Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#38151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Kamo srece pa nemamo autocestu

Nasa zeljeznica radi ko doksa i imamo vrlo visoku poziciju prevezenog tereta po metru šine
kakaljin

#38152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

vjeshalica wrote: 26/03/2022 20:24 Taykunski lobi,zeljeznica bi bila Tito.
Tako je dok je tog lobija zeljeznica stagnira
kakaljin

#38153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

mk ultra wrote: 26/03/2022 20:25 Kamo srece pa nemamo autocestu

Nasa zeljeznica radi ko doksa i imamo vrlo visoku poziciju prevezenog tereta po metru šine
Najveci prevoz po kilometru u tonama u Europi, jos da nema lobija da stopiraju zeljeznice bilo bi jos bolje i za robu i za putnike
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#38154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

kakaljin wrote: 26/03/2022 20:29
mk ultra wrote: 26/03/2022 20:25 Kamo srece pa nemamo autocestu

Najveci prevoz po kilometru u tonama u Europi, jos da nema lobija da stopiraju zeljeznice bilo bi jos bolje i za robu i za putnike
Koji lobi?
Malo hajpate svegami :lol:

Ima gdje se koristi voz i za sta se isplati koristiti

Evo ti npr
Ferro keš mostar radi Armature za autoput, dionicu sad ovo gore poprikuse nemila ili gdje vec

Plati prvo kamion do teretne željezničke stanice u Mostaru i pretvoar na voz
Pa istovar negdje u zenici ili gdje vec ima prilaz za teret da preuzme
Pa opet kamionom?

Da ne govorim o prevozima tipa ploce tuzla, napravi mi isplativu kombinaciju vozom
Da vozi i kontejner pa da placa i najam kontejnera mislim 50eur po danu o da placa i vracanje kontejnera u luku?

Hocemo li dalje?

Ali npr znam da se iz Rijeke ili Kopra vozi vozom do BG vecina tereta
black_adrian
Vozim: vjetar

#38155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

vjeshalica wrote: 26/03/2022 20:21 Hah imas na FB stranicu BH Truck, ima svega,al kad se pozale kako oberu bostan sa kaznama u ojrama, da padnes u nesvjest fkt deračina prava...samo kod nas voze ove sivonje i kremenadle koje rade sta hoce
Upravo... pratim i BHTruck i Teretnjaci.ba, uzas zivi kakvih misljenja i razmisljanja ima... a najgori su opravdavaci neoprostivog prekrsaja... neko im kriv sto svjesno idu u prekrsaj i popuse kaznu..
black_adrian

#38156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Laplace wrote: 26/03/2022 20:17 Ja se baš i ne oslanjam na tu signalizaciju, naročito ne kod kamiondžija. Nije se meni desilo, ali nekim kolegama navodno jeste da im namjerno signaliziraju da mogu preteći kako bi ih gurnuli u opasnost. Neko uvrnuto zadovoljstvo vide u tome, valjda ih zabavlja.

A čuo sam slučajeva da ljudi ne shvataju koji signal se daje kad pokazuješ vozaču iza da smije a koji da ne smije preticati pa rade suprotno. Neki su uvjereni da desni žmigavac znači da te ne smije preticati a lijevi da smije.
Slažem se ja potpuno, ni ja nikad ne bih uletio u preticanje bez prethodnog uvjeravanja u sigurnost. Kako da znam da li je on slučajno "zakačio" ručicu žmigavca. Al svakako, njihovi žmigavci su se pokazali ispravnim u ovom slučaju, tj. bilo je sigurno.
black_adrian

#38157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Danas popodne kod Maglaja stignem nekog Peugeota cabrio, spušten krov, tri klosarcica unutra. Malo ga zagasa, pa malo prikoci ispod ogranicenja i sve tako. I obavezno pun gas na svakoj isprekidanoj. A da ne napominjem da mu se na semaforu u Maglaju 2x ugasio, jedva je krenuo :lol:

I tako malo ih pustim da ubiju crva i ostavim u prasini na narednoj isprekidanoj. Slozio gas al nesto mu izgleda slabo vuce, da nije i njemu leptir :lol:
Averus

