Srpska i ruska mitomanija su skoro identične, a to je da je sve slavensko ustvari njihovo. Iako nijedni ni drugi ne postoje kao narodi u periodu o kojem pisemo (Bloo objasnila).Piaty wrote: ↑31/05/2023 22:39Jednostavno, nije mi na um pala mogućnost da je značenje možda bilo malo drugačijeirac300 wrote: ↑31/05/2023 22:21 Njemačka riječ za "granica" - Grenze.![]()
Haj' za Sanjarka me ne čudi, ali što ostali bukvalno shvaćaju staroslavenski naziv Nijemci da su nijemi?![]()
Pa očito tadašnji naziv i ovaj danas nisu dva ista pojma. Danas se odnosi na osobe koje ne mogu da pričaju zbog urođene mane.![]()
A što se tiče Sanjarka i ostalih, pa nije Sanjarko tu teoriju izmislio već je teorija prisutna kod istočnih susjeda. Sanjarko je to čuo i shvatio da je to zaista istina (možda i jest) i ako zaista jeste istina onda je debilizam da su ljude nazvali tako zbog toga i toga.
Mene samo zanima zašto je po tebi OČITO da taj pojam nije bio isti nekada i sada?
Nije mi očito, ali mi je logično. Stari Germani nisu sigurno bili mutavi tj. po današnjem rječniku nijemi, nego i te kako glasni i rječiti. Nisam lingvista, ali stvar je prilično jasna na šta se odnosi riječ nijem/nijemac. Stranac, neko koga se ne razumije. Grci su koristili riječ Barbar za identičnu stvar.