Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
jeza u ledja

#37701 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

armin071 wrote: 31/10/2023 17:35
jeza u ledja wrote: 31/10/2023 17:27
armin071 wrote: 31/10/2023 16:28

Ti si ovom rečenicom posrao sve narode koji su bili napadnuti s ciljem protjerivanja, istrebljenja i sl… Znači i mi Bosni da smo imali što su četalji i mi bi radili isto? Jel to ta logika??
Ne, to upravo ti svojom usporedbom nas i Hamasa to radis. Upravo smo mi primjer kako se na genocid ne odgovara pozivom na genocid. Mi nismo radili isto, niti nam je to bio cilj. Cilj Hamasa je Izraela kao jevrejske drzave. Hvala bogu pa mi nismo bili ko Hamas.
Pa jeb. majk. ko da vas je sve isti k.rac pravio…. Jebo ga hamas pa od kada je hamas na sceni?? Šta je bilo u zadnjih 60 godina?? Šta je sa zapadnom obalom??? Jebo ga više i cnn i fox i bbc pa bolan je li išta ostalo u tim vašim glavama od onog bosanskog merhameta ili su vam baš sve uzeli?? Je li moguće da čitav svijet gledate samo kroz tu američku prizmu?? Pratiš li dešavanja u svijetu i americi i ove silne demonstracije… Jesu svi hamas?? Svi hoće da nestane Izrael??
Ja sam isao na te demonstracije, tako da se obracas pogresnoj osobi.

Hamas je na sceni 40 godina. Nije samo Hamas problem, vec je problem 75 godina pogresne politike koja nije htjela prihvatiti Izrael i nije htjela prihvatiti zasebnu drzavu Palestinu, niti raditi na sebi. Nisu svi Hamas, kao sto nisu ni svi Izraelci Netanyahu, jel tako?
Kakav CNN, kakav FOX? Ovako razmisljam od prije nego sto uopste postoji taj FOX jer se nisam rodio juce, nit sam se rodio i odrastao u Americi vec u Bosni, sa istim ovim sukobom na televiziji i u vijestima.
Moguce da ste vi tek od juce poceli pratiti ovaj sukob?

Ja upravo kad ovdje citam kao da ljudi zive u nekom drugom univerzumu. HALO?? Hamas je neki dan otisao i pobio hiljadu ljudi, ljude po kucama, koncertima. Kidnapovali, maltretirali? HALO??? Jel dopire to do vase glave? U cemu se to razlikuje od ponasanja Izraela?? Jel mozes registrovati znacaj toga sto Hamas radi?

Isto ko da pricamo o paralelnim svjetovima jbt. :-)

Ako hocete navijati, bujrum, ali nemoj ubjedjivati bogati u nesto sto znam da nije istina i onda praviti od sviju drugih babaroge.
karanana

#37702 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

sumirprimus wrote: 31/10/2023 17:45
Mogli bi i huti proslavit koju pobjedicu ko hezbola 2000 i neke :skoljka:
ovo ce amerika uraditi za njih sa hutijima.
sumirprimus

#37703 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Član 7.ststuta Hamasa. Sve jasno kao dan. 5 15 35 ili 75 godina. Ne zele mir nego samo jednu stvar
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#37704 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

karanana wrote: 31/10/2023 17:47
sumirprimus wrote: 31/10/2023 17:45
Mogli bi i huti proslavit koju pobjedicu ko hezbola 2000 i neke :skoljka:
ovo ce amerika uraditi za njih sa hutijima.
u saradnji sa Bonesawom iz Saudije 8)
zarko.filip

#37705 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zarko.filip »

Stabilizator wrote: 31/10/2023 16:56
Hajvan wrote: 31/10/2023 14:32
Za britansku ministricu unutrašnjih poslova propalestinske demonstracije su marš mržnje

britanska ministrica:

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Standardna EURO spika, svaki migrant koji je preko noći postao neki moj je u folu "veći sam katolik od pape"
A kada migrant postane neki moj treba da prosipa pricu iz zemlje iz koje je emigrirao.Sto nije ostao tamo?
sumirprimus

#37706 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Prema cnn.u
jeza u ledja

#37707 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

omega369 wrote: 31/10/2023 17:37
jeza u ledja wrote: 31/10/2023 17:32
omega369 wrote: 31/10/2023 17:21

I dalje ne mogu da vjerujem da neko normalan moze i pomisliti a ne izgovoriti ono sto si ti napisao
Mani se laznog snebivanja. Sta tacno "ne mozes da vjerujes"?
Hamas zeli da Izrael nestane. Sluzi se metodama u kojim stradaju zene i djeca i nevini.

