SDP
-
skambrljo
#38026 Re: SDP
SDP će moći ponovo biti ravnopravan ostalima kad se riješi kukolja u svojim redovima. Zlatko Lagumdžija, Lidija Korać, Damir Hadžić i još poneki, pa tek onda se mogu shvatiti ozbiljno. Bakir Hadžiomerović iako je djelovao nezrelo u kampanji bi bio dobar za predsjednika stranke obzirom da je pošten i novi u politici. Ali čini se da Zlatko i reketaši ne namjeravaju tek tako se odreći pozicija. Bit će zanimljivo pratiti ovo.
- It_is_a_Leclerc
#38027 Re: SDP
SDP izgleda ima fetiš da se riješi svih ljudi koji dobiju glasova više nego Lagumdžija.
Prvo Komšić, pa sad Bećirović...
Prvo Komšić, pa sad Bećirović...
- homega
#38028 Re: SDP
Danguba wrote:Pred kraj sjednice je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, podnio ostavku na tu funkciju. Novinarima je nakon izlaska iz sale Općine Centar kazao kako je to učinio, jer je predsjednik stranke Zlatko Lagumdžija odbio odstupiti s funkcije.![]()
![]()
ka'em ja k'o zohar...mozda da ga polijete kiselinom.
Pa ima li SDP kakav unutrašnji način pokretanja odgovornosti za neuspjeh na izborima i inače za srozavanje njihove političke pozicije u BiH, kakav disciplinski postupak, ili sl.?
-
skambrljo
#38029 Re: SDP
Čuj ako se ne kandidira Damir Hadžić, Hamdija Lipovača uvjerljivo pobjeđuje. Pa to je tragikomično. Da pojasnimo, ako se ne kandidira reketaš, pobjeđuje teška seljačina i lopov, neznaš šta je gore od to dvoje.It_is_a_Leclerc wrote:Nije ga smijenio jednom, već dvaput.Kad smo već god toga ko koliko zna o SDP-u. I Hamdija Lipovača, ako se kandidira, i ako se ne kandidra Damir Hadžić, uvjerljivo pobjeđuje, jer ima široku podršku među pro-Lagumdžija i dijelu anti-Lagumdžija rukovodstvu.
Pored Bakira Hadžiomerovića dobar kandidat bi bio i Denis Bećirović. Samo neko od te dvojice, inače 2018 slijedi repriza 12 oktobra.
-
skambrljo
#38030 Re: SDP
Kažu da Zlatko Lagumdžija vrijeme dijeli prije i poslije 12.10.!
I još kažu da bi i Komšić nakon što je vidio SDP-ov rezultat da bi im udijelio koji glas da je mogao.

I još kažu da bi i Komšić nakon što je vidio SDP-ov rezultat da bi im udijelio koji glas da je mogao.
-
rajvosa1
#38031 Re: SDP
Meni nakon ovog cirkusa danas fakat ništa nije jasno: Da li Zlatko&co, članstvo, simpatizeri žele uopće da SDP i dalje postoji ili žele da postanu SBiH?
- O'zone
- Globalni moderator
#38032 Re: SDP
Zlatko se drži jako
Ma bit će on izabran ponovo na funkciju predsjednika stranke
Kad se tone tone se u stilu
Ma bit će on izabran ponovo na funkciju predsjednika stranke
Pred kraj sjednice je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, podnio ostavku na tu funkciju. Novinarima je nakon izlaska iz sale Općine Centar, gdje je održana sjednica, kazao kako je to učinio jer je predsjednik stranke Zlatko Lagumdžija odbio odstupiti sa svoje funkcije.
Kao što je to rekao i prije nekoliko dana, Bećirović je ponovio da je vanredni Kongres "izrežirani Kongres", a optužio je i predsjednika stranke da skreće pažnju sa suštinskih promjena u SDP-u i unutarnje demokratizacije.
Bećirović je ponovio kako je osvojio najviše glasova na Općim izborima od svih kandidata stranke, uključujući i predsjednika Lagumdžiju.
"Pozvao sam Lagumdžiju da podnese ostavku u skladu sa članom 75. Statuta, također sam pozvao i sve potpredsjednike, gereralnog sekretara... da i oni podnesu ostavke. Lagumdžija nije imao sluha na to, povo idemo u pravcu malog izrežiranog Konresa, umjesto da idemo pravu demokratizaciju, da demokratiziramo Statut, ispalo je večeras da je najpreče da izaberemo rukovodstvo, a ne da idemo u suštinske promjene. Zbog toga sam podnio neopozivu ostavku", izjavio je Bećirović.
- dustaban
#38033 Re: SDP
Ma dobro sad je vec sasvim jasno, SDP metastaza ide do kraja. Umjesto vadjenja tumora, valja vadit ono malo zdravog tkiva. Tuzlanski ogranak definitivno ide u DF a dalje vidjecemo...
Ali kako god ostaje cinjenica da je SDP nezapamcen slucaj zrtvovanja i stranke i ideje zarad jednog covjeka!
Ali kako god ostaje cinjenica da je SDP nezapamcen slucaj zrtvovanja i stranke i ideje zarad jednog covjeka!
- General War
#38034 Re: SDP
A opet Tuzlanski ogranak bas ono primjer demokratije...dustaban wrote:Ma dobro sad je vec sasvim jasno, SDP metastaza ide do kraja. Umjesto vadjenja tumora, valja vadit ono malo zdravog tkiva. Tuzlanski ogranak definitivno ide u DF a dalje vidjecemo...
