Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kakavdanakneiskustvu

#37701 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tempo wrote:moze biti, vjerovatno i jeste. ali podozrenje je instinktivna reakcija. nemoj tita ti da ti moram sve nacrtat, ovicit crnom i osjencit.
i mani se tih skojevskih paranoja o nacionalistickim predrasudama na stetu bosnjaka. to je ozbiljna drustvena dijagnoza.

kakava paranoja o predrasudama na štetu bošnjaka,pa ja prvi nisam bošnjak
Tempo
ZeModerator

#37702 Re: Zeničani

Post by Tempo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tempo wrote:moze biti, vjerovatno i jeste. ali podozrenje je instinktivna reakcija. nemoj tita ti da ti moram sve nacrtat, ovicit crnom i osjencit.
i mani se tih skojevskih paranoja o nacionalistickim predrasudama na stetu bosnjaka. to je ozbiljna drustvena dijagnoza.

steko sam utisak da optuzujes moet da je diskreditovala smaju na osnovu arapskog imena, ali da sa druge strane favorizuje nekoga sa slavenskim imenom. sva prica mi je naslonjena na to, a tvoja reakcija mi je izgledala kao reakcija zadrtog bosnjaka koji pokazuje u citanku kao dokaz da su bosnjaci diskriminisani u jugoslaviji kroz to da mujo ore njivu, znaci on je ljakse, a rade, jbg. vozi avion. on je gospodin.

nego aman, sta je sa zizijem?
kakavdanakneiskustvu

#37703 Re: Zeničani

eto,očito si stekao posve pogrešan utisak
Tempo
ZeModerator

#37704 Re: Zeničani

Post by Tempo »

kakavdanakneiskustvu wrote:eto,očito si stekao posve pogrešan utisak
drago mi je da je tako.
Tempo
ZeModerator

#37705 Re: Zeničani

Post by Tempo »

vidim da veze nemate.

zizi je deportovan iz bosne zbog toga sto je ovdje boravio sa falsifikovanim papirima na tudje ime. i tako 20 godina. navodno su mu potrazioci zaplijenili vitrine i opremu.
moet-perignon

#37706 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

moet-perignon wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:smajo doglod moze biti uzoran radnik,dobar otac,dobar muz,dobar komsija,dobrovoljni davaac krvi,ali jbg ako mu je ime i prezime smajo doglod,ne moze valjati nikako,nikad
u mojem slucaju, imena kao Nebojsa ili Dragan ili Samir nikada ne smjestam u kategorije bosnjaka, srbina ili hrvata.
to su imena ljudi koja mogu biti ili dobri ili losi, a za ovo zadnje mi treba prostor i vrijeme da shvatim sto je jedan Nebojsa ili Dragan ili Samir.
da li je Nebojsa hrvat ili Jevrej, apsolutno me ne interesira.

ovo je tvoj prvi post o tome

al' ne kuzim, kako se moze vjerovati nekome sto se zove smajo doglod?
priznajem da se trudim da nemam predrasude, ali totalno me ova kombinacija imena i prezimena zbunjuje.

kako se ikako desilo da vjeruju tipu sto se zove smajo, pa doglod?

da li bi vjerovao nekome ko se zove npr. salih doglod?

Isuse Boze, nema veze to sa imenom i prezimenom. Vec "smajodoglod" mozemo krstiti kao opisni pridjev neke karakterne osobine, npr. lazov, prelivoda, sumokradica, neko ko bi prevario i narod i zemlju, i brata rodjenog, samo da njemu bude potaman. osoba bez moralnih osobima.
eto, ja dizem ruku da Senahid Halilovic stavi smajodoglod u pravopis bh jezika. :)

da, naravno da cu vjerovati Salihu Doglodu, ako je posten, moralan i smijeran, i da nije sumokradica.

gore su namjerno navedena imena drugih osoba koji kao pripadaju drugim narodima kolindica, thompson, milosevic, bakir, tudjman, mozemo u bezdan ovako nabrajati.
moet-perignon

#37707 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Tempo wrote:

steko sam utisak da optuzujes moet da je diskreditovala smaju na osnovu arapskog imena, ali da sa druge strane favorizuje nekoga sa slavenskim imenom. sva prica mi je naslonjena na to, a tvoja reakcija mi je izgledala kao reakcija zadrtog bosnjaka koji pokazuje u citanku kao dokaz da su bosnjaci diskriminisani u jugoslaviji kroz to da mujo ore njivu, znaci on je ljakse, a rade, jbg. vozi avion. on je gospodin.

zahvaljujem, Tempo. :)
danak i ja se u biti slazemo, ali me krivo shvatio da sam fasista i da imam otpor prema jednog grupi naroda, pa je htio izaci na megdan i da cuva njihovu cast.
Tempo
ZeModerator

#37708 Re: Zeničani

Post by Tempo »

sve u svemu, on je mislio da si ti nacionalista, a ja sam mislio da je on i svi smo reagovali protiv nacionalizma. jebo te, mozda ipak ima nade za nas.
Nivelacija

#37709 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Sta fali nacionalistima?
Tempo
ZeModerator

#37710 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Nivelacija wrote:Sta fali nacionalistima?

fali im daska u glavi, kucno vaspitanje, opste obrazovanje i instinkt za samoodrzanjem. a i govna su.
kakavdanakneiskustvu