Koji dio tacno tu "ne mozes da vjerujes"???? Mani mi se laznog snebivanja.
Hamas je posljedica i reakcija na okupaciju i sve ono sto cionisti vec 70 godina rade tom narodu. Neka prestane tortura, neka prestanu ubijati zene u djecu, otimati im kuce i zemlju, nek se vrate stvari na '67 i hamasa nece biti. Nestao je fatah, nestace i oni
Zar je nestao Fatah? :-)

Nema opravdanja za ovo sto radi Hamas. Kako moze bilo sta biti izgovor za ubijanje ljudi iz cista mira? Po kucama, koncertima? Ne trazite izgovor za to.
Isto tako IDF koristi Hamas kao izgovor za ravnanje Gaze u ubistvo evo vec skoro 10k ljudi. Jedan zlocin nije izgovor za drugi zlocin.

Sve i da preskocimo sve to i fokusiramo se samo na "uspjeh" njihovih metoda i njihove politike, mislim da ne treba puno trosit argumenata da bi se slozili da je ona KATASTROFALNA po palestinski narod.
karanana

#37708 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

ja sam ocekivao stotine mrtvih izraelaca. sad ne vidim da ce to bas biti tako. priznali su dva mrtva za sad ako se ne varam. e jedino sta planiraju sa jugom kad ociste sjever jer sad je sva koncentracija na jugu.
ako im ne uspije plan etnickog ciscenja i bezanije palestinaca u egipat, mozda organizuju neko kontrolisano pomjeranje civila nazad u rusevine sjevera.
House

#37709 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by House »

biće mrtvih ako uđu u gazu.
armin071

#37710 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Znači kako god okreneš Palestinci su krivi za ovo. Sve što duže čitam ove pojedince uviđam da smo u stvari i mi u Bosni krivi za ovo što nam se desilo… Možda smo nakon prvih pokolja po I. Bosni svi se kolektivno trebali nag..ti da nas još dobro iz..bu možda bi nas onda i ostavili u nekim rezervatima, ko zna…. Na aparthejd se ne smije reagovati osimako nisi puno jači i nemaš podršku Amerike… Jebiga tako svijet funkcioniše…
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#37711 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

samo ću dodati da ko nije na fonu da Palestinci kao narod trebaju biti oslobođeni i Hamasa i raznih netanyahua ne želi dobro tom narodu

napad na civile je teški zločin, nema tu puno rasprave, da su napali neke vojne ciljeve sumnjam da bi im puno ljudi prigovorilo, ali to svakako nije grupa koju je briga za uglavnom dječurliju u Gazi. No, kako god, puno gore je ovo što Bibijevci rade, uz svu moguću tehnologiju i razne agencije jedino što su smislili je nenormalno bombardovanje nula članova Hamasa. Da je njihov cilj eliminacija Hamasa, poslali bi davno neki tim u Katar i riješili lidere prvo, pa tek onda ovo ostalo. Jasno je i iz ovih snimaka da tunelima ništa ne rade, dakle samo ubijaju civile i to je to.
jeza u ledja

#37712 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 31/10/2023 17:46 loša je ta what if priča, čisto zato što je svaki agresor koristi

a Suella Braverman je praktično prva generacija doseljenika, ali nije to zanimljivo, zanimljivo je da je tory iako vjerujem da je većina torija apsolutno ne podnosi i fura apsolutnu trumpovsku priču :mrgreen:
Sta je what if?

