Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

black_adrian
Vozim: vjetar

#37501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

NediM17 wrote: 10/02/2022 10:54 Pa ima li kakvih video uradaka? :lol:
Slabo, crko mi objektiv, preforsiro ga :lol:
zLatk0 wrote: 10/02/2022 10:55 Desnom šinama ?

U pravilu, šinama je dozvoljeno od Pozorišta do Sebilja (do tramvajske) i od Sebilja (nakon tramvajske) do Centralne banke, ostalo nije dozvoljeno za obična vozila - znaju nekad zaustaviti ako se voziš na ostalom dijelu pruge
Da.

Ako je tako onda sam bio 100% ispravan jer sam na dozvoljenoj dionici vozio po šinama, tj. između šina :D
drug_profi

#37502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Pa tuda je i prosao ako sam dobro razumio. Zutom isprekidanom.
nepass1

#37503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

NediM17 wrote: 10/02/2022 10:49
black_adrian wrote: 10/02/2022 10:39 A koliko ima isfrustriranih vozača po Sarajevu, da čovjek ne vjeruje. Idem sinoć Obalom, nailazim na jedno 3-4 auta ispred mene, a na vrhu kolone i policija, svi idu jedno 45-50km/h. Meni je to sporo bilo, s obzirom da je prošla ponoć i da nema žive duše po trotoarima. Prestrojim se u desnu traku, dignem ga na 60km/h i obiđem ta 3-4 auta, ubacim se ispred policije i nastavim ravno prema Vijećnici.

Ovaj u autu iza policije što je bio, kad me je vidio da obilazim sve, ubio se blicajući i mašući policiji u nadi da će me zaustaviti. Al eto, logično, nisu me zaustavili. Nemaju pametnijeg posla nego zaustavljat nekog ko obilazi peglače.
Zutom trakom, oho ti se oho.
Zar nije obalom 50 ogranicenje :D
drug_profi

#37504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Jeste, ali vozis 60 i nisi podlozan kaznjavanju.
vjeshalica

#37505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Laplace wrote: 09/02/2022 17:21 Ne kontam zašto je problem propustiti autobus, koji će za nekoliko stotina metara stati na sljedeće stajalište? Gori su mi dežurni peglači, koji će s kraja na kraj grada voziti ispod ograničenja dok tipkaju poruke na Facebooku.
Primjer ti je trolejbusko stajaliste u Shvrakinom. Dakle 3 kamiona i auta parkirana,trolejbus u traci,staces nego cekat da zavrsi svoje i krene....jbg nije covjek kriv, a i ti sto se zaustave mimo stajalista a mogu uci,uglavnom to rade jer ne mogu kasnije da se ukljuce,jer je prece drkacici telefoncuge da prodje, a 50,100 ljudi moze da ceka drugu priliku. Nije to opravdanje, ali dokurci svakome,stavite se u poziciju da vozate i da se ukljucujete sa svakog stajalista svaki dan.Ljudi su pokvareni i bezosjecajni i odvratni,sebicni i jadni.Meni licno ne smeta, osim ako se neka baba ne zaglavi na vratima :mrgreen:
Isto tako tu u Shvrakinom,znaci lika sam mogla osisat,tako je maloumno ostavio parkirano auto da svrati do hljebarnika,al otvorio vrata preko cijele trake, da sam odvalila vucala bi se po sudu,presla u lijevu traku kako je trzno vratima,mogla sam direktan udes napraviti sa autom iz suprotnog smjera. Olos i bagra odvratna.Tacno treba granape,pekare,kladare,mesare zakonom zabraniti da su u blizini stajalista jer za rokalje pravila ne postoje.
drug_profi

#37506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Da sam ja šofer u JGS, 5 sekundi nakon uključenog žmigavca bih krenuo i iskoristio svoju zakonsku prednost.
Nek se snalaze kako će izbjeć zabijanje u mene.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#37507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

I sto je najgore u Švr ima prilaz sa zadnje strane za komercijalu i dovoz namirnica u Amke, appteku poštu, pekarnu
vjeshalica

