Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali jomu

#3776 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Morningenzi all taimingosss...... :mrgreen:

Image

limunici, cajici, sokici...... :sretan:
4L0n3

#3777 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by 4L0n3 »

aa dje jogurt? il kolu pijes uz cevape ? :D
mali jomu

#3778 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

4L0n3 wrote:aa dje jogurt?

..... stize :lol:

a sta ti je kola? :mrgreen:
4L0n3 wrote: il kolu pijes uz cevape ? :D
Sapna_TZ

#3779 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Sapna_TZ »

Naucio sam da u Bosni postoje 3 vrste ljudi.

1.

Zagovornici crnila i opste besperspektivnosti koji je mozda 90%.
To su uglavnom potomci radnicke klase koja je za vrijeme Titove Jugoslavije dobro zivjela, rijesila stambeno pitanje preko stambenog fonda, isla na ljetovanja i zimovanja o trosku partije dok se moglo.
Propascu Juge propali i oni, mnogi su bez povezanog radnog staza i sa minimalnim penzijama.
Djeca im ne rade i svi tesko zive i jedva spajaju kraj sa krajem.

2.

Uhljupi sa kupljenim diplomama koji zive u Sarajevu

Druga grupa su ljudi sa sumnjivim nekvalitetnim obrazovanjem, rade u drzavnim sluzbama sa dobrom politickom zaledjinom na neodredjeno sa kreditima za stan i auto,
plata oko 1500 KM , djeca im idu u malo elitnije skole i glume gospodu bez realnog pokrica. Mozda sa strane vrte neki sitni biznis, prodaja i sl.
Nemaju potrebu da se sele i mijenjaju zivotne navike, jer ovako kako im je - bolje im biti ne moze.
Takvih je 5%.

3.

Treca grupa ljudi su ljudi koji su dobro omastili brke ratnim svercom. Njihovi poslusnici i sljedbenici i oni koji im vjerno lizu dupe radi sitnih interesa odlucuju o svemu. Vode svakodnevnicu i pitaju se za sve.
Od zaposljavanja pa nadalje. Imaju moc i kroje zivot po mjeri za svakoga, pa kome sta ostane.
Takvih je 5% u svakoj sredini u BIH.

I onda kad se sve podvede, otprilike to je to.
Kiki_Musampa

#3780 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Kiki_Musampa »

Sapna_TZ wrote:Naucio sam da u Bosni postoje 3 vrste ljudi.

1.

To su uglavnom potomci radnicke klase koja je za vrijeme Titove Jugoslavije dobro zivjela, rijesila stambeno pitanje preko stambenog fonda, isla na ljetovanja i zimovanja o trosku partije dok se moglo.
Propascu Juge propali i oni, mnogi su bez povezanog radnog staza i sa minimalnim penzijama.

2.

Druga grupa su ljudi sa sumnjivim nekvalitetnim obrazovanjem, rade u drzavnim sluzbama sa dobrom politickom zaledjinom na neodredjeno sa kreditima za stan i auto,
plata oko 1500 KM , djeca im idu u malo elitnije skole i glume gospodu bez realnog pokrica. Mozda sa strane vrte neki sitni biznis, prodaja i sl.
Nemaju potrebu da se sele i mijenjaju zivotne navike, jer ovako kako im je - bolje im biti ne moze.
Takvih je 5%.

3.

Treca grupa ljudi su ljudi koji su dobro omastili brke ratnim svercom. Njihovi poslusnici i sljedbenici i oni koji im vjerno lizu dupe radi sitnih interesa odlucuju o svemu. Vode svakodnevnicu i pitaju se za sve.
Od zaposljavanja pa nadalje. Imaju moc i kroje zivot po mjeri za svakoga, pa kome sta ostane.

Lose si to generalizovao. Sa ovim sto si napisao ima i barem jos jedna grupa-oni kojima nista ne valja. Tu si ti.
gidra

#3781 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by gidra »

I ovi pod 2. sve sa miljom i po uspješe :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3782 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mk ultra »

Sapna_TZ wrote:Naucio sam da u Bosni postoje 3 vrste ljudi.

1.

2.

Takvih je 5%.

3.