Hamas zeli unistenje Izraela i pravljenje islamske palestinske drzave na njegovom tlu, to oni sami govore. To nije what if.

Hamas je pobio hipter nevinih ljudi prije par sedmica i cesto raketama gadjaju civilne ciljeve. To nije what if.

To su cinjenice.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#37713 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 18:03
Velkoski wrote: 31/10/2023 17:46 loša je ta what if priča, čisto zato što je svaki agresor koristi

a Suella Braverman je praktično prva generacija doseljenika, ali nije to zanimljivo, zanimljivo je da je tory iako vjerujem da je većina torija apsolutno ne podnosi i fura apsolutnu trumpovsku priču :mrgreen:
Sta je what if?

Hamas zeli unistenje Izraela i pravljenje islamske palestinske drzave na njegovom tlu, to oni sami govore. To nije what if.

Hamas je pobio hipter nevinih ljudi prije par sedmica i cesto raketama gadjaju civilne ciljeve. To nije what if.

To su cinjenice.
Problem je što se to implicira svim Palestincima, svjesno ili nesvjesno, ne moraš se složiti, ali je tako

i stojim pri tome da je to loša priča, iako dijelim mišljenje o Hamasu, jer se ista može primijeniti na bezbroj drugih sukoba, da ne navodim primjere jer su očigledni.
sumirprimus

#37714 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Defense Minister Yoav Gallant says the IDF is making "significant" achievements during the ground operation in the Gaza Strip, but that it is also "paying a heavy price."

"We are deploying forces on a large scale, deep in the Strip," says Gallant to troops of the Air Force's elite Shaldag and 669 units.

"There are battles against the forces that are operating [in Gaza] and the results and achievements on the battlefield are very high. Unfortunately, in war, there are also prices, and the prices in the last day were heavy prices. Despite that, we are also determined to continue and win," he adds.
palermo

#37715 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 16:33
palermo wrote: 31/10/2023 16:21
jeza u ledja wrote: 31/10/2023 16:12

Ti dajes podrsku slabijem, ali on da moze, radio bi iste stvari koje radi Izrael.
Da ne duzim sa odgovorom. Moguce, zapravo vjerovatno, sasvim sigurno ih ima dovoljno na palestinskoj syrani koji bi se isto ponasali kao Netanjahu.
Kad postanu jaci, a Izrael slabiji, i palestinci se pocnu ponasati kao sada Izrael ja cu tada biti na strani Izraela.
A ovo ostalo, meni to dodje kao kad te neko mnogo jaci svaki dan bije, mlati, cvoke ti puca, i onda jedan dan ti uzmes kamen da ga spucas u glavu, a svi skoce na tebe, ne kamenom, ruzno je.
Pa i rade iste stvari ko Izrael, koliko je u njihovim mogucnostima. Ja necu da budem na strani ikoga kome je glavni cilj genocid.

A ovo ostalo, oni se upravo cijelo vrijeme gadjanju kamenjem (nekad i bukvalno). Cijelo vrijeme raketiraju, podgrijavaju sukob. Bukvalno su cim se Izrael povukao iz Gaze taj dan poceli sa raketiranjem i proklamovano su za njegovo unistenje. Sta ocekujes? Slobodan protok robe i dobara?
Ako si slabiji, radi na tome da postanes jaci. Ne da te ovi vracaju u kameno doba svakih par godina.
Pa rade. Sad sto se to nama ne svidja i ugrozava nam nas mir je nesto drugo.
House

#37716 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by House »

koliko često hamas raketira iz zapadane obale?
Point.

#37717 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 16:27
Point. wrote: 31/10/2023 16:22
Šta više cviliš ko tetka kakva zbog cijena, ako je zagustilo poslaćemo nešto nije problem. Trebali su leći na leđa Rusima u februaru gospodnje 2022 godine da dr_Evil jadan ne plaća duplu cijenu lino lade i 'šenice.

I ne znam o kakvom odbijanju Ukrajine lupetaš u svakom drugom postu.
Posalji zafalilo je, zamotaj malo linolade, i koji ustipak, sevap ces pokupit.