#38158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Averus »

bitanga_sa_otesa wrote: 26/03/2022 20:14 ugradio sam ja 2 led reflektora nazad za takve papke :thumbup:
Ne bih se ja zajebavao s ovim kabadahijama... Na ovom se vidi da je krimi-krkan. Šta ću ja k'o soha pored njega :lol:
Najjače što je 30 metara niže bio udes, pa je on preko EP pumpe proletio i prošao par auta ispred mene
Kontam ovaj će večeras da se dira i govori sebi "jesi ga zajebo" :D
vjeshalica wrote: 26/03/2022 20:19 Zatamni zadnju sajbu solidno ubije razvaljena svjetla inace...ja kad sam zatamnila sve, malo mi je bilo uvece neobicno slabije se vidi kad se covjek parkira,ali sam se navikla
Ma jok ja. Najlakše mi propustiti budalu, nego mi ova situacija baš bila zanimljiva jer nisam prije vidio takvo ponašanje :D

Laplace wrote: 26/03/2022 20:21 Kod nas haloperidol treba prodavati u supermarketima, na benzinskim pumpama i napijaci.
Ma od malih nogu kljukati, bez pitanja...
tindbe

#38159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tindbe »

black_adrian wrote: 26/03/2022 12:18 od prije Maglaja do Doboja, sve ovako... nema se gdje preteci sva 3, a majmuni se nisu niti u jednom trenutku "otkacili" jedan od drugog... da me samelje kiper ne zelim, a 140KS je slabo da se sva tri prelete na toj dionici...

samo ne znam ko im dade vozacku, je l se ovako po EU vozi ili.... fuj..
M-17 je čisto ZLO od ceste.
Dobri živci za svaki kilometar tog puta su potrebni. Koliko je od Doboja do Zenice potreban autoput, već odavno.
Pretekneš kolonu od 10 auta i 3 kamiona, voziš dvije minute, i već stižeš novu kolonu. :-)
Ateista

#38160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

black_adrian wrote: 26/03/2022 21:03
Laplace wrote: 26/03/2022 20:17 Ja se baš i ne oslanjam na tu signalizaciju, naročito ne kod kamiondžija. Nije se meni desilo, ali nekim kolegama navodno jeste da im namjerno signaliziraju da mogu preteći kako bi ih gurnuli u opasnost. Neko uvrnuto zadovoljstvo vide u tome, valjda ih zabavlja.

A čuo sam slučajeva da ljudi ne shvataju koji signal se daje kad pokazuješ vozaču iza da smije a koji da ne smije preticati pa rade suprotno. Neki su uvjereni da desni žmigavac znači da te ne smije preticati a lijevi da smije.
Slažem se ja potpuno, ni ja nikad ne bih uletio u preticanje bez prethodnog uvjeravanja u sigurnost. Kako da znam da li je on slučajno "zakačio" ručicu žmigavca. Al svakako, njihovi žmigavci su se pokazali ispravnim u ovom slučaju, tj. bilo je sigurno.
Ja desni zmigavac tretiram kao znak postovanja i dobre volje od strane sporijeg vozila, ali isto tako se nikad ne oslanjam samo na njega kod preticanja vec iskljucivo na licnu procjenu.
NediM17

#38161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

black_adrian wrote: 26/03/2022 21:34 Danas popodne kod Maglaja stignem nekog Peugeota cabrio, spušten krov, tri klosarcica unutra. Malo ga zagasa, pa malo prikoci ispod ogranicenja i sve tako. I obavezno pun gas na svakoj isprekidanoj. A da ne napominjem da mu se na semaforu u Maglaju 2x ugasio, jedva je krenuo :lol:

I tako malo ih pustim da ubiju crva i ostavim u prasini na narednoj isprekidanoj. Slozio gas al nesto mu izgleda slabo vuce, da nije i njemu leptir :lol:
Ne bi trebalo, skoro ga je mijenjao, "salted and friends". :lol:
black_adrian

#38162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

:lol: :lol: :lol: :lol:
laik1981

#38163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by laik1981 »

Ide astra ko luda :lol:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /220329035

Video nadzora u ovom dijelu grada koliko hoces.. Ako imaju volje da ga sankcionisu to i mogu..
noviclan

#38164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Svakako da ce sankcionisati, veci je problem zasto nije sankcionisan istu vecer ili isti tren imao bi vise pregleda, ali nasi strumpfovi k'o strumpfovi
zdruzdjo

#38165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Garaza bingo u lukavici. Dva sata parkinga je free pa onda ide naplata.
Nakon sto su to uveli, kad god dodjes mjesta ima u garazi kao u prici ali.....
Krkan-duo
Dosli pola minute jedan nakon drugog.
Prvo sto je mjesto za invalide, drugo sto i to nisu mogli ispostovati pa izmedju linija nego ga samo upravili pa kako ostao.

