limunici, cajici, sokici......

4L0n3 wrote:aa dje jogurt?
4L0n3 wrote: il kolu pijes uz cevape ?
Lose si to generalizovao. Sa ovim sto si napisao ima i barem jos jedna grupa-oni kojima nista ne valja. Tu si ti.Sapna_TZ wrote:Naucio sam da u Bosni postoje 3 vrste ljudi.
1.
Zagovornici crnila i opste besperspektivnosti koji je mozda 90%.
To su uglavnom potomci radnicke klase koja je za vrijeme Titove Jugoslavije dobro zivjela, rijesila stambeno pitanje preko stambenog fonda, isla na ljetovanja i zimovanja o trosku partije dok se moglo.
Propascu Juge propali i oni, mnogi su bez povezanog radnog staza i sa minimalnim penzijama.
Djeca im ne rade i svi tesko zive i jedva spajaju kraj sa krajem.
2.
Uhljupi sa kupljenim diplomama koji zive u Sarajevu
Druga grupa su ljudi sa sumnjivim nekvalitetnim obrazovanjem, rade u drzavnim sluzbama sa dobrom politickom zaledjinom na neodredjeno sa kreditima za stan i auto,
plata oko 1500 KM , djeca im idu u malo elitnije skole i glume gospodu bez realnog pokrica. Mozda sa strane vrte neki sitni biznis, prodaja i sl.
Nemaju potrebu da se sele i mijenjaju zivotne navike, jer ovako kako im je - bolje im biti ne moze.
Takvih je 5%.
3.
Treca grupa ljudi su ljudi koji su dobro omastili brke ratnim svercom. Njihovi poslusnici i sljedbenici i oni koji im vjerno lizu dupe radi sitnih interesa odlucuju o svemu. Vode svakodnevnicu i pitaju se za sve.
Od zaposljavanja pa nadalje. Imaju moc i kroje zivot po mjeri za svakoga, pa kome sta ostane.
Takvih je 5% u svakoj sredini u BIH.
I onda kad se sve podvede, otprilike to je to.
Znam da ne pripadam ni jednoj kategoriji, sta cemo sadSapna_TZ wrote:Naucio sam da u Bosni postoje 3 vrste ljudi.
1.
Zagovornici crnila i opste besperspektivnosti koji je mozda 90%.
To su uglavnom potomci radnicke klase koja je za vrijeme Titove Jugoslavije dobro zivjela, rijesila stambeno pitanje preko stambenog fonda, isla na ljetovanja i zimovanja o trosku partije dok se moglo.
Propascu Juge propali i oni, mnogi su bez povezanog radnog staza i sa minimalnim penzijama.
Djeca im ne rade i svi tesko zive i jedva spajaju kraj sa krajem.
2.
Uhljupi sa kupljenim diplomama koji zive u Sarajevu
Druga grupa su ljudi sa sumnjivim nekvalitetnim obrazovanjem, rade u drzavnim sluzbama sa dobrom politickom zaledjinom na neodredjeno sa kreditima za stan i auto,
plata oko 1500 KM , djeca im idu u malo elitnije skole i glume gospodu bez realnog pokrica. Mozda sa strane vrte neki sitni biznis, prodaja i sl.
Nemaju potrebu da se sele i mijenjaju zivotne navike, jer ovako kako im je - bolje im biti ne moze.
Takvih je 5%.
3.
Treca grupa ljudi su ljudi koji su dobro omastili brke ratnim svercom. Njihovi poslusnici i sljedbenici i oni koji im vjerno lizu dupe radi sitnih interesa odlucuju o svemu. Vode svakodnevnicu i pitaju se za sve.
Od zaposljavanja pa nadalje. Imaju moc i kroje zivot po mjeri za svakoga, pa kome sta ostane.
Takvih je 5% u svakoj sredini u BIH.
I onda kad se sve podvede, otprilike to je to.
Santic_Aleksa wrote:Uguraj se negdje, ili seli iz Bosne.
