ZELJKO KOMSIC
Predizborna debata u "60 minuta"
- Control panel
#376 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Komsiceva vrijednost je u tome sto je covjek iz naroda kojeg vole i podrzavaju svi narodi u BiH. a ko podrzava Bakira, Harisa, Kristo, Raguza. samo njihovi nacionalni torovi. takvu bih ja ne zelim niti cu ikad biti uz takve ljude koji tako razmisljaju.
ZELJKO KOMSIC

ZELJKO KOMSIC
-
fixer
#377 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
@Corto - haj izvuci onaj svoj blog kojeg si napisao o Komsicu kad ste se nasli zajedno da cekate na nekom salteru. Ono je predsjednik kojeg zelim.
-
VerticalHairFactor
#378 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Ma ne sporim ja ničije pravo da se neko podržava ili da se bude nasuprot takvoj osobi, ali ono što ti želim reći jeste da Bošnjaci i Hrvati ne mogu, jednostavno ne mogu igrati na kartu etničke podijeljenosti u smislu entiteta kao prelaznog rješenja do razgraničenja - na što, navodno, igra Dodik, a HDZ hinjski na mala vrata uvodi i prodaje tu priču čak i Hrvatima oko Travnika - osobno sam razgovarao sa prijateljem, koji mi je potvrdio takvu "spiku" od zvaničnika jedne stranke, neću je imenovati, već je znaš. To se ne bi moglo uraditi i ti to znaš, jer je srednja Bosna - da budem jasan krajnje - kulturološki i vjerski meka i Bošnjacima i Hrvatima (nije katolicima u Bosni Z. Hercegovina glavno stjecište i ishodište), zato je tako i išarana na potezu Sarajevo -Zenica-Travnik (kraljeva zemlja, znaš ti o čemu ja pričam). Bošnjaci jesu većina, ali Hrvati su domaći tamo gdje jesu. Dakle, ne sporim ja tvoje pravo da glasaš za nekoga drugoga osim Komšića, ali se ne slažem sa time da on dostojanstveno ne predstavlja svoj narod, ako se pod predstavljanjem Hrvata misli na približavanje Dodiku i omalovažavanje Bosne. Dodik da nema podrške HDZ-a i Z. Hercegovine, ne bi bio tako bahat. Sve dok Bošnjaci - kao ubjedljivo najveće žrtve proteklog rata, kao jedini koji su doslovce istrijebljeni sa dobrog dijela BiH kroz konc-logore, masovna ubijanja, deportacije itd. - iole primjećuju takvu vrstu koketiranja (podsjetnik na 93.), ne očekuj previše povjerenja i ljubavi.travnik wrote:VerticalHair Factor
Gledaj, nemam namjeru braniti HDZ-ovsku politiku, čak štoviše smatram je pogubnom, kako za BiH, tako i za Hrvate, ali ipak niti jedan relevantan političar iz te stranke, ali i ostalih stranaka sa H predzanakom, ne negira BiH. Tako da o tome nema potrebe raspravljati. Naravno, viđenje BiH, iz kuta HDZ BiH se razlikuje od viđenja BiH iz kuta stranaka iz Sarajeva, ali i HDZ 1990. Međutim, to HDZ-ovo viđenje može biti dobro ili loše, možeš se složiti sa njim ili ne, ali nije negacija BiH i poziv na raspad BiH.
Sopta nije uopće reprezent političke volje i misli hrvatskog naroda u BiH. To je jedna kolumnistkinja i ništa više. O njenom tekstu nisam ništa ni rekao, već na neka tvoja pitanja, postavio sam kontra pitanja, da ih potpunije razumijem, jer smatram, ako sam dobro zaključio iz tvog pisanja, da u nekim elementima nisu u pravu.
Dalje, kratko i jasno, Dodik je štetočina, kao i Čović, kako za Hrvate, tako i za BiH. Kao što ne postoji mjera hrvatstva (o tome sam već čini mi se pisao), tako ne postoji niti mjera patriotizma. Pa ni tako onaj tko voli Komšića nije ništa manji Hrvat od onog tko doživljava ekstazu na pojavu Čovića, kao što to žele neki nacionalistički hravtski portali prezentirati, ali niti onaj tko kritizira Komšića, nije ništa manji patriota od onog tko ga voli, kao što se vrlo često želi postaviti Komšić kao neko mjerilo privrženosti BiH.