#37508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Upravo tako, ima ulicica prodje se onaj taxi stand sa desne strane...isto tako Mercator dole nize jednu stanicu vazda parking, onda pumpa posebna prica ulaz i izlaz pored zabrane,pa veci red je na koridi u Cevljanovicima. Stoka.
JavierBosnia

#37509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

mk ultra wrote: 10/02/2022 11:05 I sto je najgore u Švr ima prilaz sa zadnje strane za komercijalu i dovoz namirnica u Amke, appteku poštu, pekarnu
Jest da ne parkiraju i tu debili pa blokiraju sve. Mada ne dovlaci se u te 2-3 radnje stalno nesto, a uvijek auta ima. Tu su oni koji odu do kladionice da uplate, do pekare da sta uzmu, do prodavnice samo po cigare i tako..
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#37510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

JavierBosnia wrote: 10/02/2022 11:11
mk ultra wrote: 10/02/2022 11:05 I sto je najgore u Švr ima prilaz sa zadnje strane za komercijalu i dovoz namirnica u Amke, appteku poštu, pekarnu
Jest da ne parkiraju i tu debili pa blokiraju sve. Mada ne dovlaci se u te 2-3 radnje stalno nesto, a uvijek auta ima. Tu su oni koji odu do kladionice da uplate, do pekare da sta uzmu, do prodavnice samo po cigare i tako..
Sve se to da srediti, ali ne odgovara nikome sređeno
Stavis jednosmjerno, ulazi se od Taxi, ides pravo i mozes desno samo.
Pises kazne svima koji nisu pošta, ambulanta ili komercijala ali...

Sve po mjeri naroda
Tacno kako treba
petunija

#37511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by petunija »

last mohicans wrote: 09/02/2022 17:42 To je svakodnevni problem koji mi je bas počeo ici na neku stvar. Skoro ni na jednom stajališu komercijala,pa i druge linije, nisu u stanju stati, pa uzimaju trecu traku za prijem putnika. A sve to zbog "završača" poslova ili ti ga "sam da nešto završim". A najviše mi idu na klinac kod SCCa, pa i ispred Importane gdje istina nema stajilišta, kao i na Socijalnom. Treba jedna patrola cijeli dan samo da kruzi i piše, bez da zaustavlja debile.
O ovome sam već pisala, ispred Importanea je na par koraka policijska stanica i papcima mrsko izaći i pisati kazne. Ne možeš od "čekača" ni u garažu ući, često onom zadnjem u "redu" viri ćošak auta na susjednu traku i desetine ljudi usporava radi jednog debila/debiluše :evil:
Laplace

#37512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 10/02/2022 11:01
Laplace wrote: 09/02/2022 17:21 Ne kontam zašto je problem propustiti autobus, koji će za nekoliko stotina metara stati na sljedeće stajalište? Gori su mi dežurni peglači, koji će s kraja na kraj grada voziti ispod ograničenja dok tipkaju poruke na Facebooku.
Primjer ti je trolejbusko stajaliste u Shvrakinom. Dakle 3 kamiona i auta parkirana,trolejbus u traci,staces nego cekat da zavrsi svoje i krene....jbg nije covjek kriv, a i ti sto se zaustave mimo stajalista a mogu uci,uglavnom to rade jer ne mogu kasnije da se ukljuce,jer je prece drkacici telefoncuge da prodje, a 50,100 ljudi moze da ceka drugu priliku. Nije to opravdanje, ali dokurci svakome,stavite se u poziciju da vozate i da se ukljucujete sa svakog stajalista svaki dan.Ljudi su pokvareni i bezosjecajni i odvratni,sebicni i jadni.Meni licno ne smeta, osim ako se neka baba ne zaglavi na vratima :mrgreen:
Isto tako tu u Shvrakinom,znaci lika sam mogla osisat,tako je maloumno ostavio parkirano auto da svrati do hljebarnika,al otvorio vrata preko cijele trake, da sam odvalila vucala bi se po sudu,presla u lijevu traku kako je trzno vratima,mogla sam direktan udes napraviti sa autom iz suprotnog smjera. Olos i bagra odvratna.Tacno treba granape,pekare,kladare,mesare zakonom zabraniti da su u blizini stajalista jer za rokalje pravila ne postoje.
Upravo i pričam o tome da treba pustiti autobus da se uključi, jer će ionako brzo da stane na sljedeće stajalište. Kad bi svi to radili i kad ne bi parkirali na stajalištima, ovaj problem ne bi ni postojao. A tu je najviše kriva policija, koja ne kažnjava.
Laplace

