo zadnja rupa u Evropi. Sa ovakvim stavovima i razmisljanjem rezervisani smo za samo dno ljestvice drustvenih vrijednosti u 21 vijeku.

Nego mene zanima, kakav je vas stav prema srbima koji zive u Federaciji? :D Cisto da znam sta mi merhametli komsije misle, dok u svoja 4 zida zagovaraju nacionalisticke nazadnosti :skoljka:
Ko god se izjasni kao pravoslavac, musliman, katolik, ateista, gej kurac palac bosanac meni je ok. Ne smatram se nacionalistom. Samo necu da me svakih 30-40 godina broje i istrebljuju. Necu da imam dobrovoljno kontakt sa ljudima koji nece da me imsju oko sebe. Necu da idem u Bg na odmor, necu na jahorinu da skijam, necu da idem u IS da trosim pare ako to za istu cijenu mogu dobiti u Sa...necu da budem sa ljudima koji su mi ubili oca, amidzu, oduzeli djetinstvo.
Sto mi treba da sjedim u kaficu ili gledam sa terase kako slave pobjedu u CG, gdje se uvjek navija protiv BiH, da sam okruzen vecinom kojoj je draze, radovan, mladic bog otac.
redhat

#3885 Re: Istočno Sarajevo

Post by redhat »

nepass1 wrote: 04/09/2020 04:35

Ko god se izjasni kao pravoslavac, musliman, katolik, ateista, gej kurac palac bosanac meni je ok. Ne smatram se nacionalistom. Samo necu da me svakih 30-40 godina broje i istrebljuju. Necu da imam dobrovoljno kontakt sa ljudima koji nece da me imsju oko sebe. Necu da idem u Bg na odmor, necu na jahorinu da skijam, necu da idem u IS da trosim pare ako to za istu cijenu mogu dobiti u Sa...necu da budem sa ljudima koji su mi ubili oca, amidzu, oduzeli djetinstvo.
Sto mi treba da sjedim u kaficu ili gledam sa terase kako slave pobjedu u CG, gdje se uvjek navija protiv BiH, da sam okruzen vecinom kojoj je draze, radovan, mladic bog otac.
Potpis.....
Sve poštujem ali poštujem i sebe i svoju istoriju i period od 3 godine u kojem se neko svojski trudio da mene i moju porodicu zatare i uništi.
To što je pranje auta 3 KM jeftinije mi nije dovoljan razlog da gore navedeno zaboravim, a te 3 KM potrošiš na gorivo dok dođeš u I.S.
dječak sa šibicama

#3886 Re: Istočno Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Ovi nasi ili vasi su za ovih 25 godina sigurno likvidirali jednak broj ljudi, kroz handrenje i zajebavanje gradjana, 90% ljudi zivi pod stresom, egzistencija ugrozena, masovno iseljavanje, plate nikakve, penzije jos gore, zdravstvo u kolapsu, koliko su oni ljudi ubili psihickom torturom pa i fizickom, i nikome nista.

Za mene je Dzambic isti kurac kao i Manja. Robovlasnik sa etiketom patriJote.

Ali da se vratimo na temu.
konektovan

#3887 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Dzambić ne slavi ratne zločine i zločince, za razliku od manje, sto je bitna i kljucna razlika medju njima. Da su i jedan i drugi robovlasnici jesu...
redhat

#3888 Re: Istočno Sarajevo

Post by redhat »

dječak sa šibicama wrote: 04/09/2020 13:33 Ovi nasi ili vasi su za ovih 25 godina sigurno likvidirali jednak broj ljudi, kroz handrenje i zajebavanje gradjana, 90% ljudi zivi pod stresom, egzistencija ugrozena, masovno iseljavanje, plate nikakve, penzije jos gore, zdravstvo u kolapsu, koliko su oni ljudi ubili psihickom torturom pa i fizickom, i nikome nista.

Za mene je Dzambic isti kurac kao i Manja. Robovlasnik sa etiketom patriJote.