Hrvatski entitet? Protiv! Ima i boljih rješenja. Kao na primjer regionalizacija/kantonizacija BiH, i sasvim logično da bi u nekom ili više od tih regija/kantona bili Hrvati većina, kao i Srbi, i Bošnjaci. Veliki broj ljudi je za treći entitet je isključivo zbog isfrustriranosti određenim pokušajima marginalizacije u FBiH, pa i na nivou BiH, te smatraju da će se trećim entitetom ti problemi reducirati, a ne zbog želje ili cilja rušenja BiH. Naravno, postoje i oni koji tim žele definitivno podjelu BiH. Dakle, ne možemo svrstati sve u jedan te isti koš.
Samim tim što sam se vratio u Travnik, nemam namjeru nigdje ići, pa tako ni u zapadnu Hercegovinu, a niti povlačiti etničke linije po svom gradu, općini i regiji. Međutim, iz tvog pisanja se može naslutiti da su samo Hrvati krivci za B-H odnose, a ja opet mislim, da krivica, kako na Hrvatima, tako i na Bošnjacima. Pojedinim Hrvatima nije mrsko dodvoravati se Dodiku i širiti nacionalizam, ali ni pojedinim Bošnjacima nije mrsko pretvarati FBiH u isključivo svoj entitet. Dakle, krivica je na obje strane.
Oko Komšića, sam već napisao, i smatram, da nije dobro rješenje. Protiv njega kao osobe nemam ništa. Neke njegove stavove dijelim, a posebno oko antifažizma, ali za mene on nije prava osoba za tu funkciju, kako zbog kompleksnosti unutarnjih odnosa u BiH koje ne možemo zanemariti, a koji se zahvaljujući njegovom izboru, njegovim izjavama i njegovom angažmanu radikalizuju, tako i zbog, po meni, lošeg mandata kojeg ima iza sebe. Od osobe koja dolazi iz multi-kulti stranke sam očekivao mnogo više po pitanju rada na stvaranju pozitivnijeg i tolerantnijeg ozračja u BiH.
Najrealnije govoreći, Bošnjaci i Hrvati moraju, ne trebaju, moraju što prije naći funkcionalan model ne zbog Z. Hercegovine ili Sarajeva, koliko zbog tvog kraja, i ti znaš o čemu ja pričam. Secesija? A gdje će srednja Bosna, kako će otići odatle? Zašto bi Bošnjaci dopustili da ih se majorizira po etničkoj osnovi u etničkoj jedinici u Mostaru? Zašto bi Hrvati to uradili u Srednjoj Bosni? Objektivno u Srednjoj Bosni ima par hrvatskih enklava. Vjeruj mi ne bi vam bilo ugodno živjeti u enklavama - pitajte o tome Srebreničane, Bratunčane i druge iz I. Bosne, pa čak i da niko nikog ne dira.
Može pričati ko šta hoće, ali Komšić je integrator, bar za mene; i Hrvat, sasvim normalno i prirodno. Hrvati moraju biti lojalni Bosni, kao i onih 10% poginulih iz HV-a, Bošnjaka, koji su izginuli braneći Hrvatsku. Ja mislim da je to jedino prirodno, ostalo je po meni fula, koja neće ništa donijeti osim ušančenosti i jednog velikog ništa.
OK Kantoni, OK decentralizacija, OK svim svjetskim standardima o lokalnoj upravi, zaštiti nacionalnih interesa - haj'mo to uraditi, i haj'mo se baviti našom djecom i boljim životom. Pričati ovu nacional-fašističku priču koja dolazi od Dodika može samo onaj koji svom narodu ne misli dobro, i želi nastaviti sa naguravanjem. A to je HDZ prije svega, i dobar, dobar dio Hercegovaca, ne želim reći svi.
- Control panel
#379 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
sta ti imas protiv toga bolan. ne mozete da se pomirite da je najbolji hrvat u BiH iz Sarajeva a ne iz mostara ili sirokog.vemus wrote:Trebao je i Alija na liniju da ide? A?Socijalista wrote:Jbg. cojk pobisnio stash, bio borac sve tamo vamo i dodje mu neki tatin sin pricati o ratu...eee moj Bakire shaja Izete. bolje da si sutao![]()
Ne zamjeram Komsicu ni sekunde kad imas onakve budaletine ispred sebe i ne mozes drugacije. A Raguz najjaci, veci patriota od Bahtica![]()
![]()
I treba da nam predsjednik drzave govori "ti", da nikog ne persira u emisiji, da govori "bolan"...?
Gdje to jos ima?
Komsic je ocito klosar zadnje klase...
covjek govori kaoo je i naucio. nije od ovih koji su skontali da hrvatski jezik postiji 1992. nije ni odo onih sto su partijsku knjizicu zamijenili za prve safove u dzamijama i crkvama.ca
e pa zbog takvih cemo opet podzati Zeljka ali ovaj put ubjedljivo. i dalje ce biti predsjednik svih bosanaca i hercegovaca a ne samo jednog naroda.
