Koga je to Emir K. izdao

Skijaš

#376 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Skijaš »

-x- wrote:pretpostavljam da jecu političkom smislu kusturica za bošnjake ono što je fra luka markešić za hrvate
Nije Kusturica ljiga zato što ga dosta Bošnjaka ne gotivi, nego zato što je u ovom slučaju protivnik suživota. Niti je Markešić dobar zato što ima dosta istomišljenika među Bošnjacima nego zato što je pobornik suživota. Taj nas odnos prema zajedničkom životu definiše dobrim ili lošim, stav kolektiviteta, stav većine Bošnjaka, većine Srba i većine Hrvata nije relevantno mjerilo jer se masama može manipulisati.

Pa ako je neko dobar i pozitivac, onda je dobar i pozitivac bez obzira na to koliko ga kojeg narod poštuje i uvažava. U protivnom, bez tog univerzalnog parametra ljudskosti, dolazimo u situaciju da se i Kusturica i Markešić zalažu za ispravan cilj, a to je nemoguće.
Pismonosa

#377 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 14:41, edited 1 time in total.
vee-jay

#378 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by vee-jay »

SA-X promijenio ime u KLIX i odmah dolaze ko vukovi sa svih strana.
Skijaš

#379 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Skijaš »

vee-jay wrote:SA-X promijenio ime u KLIX i odmah dolaze ko vukovi sa svih strana.
treba razgovarati, satima, danima, mjesecima i godinama, ali treba razgovarati
saibaba

#380 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by saibaba »

-x- wrote:pretpostavljam da jecu političkom smislu kusturica za bošnjake ono što je fra luka markešić za hrvate.

ne trebamo se opterećavati životnim izborima pojedinaca. to je njihova stvar.
sami pali, sami se ubili.
Luka Markesic je covjek koji ima svoje probosanske stavove i kojeg prije svega Hrvati trebaju postovat ...
Luka je gospodin. Treba ustati kad se spominje njegovo ime ...
Kusta je jalijas sa gorice koji je postao srbin zato sto mu se to tada isplatio ...
Nih dvojica imaju veze isto kao sto gandi ima sa orangutanom..
Skijaš

#381 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Skijaš »

-x- wrote:pa ne tvrtim ja ni za luku ni za emira da su ljige.
ne razmišljam o ljudima na taj način.
samo ih poredim u smislu da zastupaju neke političke stavove koji su bliži stavovima onog drugog naroda, nego naroda iz kojeg su potekli.
Tako vanzemaljci mogu gledati na nas, pripadnik ljudskog roda ne može a borba za multietničko društvo nije "stav nekog naroda" nego naša ljudska obaveza.
a što se suživota tiče primjetio sam da svi ga vole. ali samo ako će biti u većini.
duplog standarda ima, ali naše je da porazimo sve one koji siju razdor i jačaju podjele
Skijaš

#382 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Skijaš »

-x- wrote:a srbi vjerovatno misle da je emir veliki umjetnik i legenda filma i da bi ga svi bošnjaci trebali poštovat.
Pa dosta ga njih i poštuje po tom osnovu. Kritika na njegov račun je vezana za njegove političke stavove.
Skijaš

#383 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Skijaš »

-x- wrote:svako misli da je jedino njegova politika ispravna,
Da, ali to istu ne čini ispravnom niti nas obavezuje na uvažavanje te politike. A ako je još i nepravedna prema nekom, onda smo obavezni da joj se odupremo. Mislili su Srbi Hrvatske da je njihova politika ispravna ali s ove distance znamo da nije bila i da je ista uzrokovala ogromna stradanja i među Hrvatima i među Srbima.
sbi su htjeli da svi lepo živimo u jugoslaviji, pa ako nećete imat ćete rat
bošnjaci bi da svi lijepo i hairli živimo u bosni, a ko neće dobit će traktor, itd. itd.....
Ne može se zbog greške Slovenije i Hrvatske kažnjavati Sarajevo. Ljudi u BiH su ogromnom većinom podržavali ostanak u Jugoslaviji a odlučili su izvući se iz iste tek kada su dovedeni pred svršen čin, kada su mogli birati samo između Velike Srbije i nezavisnosti. Jer tih je dana naša Jugoslavija već bila mrtva.
Last edited by Skijaš on 21/04/2012 14:12, edited 1 time in total.
Pismonosa

#384 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 14:41, edited 1 time in total.
BL 1987

#385 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by BL 1987 »

Image
Skijaš

#386 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Skijaš »

Ono što meni nije jasno ni kod Emira ni kod onih čije stavove dijeli, jeste argumentacija po kojoj bi cijenu za raspad SFRJ trebalo ispostaviti Bošnjacima kojima je ista najviše odgovarala. Imamo tri politička faktora koji su bili za izlazak iz Jugoslavije, Sloveniju, Hrvatsku i bosanskohercegovački HDZ. Bošnjaci su se tim zahtjevima priključili tek kad je postalo očigledno da je SFRJ mrtva. I ako je već tako, zašto da sav ceh moraju platiti Bošnjaci a Sloveniju, Hrvatsku i HDZ u BiH treba nagraditi ? To ne objašnjava niko niti pokušava. Valjda se podrazumjeva da su Bošnjaci glupi i da se neće buniti.
Android Knego

#387 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Android Knego »

nikad nisam mogao shvatiti kako to da za Emira K. ne postoje Bosnjaci-desnicari, Bosnjaci-ljevicari, Bosnjaci-liberali, Bosnjaci-ateisti, Bosnjaci-nacionalisti, Bosnjaci-komunjare, Bosnjaci-Bosanci, Bosnjaci-ovi, Bosnjaci-oni... nego samo - Bosnjaci. i to Bosnjaci-svi-isti, tj. njegovim (i Karajlicevim) mentalnim sklopom receno - Bosnjaci-go*na!