Ali da se vratimo na temu.
Hoćeš da kažeš da je kama pod grlo u pet deka sa penzijom od 450 KM?
Škorpioni, Žepa, Srebrenica, Markale, 200.000 mrtvih, 70.000 silovanih, milion raseljenih sve je to u pet deka jelde.....
Samo čekam "ma ko nas bre zavadi"
Uravnilovka jelde dok se boje ne rastope.....ne bih rekao
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3889 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote: 04/09/2020 13:52 Dzambić ne slavi ratne zločine i zločince, za razliku od manje, sto je bitna i kljucna razlika medju njima. Da su i jedan i drugi robovlasnici jesu...
Najvaznije pitanje je odakle mu pare da osnuje firmu 1995?
konektovan

#3890 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2020 14:34
konektovan wrote: 04/09/2020 13:52 Dzambić ne slavi ratne zločine i zločince, za razliku od manje, sto je bitna i kljucna razlika medju njima. Da su i jedan i drugi robovlasnici jesu...
Ma druze bato, to je pitanje za svakog ceribasu poslije 95 , doduse neki su i u ratu postali ceribaše..
sumirprimus

#3891 Re: Istočno Sarajevo

Post by sumirprimus »

_BataZiv_0809 wrote: 04/09/2020 14:34
devedeset trece.... :skoljka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3892 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Sve su to govna, ali neki pored toga sto su govna pride slave ratne zlocine i zlocince.
sumirprimus

#3893 Re: Istočno Sarajevo

Post by sumirprimus »

dzambic je iz tuzle, firma preko milijadru vrijedna, a sport u tuzli na izdisaju.
nema dalje.
dječak sa šibicama

#3894 Re: Istočno Sarajevo

Kad je vec tema ko je koliko ljudi unesrecio, ubio.

Stres je najveci ubica, a ovi 25 godina ne popustaju pritisak. Sve je gore i gore.

Ali dobro, kazem, nekome je i ovaj sistem super. Nije da nije.
konektovan

#3895 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

sumirprimus wrote: 04/09/2020 14:51 dzambic je iz tuzle, firma preko milijadru vrijedna, a sport u tuzli na izdisaju.
nema dalje.
Nemoj zahebavati, nije bas sve tako crno. Ppkrenuo je sve one firme koje su bile u stecaju, a dobili ste i zoo vrt bingo... :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3896 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Ova tema je viseslojna i ne moze se svesti samo na to hoce li se kupiti stan "kod Srba".
JThomas

#3897 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

u suštini, kod god nije na liniji mainstream srpske politike, evo da se uzdržimo od kvalifikacije kakva je to politika - vrlo, vrlo teško da će se odlučiti ŽIVJETI tamo...a da nije već tamo rođen, odrastao, jel. neovisno o tome šta je etnički, rođenjem i porijeklom. može biti i trista posto srbin ako ne kupuje tu priču. jer je sve planski od '88 pravljeno da ga se destimuliše i da to bude samo od "pravih" srba.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3898 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Kako cemo onda mi koji smo na probosanskom spektru ukinuti ili barem transformisati RS prema normalnijem drustvu?

Politikom a la Sefik Dzaferovic zvani picka-sjedim cvrsto u Sarajevu i pisem saopstenja, nikad u zivotu.

Ocekivati novog Holbruka i Klintona koji ce to perom rijesiti za nas, dabogda sceri.

Ali kada bi se planski poceli naseljavati, a ne fiktivno kao "glasacu za Srebrenicu", krvna slika bi se promijenila, pa za 20 godina, za 20 godina. Istocno Sarajevo je najlakse za sprovesti u djelo iz ociglednih razloga.

Ili smo vec od toga odustali?
dječak sa šibicama

#3899 Re: Istočno Sarajevo

Nema tu nikakve transformacije, BiH je podijeljena na tri dijela prakticno ili de facto, a to sto se igramo drzave je nesto drugo.

Niko ni ne zeli mijenjati RS, to su samo suplje price, drzi se svog tora i to je strategija. Ali i ne krivim ljude, takva je situacija.

To sto neki pokusavamo biti malo iznad toga, to je samo licni pogled recimo tako. Nije ni naivnost, naivni su oni rijetki koji stvarno vjeruju u nekakvu "multukulti" pricu. Nema od toga nista, nije nikada ni bilo.

Elem, koje su jace firme koje grade stanove u IS, da vidim malo cijene? cisto me zanima.
JThomas

#3900 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

sa ovakvom politikom nikako. politika je po definiciji djelatnost koja upravlja svim drugim djelatnostima. možeš se ti ne baviti njom koliko hoćeš, ali se ona uvijek bavi tobom.

naravno kriva je i naša politika iako nije bila organizovano koljačka. kriva je što ovdje nije još za jednu klasu bolje iako bi moglo biti, pa ako hoće biti dobri sa nama hoće, a ako neće njima manje. kriva je za pasivnost, zaglupljivanje, korupciju. ali nije kriva što prosječni nesrbin nema neku želju za naseljavanjem u republici srpskoj ako već nije tamo rođen ili navikao. to je ipak plan pravljen i provođen od sredine osamdesetih iz beograda.
Post Reply