SDP

skambrljo

#38026 Re: SDP

Post by skambrljo »

SDP će moći ponovo biti ravnopravan ostalima kad se riješi kukolja u svojim redovima. Zlatko Lagumdžija, Lidija Korać, Damir Hadžić i još poneki, pa tek onda se mogu shvatiti ozbiljno. Bakir Hadžiomerović iako je djelovao nezrelo u kampanji bi bio dobar za predsjednika stranke obzirom da je pošten i novi u politici. Ali čini se da Zlatko i reketaši ne namjeravaju tek tako se odreći pozicija. Bit će zanimljivo pratiti ovo.
It_is_a_Leclerc

#38027 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

SDP izgleda ima fetiš da se riješi svih ljudi koji dobiju glasova više nego Lagumdžija.
Prvo Komšić, pa sad Bećirović... :-)
homega

#38028 Re: SDP

Post by homega »

Danguba wrote:
Pred kraj sjednice je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, podnio ostavku na tu funkciju. Novinarima je nakon izlaska iz sale Općine Centar kazao kako je to učinio, jer je predsjednik stranke Zlatko Lagumdžija odbio odstupiti s funkcije.
:lol: :lol:

ka'em ja k'o zohar...mozda da ga polijete kiselinom. :D

Pa ima li SDP kakav unutrašnji način pokretanja odgovornosti za neuspjeh na izborima i inače za srozavanje njihove političke pozicije u BiH, kakav disciplinski postupak, ili sl.?
skambrljo

#38029 Re: SDP

Post by skambrljo »

It_is_a_Leclerc wrote:Nije ga smijenio jednom, već dvaput. ;) Kad smo već god toga ko koliko zna o SDP-u. I Hamdija Lipovača, ako se kandidira, i ako se ne kandidra Damir Hadžić, uvjerljivo pobjeđuje, jer ima široku podršku među pro-Lagumdžija i dijelu anti-Lagumdžija rukovodstvu.
Čuj ako se ne kandidira Damir Hadžić, Hamdija Lipovača uvjerljivo pobjeđuje. Pa to je tragikomično. Da pojasnimo, ako se ne kandidira reketaš, pobjeđuje teška seljačina i lopov, neznaš šta je gore od to dvoje.

Pored Bakira Hadžiomerovića dobar kandidat bi bio i Denis Bećirović. Samo neko od te dvojice, inače 2018 slijedi repriza 12 oktobra.
skambrljo

#38030 Re: SDP

Post by skambrljo »

Kažu da Zlatko Lagumdžija vrijeme dijeli prije i poslije 12.10.!
I još kažu da bi i Komšić nakon što je vidio SDP-ov rezultat da bi im udijelio koji glas da je mogao. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rajvosa1

#38031 Re: SDP

Post by rajvosa1 »

Meni nakon ovog cirkusa danas fakat ništa nije jasno: Da li Zlatko&co, članstvo, simpatizeri žele uopće da SDP i dalje postoji ili žele da postanu SBiH?
O'zone
Globalni moderator

#38032 Re: SDP

Post by O'zone »

Zlatko se drži jako :mrgreen:

Ma bit će on izabran ponovo na funkciju predsjednika stranke :thumbup: Kad se tone tone se u stilu :thumbup:
Pred kraj sjednice je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, podnio ostavku na tu funkciju. Novinarima je nakon izlaska iz sale Općine Centar, gdje je održana sjednica, kazao kako je to učinio jer je predsjednik stranke Zlatko Lagumdžija odbio odstupiti sa svoje funkcije.

Kao što je to rekao i prije nekoliko dana, Bećirović je ponovio da je vanredni Kongres "izrežirani Kongres", a optužio je i predsjednika stranke da skreće pažnju sa suštinskih promjena u SDP-u i unutarnje demokratizacije.

Bećirović je ponovio kako je osvojio najviše glasova na Općim izborima od svih kandidata stranke, uključujući i predsjednika Lagumdžiju.

"Pozvao sam Lagumdžiju da podnese ostavku u skladu sa članom 75. Statuta, također sam pozvao i sve potpredsjednike, gereralnog sekretara... da i oni podnesu ostavke. Lagumdžija nije imao sluha na to, povo idemo u pravcu malog izrežiranog Konresa, umjesto da idemo pravu demokratizaciju, da demokratiziramo Statut, ispalo je večeras da je najpreče da izaberemo rukovodstvo, a ne da idemo u suštinske promjene. Zbog toga sam podnio neopozivu ostavku", izjavio je Bećirović.
dustaban

#38033 Re: SDP

Post by dustaban »

Ma dobro sad je vec sasvim jasno, SDP metastaza ide do kraja. Umjesto vadjenja tumora, valja vadit ono malo zdravog tkiva. Tuzlanski ogranak definitivno ide u DF a dalje vidjecemo...

Ali kako god ostaje cinjenica da je SDP nezapamcen slucaj zrtvovanja i stranke i ideje zarad jednog covjeka!
General War

#38034 Re: SDP

Post by General War »

dustaban wrote:Ma dobro sad je vec sasvim jasno, SDP metastaza ide do kraja. Umjesto vadjenja tumora, valja vadit ono malo zdravog tkiva. Tuzlanski ogranak definitivno ide u DF a dalje vidjecemo...