Image

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#38166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Prelijep, i jedan i drugi...mada bi ja cc prije izabrao. :mrgreen:
Van Halen

#38167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Van Halen »

To sto niko ne vozi u kruznom toku ispravno. Nikad po našim ljudima nije u prednosti onaj koji ostaje u kruznom
kakaljin

#38168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

zdruzdjo wrote: 29/03/2022 22:58 Garaza bingo u lukavici. Dva sata parkinga je free pa onda ide naplata.
Nakon sto su to uveli, kad god dodjes mjesta ima u garazi kao u prici ali.....
Krkan-duo
Dosli pola minute jedan nakon drugog.
Prvo sto je mjesto za invalide, drugo sto i to nisu mogli ispostovati pa izmedju linija nego ga samo upravili pa kako ostao.

Image

Image
Ocekivano od vozaca vw vozila
hopi

#38169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

joj jesam bio ljut
spuštam se niz odobašinu, da skrenem desno u kranj., i vazda tu moraom paziti zbog onih što sijeku kada skreću lijevo
i taman kako to pomislim, kada jedan skreće i više je u mojoj traci bio nego u svjoj, ja do kraja po kočnici i desno idem koliko mogu, stanem od njega sigurno koji cm
i kako smo stali prozor do prozora, spusti on prozor i meni veli moraš paziti kao to voziš i maše rukom
joj tu meni crno pred očima, izgubio sam se počeo mu nešto bogarati govoriti, ne mogu izaći iz auta jer je blizu do mene stao
valjda je vidio na meni da sam poludio i hoću da izađem iz auta, on po gasu i uz odobašinu
ja izašao mašem mu ali je otišao
ja poludio znači, samo znam da je neki cigo bio u pitanju, ne znam ni koje auto više niti je li sam bio
black_adrian

#38170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

sinoc idem tranzitom, nailazim na semafor kod bistricke stanice, meni je uveliko zeleno, dajem lijevi žmigavac i lagano se krećem ka svojoj traci... s desne strane taksista, njemu je crveno logično, prolazi kroz crveno i ide direkt na mene... odjednom stade i krenu se vraćati u rikverc, i upali se rotacija, policija prva u koloni od strane grada :lol: samo se nadam da su ga i zapisali...
noviclan

#38171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Vidio sam da se dame (vozacice) sminkaju na semaforima i cic-mic guzvi, ali da drzi olovku na oku vozeci se kruznim tokom e rekoh sebi ova je neka sigurno alka professionalka
Dr Kova

#38172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dr Kova »

Nervira me kad dolazim na raskrsnicu, neko prolazi sa pravom prvenstva, ja ga čekam da prođe, a on samo skrene bez žmigavca. Mamicu ti
Laplace

#38173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Red bi bio da se jednom propiše interval po paljenju zelenog svjetla u kome auto mora krenuti ili je u prekršaju, propisati kaznu i pratiti preko video nadzora. Ovo je postalo sve gore i gore. Prvo, nailazim na zeleno a kolona ispred ni da pomisli da krene. Na kraju prošla trećina od broja vozila koja bi trebala proći natom semaforu, a sve su automobili. Na sljedećem zelenom je ispred mene samo jedan auto, upalilo mu se zeleno a on stoji i negdje zijeva. Tek na zvuk sirene je kao krenuo, ali u stilu krene pa uspori pa lagano ubrza. Već sam pomislio da ni kao drugi u redu neću stići da prođe, toliko je bio spor i kilav. Isto se dešava čak i na semaforima koji imaju tajmere.

Ono, sve hoću da budem kulturan pa da ne koristim sirenu bez potrebe ali ne možeš ne izgubiti živce u našem saobraćaju taman da si Dalaj Lama lično i personalno.
drug_profi

#38174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Sviraš čim se upali zeleno a on nije krenuo. Prođe mi život čekajući ove što im se nikud ne žuri.
Optimist

#38175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Danas je to bilo posebno izrazeno. Upali se zeleno, u sve tri trake stoje. Da li im smeta sunce, da li cackaju telefon ili spavaju ne znam.
Post Reply