Znam da ne pripadam ni jednoj kategoriji, sta cemo sad :lol:
Santic_Aleksa

#3783 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Santic_Aleksa »

Uguraj se negdje, ili seli iz Bosne. :lol:
mk ultra

#3784 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mk ultra »

Ne znam o cemu pisu ovdje, valjda tih 5% nadvladava
Ne znam gdje bih pripadao sa svojim drzavnim etfom u SA, i prosjekom preko 9, i da nikad nisam u drzavnoj sluzbi radio :mrgreen:
Jucer je krcat grad bio
Pokusaj otici ovih dana kad bude onaj shoping najt u SCC, besplatan parking od 5 do 12 navecer

IMA SE i živi se odlično
Jer ako mi kazes da ti ne valja a u sred radnog dana zvjeras po gradu i pravis guzvu, ne mozes me uvjeriti da ti ne valja
Druga je stvar sto muslimanska ekonomija kod bosnjaka preferira mobitel i auto, umjesto normalnog obroka, grijanja na plin, putovanja i obrazovanja

Nista se odlaskom vani nece promijeniti kod vecine, i dalje ce biti fukara, jesti pastetu i sir iz lidla za 2€ a zivjeti za mercedesa i vozanje po "ćarśiji"

Svasta meni smeta ovdje, bunim se gdje god stignem ako sam u pravu, u zadnje vrijeme popunjavam i knjige zalbi na recepcijama, nije mi mrsko a pun dzep olovaka. I prijavljujem sve svima, pa nek se jebu međusobno :lol:
mali jomu

#3785 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

uh, znam kako je kad moras jesti cevape bez jogurta :mrgreen:
Edin H.

#3786 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Edin H. »

Santic_Aleksa wrote:Uguraj se negdje, ili seli iz Bosne. :lol:
:lol:
Sapna_TZ

#3787 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Sapna_TZ »

Postoji i grupa ljudi koja konstantno ulaze u sebe i koja cijeni sebe do te mjere da nece dozvoliti da im neko gazi po ocima obezvredjujuci kvalitet njihove licnosti.

Takvi ljudi postoje, ali oni ne zele zivjeti u drzavi koja ima vece kamatne stope na stambeni kredit od Njemacke.

Ne zele zivjeti u drzavi gdje se prodaje drugorazredna i trecerazredna roba kancerogenog kvaliteta.

Oni ne zele zivjeti u drzavi u kojoj modificirana mrkva na polici supermarketa godinama stoji dok ne struhne i dok se ne proda.

Ne zele zivjeti sa narodom koji lozi poderane potkosulje da ugrije neomaltane zidove kuca koje su nakon rata nikle ko pecurke poslije kise, bez ikakvih dozvola.

Ne zele zivjeti u drzavi gdje kao inzinjeri rade u hladnim kancelarijama za 600 KM , dok gazda sa umjetnim keramickim krunicama u ustima ide guziti nalakiranu kolegicu - radodajku upitne pameti koja razmece lazni moral dok se uci hodati na markiranim stiklama iz Benetona.

Bolje nek te handri Hans nego Mujo, lakse se podnosi.
mk ultra

#3788 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mk ultra »

Nemam kredit niti bih ga imao ni tamo ikad, a mogu bez problema dobiti

Opet se ponavlja prica o nekome ko radi za 600 ko inzinjer, jest mozda radi ali 2mj i ode dalje a taj gazda stagnira i niko ga ne jebe 2%, takve mjenja non stop

Malo je na ovoj temi dodira sa realnosti

Provozaj se pa ces vidjeti i auta preko 15000KM vrijednosti pred takvim kucama o kojim pises... non stop to gledam. E60 pred kucom a ni fasade ni nista, zivi skoro u sumi :lol:
Ali i to ce se dovesti u red

Na Bulevaru osvanula tabla do 3.5T nosivosti
Koliko sam cuo i za euro kategorije vozila ubrzo
Pa se daje osnov za kaznjavanje po novim regulacijama u vezi zagađenja... sve se to filtrira polahko ;-)
Prije 20 godina si je mogao napeaviti, probaj danas... morat ces i energetski certifikat donijeti

