Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Troll_Happens

#3851 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Troll_Happens »

Code: Select all

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/tri-ucenice-iskljucene-iz-medicinske-skole-jezero 
ljudi ih oborili skroz.... Mislim da je ovo pretjerivanje jer sto bi samo njih ovako kaznili gdje su druge sfere zivota sve prolazi nekaznjeno. Jadna smo mi zemlja bljak... :cry:
julisiz es grant

#3852 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by julisiz es grant »

Troll_Happens wrote:

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/tri-ucenice-iskljucene-iz-medicinske-skole-jezero 
ljudi ih oborili skroz.... Mislim da je ovo pretjerivanje jer sto bi samo njih ovako kaznili gdje su druge sfere zivota sve prolazi nekaznjeno. Jadna smo mi zemlja bljak... :cry:
Jesu li ti to nešto u rodu?
Naravno da su zaslužile, u normalna vremena i za manje stvari se izbacivalo iz škole. Pogotovo neko ko se ovako ponaša ne može biti zdravstveni radnik. Zamisli šta bi sutra pacijentima radile?
Troll_Happens

#3853 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Troll_Happens »

julisiz es grant wrote:
Troll_Happens wrote:

Jesu li ti to nešto u rodu?
Naravno da su zaslužile, u normalna vremena i za manje stvari se izbacivalo iz škole. Pogotovo neko ko se ovako ponaša ne može biti zdravstveni radnik. Zamisli šta bi sutra pacijentima radile?

Nisu a i da jesu isto bih reagovao.. Mislim okey je da se kazne, ali samo njih kazniti a ostale da prolaze zbog mnogo tezih stvari nekaznjeno onda ne razumijem i mislim da je pretjerano ali samo iz tog razloga. Da su tri babina sina bila u pitanju sumnjam da bi im ista rekli a o kaznama nekim da i ne pricamo. Mislim da razumijes poentu mog posta.
sinuhe

#3854 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by sinuhe »

Kazna na mjestu. Vrtic je zadnje mjesto gdje neko treba plasiti djecu.
nosara

#3855 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

Primjerena kazna...

Ako ih takve stvari uzbudjuju mogle su nesto organizovat medjusobno, a ne maltretirat djecicu... :-)
MUNAFIK

#3856 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by MUNAFIK »

Kada sam ja isao u skolu, pojedini klosari, nasilnici i slicni s radili mnofo gore stvari i maltretirali dajecu na 1000 nacina i nikada niko nije izbacen iz skole...

Poenta je samo ako to dodje do TV-a onda se ovako sankcionisu oni najslabiji, i ako su oni krivi, u ovom slucaju djevojke, za vece i gore stvari kod samih ucenika, niko se i ne obazire... Samo nek TV ne snima i sve je OK....
basicm

#3857 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by basicm »

Neka su ih izbacili, mogu biti i primjer drugima slicnima.
A to sto ima gorih stvari ne znaci da bi se trebali prepustiti totalnoj anarhiji. Svaki popravak stanja je napredak.
nosara

#3858 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by nosara »

MUNAFIK wrote:Kada sam ja isao u skolu
Vrtic... Predskolski uzrast... A ove su (bile) srednjoskolke...

Vidis li razliku...? :-)
simbabimba

#3859 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by simbabimba »

Moze li pomoc, savjet...na koji nacin pomoci I realizovati neki projekat, donaciju, bilo sta u vrticu? Upisujemo curicu u jedan od vrtica JU Djeca Sarajeva I culi smo dosad da su u drugim vrticima "sposobni roditelji" uspjeli u mnogome popraviti interijer I inventor vrtica, pa ako neko ima konkretan savjet ili uputu na koji nacin raditi da postignemo isto I u nasem oronulom obdanistu bili bismo jako zahvalni!
duh_sa_sjekirom

#3860 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by duh_sa_sjekirom »

simbabimba wrote:Moze li pomoc, savjet...na koji nacin pomoci I realizovati neki projekat, donaciju, bilo sta u vrticu? Upisujemo curicu u jedan od vrtica JU Djeca Sarajeva I culi smo dosad da su u drugim vrticima "sposobni roditelji" uspjeli u mnogome popraviti interijer I inventor vrtica, pa ako neko ima konkretan savjet ili uputu na koji nacin raditi da postignemo isto I u nasem oronulom obdanistu bili bismo jako zahvalni!
Nazovite i zakažite sastanak sa direktoricom JU "Djeca Sarajeva", izložite svoj prijedlog. Ako je sve OK, mislim da ne bi trebalo biti problema, s obzirom na tešku finansijsku situaciju u cijelom KS.
Sretno!
NeenaSa

#3861 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by NeenaSa »

Sve su prilike, glede izbora, da zajashe
Image
iz dna duše

#3862 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iz dna duše »

NeenaSa wrote:Sve su prilike, glede izbora, da zajashe
Image
Eh da :zoka:
simbabimba

