1Dante1 wrote: ↑24/07/2025 15:08
canvra888 wrote: ↑24/07/2025 15:00
SDA nije DIREKTNO ubila preko 31 000 civila. Sistemski ubila, znaš li ti šta znači to? Tih ljudi više nema, svjesnim, sistematskim, DIREKTNIM ubijanjem.
Da li to neko spori? Sta nije u redu s tobom? Pricamo o PERIODU NAKON RATA I KO JE STA URADIO!
Reci mi, sta ja onda trebam da radim sa sds, kada dodje Sarovic i co da ih nogom nabijem iz Sarajeva, sta ba vise hocete? Je li oni zive u ovoj drzavi? Zive. Sta su mi oni nakon rata uradili, sta?
Da, ubili su i vise. Taj pokret je bio sds. Da li bi i sada uradili isto ne razmisljam o tome, no ono sto znam da je VISE STOTINA HILJADA nasa, BOSNJACKA politika iselila naroda iz ove drzave u JEDNOM SMIJERU.
Mozda ti ovo nekada bude jasno, pa skontas sta govorim.
Bez obzira koja je bošnjačka opcija u pitanju, slična je priča. Trojka je u ovom mandatu dokazala da donosi zakone koji također nisu za dobrobit naroda (minimalac i instantna poskupljenja, degradiranje kupovne moći), nepotizam (slučaj sa Fortom), nestručni ljudi na nestručnim pozicijama (Isak), itd.
Kada se sve to uzme u obzir - SDS, SNSD i HDZ rade u najboljem slučaju iste, a velo vjerovatno i gore stvari po pitanju ekonomske sfere i još kao ADICIJA tome - aktivno rade na secesionizmu, rasparčavanju države na još više entiteta, degradiraju Bošnjake i veličaju i dan danas one koji su klali Bošnjake. Jasno pokazuju da pored svojih kriminala još su spremni na nova klanja i ne kriju svoju destruktivnost. Je li trojka ili SDA ikad to radila? Nije.
I onda ti, mozak, kažeš da je SDA gora od njih.
Hajde forumski mangupe otiđi malo po RS-u i ispitaj povratnike, bošnjačku djecu je li im gora SDA ili SDS/SNSD koji im ne daju ni pravo na jezik u školama?
U kojem to mjestu gdje je trojka ili SDA na vlasti djeca nemaju pravo na jezik? Hajde mi navedi?
Hajde malo pitaj te povratnike je li im gora SDA od SNSD/SDS koja nije rasvijetlila NIJEDAN napad na povratnike koji se desio NAKON rata? Kada su te stranke urgirale da se ti slučaji rasvijetle?
Pa pogledaj u kakvom jadnom stanju je većina mjesta u RS-u pa se zapitaj onda što je to tako. Pa se onda zapitaj i zašto entitet koji je samo za 1% manji prihodi toliko manje.
Kada odgovoriš na ova pitanja, onda možda diskusija oko tvojih onakvih žestokih tvrdnji možda i bude imala smisla.