Da bi te neko handrio moras pristati na to, nismo u feudalizmu.
Mene mnogo nervira sto je nase uvijek najgore u svim muslimanskim pricama, a razlog je neznanje među govornicima takvog razmisljanja. Nije toliko crno, a otkud zelja za crnilom, vjerovatno iz nedostatka pametnije price.
Hendrix

#3789 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Hendrix »

Nema goreg pokazatelja ekonomskog stanja od naseg cuvenog "pun grad ljudi svi nosaju mobitele i voze makine"...to je sve vecinom laz i fasada iza koje ne stoji nista osim kredita ili posudbe para. Nas narod se boji ofiranja i sramote vise nego leukemije, samo da se ispadne da se ima, a kuca bez fasade 20 godina.

Pa sjecam se prije par godina tocim gorivo i dolazi sa skripom guma lokalni gazda..novi Golf VII sve bljesti i frajer vadi kovanice iz dzepova da natoci par litara goriva. Nema on para...sve je kredit, lik sto radi na pumpi mi kaze ovaj hajvan ovako dodje svaki dan natoci par litara da mu bude i sve sa kovanicama. I poslije cujem krije se od ljudi koji su mu posudili pare. A ko ga vidi da ne zna jebote...gazda coek novo auto mobitel ima se, ko kaze da nema para u Bosni.
mk ultra

#3790 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mk ultra »

Pa to ti i kazem, ima ali trosi u pogresno
I ako mu kazes, moras civilizacijske norme da ispunis da se grijes na plin da svi imamo bolje uslove, tu nastaje belaj jer auto mora prodati :mrgreen:
Sve bi se to prekombinovalo, hodao bi pjeske i imao vrhunski gradski prevoz, ali ego ne dozvoljava... vidjet ce me ko

Bosnjacka ekonomija
mayab

#3791 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mayab »

Davno je jedan poznanik rekao, ne znam dali je BOŠNJAK nacionalnost ili DIJAGNOZA :?
Sve više vidim koliko je u pravu....
Ramzess Veliki

#3792 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Ramzess Veliki »

mayab wrote:Davno je jedan poznanik rekao, ne znam dali je BOŠNJAK nacionalnost ili DIJAGNOZA :?
Joj koliko je bio u pravu, znaci ZLO MI JE I MUKA kad presjednem iz azijske aviokompanije u Dohi za Sarajevo ... par nasih divnih i uljudnih stjuardesa, a kad oni nasi papci koji su krenuli na nekakvo organizovano putovanje preko agencija provale da su nase, ili ista prica za stjuarta u Turkis airlinesu , I stanu dozivat odaklesi, odaklen babo, maaajka, de mi donesi, mogul' ja , a onda krene dovikivanje preko pola aviona ... ja sutim zlo mi progovorit od sramote da me ko ne provali da sam odnjiha ...

Jebemga vozio sam se u poluraspadnutom avionu lokalni let u Libiji, seljaci ubace koze, kokosi i slamu za ovce, I cak I one kokosi se ne cuju tokom leta!

Ali ista prica i za nase susjede, to jel' se avion odlijepio odmah se odveze i stanu hodat tamovamo ... SJEDI S MIROM BOG TE U SUMU OKREN'O !!! :zid:

Valjda to sve ima potrebu da svakom zivom objave da eto i oni negdje putuju, mora to svako drugi zapamtiti. :zid:
madner

#3793 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by madner »

Kakvih ima, nasi su zlatni. :D
Hajvan

#3794 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Hajvan »

Sapna_TZ wrote: Bolje nek te handri Hans nego Mujo, lakse se podnosi.
tebe handri Milovan...
Hendrix

#3795 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Hendrix »

Ramzess Veliki wrote:
mayab wrote:Davno je jedan poznanik rekao, ne znam dali je BOŠNJAK nacionalnost ili DIJAGNOZA :?
Joj koliko je bio u pravu, znaci ZLO MI JE I MUKA kad presjednem iz azijske aviokompanije u Dohi za Sarajevo ... par nasih divnih i uljudnih stjuardesa, a kad oni nasi papci koji su krenuli na nekakvo organizovano putovanje preko agencija provale da su nase, ili ista prica za stjuarta u Turkis airlinesu , I stanu dozivat odaklesi, odaklen babo, maaajka, de mi donesi, mogul' ja , a onda krene dovikivanje preko pola aviona ... ja sutim zlo mi progovorit od sramote da me ko ne provali da sam odnjiha ...