Kako bolan ne znas, pa zar nisi cuo da NATO ne ratuje u Ukrajini? Ako NATO ne ratuje u Ukrajini znaci da je Ukrajina odbila svu pomoc, sve tenkove, avione, rakete, bombe, puske, IT opremu, dronove, hranu, stotine milijardi dolara pomoci. Ponosan narod, niko ne moze sa njima. Jer ponavljamo NATO ne ratuje u Ukrajini. Vozovi opreme iz Poljske, nisu ih pustili preko granice, kazu Ukre mi cemo sami da ratujemo.

Posto ne pomazemo Ukrajini, i ne ratujemo za njih, onda je red da ne ratujemo ni za Palestince jel tako?

Evo ruka majstore!
Logika i tumačenje na nivou djeteta iz 8 razreda OŠ. NATO ne ratuje u Ukrajini, da ratuje rat bi bio davno gotov. Nema ni jedan NATO vojnik na ukrajinskom tlu. Slanje oružja i pomaganje na taj način nije što i aktivno ratovati

I kakve veze ima Ukrajina sa ovom temom.
sumirprimus

#37718 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Opet ali :-)
Capajebo

#37719 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Capajebo »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 18:03

Sta je what if?

To su cinjenice.
Ovo sve sto se desava veze nama sa Hamasom, i postao si predosadan vise ponavljajuci tu mantru. Da nema HAMAS-a, bio bi BAMAS neki. Izgovor za genocid i aparthejd. Nista manje i nista vise.
jeza u ledja

#37720 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 31/10/2023 18:01 samo ću dodati da ko nije na fonu da Palestinci kao narod trebaju biti oslobođeni i Hamasa i raznih netanyahua ne želi dobro tom narodu

napad na civile je teški zločin, nema tu puno rasprave, da su napali neke vojne ciljeve sumnjam da bi im puno ljudi prigovorilo, ali to svakako nije grupa koju je briga za uglavnom dječurliju u Gazi. No, kako god, puno gore je ovo što Bibijevci rade, uz svu moguću tehnologiju i razne agencije jedino što su smislili je nenormalno bombardovanje nula članova Hamasa. Da je njihov cilj eliminacija Hamasa, poslali bi davno neki tim u Katar i riješili lidere prvo, pa tek onda ovo ostalo. Jasno je i iz ovih snimaka da tunelima ništa ne rade, dakle samo ubijaju civile i to je to.
Ja se slazem da je puno gore, ali to je zato sto imaju vecu batinu, a ne zato sto imaju drukciji MO.
Medjutim ovdje se stvari postavljaju kao da su Palestinci djeca, zaostala plemena, za koje standardi ponasanja modernog svijeta ne vaze. Izrael je jel napredan, zapadni svijet, sa sve modernim ovim i onim, i zato je veci zlocin kada ga oni naprave.

Slazem se isto da Izrael ima vecu odgovornost, jer je visestruko jaci. No ne moze nikako Izrael imati vecu odgovornost za boljitkom Palestinaca u Gazi od onih koji te Palestince trebaju da predstavljaju. Zasto ocekivati od Izraelaca da se brinu o stanovnicima Gaze kada i sama vlast u Gazi pokazuje apsolutnu neodgovornost prema vlastitim gradjanima?
sumirprimus

#37721 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Zanimljivo je vase porcianje odgovornosti hamasa za najnoviji val nasilja u gazi i izraelu
House

#37722 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by House »

samo ne citirajte dosadnog sumira, ko boga vas molim
sumirprimus

#37723 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Cilj je jasan sijeku gazu na pola
Grean

#37724 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Kao sto ekspert za BI na njemackoj drzavnoj TV rece, i IRA je bila teroristicka organizacija a sad je dio vlade u Sjevernoj Irskoj. To je bio njegov odgovor na pitanje o Hamas-u.
armin071

#37725 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Da nije Ćelo ubio srpskog svata, ne bi Srbi pobili desetine hiljada muslimana i etnički očistili 50% Bosne…
R. Đogo logika :run: Zelene beretke su krive za sve.
Locked