#37513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

petunija wrote: 10/02/2022 11:19
last mohicans wrote: 09/02/2022 17:42 To je svakodnevni problem koji mi je bas počeo ici na neku stvar. Skoro ni na jednom stajališu komercijala,pa i druge linije, nisu u stanju stati, pa uzimaju trecu traku za prijem putnika. A sve to zbog "završača" poslova ili ti ga "sam da nešto završim". A najviše mi idu na klinac kod SCCa, pa i ispred Importane gdje istina nema stajilišta, kao i na Socijalnom. Treba jedna patrola cijeli dan samo da kruzi i piše, bez da zaustavlja debile.
O ovome sam već pisala, ispred Importanea je na par koraka policijska stanica i papcima mrsko izaći i pisati kazne. Ne možeš od "čekača" ni u garažu ući, često onom zadnjem u "redu" viri ćošak auta na susjednu traku i desetine ljudi usporava radi jednog debila/debiluše :evil:
Neki dan nisam mogao ni koristiti traku za isključenje kod Importane, bila je puna samo-da-nešto-završim tipova. Policija glumi filadendron.
Ateista

#37514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

foxlife wrote: 09/02/2022 15:53
Ateista wrote: 09/02/2022 15:38

Svejedno, njihovo je da traze zastitu policije u takvim situacijama, instaliraju kamere u autobuse ako treba, traze da policija bude cesce kod prosirenja i kaznjava one koji ih ne pustaju.
pa bi sutra ovdje neko dosao e jeste vidjeli papaka kaznili me a nisam kriv kao satro nisam propustio bus a vozio svoju voznju ili sl
To bi vec bio njegov problem, ako je zakonski tako regulisano, a jeste, onda bi ga sa razlogom kaznili.
Ja prvi cesto krsim propise, uglavnom vozim preko ogranicenja, ali nikad necu reci "vidi papka sto me kaznio", svjesno sam krsio propis i ako me uhvate platicu kaznu.
Ateista

#37515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

kakaljin wrote: 09/02/2022 15:58
foxlife wrote: 09/02/2022 15:53

pa bi sutra ovdje neko dosao e jeste vidjeli papaka kaznili me a nisam kriv kao satro nisam propustio bus a vozio svoju voznju ili sl
Prvo ako znam da busevi idu tom trakom ne bih vozio tom trakom jer znam unaprijed da cu naletiti na bus i spora ostala vozila i buseve koji se ukljucuju u tu traku sa stanice i da ce me usporiti. Treba samo razmisljati u voznji i sve ce biti u redu.

Zato je krajnja desna traka najsporija traka na glavnoj ulici.
Kako kad i kako gdje, kad su bas velike guzve, pred nekim raskrsnicama desna zna biti malo brza jer odredjeni broj vozila skrene desno i oslobodi prostor da se ostali mogu malo brze kretati, nekad i kod lijeve to zna biti slucaj, osim ako bude previse vozila za lijevo pa osim trake za skretanje lijevo zauzmu i lijevu traku. Ovo je recimo cest slucaj kod otoke prema gradu kad je spica, lijeva i desna idu najbrze uz rizik da lijeva zaglavi ako ih je previse za lijevo.
Ateista

