Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
noviclan
#38126 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ovaj crveni je sarajevo stan ko da gledam
- Raigor Stonehoof
#38127 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upaljena 4, znaci ko da ga i nema. Vozaca nigdje, dva pjesaka se ne mogu mimoic na ovih 20 cenata trotoara sto je ostala izmedju njega i ovih sto su parkirali. Morao izac na cestu, pored ovih u pokretu proc. Invalid moze sjest i plakat, nema sanse bilo kuda da prodje sa kolicima.
- Laplace
#38128 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da se ispravim: ipak se neko sjetio da stavi znak pružanja puta sa prvenstvom prolaza. Jutros sam vidio taj znak. Ne znam koliko dugo stoji jer sam 100% siguran da ga ranije nije bilo. Možda zato već neko vrijeme na toj raskrsnici ne vidim sudare.Laplace wrote: ↑24/03/2022 09:13 Ima tako loše riješenih raskrsnica. Recimo, u Visokom kod autobuske stanice se sreću tri pravca: sa mosta, sa strane autobuske i iz Lješeva. Na dva mjesta (sa mosta i iz smjera autobuske) su postavljeni znakovi obaveznog zaustavljanja, iz smjera Lješeva nikakav znak koji se tiče prioriteta.
Problema nema kad rade semafori, jer nema kolizionih tačaka. Problem je kad ih ugase (ujutru do 8 ne rade, naveče se ugase ne sjećam se u koliko sati, nekad ih isključe i preko dana) jer onda vozači na osnovu dva znaka "STOP" procjenjuju koja ulica je glavna. Naravno, neki pogrešno procijene pa se nerijetko tu desi sudar.
Sudeći prema znacima obaveznog zaustavljanja, put sa prvenstvom prolaza bi bio pravac od Lješeva ka autobuskoj. Problem zna nastati kad onaj iz pravca autobuske misli da ima prednost po pravilu desne strane iako ima znak "STOP" ili kad ovaj sa mosta skreće lijevo i ovaj iz smjera autobuske produžava ka Lješevu, obojici je znak obaveznog zaustavljanja a ovaj iz smjera autobuske zaboravi na pravilo desne strane (ili misli da ga ovaj sa mosta treba pustiti zob znaka "STOP") - čini mi se da najčešće ta zabuna dovede do sudara.
Ne znam zašto je tu bio problem staviti znake pružanja puta sa prvenstvom prolaza pa da svakome odmah bude jasno kuda se pruža glavni put.
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#38129 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
od prije Maglaja do Doboja, sve ovako... nema se gdje preteci sva 3, a majmuni se nisu niti u jednom trenutku "otkacili" jedan od drugog... da me samelje kiper ne zelim, a 140KS je slabo da se sva tri prelete na toj dionici...
samo ne znam ko im dade vozacku, je l se ovako po EU vozi ili.... fuj..

-
Throttle
#38130 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo se pomolis i pun gas lijevom 
- black_adrian
#38131 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kontao sam al zivot mi je bio drazi
nisam sam u autu pa ne rizikujem
nisam sam u autu pa ne rizikujem
- Optimist
#38132 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prvi kamion koji je prazan diktira tempo drugima iza koji su natovareni.
-
Naslovnica
#38133 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nećeš ih nikada ni preteći kada držiš 100 metara razmaka...black_adrian wrote: ↑26/03/2022 12:18 od prije Maglaja do Doboja, sve ovako... nema se gdje preteci sva 3, a majmuni se nisu niti u jednom trenutku "otkacili" jedan od drugog... da me samelje kiper ne zelim, a 140KS je slabo da se sva tri prelete na toj dionici...
![]()
Što ne odereš jednog po jednog, 140 KS dizela je sasvim dovoljno za takve stvari, neće te samljeti, ima dovoljno mjesta da se uliva iza prvog...
- black_adrian
#38134 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne moze nista na silu, necu se jos i ja zakucati za levate. Nema mjesta, u trenutku kad sam slikao je bilo najvece moguce rastojanje a vecinom je bilo dva metra jedan od drugog.
Ova dvojica isli jedan za drugim, zamalo satrali auto iz suprotne trake preticuci motokultivator. Jebi ga jarane, imam malo previse km na vozilima svih kategorija osim A, valjda bih procijenio da je moglo sigurno odradit radnju preticanja.
