arman1 wrote: ↑12/11/2024 12:12
BarbaDue wrote: ↑11/11/2024 18:25
Rothmans wrote: ↑11/11/2024 17:23
Utihla je kad je cionisticka zgadija(forumska) skontala da od ravnanja Irana nema nista

. Neka, neka,samo nek testiraju, sto vise nuklearki pod jastukom to mirniji san
Molim te da njega ne pitam, "mule" su mu naziv za šta?
Mule su ovdje čisto kao Ironija na procionističke i pro"usa" stavove i upise. Igrom slučaja znam o situaciji u Iranu dosta više od prosječnog Bošnje i sami persijanci su mi bliski. Smatram da su došli do tačke kad je bilo kom ko bi želio bilo opasno konfrotirati se s njima. Čak i "uncle sam" više nije svemoguč.
Meni ovdje smeta što je Iranski vjerski službenik Mula, prosječni Bosanac je Bošnjo, vjerovatno i sve drugo što je vezano za Islam i muslimane poistovjećuješ na isti način. Zaista ne znam koja si
tipa, ali svejedno bilo koja da si, ovo je pogrešan način i odsustvo tolerancije prema drugom i drugačijem.
Hendrix wrote: ↑12/11/2024 09:26
Prpa.ba wrote: ↑12/11/2024 09:22
Hendrix wrote: ↑12/11/2024 00:12
To je totalno suprotno od Evrope recimo gdje ipak imas osnovna ljudska prava i zakone koji vladaju a ne apsolutne monarhije.
Stvarno lijepo rasclanis zasto je zasljepljenost istokom losa, i onda usred svega ubacis svoju vlastitu - zasljepljenost zapadom.
Pogresno tumacis moj rezon jbg. Ja nisam zaludjen nijednom stranom ovde ali znam gdje bih dugorocno zivio da me neko upita. Uostalom nije slucajno sto imigracija hrli sa istoka u Evropu a ne kontra. Ljudi zele stabilnost i posao, nema tu neke puno teorije.
Ja isto ne vidim da se nasi sugradjani bore za preseljenje u Liban, Jordan ili Iran. Sto li to?
Pogrešno i vi tumačite, nije ovdje fol u zaluđenosti bilo kojom stranom. Ovdje je glavna greška što ne volimo, maltene mrzimo taj istočni narod, pogotovo muslimane. Ne moram ih voljeti, ne moram težiti životu u Teheranu, ne ludim neštno ne za životom u Briselu, ali mogu ono osnovno, poštovati te istočne kulture kao i sve ostale sa zapada, sa svim svojim vrlinama i manama.