Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#3801 Re: Xiaomi mobiteli

Post by avaks »

A neko nepismen sastavljao očigledno ali su opet za koplje iznad ovih TAČ SKRIN piljara :mrgreen:
Doduše i ovi mogu filozofirati o "neovlaštenoj prilagodbi softvera" šta god to značilo :lol: Je li instaliranje Vibera ili Whatsappa neovlaštena prilagodba ili recimo root kod Samsunga koji ti poništava garanciju ili nešto treće opet, valjda će neko iz prve ruke da kaže.
Kako god ovi ne navode da je sve osim softvera potrošna roba na "Proizvodu" tako da je opet bolje nego kod piljara :thumbup:
Juliuscezar

#3802 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Juliuscezar »

O'zone wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Quaresma wrote:meni se cijene ne svidjaju kod IQ mobile
Ovaj je 349, uz godinu dana garancije, kažu da su oni oficijalni dobavljač, e sad ne znam koliko garancija pokriva je li prava ili univerzalno :D
Eh pošto sam rekao postaviti garanciju evo je.

prva strana sa ličnim podacima kupca (meni prilično glupo ali eto) i osnovnom garancijom

Image

druga strana sa uvjetima garancije

Image

Sorry malo je ispresavijano jer stoji u kutiji
Hvalaa, koliko vidim normalna garancija
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3803 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Malo me ovsj ozonov garantni list zainteresovao, posebno zbog baterije. Kako baterija ne ulazi u garanciju?
Pošto sam i ja prije dva mjeseca uzeo Kineski mobitel Wiko, al' preko bht, uzmem garantni list i ista stvar, baterija ne ulazi u garanciju. WF, mislm da su garancije quratz obicni.
O'zone
Globalni moderator

#3804 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

konektovan wrote:Malo me ovsj ozonov garantni list zainteresovao, posebno zbog baterije. Kako baterija ne ulazi u garanciju?
Pošto sam i ja prije dva mjeseca uzeo Kineski mobitel Wiko, al' preko bht, uzmem garantni list i ista stvar, baterija ne ulazi u garanciju. WF, mislm da su garancije quratz obicni.
Pa realno to je tako. Baterija ima svoj broj ciklusa punjenja i pražnjena. Za nekoga ko telefon puni 2 ili 3x dnevno jer ga ne ispušta iz ruku baterija će da ima puno kraće trajanje i manji kapacitet u manjem periodu vremena nego za nekoga ko puni recimo 1x dnevno.

U proizvodima koje ja trenutno prodajem isto baterija ne spada u garanciju jer se smatra potrošnom robom.
konektovan

#3805 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

O'zone wrote:
konektovan wrote:Malo me ovsj ozonov garantni list zainteresovao, posebno zbog baterije. Kako baterija ne ulazi u garanciju?
Pa realno to je tako. Baterija ima svoj broj ciklusa punjenja i pražnjena. Za nekoga ko telefon puni 2 ili 3x dnevno jer ga ne ispušta iz ruku baterija će da ima puno kraće trajanje i manji kapacitet u manjem periodu vremena nego za nekoga ko puni recimo 1x dnevno.

U proizvodima koje ja trenutno prodajem isto baterija ne spada u garanciju jer se smatra potrošnom robom.
Ja sam dobio mobitel koji od samog oocetka ima problem. Baterija sa 100% sklizne na 90% za 5 minuta. Preko noći, sve igaseno, baterija izgubi 20%, je li misliš da sam ja mogao uticati na to vec prvi dan???
zlo zlo

#3806 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

bhnapoleon1 wrote:
Hvalaa, koliko vidim normalna garancija

jest na papiru ali ti na servisu još više pokvare mobitel i onda glume da je takav bio :lol: :lol: znam više ljudi koje je iq sjebo.
O'zone
Globalni moderator

#3807 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

konektovan wrote:
O'zone wrote:

Ja sam dobio mobitel koji od samog oocetka ima problem. Baterija sa 100% sklizne na 90% za 5 minuta. Preko noći, sve igaseno, baterija izgubi 20%, je li misliš da sam ja mogao uticati na to vec prvi dan???
Ne, nisi. Ali bi trebao reklamirati bez obzira što u garantnom listu ne stoji ta opcija. Posebno u kratkom roku nakon kupovine jer to nije normalan rad uređaja.