#37711 Re: Zeničani

moet-perignon wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:smajo doglod moze biti uzoran radnik,dobar otac,dobar muz,dobar komsija,dobrovoljni davaac krvi,ali jbg ako mu je ime i prezime smajo doglod,ne moze valjati nikako,nikad
u mojem slucaju, imena kao Nebojsa ili Dragan ili Samir nikada ne smjestam u kategorije bosnjaka, srbina ili hrvata.
to su imena ljudi koja mogu biti ili dobri ili losi, a za ovo zadnje mi treba prostor i vrijeme da shvatim sto je jedan Nebojsa ili Dragan ili Samir.
da li je Nebojsa hrvat ili Jevrej, apsolutno me ne interesira.

ovo je tvoj prvi post o tome

al' ne kuzim, kako se moze vjerovati nekome sto se zove smajo doglod?
priznajem da se trudim da nemam predrasude, ali totalno me ova kombinacija imena i prezimena zbunjuje.

kako se ikako desilo da vjeruju tipu sto se zove smajo, pa doglod?

da li bi vjerovao nekome ko se zove npr. salih doglod?

Isuse Boze, nema veze to sa imenom i prezimenom. Vec "smajodoglod" mozemo krstiti kao opisni pridjev neke karakterne osobine, npr. lazov, prelivoda, sumokradica, neko ko bi prevario i narod i zemlju, i brata rodjenog, samo da njemu bude potaman. osoba bez moralnih osobima.
eto, ja dizem ruku da Senahid Halilovic stavi smajodoglod u pravopis bh jezika. :)

da, naravno da cu vjerovati Salihu Doglodu, ako je posten, moralan i smijeran, i da nije sumokradica.

gore su namjerno navedena imena drugih osoba koji kao pripadaju drugim narodima kolindica, thompson, milosevic, bakir, tudjman, mozemo u bezdan ovako nabrajati.[/quote]

onako kako je napisano ,ja shvatih da se jednostavno ne moze vjerovati bilo kopjoj osobi koja se zove smajo doglod
moet-perignon

#37712 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Tempo wrote:sve u svemu, on je mislio da si ti nacionalista, a ja sam mislio da je on i svi smo reagovali protiv nacionalizma. jebo te, mozda ipak ima nade za nas.

sjajno!
nasmijao si me. :)
i meni srce tuklo od srece, jer je danak htio da se bije sto sam, mozda, fasci. :)
Nivelacija

#37713 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Tempo wrote:

fali im daska u glavi, kucno vaspitanje, opste obrazovanje i instinkt za samoodrzanjem. a i govna su.
To nesto slicno kao komunisti/komunjare?
Tempo
ZeModerator

#37714 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Nivelacija wrote:
Tempo wrote:

To nesto slicno kao komunisti/komunjare?
ne bih ja to mogao vjerodostojno uporediti, a nije ni potrebno jer komunizam ne postoji kao relevantna ideologija pa je bolje fokusirati se na nacionalizam kao izvor svih zala i nesreca koji su nas snasli.
kamberovica polje

#37715 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Kritičke misli ponajviše, a paradoksalno i patriotizma. I
Tempo
ZeModerator

#37716 Re: Zeničani

Post by Tempo »

kamberovica polje wrote:
Kritičke misli ponajviše, a paradoksalno i patriotizma. I
e, da, da. patriotizam sam zaboravio. ti priglupi kurvini sinovi o sebi misle kao o najvecim patriotama, a u stvari su najpoganija nekroza koja moze zahvatiti drustvo.
ima jedan, pisac iz zenice, u ljubljani zivi, koji je u svojoj knjizi napisao da su nacionalisti jedini bolesnici prema kojima ne treba pokazivati samislost.
clio_dci120

#37717 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Tempo wrote:

Jebo te Zizi usta :lol:
Tempo
ZeModerator

#37718 Re: Zeničani

Post by Tempo »

ja to tebi nebi nikad reko.
skoronikako

#37719 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Koje silovanje mozga od ovih "emancipovanih".

Ne mogu da svarim da o kucnom vaspitanju prica lik koji ocigledno nema trunke istog. Klasican primjer ono kurva o postenju.
Tempo
ZeModerator

#37720 Re: Zeničani

Post by Tempo »

skoronikako wrote:Koje silovanje mozga od ovih "emancipovanih".

Ne mogu da svarim da o kucnom vaspitanju prica lik koji ocigledno nema trunke istog. Klasican primjer ono kurva o postenju.
jel ti to nesto u odbranu nacionalista?
skoronikako

#37721 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Ne, ukazujem na kurvu koja prica o postenju na ovoj temi.
Tempo
ZeModerator

#37722 Re: Zeničani

Post by Tempo »

ok. mozemo li sada nastaviti?
moet-perignon

#37723 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

skoronikako wrote:Ne, ukazujem na kurvu koja prica o postenju na ovoj temi.
imas li nesto protiv seksualnih radnika?
Kralj Tvrtko I.

#37724 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ovako se i Smrado Doglod pravi pametan...a nema blage veze...
clio_dci120

#37725 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma budite pametni pa ga nalemajte negdje, ne pustite da vam rusi radna mjesta i buducnost...radi vam o glavi sto bi se reklo.
Post Reply