Joj koliko je bio u pravu, znaci ZLO MI JE I MUKA kad presjednem iz azijske aviokompanije u Dohi za Sarajevo ... par nasih divnih i uljudnih stjuardesa, a kad oni nasi papci koji su krenuli na nekakvo organizovano putovanje preko agencija provale da su nase, ili ista prica za stjuarta u Turkis airlinesu , I stanu dozivat odaklesi, odaklen babo, maaajka, de mi donesi, mogul' ja , a onda krene dovikivanje preko pola aviona ... ja sutim zlo mi progovorit od sramote da me ko ne provali da sam odnjiha ...mayab wrote:Davno je jedan poznanik rekao, ne znam dali je BOŠNJAK nacionalnost ili DIJAGNOZA![]()
Sve više vidim koliko je u pravu....
tebe handri Milovan...Sapna_TZ wrote: Bolje nek te handri Hans nego Mujo, lakse se podnosi.
Hahah ja sam tako 6 sati proveo pokusavajuci ne gledati u naseg mamlaza koji je bukvalno citav let prestojao par redova ispred mene i ono okrenut prema nama svima iza i nesta bulji prica...ne mogu ja Allaha mi sjedit tolko moram ja stajat...pa stjuardesama nesta ko da pomogne on kao da se oduzi sto im smeta non stop...jedva ga natjerase da sjedne kad smo slijetali. Jos im rece ne sekirajte se vi za mene ba jebo pojas ne nosim ga ni kad vozim.Ramzess Veliki wrote:Joj koliko je bio u pravu, znaci ZLO MI JE I MUKA kad presjednem iz azijske aviokompanije u Dohi za Sarajevo ... par nasih divnih i uljudnih stjuardesa, a kad oni nasi papci koji su krenuli na nekakvo organizovano putovanje preko agencija provale da su nase, ili ista prica za stjuarta u Turkis airlinesu , I stanu dozivat odaklesi, odaklen babo, maaajka, de mi donesi, mogul' ja , a onda krene dovikivanje preko pola aviona ... ja sutim zlo mi progovorit od sramote da me ko ne provali da sam odnjiha ...mayab wrote:Davno je jedan poznanik rekao, ne znam dali je BOŠNJAK nacionalnost ili DIJAGNOZA![]()
Sve više vidim koliko je u pravu....
Jebemga vozio sam se u poluraspadnutom avionu lokalni let u Libiji, seljaci ubace koze, kokosi i slamu za ovce, I cak I one kokosi se ne cuju tokom leta!
Ali ista prica i za nase susjede, to jel' se avion odlijepio odmah se odveze i stanu hodat tamovamo ... SJEDI S MIROM BOG TE U SUMU OKREN'O !!!![]()
Valjda to sve ima potrebu da svakom zivom objave da eto i oni negdje putuju, mora to svako drugi zapamtiti.
Doktori su mi rekli da to vise ne smijem raditi ali sad zaista moram ...Hendrix wrote: Hahah ja sam tako 6 sati proveo pokusavajuci ne gledati u naseg mamlaza koji je bukvalno citav let prestojao par redova ispred mene i ono okrenut prema nama svima iza i nesta bulji prica...ne mogu ja Allaha mi sjedit tolko moram ja stajat...pa stjuardesama nesta ko da pomogne on kao da se oduzi sto im smeta non stop...jedva ga natjerase da sjedne kad smo slijetali. Jos im rece ne sekirajte se vi za mene ba jebo pojas ne nosim ga ni kad vozim.![]()
Nisam nikad u zivotu molio da se pojavi turbulencija osim tad, kontam morace papak sjest makar tad.
Ramzess Veliki wrote: Doktori su mi rekli da to vise ne smijem raditi ali sad zaista moram ...![]()
![]()
![]()
![]()
Pa dobro ne dobija se ni kredit na lijepe oci.Hendrix wrote:Nema goreg pokazatelja ekonomskog stanja od naseg cuvenog "pun grad ljudi svi nosaju mobitele i voze makine"...to je sve vecinom laz i fasada iza koje ne stoji nista osim kredita ili posudbe para. Nas narod se boji ofiranja i sramote vise nego leukemije, samo da se ispadne da se ima, a kuca bez fasade 20 godina.
Pa sjecam se prije par godina tocim gorivo i dolazi sa skripom guma lokalni gazda..novi Golf VII sve bljesti i frajer vadi kovanice iz dzepova da natoci par litara goriva. Nema on para...sve je kredit, lik sto radi na pumpi mi kaze ovaj hajvan ovako dodje svaki dan natoci par litara da mu bude i sve sa kovanicama. I poslije cujem krije se od ljudi koji su mu posudili pare. A ko ga vidi da ne zna jebote...gazda coek novo auto mobitel ima se, ko kaze da nema para u Bosni.