Da si to recimo reklamirao u roku od 6 mjeseci mogu te odbiti ali u roku od bubam 5 do 7 dana teško da je to normalno.

Moj ti je savjet reklamiraj. A volio bih da isto uslikaš i postaviš garanciju za taj Wiko ako ti nije problem mada nije tema ali svejedno
konektovan

#3808 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Image
Image

Ovaj drugi papirić, kao što vidite, uredno makazama obradjen i takav došao u kutiji. Amaterizam na nivou. I šta još da ocekujem od samog servisiranja?!
O'zone
Globalni moderator

#3809 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

konektovan wrote: Image
Imaš/imao si ga pravo reklamirati u tih prvih sedam dana bez problema.

Čak i u vezi baterije jer nije normalno da baterija drži tako kratko i da tako brzo spušta kapacitet napunjenosti posebno kad je mobitel ugašen. To nije normalan rad uređaja. Član 18 zakona o Zaštiti potrošača
konektovan

#3810 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

O'zone wrote:
Imaš/imao si ga pravo reklamirati u tih prvih sedam dana bez problema.

Čak i u vezi baterije jer nije normalno da baterija drži tako kratko i da tako brzo spušta kapacitet napunjenosti posebno kad je mobitel ugašen. To nije normalan rad uređaja. Član 18 zakona o Zaštiti potrošača
Kad nisi u Bosni i kad ti treba fon, hebaji ga, posao, trks frka i nikako da odnesem u servis.
O'zone
Globalni moderator

#3811 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

konektovan wrote:
Kad nisi u Bosni i kad ti treba fon, hebaji ga, posao, trks frka i nikako da odnesem u servis.
Pa zato ti kažem član 18 stav 3
Ako potrošač
naknadno otkrije skriveni nedostatak na
proizvodu, zahtjev treba u pisanoj formi podnijeti u roku od
dva mjeseca od dana kada je skriveni nedostatak otkriven, a
najkasnije u roku od dvije godine od dana preuzimanja
proizvoda. Ovaj rok ne odnosi se na proizvode s garancijom
(garantnim listom
Jer to jeste skriveni nedostatak koji se ne može otkriti do upotrebe proizvoda
konektovan

#3812 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

O'zone wrote:
konektovan wrote:
Pa zato ti kažem član 18 stav 3
Ako potrošač
naknadno otkrije skriveni nedostatak na
proizvodu, zahtjev treba u pisanoj formi podnijeti u roku od
dva mjeseca od dana kada je skriveni nedostatak otkriven, a
najkasnije u roku od dvije godine od dana preuzimanja
proizvoda. Ovaj rok ne odnosi se na proizvode s garancijom
(garantnim listom
Jer to jeste skriveni nedostatak koji se ne može otkriti do upotrebe proizvoda
Pozovem se na ovo, hvala Ozone. :mrgreen: :thumbup:
valjuga

#3813 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Ma to ti je lako bar.Uštekaj u njega micro usb i sa druge strane mu pusti 9 volti po svim žicama,a može i 12 V :mrgreen:
Nek ti BHT dadne novi telefon.
konektovan

#3814 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Odnio sam u servis. Po prvim prognozama, u pitanju je softwerski problem, tako bar oni kazu. :mrgreen: Cemo da vidimo. :mrgreen:
p206

#3815 Re: Xiaomi mobiteli

Post by p206 »

konektovan wrote:Odnio sam u servis. Po prvim prognozama, u pitanju je softwerski problem, tako bar oni kazu. :mrgreen: Cemo da vidimo. :mrgreen:
Imaš li instaliran instagram?
On kod mene troši bateriju nenormalno.. Na kraju sam ga obrisao.
konektovan

#3816 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

p206 wrote:
konektovan wrote:Odnio sam u servis. Po prvim prognozama, u pitanju je softwerski problem, tako bar oni kazu. :mrgreen: Cemo da vidimo. :mrgreen:
Imaš li instaliran instagram?
On kod mene troši bateriju nenormalno.. Na kraju sam ga obrisao.