A ubacivanje izmedju njih ne dolazi u obzir, treba da me.u palacinak pretvori zbog svog mobitelanja.
Ova dvojica isli jedan za drugim, zamalo satrali auto iz suprotne trake preticuci motokultivator. Jebi ga jarane, imam malo previse km na vozilima svih kategorija osim A, valjda bih procijenio da je moglo sigurno odradit radnju preticanja.
A ubacivanje izmedju njih ne dolazi u obzir, treba da me.u palacinak pretvori zbog svog mobitelanja.
- vjeshalica
#38135 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stotinu maruna kazna je po zakonu za ovakve. Samo ako neko hoce.
- black_adrian
#38136 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bas me zanima voze li majmuni tako po Hrvatskoj i EU, dosli ovdje da divljaju i gasaju. Da sam imao dashcam, svakakvog materijala bi bilo za postaviti.
Usput... vracam se sad i od Nemile prema Zenici idu dva crvena kamiona s prikolicom jedan iza drugog, voze neko zeljezo, otpad... zaboravio sam ime firme, al svaka cast vozacima... propisno rastojanje, a i jedan i drugi su dali desni zmigavac kao znak da ih mogu sigurno preteci... nazalost sve manje ovakvih slucajeva, svako polozi C i E, a D da i ne pricam...
Usput... vracam se sad i od Nemile prema Zenici idu dva crvena kamiona s prikolicom jedan iza drugog, voze neko zeljezo, otpad... zaboravio sam ime firme, al svaka cast vozacima... propisno rastojanje, a i jedan i drugi su dali desni zmigavac kao znak da ih mogu sigurno preteci... nazalost sve manje ovakvih slucajeva, svako polozi C i E, a D da i ne pricam...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#38137 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Primaknes se i ne vidis nistaNaslovnica wrote: ↑26/03/2022 13:02
Nećeš ih nikada ni preteći kada držiš 100 metara razmaka...
![]()
Što ne odereš jednog po jednog, 140 KS dizela je sasvim dovoljno za takve stvari, neće te samljeti, ima dovoljno mjesta da se uliva iza prvog...
Ovako imas dobar pregled
Na M17 se moze nekako i preteci
Ovakva kompozicija npr na dionici kladanj olovo semizovac
-
Throttle
#38138 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To se sve rjedje vidja na cesti, rijetko koji kamiondzija daje lijevi ili desni zmigavac ako vidi da ces preticat. Po meni je to jedna od najvecih prevencija udesa, kad vozis iza kamiona cesto nije pregledno dovoljno, jos ako vozis auto ispod 100KS, dok predjes jedan ili dva slepera poprilicno potrajeblack_adrian wrote: ↑26/03/2022 17:47 Bas me zanima voze li majmuni tako po Hrvatskoj i EU, dosli ovdje da divljaju i gasaju. Da sam imao dashcam, svakakvog materijala bi bilo za postaviti.
-
Naslovnica
#38139 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam ni mislio da mu se primakne da ne vidi ništa...mk ultra wrote: ↑26/03/2022 18:13Primaknes se i ne vidis nistaNaslovnica wrote: ↑26/03/2022 13:02
Nećeš ih nikada ni preteći kada držiš 100 metara razmaka...
![]()
Ovako imas dobar pregled
Na M17 se moze nekako i preteci
Ovakva kompozicija npr na dionici kladanj olovo semizovac![]()
- Averus
#38140 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E saznah večeras i za novi fazon
Ide lik u Mercedesu, pa mimo cijele kolone da se uvali naprijed.
Ters kakav jesam, naravno ne dozvolim mu.
Uvali se lik iza mene, a onda upali duga svjetla i švera tamo-'vamo u traci da mi kao smeta svjetlo u retrovizorima
Na ovim našim cestama fakat sve umobolnici...