Jebemga vozio sam se u poluraspadnutom avionu lokalni let u Libiji, seljaci ubace koze, kokosi i slamu za ovce, I cak I one kokosi se ne cuju tokom leta!

Ali ista prica i za nase susjede, to jel' se avion odlijepio odmah se odveze i stanu hodat tamovamo ... SJEDI S MIROM BOG TE U SUMU OKREN'O !!! :zid:

Valjda to sve ima potrebu da svakom zivom objave da eto i oni negdje putuju, mora to svako drugi zapamtiti. :zid:
Hahah ja sam tako 6 sati proveo pokusavajuci ne gledati u naseg mamlaza koji je bukvalno citav let prestojao par redova ispred mene i ono okrenut prema nama svima iza i nesta bulji prica...ne mogu ja Allaha mi sjedit tolko moram ja stajat...pa stjuardesama nesta ko da pomogne on kao da se oduzi sto im smeta non stop...jedva ga natjerase da sjedne kad smo slijetali. Jos im rece ne sekirajte se vi za mene ba jebo pojas ne nosim ga ni kad vozim. :roll:

Nisam nikad u zivotu molio da se pojavi turbulencija osim tad, kontam morace papak sjest makar tad.
mali jomu

#3796 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Morningenzi all taimingosssss, letio stojeci, lezeci ili letio sjedeci...... svi slecete na cevape :mrgreen:
mali jomu

#3797 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

cevapi, sokici, cajici, limunici...... udji u tramvaj :mrgreen:

Ramzess Veliki

#3798 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Ramzess Veliki »

Hendrix wrote: Hahah ja sam tako 6 sati proveo pokusavajuci ne gledati u naseg mamlaza koji je bukvalno citav let prestojao par redova ispred mene i ono okrenut prema nama svima iza i nesta bulji prica...ne mogu ja Allaha mi sjedit tolko moram ja stajat...pa stjuardesama nesta ko da pomogne on kao da se oduzi sto im smeta non stop...jedva ga natjerase da sjedne kad smo slijetali. Jos im rece ne sekirajte se vi za mene ba jebo pojas ne nosim ga ni kad vozim. :roll:

Nisam nikad u zivotu molio da se pojavi turbulencija osim tad, kontam morace papak sjest makar tad.
Doktori su mi rekli da to vise ne smijem raditi ali sad zaista moram ... :zid: :zid: :zid: :zid:
mali jomu

#3799 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Ramzess Veliki wrote: Doktori su mi rekli da to vise ne smijem raditi ali sad zaista moram ... :zid: :zid: :zid: :zid:

meni to dobro izgleda, samo pici..... vidim da ti pravo ide :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3800 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Hendrix wrote:Nema goreg pokazatelja ekonomskog stanja od naseg cuvenog "pun grad ljudi svi nosaju mobitele i voze makine"...to je sve vecinom laz i fasada iza koje ne stoji nista osim kredita ili posudbe para. Nas narod se boji ofiranja i sramote vise nego leukemije, samo da se ispadne da se ima, a kuca bez fasade 20 godina.

Pa sjecam se prije par godina tocim gorivo i dolazi sa skripom guma lokalni gazda..novi Golf VII sve bljesti i frajer vadi kovanice iz dzepova da natoci par litara goriva. Nema on para...sve je kredit, lik sto radi na pumpi mi kaze ovaj hajvan ovako dodje svaki dan natoci par litara da mu bude i sve sa kovanicama. I poslije cujem krije se od ljudi koji su mu posudili pare. A ko ga vidi da ne zna jebote...gazda coek novo auto mobitel ima se, ko kaze da nema para u Bosni.
Pa dobro ne dobija se ni kredit na lijepe oci.

Cinjenica je da nam prioriteti nisu bas poslozeni, kao sto je i cinjenica da ne mozes kupiti Golfa 7 ako nemas para da ga kupis. :D
Post Reply