Nemam instagram. Imam fcb i na njega sumnjam i jos nekih aplikacija, nista posebno.
BosGrad

#3817 Re: Xiaomi mobiteli

Post by BosGrad »

JoseMujica wrote:
BosGrad wrote:Moze preporuka za kakav Xiaomi do 300-330 km.Vidim da ih dosta hvale a nemam iskustva sa tom markom,pa pomozite :D
Redmi note 4x 3/16GB 270 KM u Hustel-u na Čaršiji , a 3/32 GB 310KM
Da se zahvalim na preporuci za ovaj telefon, juce sam kupio i odlican je za moje potrebe. Doduše kod mene na kutiji pise Redmi Note 4 x, a kad udjem u opcije o telefonu pise samo Redmi Note 4, al' necu gledati sitnice :D
Uglavnom, odlican i hvala jos jednom :thumbup:
Quaresma

#3818 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

jarane dok upalis telefon, a nekima nekad treba i baterije donapuniti, prodjes kroz setup, instaliras aplikacije, eventualno sebi podesis postavke i ode 2 sata haman, a kamoli da uocis probleme do 30 minuta koristenja. jedino da daju izlupan telefon ili jednostavno pokvaren pa da se uoci problem.

bez obzira sto su jeftini, ali majka mu stara nemoj mi ni nuditi garanciju onda, reci nema garancije, prepusteni ste sami sebi, odlucili ste da rizikujete, riskirajte, i to je to.
tnt-tunja

#3819 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tnt-tunja »

Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
Otprema pisama na carinu - UVOZ

Je li ovo znaci da telefon ide na carinu? Nakon koliko vremena ga mogu očekivati kod sebe? Koliko je nasa posta azurna, ovo je info od jučer prije podne?!?!?!
konektovan

#3820 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Quaresma wrote:
jarane dok upalis telefon, a nekima nekad treba i baterije donapuniti, prodjes kroz setup, instaliras aplikacije, eventualno sebi podesis postavke i ode 2 sata haman, a kamoli da uocis probleme do 30 minuta koristenja. jedino da daju izlupan telefon ili jednostavno pokvaren pa da se uoci problem.

bez obzira sto su jeftini, ali majka mu stara nemoj mi ni nuditi garanciju onda, reci nema garancije, prepusteni ste sami sebi, odlucili ste da rizikujete, riskirajte, i to je to.
Ma ovo je na papiru garancija k'o iz piljara, ali posto je u bht kupljen, pozivacu se na zakone o potrosacu. :mrgreen:
shiljak

#3821 Re: Xiaomi mobiteli

Post by shiljak »

:D
diablobih

#3822 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

tnt-tunja wrote:Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
Otprema pisama na carinu - UVOZ

Je li ovo znaci da telefon ide na carinu? Nakon koliko vremena ga mogu očekivati kod sebe? Koliko je nasa posta azurna, ovo je info od jučer prije podne?!?!?!
Sigurno jos par dana.
O'zone
Globalni moderator

#3823 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

IQ u akciji suzbijanja nelegalne trgovine telefonima :mrgreen:
UPOZORENJE
▶ ️Pročitajte ovo ako ste nedavno kupili telefon ili ako ga planirate kupiti...

Naši serviseri u tehničkom odjelu vidjeli su neke stvari u posljednjih nekoliko dana i odmah su nas obavijestili.

U posljednje vrijeme ljudima iz BiH podvaljeni su ilegalni telefoni. (Naravno, ne od IQ Mobile-a, uvijek Vam pružamo legalno najbolje moguće cijene).

Koji je problem s tim ilegalnim telefonima?

Gospođa nam je donijela takav telefon jer joj je ispao i htjela je zamijeniti slomljeni ekran. Kad su naši tehničari otvorili telefon, vidjeli su da dijelovi nisu isti kao i kod originalnih telefona. Ne samo da nismo pronašli zamjenski dio (pa je telefon sada beskoristan), nego su i dijelovi ugrađeni u telefon bili nekvalitetniji od onih koji se nalaze u originalnom telefonu.

To se dogodilo i sljedećeg dana sa drugim telefonom ... Ovaj put, gospodin je donio svoj telefon jer je jednostavno prestao raditi. Opet isti slučaj, ilegalni telefon sa lošim dijelovima ...

