Slabo, crko mi objektiv, preforsiro ga
Da.
Ako je tako onda sam bio 100% ispravan jer sam na dozvoljenoj dionici vozio po šinama, tj. između šina
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Slabo, crko mi objektiv, preforsiro ga
Da.
Zar nije obalom 50 ogranicenjeNediM17 wrote: ↑10/02/2022 10:49Zutom trakom, oho ti se oho.black_adrian wrote: ↑10/02/2022 10:39 A koliko ima isfrustriranih vozača po Sarajevu, da čovjek ne vjeruje. Idem sinoć Obalom, nailazim na jedno 3-4 auta ispred mene, a na vrhu kolone i policija, svi idu jedno 45-50km/h. Meni je to sporo bilo, s obzirom da je prošla ponoć i da nema žive duše po trotoarima. Prestrojim se u desnu traku, dignem ga na 60km/h i obiđem ta 3-4 auta, ubacim se ispred policije i nastavim ravno prema Vijećnici.
Ovaj u autu iza policije što je bio, kad me je vidio da obilazim sve, ubio se blicajući i mašući policiji u nadi da će me zaustaviti. Al eto, logično, nisu me zaustavili. Nemaju pametnijeg posla nego zaustavljat nekog ko obilazi peglače.
Primjer ti je trolejbusko stajaliste u Shvrakinom. Dakle 3 kamiona i auta parkirana,trolejbus u traci,staces nego cekat da zavrsi svoje i krene....jbg nije covjek kriv, a i ti sto se zaustave mimo stajalista a mogu uci,uglavnom to rade jer ne mogu kasnije da se ukljuce,jer je prece drkacici telefoncuge da prodje, a 50,100 ljudi moze da ceka drugu priliku. Nije to opravdanje, ali dokurci svakome,stavite se u poziciju da vozate i da se ukljucujete sa svakog stajalista svaki dan.Ljudi su pokvareni i bezosjecajni i odvratni,sebicni i jadni.Meni licno ne smeta, osim ako se neka baba ne zaglavi na vratima
Jest da ne parkiraju i tu debili pa blokiraju sve. Mada ne dovlaci se u te 2-3 radnje stalno nesto, a uvijek auta ima. Tu su oni koji odu do kladionice da uplate, do pekare da sta uzmu, do prodavnice samo po cigare i tako..
Sve se to da srediti, ali ne odgovara nikome sređenoJavierBosnia wrote: ↑10/02/2022 11:11Jest da ne parkiraju i tu debili pa blokiraju sve. Mada ne dovlaci se u te 2-3 radnje stalno nesto, a uvijek auta ima. Tu su oni koji odu do kladionice da uplate, do pekare da sta uzmu, do prodavnice samo po cigare i tako..
O ovome sam već pisala, ispred Importanea je na par koraka policijska stanica i papcima mrsko izaći i pisati kazne. Ne možeš od "čekača" ni u garažu ući, često onom zadnjem u "redu" viri ćošak auta na susjednu traku i desetine ljudi usporava radi jednog debila/debilušelast mohicans wrote: ↑09/02/2022 17:42 To je svakodnevni problem koji mi je bas počeo ici na neku stvar. Skoro ni na jednom stajališu komercijala,pa i druge linije, nisu u stanju stati, pa uzimaju trecu traku za prijem putnika. A sve to zbog "završača" poslova ili ti ga "sam da nešto završim". A najviše mi idu na klinac kod SCCa, pa i ispred Importane gdje istina nema stajilišta, kao i na Socijalnom. Treba jedna patrola cijeli dan samo da kruzi i piše, bez da zaustavlja debile.
Upravo i pričam o tome da treba pustiti autobus da se uključi, jer će ionako brzo da stane na sljedeće stajalište. Kad bi svi to radili i kad ne bi parkirali na stajalištima, ovaj problem ne bi ni postojao. A tu je najviše kriva policija, koja ne kažnjava.vjeshalica wrote: ↑10/02/2022 11:01Primjer ti je trolejbusko stajaliste u Shvrakinom. Dakle 3 kamiona i auta parkirana,trolejbus u traci,staces nego cekat da zavrsi svoje i krene....jbg nije covjek kriv, a i ti sto se zaustave mimo stajalista a mogu uci,uglavnom to rade jer ne mogu kasnije da se ukljuce,jer je prece drkacici telefoncuge da prodje, a 50,100 ljudi moze da ceka drugu priliku. Nije to opravdanje, ali dokurci svakome,stavite se u poziciju da vozate i da se ukljucujete sa svakog stajalista svaki dan.Ljudi su pokvareni i bezosjecajni i odvratni,sebicni i jadni.Meni licno ne smeta, osim ako se neka baba ne zaglavi na vratima![]()
Isto tako tu u Shvrakinom,znaci lika sam mogla osisat,tako je maloumno ostavio parkirano auto da svrati do hljebarnika,al otvorio vrata preko cijele trake, da sam odvalila vucala bi se po sudu,presla u lijevu traku kako je trzno vratima,mogla sam direktan udes napraviti sa autom iz suprotnog smjera. Olos i bagra odvratna.Tacno treba granape,pekare,kladare,mesare zakonom zabraniti da su u blizini stajalista jer za rokalje pravila ne postoje.
