moet-perignon wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:smajo doglod moze biti uzoran radnik,dobar otac,dobar muz,dobar komsija,dobrovoljni davaac krvi,ali jbg ako mu je ime i prezime smajo doglod,ne moze valjati nikako,nikad
u mojem slucaju, imena kao Nebojsa ili Dragan ili Samir nikada ne smjestam u kategorije bosnjaka, srbina ili hrvata.
to su imena ljudi koja mogu biti ili dobri ili losi, a za ovo zadnje mi treba prostor i vrijeme da shvatim sto je jedan Nebojsa ili Dragan ili Samir.
da li je Nebojsa hrvat ili Jevrej, apsolutno me ne interesira.
ovo je tvoj prvi post o tome
al' ne kuzim, kako se moze vjerovati nekome sto se zove smajo doglod?
priznajem da se trudim da nemam predrasude, ali totalno me ova kombinacija imena i prezimena zbunjuje.
kako se ikako desilo da vjeruju tipu sto se zove smajo, pa doglod?
da li bi vjerovao nekome ko se zove npr. salih doglod?
Isuse Boze, nema veze to sa imenom i prezimenom. Vec "smajodoglod" mozemo krstiti kao opisni pridjev neke karakterne osobine, npr. lazov, prelivoda, sumokradica, neko ko bi prevario i narod i zemlju, i brata rodjenog, samo da njemu bude potaman. osoba bez moralnih osobima.
eto, ja dizem ruku da Senahid Halilovic stavi smajodoglod u pravopis bh jezika.
da, naravno da cu vjerovati Salihu Doglodu, ako je posten, moralan i smijeran, i da nije sumokradica.
gore su namjerno navedena imena drugih osoba koji kao pripadaju drugim narodima kolindica, thompson, milosevic, bakir, tudjman, mozemo u bezdan ovako nabrajati.[/quote]
onako kako je napisano ,ja shvatih da se jednostavno ne moze vjerovati bilo kopjoj osobi koja se zove smajo doglod