▶ ️ Za sada smo vidjeli da se to događa sa Xiaomi Redmi 4a i Xiaomi Redmi 5a telefonima. Ako ste kupili neki od tih telefona iz neke druge tvrtke, možete ih donijeti u IQ mobilnu trgovinu da bismo ih pregledali.

Ako još niste kupili telefon, preporučujemo sljedeće:

Budite oprezni komu povjerujete svoj novac i uvijek tražite fiskalni račun i pismenu garanciju.

Ako vam prodavač ne može ponuditi te dvije stvari onda je ono što prodaju vjerojatno ilegalna kopija! Ne samo da je protuzakonito da Vam ne daju račun, nego telefon vjerojatno neće biti dobar kao originalni. Osim toga, pošto ne posjedujete račun, Vaša prava nisu zaštićena zakonom o zaštiti potrošača.

Kako bi zaštitili i ostale sugrađane, takve trgovine možete prijaviti na sljedećem linku: bit.ly/2D0snun.

UPOZORENJE: Uvijek zatražite FISKALNI RAČUN i PISANU GARANCIJU prilikom kupnje telefona. To je za vaše dobro!
N.N.

#3824 Re: Xiaomi mobiteli

Post by N.N. »

Ma ovo oni supljiraju, krivo im sto su drugi jeftiniji :D 8-)
kloniran

#3825 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

O'zone wrote:IQ u akciji suzbijanja nelegalne trgovine telefonima :mrgreen:
UPOZORENJE
▶ ️Pročitajte ovo ako ste nedavno kupili telefon ili ako ga planirate kupiti...

Naši serviseri u tehničkom odjelu vidjeli su neke stvari u posljednjih nekoliko dana i odmah su nas obavijestili.

U posljednje vrijeme ljudima iz BiH podvaljeni su ilegalni telefoni. (Naravno, ne od IQ Mobile-a, uvijek Vam pružamo legalno najbolje moguće cijene).

Koji je problem s tim ilegalnim telefonima?

Gospođa nam je donijela takav telefon jer joj je ispao i htjela je zamijeniti slomljeni ekran. Kad su naši tehničari otvorili telefon, vidjeli su da dijelovi nisu isti kao i kod originalnih telefona. Ne samo da nismo pronašli zamjenski dio (pa je telefon sada beskoristan), nego su i dijelovi ugrađeni u telefon bili nekvalitetniji od onih koji se nalaze u originalnom telefonu.

To se dogodilo i sljedećeg dana sa drugim telefonom ... Ovaj put, gospodin je donio svoj telefon jer je jednostavno prestao raditi. Opet isti slučaj, ilegalni telefon sa lošim dijelovima ...

▶ ️ Za sada smo vidjeli da se to događa sa Xiaomi Redmi 4a i Xiaomi Redmi 5a telefonima. Ako ste kupili neki od tih telefona iz neke druge tvrtke, možete ih donijeti u IQ mobilnu trgovinu da bismo ih pregledali.

Ako još niste kupili telefon, preporučujemo sljedeće:

Budite oprezni komu povjerujete svoj novac i uvijek tražite fiskalni račun i pismenu garanciju.

Ako vam prodavač ne može ponuditi te dvije stvari onda je ono što prodaju vjerojatno ilegalna kopija! Ne samo da je protuzakonito da Vam ne daju račun, nego telefon vjerojatno neće biti dobar kao originalni. Osim toga, pošto ne posjedujete račun, Vaša prava nisu zaštićena zakonom o zaštiti potrošača.

Kako bi zaštitili i ostale sugrađane, takve trgovine možete prijaviti na sljedećem linku: bit.ly/2D0snun.

UPOZORENJE: Uvijek zatražite FISKALNI RAČUN i PISANU GARANCIJU prilikom kupnje telefona. To je za vaše dobro!

ilegai telefoni :pisnuo:
Krivo im sto raja sama sebi narucije i u dosta slucajeva prođe dosta jeftinije.
Ne bi me cudilo da sad ovi prodavaci stisnu ove na carini pa da nam carina kožu guli
isto ko što su kramar i auto centri izlobirali da se zabrani uvoz euro 3 automobila, u proceduri je zabrana i euro 4
Post Reply