Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bravo . Ozbiljno, nemamo naziv za eurokrem, osim eurokrem ? Mozda da ga izmislimo kao susjedi sto izmisljaju rijeci za sve tudjice, da ne bude "idem kupiti jedan Nutella eurokrem" ... ma samo bi pokvarili sve...
Čokoladni mljac! Moj prijedlog.
Jeste, faca mi je trenutno kao u dotične mace. Odo' do granapa hitnim postupkom.
Posto nam prijedlozi sigurno nece biti prihvaceni u sirem drustvu, trebali bi smisliti naziv u duhu teme, da nam ne propadne svo ovo pisanje .
npr. bozanstveni grijeh
Kad sam prvi put nekada davno čuo da se u islamu za molitvu kaže "namaz" nikad mi nije izašla iz glave poređenje sa sirnim ili nekim drugim namazom za jelo.
na plitko-intelektualnim ubjeđenjima poteklim iz porodice, škole, okruženja, kao i na dogmama, a s primjesom i sopstvenih želja, strahova, slabosti, iluzija i drugog
i ateista ima svog boga, takođe vjeruje, ako ništa onda vjeruje u to da B ne postoji. Obojica vjeruju, i teista i ateista pa nema razlike, osim onog koji isitnski Zna, koji JE to što JE, koji nema EGA već živi kako živi i ne žali
nikobitein wrote:na plitko-intelektualnim ubjeđenjima poteklim iz porodice, škole, okruženja, kao i na dogmama, a s primjesom i sopstvenih želja, strahova, slabosti, iluzija i drugog
i ateista ima svog boga, takođe vjeruje, ako ništa onda vjeruje u to da B ne postoji. Obojica vjeruju, i teista i ateista pa nema razlike, osim onog koji isitnski Zna, koji JE to što JE, koji nema EGA već živi kako živi i ne žali
Ukratko - ogranicen si ko lavor. I plitak si ko on.
nikobitein wrote:na plitko-intelektualnim ubjeđenjima poteklim iz porodice, škole, okruženja, kao i na dogmama, a s primjesom i sopstvenih želja, strahova, slabosti, iluzija i drugog
drugi profil wrote:
Bunaru praznih sivu ćelija sa inteligencijom level 8razreda..
Inteligentni ljudi imaju jako dobar smisao za humor i obično su kreativniji.
Inače, mislio sam da su ateisti duhovitiji. Lavor, ograda i sl. to je jarane isfurano jednako kao i vas stav da ste sretni i da vasa buducnost ovisi o vama, a kada legnete Boga trazite vise nego ja koji vjerujem da postoji.
onaj koji jeste ono sto jeste ima i ego. ego znaci JA ako ti nisi ti ko si onda ?
drugi profil wrote:
Inače, mislio sam da su ateisti duhovitiji. Lavor, ograda i sl. to je jarane isfurano jednako kao i vas stav da ste sretni i da vasa buducnost ovisi o vama, a kada legnete Boga trazite vise nego ja koji vjerujem da postoji.
Sent from my iPad using Tapatalk
Eto ti znas sta ja trazim.
Jbt. nema rijeci za vasu ogranicenost i vasu slabost.
Shvati da ne trazim pinokija, petar pana, crvankapicu... prosto zato sto mi ne trebaju da se izborim sa zivotom.
Ne moze se sa vama biti ni duhovit jer mi vas je zao.
Idi sad pomoli se za nesto.
drugi profil wrote:
Eto ti znas sta ja trazim.
Jbt. nema rijeci za vasu ogranicenost i vasu slabost.
Shvati da ne trazim pinokija, petar pana, crvankapicu... prosto zato sto mi ne trebaju da se izborim sa zivotom.
Ne moze se sa vama biti ni duhovit jer mi vas je zao.
Idi sad pomoli se za nesto.
Kako ne moze, evo si me vec nasmijao sa pinokiom , crvenkapicom i p. panom.
Shvati ,
Ni meni oni nisu pomogli da se izborim sa zivotom.
Neko ti je podvalio pogrešne bogove.
Naravno da ne znam sta ti trazis, ali znam da trazis.
A to je najvaznije.