#3863 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by simbabimba »

duh_sa_sjekirom wrote:
simbabimba wrote:Moze li pomoc, savjet...na koji nacin pomoci I realizovati neki projekat, donaciju, bilo sta u vrticu? Upisujemo curicu u jedan od vrtica JU Djeca Sarajeva I culi smo dosad da su u drugim vrticima "sposobni roditelji" uspjeli u mnogome popraviti interijer I inventor vrtica, pa ako neko ima konkretan savjet ili uputu na koji nacin raditi da postignemo isto I u nasem oronulom obdanistu bili bismo jako zahvalni!
Nazovite i zakažite sastanak sa direktoricom JU "Djeca Sarajeva", izložite svoj prijedlog. Ako je sve OK, mislim da ne bi trebalo biti problema, s obzirom na tešku finansijsku situaciju u cijelom KS.
Sretno!

Nije problem da JU private donaciju, to cine stalno, nego ne znam kako I gdje da krenem da trazim sredstva za JU.
duh_sa_sjekirom

#3864 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by duh_sa_sjekirom »

simbabimba wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
Sretno!

Nije problem da JU private donaciju, to cine stalno, nego ne znam kako I gdje da krenem da trazim sredstva za JU.
A to...Traženje je mukotrpan posao. Treba se raspitati kod raznoraznih stranih organizacija koje podržavaju takve projekte, pa kod nekih ambasada itd. Uglavnom, novaca je sve manje, a i ako nađete nekoga, projekat koji budete uradili mora da bude urađen profesionalno i kvalitetno, u protivnom se odbaca. Naravno, dobro bi bilo i da imate nekoga da to malo "pogura". Uglavnom, puno sreće u traženju.
denis.istok

#3865 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by denis.istok »

Da ne otvaramo novu temu:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150422129

Hoce li i sada biti kakvih peticija za smjenu i sl.?
Jer kako vidim uvazena direktorica kaze da je o svemu saznala iz medija. A ostavke iz moralnih razloga su kod nas manje poznate vlastodrscima od kineskog pisma.
The BEN10

#3866 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by The BEN10 »

denis.istok wrote:Da ne otvaramo novu temu:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150422129

Hoce li i sada biti kakvih peticija za smjenu i sl.?
Jer kako vidim uvazena direktorica kaze da je o svemu saznala iz medija. A ostavke iz moralnih razloga su kod nas manje poznate vlastodrscima od kineskog pisma.
Drugi veliki propust dok je u mandatu. I nikome ništa.
Nedoumica

#3867 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Nedoumica »

A zna li se iz tačno kojih vrtića?

NA radiju su rekli iz samo 2, ali nisu rekli koja?
The BEN10

#3868 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by The BEN10 »

Što je najgore, diretktorica NE ZNA. Hej ba, pa ona je na čelu svega i ne zna.
StupskaBitanga

#3869 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by StupskaBitanga »

a gdje je nestala ova vijest?
Odjednom nigdje ništa
Nedoumica

#3870 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Nedoumica »

pratim na radio sarajevo.

do sada oko 44 djece u bolnici...
denis.istok

#3871 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by denis.istok »

"Direktorica Jovanović-Halilović kaže kako ona nema dodatne informacije, te da ne zna u kojim vrtićima su bila smještena hospitalizirana djeca.

“O broju hospitalizirane djece i ja sam saznala iz medija i vjerujte da sam zatečena informacijom”, kaže Jovanović-Halilović."

Da nije klixa ne bi znala ni sta joj se desava u ustanovi koju vodi.

"Šta su djeca danas konkretno jela, direktorica nije mogla potvrditi."!!????
Thorgerson

#3872 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Thorgerson »

A znas li kujo kad ti na racun legne plata? To znas.
StupskaBitanga

#3873 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by StupskaBitanga »

Ispravka za poluinformisane novinare
Vrtić Labudovi nije na Otoci nego na C.Vili 2
Onaj na otoci se zove Dunje
Magarece_godine

#3874 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Magarece_godine »

Da li neko zna subvencioniraju li se privatni vrtici od vlade kantona? Vidim u zemljama okruzenja to je normala, a cini mi se da i u BL neki privatni vrtici imaju sunvencije. Zar nije malo diskriminatorski da neko ima pravo na subvenciju samo zato sto je mogao dijete upisati u javni vrtic?
safran

#3875 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by safran »

U KS se ne subvencioniraju. Inače, možete reći da sam cinična ali djeca su potrovana, uzrok je Gold mignon kojem je zabranjeno prometovanje robom koju inače nisu imali pravo stavljati u promet, direktorica će biti krivično procesuirana a ovi očekuju 10 veeeelikih odgojnih grupa za 340 KM po glavi.
http://ekapija.ba/bs/Vijest/vijesti/u-s ... ad-image-0
Post Reply