Ali kako god ostaje cinjenica da je SDP nezapamcen slucaj zrtvovanja i stranke i ideje zarad jednog covjeka!
A opet Tuzlanski ogranak bas ono primjer demokratije... :-) Znaju li oni ziviti zivotom obicnog gradjana (retoricko pitanje :D )
Labirint

#38035 Re: SDP

Post by Labirint »

smjesko071 wrote:
sebija wrote:Današnja rasprava ide u dobrom smjeru. Čini se da većina ne podržava vanredni kongres što podrazumijeva šire razmišljanje a ne puko usvajanje prijedloga Predsjedništva.

Dušmani nek crknu. :wink:
:lol: :lol: :lol:
sebija cvijete uvehli...!
Ko vam "skrenu smjer" ? :D
It_is_a_Leclerc

#38036 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Denis Bećirović je, baš kao Duraković, večeras najavio u kojem pravcu SDP-enjare idu. Nevjerovatno je, zaista, da su uspjeli rastjerati 90 % kvalitetnih kadrova... Strašno .
AlfaKentaur

#38037 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Image
dustaban

#38038 Re: SDP

Post by dustaban »

Sve moguce zayebancije nam se desavaju u stvarnosti...
Lakat Jebić

#38039 Re: SDP

Post by Lakat Jebić »

madner wrote:Zlaja je glavni.

Jebo ti ove amatere koji ga ne mogu ni smjeniti kada daje ostavku. :D
budi dosljedan cinik. primjeni tu logiku na odnose medju strankama unutar vladajucih koalicija :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#38040 Re: SDP

Post by plain vanilla »

dustaban wrote:Ma dobro sad je vec sasvim jasno, SDP metastaza ide do kraja. Umjesto vadjenja tumora, valja vadit ono malo zdravog tkiva. Tuzlanski ogranak definitivno ide u DF a dalje vidjecemo...

auu sto ce se DF usreciti s Denisom na primjer... pa on je Zlajin proizvod
Forumas001

#38041 Re: SDP

Post by Forumas001 »

I meni je najgluplje sad kad npr. Denis predje u DF odmah ide gore u vrh stranke. Te sve pridoslice ma ko da je treba na dno poslati pa se jaro probijaj.
plain vanilla

#38042 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Forumas001 wrote:I meni je najgluplje sad kad npr. Denis predje u DF odmah ide gore u vrh stranke. Te sve pridoslice ma ko da je treba na dno poslati pa se jaro probijaj.
pa i Komsic je iz SDP-a u vrh DF :mrgreen:
Forumas001

#38043 Re: SDP

Post by Forumas001 »

plain vanilla wrote:
Forumas001 wrote:I meni je najgluplje sad kad npr. Denis predje u DF odmah ide gore u vrh stranke. Te sve pridoslice ma ko da je treba na dno poslati pa se jaro probijaj.
Komsic je osnovao DF, pa je logicno da ce za pocetak u vrh.

Nego drma li se stolica u Telecomu :D
plain vanilla

#38044 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Forumas001 wrote:
plain vanilla wrote:
Komsic je osnovao DF, pa je logicno da ce za pocetak u vrh.

Nego drma li se stolica u Telecomu :D
pa ako su pametni Denisa i slicne ne bi trebali primiti ni na dno

a sto se tice stolice, jok
meni je SDP zacementirao poziciju u telecomu :mrgreen:
General War

#38045 Re: SDP

Post by General War »

plain vanilla wrote:
Pa ako ces tako gledat, jedino Mirnes Ajanovic je dosljedan :D
Nije bas isto pravilo za Komsu...ovi esdepejlije neka prave isto novu (npr cisti SDP..ili tako nesto..)
General War

#38046 Re: SDP

Post by General War »

plain vanilla wrote: pa ako su pametni Denisa i slicne ne bi trebali primiti ni na dno
:thumbup:
plain vanilla

#38047 Re: SDP

Post by plain vanilla »

General War wrote:
plain vanilla wrote:
Pa ako ces tako gledat, jedino Mirnes Ajanovic je dosljedan :D
Nije bas isto pravilo za Komsu...ovi esdepejlije neka prave isto novu (npr cisti SDP..ili tako nesto..)
ma zna se, A-SDP :mrgreen:

nemaju oni sta praviti novu stranku, svi su oni zapravo male Zlaje...ti isti ljudi su godinama držali Zlaju u vrhu stranke, namjestali i lobirali izbore u stranci, ne samo na kongresu nego na svim nivoima stranke...nisu dopustali da se Zlaja makne dok je stranci jos bilo spasa.. ovo sad je samo smijurija, da pokusaju napraviti mjesto za sebe i sacuvati svoje fotelje
Forumas001

#38048 Re: SDP

Post by Forumas001 »

Nek Denis napravi D-SDP.

Ma hajde nek ima posla i nek je plata redovna nema veze sto je preko milje maraka, ne zali se :D
plain vanilla

#38049 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Forumas001 wrote:Nek Denis napravi D-SDP.

Ma hajde nek ima posla i nek je plata redovna nema veze sto je preko milje maraka, ne zali se :D
a fino da ti sa 18 postova vec znas gdje ja radim :mrgreen:

nne bih ja ustala ujutro da nije plata 2 milje
Forumas001

#38050 Re: SDP

Post by Forumas001 »

plain vanilla wrote:
Forumas001 wrote:Nek Denis napravi D-SDP.

a fino da ti sa 18 postova vec znas gdje ja radim :mrgreen:

nne bih ja ustala ujutro da nije plata 2 milje
Namirisem vas Telekomase i preko foruma :D
Post Reply