Neki dan nisam mogao ni koristiti traku za isključenje kod Importane, bila je puna samo-da-nešto-završim tipova. Policija glumi filadendron.petunija wrote: ↑10/02/2022 11:19O ovome sam već pisala, ispred Importanea je na par koraka policijska stanica i papcima mrsko izaći i pisati kazne. Ne možeš od "čekača" ni u garažu ući, često onom zadnjem u "redu" viri ćošak auta na susjednu traku i desetine ljudi usporava radi jednog debila/debilušelast mohicans wrote: ↑09/02/2022 17:42 To je svakodnevni problem koji mi je bas počeo ici na neku stvar. Skoro ni na jednom stajališu komercijala,pa i druge linije, nisu u stanju stati, pa uzimaju trecu traku za prijem putnika. A sve to zbog "završača" poslova ili ti ga "sam da nešto završim". A najviše mi idu na klinac kod SCCa, pa i ispred Importane gdje istina nema stajilišta, kao i na Socijalnom. Treba jedna patrola cijeli dan samo da kruzi i piše, bez da zaustavlja debile.![]()
To bi vec bio njegov problem, ako je zakonski tako regulisano, a jeste, onda bi ga sa razlogom kaznili.
Kako kad i kako gdje, kad su bas velike guzve, pred nekim raskrsnicama desna zna biti malo brza jer odredjeni broj vozila skrene desno i oslobodi prostor da se ostali mogu malo brze kretati, nekad i kod lijeve to zna biti slucaj, osim ako bude previse vozila za lijevo pa osim trake za skretanje lijevo zauzmu i lijevu traku. Ovo je recimo cest slucaj kod otoke prema gradu kad je spica, lijeva i desna idu najbrze uz rizik da lijeva zaglavi ako ih je previse za lijevo.kakaljin wrote: ↑09/02/2022 15:58Prvo ako znam da busevi idu tom trakom ne bih vozio tom trakom jer znam unaprijed da cu naletiti na bus i spora ostala vozila i buseve koji se ukljucuju u tu traku sa stanice i da ce me usporiti. Treba samo razmisljati u voznji i sve ce biti u redu.
Zato je krajnja desna traka najsporija traka na glavnoj ulici.
Desi se ponekad.BadBoy wrote: ↑09/02/2022 16:30Onda se slažemo oko svegaAteista wrote: ↑09/02/2022 14:47
Da, to se slazem, to ne bi trebao biti izgovor za bilo sta. Da budem iskren, ja ni ne trazim izgovore kad prekrsim propis, meni je najbitnije da nikog ne ugrozim i ne ometam svojim postupcima, ako me policija uhvati spreman sam platiti kaznu, bez opravdanja i alibija. Policajci su me znali cudno pogledati kad me pitaju gdje zurim a ja kazem nigdje, valjda navikli na razne izgovore i slicno.Haj da i to doživim na klix forumu.
To bi bilo dobro kada bis e moglo uraditi, ali prije toga bi se morao malo bolje rijesiti problem saobracaja generalno, na primjer napraviti gradski autoput koji bi dobrim dijelom rasteretio glavnu ulicu i slucio kao obilaznica u pravcu istok - zapad (ako urade i tunel do bentbase), u trenutnim uslovima mislim da ipak nije realno.foxlife wrote: ↑09/02/2022 16:11moze se sve napravitikakaljin wrote: ↑09/02/2022 16:04
Svako ko ima vozacku zna to jer je polagao i ucio propise.
Na zalost mi nemamo prostora da napravimo dodatne trake za autobuse kojima bi isli samo oni, jedino da sa uvede neka restrikcija sa ulaskom auta u grad i da se digne kavalitet gradskog prevoza da ti ne treba auto po gradu i da mozes jednu traku ostaviti samo za bus
neka sada naprave traku za buseve i neka ostave dvije trake bilo bi super i vjerujem da bi bilo manje guzve jer kad imas vise traka vise auta se koristi tako da prosirivanje cesta dodatnim trakama samo pogorsava stanje tzv brasov paradoks
Sad će naši da naprave metro, nema brineš. Najkasnije do 4567. godine.
Ako ti je tramvaj blizu tvojih uobicajnih dnevnih potreba (poso kuca i sitnice) trebalo bi biti da valja kad se napravi, ako si presjedač onda nacekat ces se...uostalom nije sve ni do prevoza, i autobusi zapinju u guzvi, mi smo sretni sto nam je pruga dobro odvojena od ostatka saobracaja,samo to glupi i sebicni nisu u stanju da odrzavaju i ulazu u to......