Zalosno je to sto vi mislite da je 70ak godina razlog da zivite kako hocete, radite sta hocete, mislite da dominirate vremenom u kojem zivite, a niste kadri da produzite svoj zivot za lakat.
Jos tragicnije je to sto mislite kada umrete da je vasa osobna zaluga i izbor u kojem vremenu i u kakav zivot cete da se preusmjerite.
A imate samo jedan zivot, jednoga Boga, jednu sansu i jedan jedini pravi zivot ovdje prema kome cemo svi biti poslani da ga zivimo ili na izdrzavanje kazne dok ne budemo spremni za nebo - ili pakao ako odbijemo da priznamo da smo na strani Boga. Postoje dvije strane i samo jedan zivot u kojemu biramo kuda da idemo. Bog nikoga ninasto ne sili. Sve je stvar slobodne volje. Kada odaberete, ne racunajte na te vase ludaste reinkarnacije. Ili ste za Boga ili za djavla.Sredina ne postoji. Nakon 70ak godina zivota posljednja ludost covjeka je pomisao da moze nesto da promjeni vjerujuci u sebe, a nije kadar za minut da produzi svoj zivot.
AstorH wrote:Zalosno je to sto vi mislite da je 70ak godina razlog da zivite kako hocete, radite sta hocete, mislite da dominirate vremenom u kojem zivite, a niste kadri da produzite svoj zivot za lakat.
Jos tragicnije je to sto mislite kada umrete da je vasa osobna zaluga i izbor u kojem vremenu i u kakav zivot cete da se preusmjerite.
A imate samo jedan zivot, jednoga Boga, jednu sansu i jedan jedini pravi zivot ovdje prema kome cemo svi biti poslani da ga zivimo ili na izdrzavanje kazne dok ne budemo spremni za nebo - ili pakao ako odbijemo da priznamo da smo na strani Boga. Postoje dvije strane i samo jedan zivot u kojemu biramo kuda da idemo. Bog nikoga ninasto ne sili. Sve je stvar slobodne volje. Kada odaberete, ne racunajte na te vase ludaste reinkarnacije. Ili ste za Boga ili za djavla.Sredina ne postoji. Nakon 70ak godina zivota posljednja ludost covjeka je pomisao da moze nesto da promjeni vjerujuci u sebe, a nije kadar za minut da produzi svoj zivot.
Sta je problem u "raditi sta hoćeš" ? Je li ti ne radiš sta hoćeš? Nesto bi htio raditi ali ne radiš? Sta i zašto to ne radiš? Zanemari objektivnu nemogućnost.
Sta je problem u "raditi sta hoćeš" ? Je li ti ne radiš sta hoćeš? Nesto bi htio raditi ali ne radiš? Sta i zašto to ne radiš? Zanemari objektivnu nemogućnost.
Zapravo na individualnom nivou nije problem raditi sta zelis. Uostalom, zato nam je i data slobodna volja. E sad, kad covek radi sta zeli, to sa sobom povlaci i neke posledice.
AstorH wrote:Zalosno je to sto vi mislite da je 70ak godina razlog da zivite kako hocete, radite sta hocete, mislite da dominirate vremenom u kojem zivite, a niste kadri da produzite svoj zivot za lakat.
Sta je tu tvoj problem?
Drugo, vjernici previse vaznosti daju svojoj mastariji i svojoj vaznosti u vaseljeni.
Mi smo samo zvjezdani prah.
A ovaj dio jesi li za boga ili za djavla-pa covjece to je toliko smjesno i upitati na glas. Djecije pitanje ili srednjevjekovno baljezganje odraslih.
Zapravo na individualnom nivou nije problem raditi sta zelis. Uostalom, zato nam je i data slobodna volja. E sad, kad covek radi sta zeli, to sa sobom povlaci i neke posledice.
I, koja je poenta tvog odgovora meni? Sta zelis meni reci?
I, koja je poenta tvog odgovora meni? Sta zelis meni reci?
Tebi odgovaram jer sam na tvoj post replicirao, mada se odgovor tice svih ljudi podjednako. U sustini, covek moze da radi sta hoce, samo sto to za sobom povlaci odgovornost za postupke.