#37516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

BadBoy wrote: 09/02/2022 16:30
Ateista wrote: 09/02/2022 14:47
Da, to se slazem, to ne bi trebao biti izgovor za bilo sta. Da budem iskren, ja ni ne trazim izgovore kad prekrsim propis, meni je najbitnije da nikog ne ugrozim i ne ometam svojim postupcima, ako me policija uhvati spreman sam platiti kaznu, bez opravdanja i alibija. Policajci su me znali cudno pogledati kad me pitaju gdje zurim a ja kazem nigdje, valjda navikli na razne izgovore i slicno.
Onda se slažemo oko svega :D Haj da i to doživim na klix forumu.
Desi se ponekad. :D
Ateista

#37517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

foxlife wrote: 09/02/2022 16:11
kakaljin wrote: 09/02/2022 16:04

Svako ko ima vozacku zna to jer je polagao i ucio propise.

Na zalost mi nemamo prostora da napravimo dodatne trake za autobuse kojima bi isli samo oni, jedino da sa uvede neka restrikcija sa ulaskom auta u grad i da se digne kavalitet gradskog prevoza da ti ne treba auto po gradu i da mozes jednu traku ostaviti samo za bus
moze se sve napraviti
neka sada naprave traku za buseve i neka ostave dvije trake bilo bi super i vjerujem da bi bilo manje guzve jer kad imas vise traka vise auta se koristi tako da prosirivanje cesta dodatnim trakama samo pogorsava stanje tzv brasov paradoks
To bi bilo dobro kada bis e moglo uraditi, ali prije toga bi se morao malo bolje rijesiti problem saobracaja generalno, na primjer napraviti gradski autoput koji bi dobrim dijelom rasteretio glavnu ulicu i slucio kao obilaznica u pravcu istok - zapad (ako urade i tunel do bentbase), u trenutnim uslovima mislim da ipak nije realno.
Pored toga, trebalo bi dobro poraditi na gradskom prevozu da bude pouzdaniji i kvalitetniji, sigurno je da bi se u tom slucaju vise ljudi odlucilo da ga koristi.
NediM17

#37518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Zivim sa dan kad ce zavrsiti tramvajsku prugu, uljuditi tramvaje i da prodje korona pa da se vozim k'o covjek.
Pun mi kufer guzve u saobracaju, placanja parkinga, stres do stresa.
Ali mislim da cu prije u peMziju nego to docekati.
Laplace

#37519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

NediM17 wrote: 10/02/2022 12:36 Zivim sa dan kad ce zavrsiti tramvajsku prugu, uljuditi tramvaje i da prodje korona pa da se vozim k'o covjek.
Sad će naši da naprave metro, nema brineš. Najkasnije do 4567. godine.
NediM17

#37520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Od Breze do Visokog?
Laplace

#37521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

NediM17 wrote: 10/02/2022 12:57 Od Breze do Visokog?
Preko Prhinja,logično.
vjeshalica

#37522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

NediM17 wrote: 10/02/2022 12:36 Zivim sa dan kad ce zavrsiti tramvajsku prugu, uljuditi tramvaje i da prodje korona pa da se vozim k'o covjek.
Ako ti je tramvaj blizu tvojih uobicajnih dnevnih potreba (poso kuca i sitnice) trebalo bi biti da valja kad se napravi, ako si presjedač onda nacekat ces se...uostalom nije sve ni do prevoza, i autobusi zapinju u guzvi, mi smo sretni sto nam je pruga dobro odvojena od ostatka saobracaja,samo to glupi i sebicni nisu u stanju da odrzavaju i ulazu u to......
NediM17

#37523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Nemam ni 100 m od kuce do tramvaja, tako i od tramvajske do posla.
A autobusi su odron, zapnu u guzvi strava.
vjeshalica

#37524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /220210125

Rasklopi se skoda ko da nikad nije ni bila....
Nego i ova ulica je crna tacka....parkiranje i sa lijeve i desne strane,moras slalomati da prodjes....fujjj
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#37525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

eee, al zato je vozac sa laksim tj.povredama sigurno :)
Post Reply