a nisam, kao ni mnogi drugi, ni nacionalist, ni ultras, ni zadrt, ni netolerantan, ni ideologiziran, ali Emiru K. to ocito nista ne znaci u zivotu...
vee-jay

#388 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by vee-jay »

Skijaš wrote:Ono što meni nije jasno ni kod Emira ni kod onih čije stavove dijeli, jeste argumentacija po kojoj bi cijenu za raspad SFRJ trebalo ispostaviti Bošnjacima kojima je ista najviše odgovarala. Imamo tri politička faktora koji su bili za izlazak iz Jugoslavije, Sloveniju, Hrvatsku i bosanskohercegovački HDZ. Bošnjaci su se tim zahtjevima priključili tek kad je postalo očigledno da je SFRJ mrtva. I ako je već tako, zašto da sav ceh moraju platiti Bošnjaci a Sloveniju, Hrvatsku i HDZ u BiH treba nagraditi ? To ne objašnjava niko niti pokušava. Valjda se podrazumjeva da su Bošnjaci glupi i da se neće buniti.
Ne, Bosnjaci su Srbi. Rijec je o izdaji.
MHAB

#389 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by MHAB »

Nikad neću razumjeti "fascinaciju Emirom - Nemanjom Kusturicom " nekih Bošnjaka. Ko je ikada imao kontakt sa porodicom Kusturica zna da je njegova supruga " šef " u tom braku i da su njeni stavovi uvijek bili pročetnički. Tome mogu svjedočiti svi oni koji su imali ikada konkakt sa njima. Emirov - Nemanjin izbor je njegovo pravo kada govorimo o njegovom religijskom opredjeljenju. Isto važi i za njegove političke stavove. Problem nastaje kada Emir - Nemanja prelazi granicu i kada genocid i sve drugo što se dešavalo u BiH pokušava opravdati i izjedačava krvnika i žrtvu, te staje na stranu krvnika. Da postoji ikakva svijest kod Bošnjaka oni bi prezirali Emira - Nemanju i bili totalno indiferentni prema onome što on priča. Ovako novinari u želji za ekskluzivom svako malo daju nezaslužen prostor ovoj individui. O Bakiru ne treba trošiti riječi. O njemu sve govori njegov izbor prijatelja poput Šaje i sl.
BL 1987

#390 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by BL 1987 »

Image

O covjeku govore njegova djela. Kusturici mnogi podmecu recenice koje nikad nije izgovorio. A to sto je nekad bio Musliman a danas Srbin je njegovo licno pravo i niko mu to ne moze osporiti. Covjek ima pravo da se osjeca i da bude ono sto zeli.
HAVANA

#391 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by HAVANA »

Jebo Emira.
Skijaš

#392 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Skijaš »

BL 1987 wrote:Image

O covjeku govore njegova djela. Kusturici mnogi podmecu recenice koje nikad nije izgovorio. A to sto je nekad bio Musliman a danas Srbin je njegovo licno pravo i niko mu to ne moze osporiti. Covjek ima pravo da se osjeca i da bude ono sto zeli.
To i ti negiraš Bošnjake ?
BL 1987

#393 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by BL 1987 »

Ne budi bezobrazan i ne guraj mi rijeci u usta. Govorim o Emiru. Ne mislis valjda da se on prije nego sto je promjenio identitet izjasnjavao Bosnjakom ? Nije ovo moj prvi post na forumu da mi postavljas takva pitanja. Deset puta sam napisao da postujem odluku i pravo svakog pojedinca da bude ono cim se osjeca.
Last edited by BL 1987 on 21/04/2012 15:57, edited 1 time in total.
CungaLunga

#394 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by CungaLunga »

Emir K. je izdao...

Proizvodace sampona i sapuna
Skijaš

#395 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Skijaš »

BL 1987 wrote:Ne budi bezobrazan i ne guraj mi rijeci u usta.
Nisam bezobrazan, samo pitam. Da vidiš tek kako branim Srbe od uvreda :-D
radostan dan

#396 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by radostan dan »

Skijaš wrote:
:mrgreen:
nemoj braniti, nekad ispadneš nespretan...
Last edited by radostan dan on 21/04/2012 18:11, edited 1 time in total.
Skijaš

#397 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Skijaš »

radostan dan wrote:
Skijaš wrote:
:mrgreen:
nemoj braniti, nekad ispadneš nespretan...
izvinjavam se za te slučajeve kad ispadnem nespretan :-D
spreca

#398 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by spreca »

HAVANA wrote:Jebo Emira.
I Emirovcu :lol: :lol:
Koolin1

#399 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Koolin1 »

BL 1987 wrote:Image

cuj to... znaci ako ja zelim da se osjecam kao Kinez, ja sam automaski Kinez?

drugo, biti Srbin nije vjerska pripadnost, tako da nevidim kako neko moze biti musliman jedan dan, a Srbin drugi... osim naravno ako negiras Bosnjake, nevazno dali se Kusturica izjasnjavao kao jedan ili ne...
radostan dan

#400 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by radostan dan »

Koolin1 wrote:
cuj to... znaci ako ja zelim da se osjecam kao Kinez, ja sam automaski Kinez?

drugo, biti Srbin nije vjerska pripadnost...
nisi, trebaju ti papiri tipa državljanstvo iili pasoš.

pa, formalno nije, ali suštinski i praktično jeste, ali to je za neku drugu temu (nemoj ovo skontati kao ironiju, to ima veze sa politikom spc-a,daleko kroz kroz istoriju).
Post Reply