-
Labirint
#38035 Re: SDP
Ko vam "skrenu smjer" ?smjesko071 wrote:sebija wrote:Današnja rasprava ide u dobrom smjeru. Čini se da većina ne podržava vanredni kongres što podrazumijeva šire razmišljanje a ne puko usvajanje prijedloga Predsjedništva.
Dušmani nek crknu.![]()
![]()
![]()
sebija cvijete uvehli...!
- It_is_a_Leclerc
#38036 Re: SDP
Denis Bećirović je, baš kao Duraković, večeras najavio u kojem pravcu SDP-enjare idu. Nevjerovatno je, zaista, da su uspjeli rastjerati 90 % kvalitetnih kadrova... Strašno .
- dustaban
#38038 Re: SDP
Sve moguce zayebancije nam se desavaju u stvarnosti...
- Lakat Jebić
#38039 Re: SDP
budi dosljedan cinik. primjeni tu logiku na odnose medju strankama unutar vladajucih koalicijamadner wrote:Zlaja je glavni.
Jebo ti ove amatere koji ga ne mogu ni smjeniti kada daje ostavku.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#38040 Re: SDP
auu sto ce se DF usreciti s Denisom na primjer... pa on je Zlajin proizvoddustaban wrote:Ma dobro sad je vec sasvim jasno, SDP metastaza ide do kraja. Umjesto vadjenja tumora, valja vadit ono malo zdravog tkiva. Tuzlanski ogranak definitivno ide u DF a dalje vidjecemo...
- Forumas001
#38041 Re: SDP
I meni je najgluplje sad kad npr. Denis predje u DF odmah ide gore u vrh stranke. Te sve pridoslice ma ko da je treba na dno poslati pa se jaro probijaj.
- plain vanilla
#38042 Re: SDP
pa i Komsic je iz SDP-a u vrh DFForumas001 wrote:I meni je najgluplje sad kad npr. Denis predje u DF odmah ide gore u vrh stranke. Te sve pridoslice ma ko da je treba na dno poslati pa se jaro probijaj.
- Forumas001
#38043 Re: SDP
Komsic je osnovao DF, pa je logicno da ce za pocetak u vrh.plain vanilla wrote:pa i Komsic je iz SDP-a u vrh DFForumas001 wrote:I meni je najgluplje sad kad npr. Denis predje u DF odmah ide gore u vrh stranke. Te sve pridoslice ma ko da je treba na dno poslati pa se jaro probijaj.
Nego drma li se stolica u Telecomu
- plain vanilla
#38044 Re: SDP
pa ako su pametni Denisa i slicne ne bi trebali primiti ni na dnoForumas001 wrote:Komsic je osnovao DF, pa je logicno da ce za pocetak u vrh.plain vanilla wrote:pa i Komsic je iz SDP-a u vrh DFForumas001 wrote:I meni je najgluplje sad kad npr. Denis predje u DF odmah ide gore u vrh stranke. Te sve pridoslice ma ko da je treba na dno poslati pa se jaro probijaj.
Nego drma li se stolica u Telecomu
a sto se tice stolice, jok
meni je SDP zacementirao poziciju u telecomu
- General War
#38045 Re: SDP
Pa ako ces tako gledat, jedino Mirnes Ajanovic je dosljedanplain vanilla wrote:pa i Komsic je iz SDP-a u vrh DFForumas001 wrote:I meni je najgluplje sad kad npr. Denis predje u DF odmah ide gore u vrh stranke. Te sve pridoslice ma ko da je treba na dno poslati pa se jaro probijaj.
Nije bas isto pravilo za Komsu...ovi esdepejlije neka prave isto novu (npr cisti SDP..ili tako nesto..)
- General War
#38046 Re: SDP
plain vanilla wrote: pa ako su pametni Denisa i slicne ne bi trebali primiti ni na dno
- plain vanilla
#38047 Re: SDP
ma zna se, A-SDPGeneral War wrote:Pa ako ces tako gledat, jedino Mirnes Ajanovic je dosljedanplain vanilla wrote:pa i Komsic je iz SDP-a u vrh DFForumas001 wrote:I meni je najgluplje sad kad npr. Denis predje u DF odmah ide gore u vrh stranke. Te sve pridoslice ma ko da je treba na dno poslati pa se jaro probijaj.![]()
Nije bas isto pravilo za Komsu...ovi esdepejlije neka prave isto novu (npr cisti SDP..ili tako nesto..)
nemaju oni sta praviti novu stranku, svi su oni zapravo male Zlaje...ti isti ljudi su godinama držali Zlaju u vrhu stranke, namjestali i lobirali izbore u stranci, ne samo na kongresu nego na svim nivoima stranke...nisu dopustali da se Zlaja makne dok je stranci jos bilo spasa.. ovo sad je samo smijurija, da pokusaju napraviti mjesto za sebe i sacuvati svoje fotelje
- Forumas001
#38048 Re: SDP
Nek Denis napravi D-SDP.
Ma hajde nek ima posla i nek je plata redovna nema veze sto je preko milje maraka, ne zali se
Ma hajde nek ima posla i nek je plata redovna nema veze sto je preko milje maraka, ne zali se
- plain vanilla
#38049 Re: SDP
a fino da ti sa 18 postova vec znas gdje ja radimForumas001 wrote:Nek Denis napravi D-SDP.
nne bih ja ustala ujutro da nije plata 2 milje
- Forumas001
#38050 Re: SDP
Namirisem vas Telekomase i preko forumaplain vanilla wrote:a fino da ti sa 18 postova vec znas gdje ja radimForumas001 wrote:Nek Denis napravi D-SDP.
Ma hajde nek ima posla i nek je plata redovna nema veze sto je preko milje maraka, ne zali se![]()
nne bih ja ustala ujutro da nije plata 2 milje