Uvali se lik iza mene, a onda upali duga svjetla i švera tamo-'vamo u traci da mi kao smeta svjetlo u retrovizorima
Na ovim našim cestama fakat sve umobolnici...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#38141 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Maloprije audi a3, semafor na otoki
Crveno svjetlo
Pretice kolonu komplet i kroz crveno u brdovitu otađbinu
Crveno svjetlo
Pretice kolonu komplet i kroz crveno u brdovitu otađbinu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Laplace
#38143 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja se baš i ne oslanjam na tu signalizaciju, naročito ne kod kamiondžija. Nije se meni desilo, ali nekim kolegama navodno jeste da im namjerno signaliziraju da mogu preteći kako bi ih gurnuli u opasnost. Neko uvrnuto zadovoljstvo vide u tome, valjda ih zabavlja.black_adrian wrote: ↑26/03/2022 17:47 Bas me zanima voze li majmuni tako po Hrvatskoj i EU, dosli ovdje da divljaju i gasaju. Da sam imao dashcam, svakakvog materijala bi bilo za postaviti.
A čuo sam slučajeva da ljudi ne shvataju koji signal se daje kad pokazuješ vozaču iza da smije a koji da ne smije preticati pa rade suprotno. Neki su uvjereni da desni žmigavac znači da te ne smije preticati a lijevi da smije.
- vjeshalica
#38144 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zatamni zadnju sajbu solidno ubije razvaljena svjetla inace...ja kad sam zatamnila sve, malo mi je bilo uvece neobicno slabije se vidi kad se covjek parkira,ali sam se naviklaAverus wrote: ↑26/03/2022 19:58 E saznah večeras i za novi fazon
Uvali se lik iza mene, a onda upali duga svjetla i švera tamo-'vamo u traci da mi kao smeta svjetlo u retrovizorima![]()
Na ovim našim cestama fakat sve umobolnici...![]()
- Laplace
#38145 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Idealno odstojanje za dobar pregled i bezbjedno preticanje ako si sposoban vozač i imaš sposoban auto. Sjećam se slučaja kad se vozač sudario zbog izvirivanja iza kamiona kome se zalijepio, upravo vodeći se time da je tako lakše preteći kamion.Naslovnica wrote: ↑26/03/2022 13:02Nećeš ih nikada ni preteći kada držiš 100 metara razmaka...black_adrian wrote: ↑26/03/2022 12:18 od prije Maglaja do Doboja, sve ovako... nema se gdje preteci sva 3, a majmuni se nisu niti u jednom trenutku "otkacili" jedan od drugog... da me samelje kiper ne zelim, a 140KS je slabo da se sva tri prelete na toj dionici...
![]()
![]()
Ako ti je auto slab i trom, onda ne pretičeš ništa brže od zaprežnih vozila i traktora, logično.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Laplace
#38147 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod nas haloperidol treba prodavati u supermarketima, na benzinskim pumpama i na pijaci.Averus wrote: ↑26/03/2022 19:58 E saznah večeras i za novi fazon
Uvali se lik iza mene, a onda upali duga svjetla i švera tamo-'vamo u traci da mi kao smeta svjetlo u retrovizorima![]()
Na ovim našim cestama fakat sve umobolnici...![]()
Last edited by Laplace on 27/03/2022 09:46, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#38148 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hah imas na FB stranicu BH Truck, ima svega,al kad se pozale kako oberu bostan sa kaznama u ojrama, da padnes u nesvjest fkt deračina prava...samo kod nas voze ove sivonje i kremenadle koje rade sta hoceblack_adrian wrote: ↑26/03/2022 17:47 Bas me zanima voze li majmuni tako po Hrvatskoj i EU, dosli ovdje da divljaju i gasaju. Da sam imao dashcam, svakakvog materijala bi bilo za postaviti.
- Laplace
#38149 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kamo sreće da imamo željeznicu...vjeshalica wrote: ↑26/03/2022 20:21Hah imas na FB stranicu BH Truck, ima svega,al kad se pozale kako oberu bostan sa kaznama u ojrama, da padnes u nesvjest fkt deračina prava...samo kod nas voze ove sivonje i kremenadle koje rade sta hoceblack_adrian wrote: ↑26/03/2022 17:47 Bas me zanima voze li majmuni tako po Hrvatskoj i EU, dosli ovdje da divljaju i gasaju. Da sam imao dashcam, svakakvog materijala bi bilo za postaviti.
- vjeshalica
#38150 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Taykunski lobi,zeljeznica bi bila Tito.