- ZooWonder
#380 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
zašto imam osjećaj da si flejmdžija?balooon wrote:pa dobro wonder ovdje prica istinu jesu hrvati ovdje malo donji nije sve u slovu dejtona mora se i duh postovati ako mislimo zajednio zivjeti
-
VerticalHairFactor
#381 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Au contraire, ta čast pripada tebi - ti si taj koji zbog Komšićevog temperamentnog reagovanja nalazi opravdanje za "realne" i njima slične. Nemoj van konteksta, nemoj..Jadan si ti kad mi opravdavas Komsica jednom strankom nalik na SDA
Last edited by VerticalHairFactor on 28/09/2010 17:33, edited 1 time in total.
-
VerticalHairFactor
#382 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Ne, Aljo nije morao. Ali Sin da, i neka mu se sin ne pača sa zlatnim ljiljanom, ne ide. A i ti, razmisli koga vrijeđaš.vemus wrote:Trebao je i Alija na liniju da ide? A?Socijalista wrote:Jbg. cojk pobisnio stash, bio borac sve tamo vamo i dodje mu neki tatin sin pricati o ratu...eee moj Bakire shaja Izete. bolje da si sutao![]()
Ne zamjeram Komsicu ni sekunde kad imas onakve budaletine ispred sebe i ne mozes drugacije. A Raguz najjaci, veci patriota od Bahtica![]()
![]()
I treba da nam predsjednik drzave govori "ti", da nikog ne persira u emisiji, da govori "bolan"...?
Gdje to jos ima?
-
forza milan
#383 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
a ko je bio uz Cercila u ratu. Pa sin, kao i Bakir uz Aliju.Alfons Kauders wrote:ako cemo se vec gadjati cercilom... onda ima i ovoVerticalHairFactor wrote:E, sad, fixeru - Željko je proživio razaranja, rat i belaje o kojima Josipović nije ni sanjao. I to časno. Nisu iste polazne tačke. Sa druge strane, bio mit ili ne, Hruščov skine cipelu pa po stolu zvek-zvek; halo, lafovi, ima nas još tu, ne može to samo tako... Nije povišen ton nužno loša stvar, niti je izvještačena uštogljenost pod moranje za diplomate. Ja kad čujem Čerčila kako drži onaj govor prije Aces High u Iron Maidena, pa ona oštra ratoborna intonacija neprijateljima, prođu me žmarci.
Pusti ti stereotipe.
-
VerticalHairFactor
#384 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Ne crtati, izražavati se trebaš ispravno - na to sam ti ukazao. Kakvo sad crtanje?moraš nešto i sam shvatiti, nema potreba za crtanjem, pretpostavljam...
- ZooWonder
#385 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Fulao si poentu. Pokušaću malo sporije da kucam ovaj put.hape_hapica wrote:Hmm, pa i vi ste izglasali ovaj ustav. U cemu je sada problem? Tudjmanu se zahvalite za stanje hrvatskog naroda u BiH. Nije vama Komsic kriv.ZooWonder wrote:@Landcruiser (...on je izvanredan. Barem moralno):
Po mom poimanju stvari kada si izabrani predstavnik naroda čije glasove nisi dobio, onda si u najmanju ruku politički oportunista. Moralno bi bilo da je odbio namještenje, moralno bi bilo čak i da je uradio nešto da dokaže suprotno tj da zaista zaslužuje da bude član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Ali nije, ergo nemoralan je kao i ostali.![]()
@VerticalHairFactor:
Bošnjačke namjere nisu važne, važan je njihov ishod koji minimizira hrvatski uticaj u izvršnoj vlasti! A smiješno je samo tvoje plitko rezonovanje.
Niko ne traži krivca. Stanje je onakvo kakvo jeste. Dolaze izbori. Sad se nešto može promijeniti. Kako misliš bilo šta u BiH promijeniti kada osoba koja je predstavlja jedan od 3 konstitutivna naroda, nema podršku toga naroda, a nalazi se na poziciji sa koje se takve promjene iniciraju?
Što se mene lično tiče može predsjednik iz reda hrvatskog naroda da bude i Kunta Kinte dok god dobije podršku i glasove BH Hrvata. Ja bih prvi rek'o svaka čast Kunta (Kinte), evo ruke!
- bingov buraz
#386 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Ko bi iz trokuta SDA ZaBiH SBB po tvom misljenju bio uporediv sa Laburistima da i ja glasam za njega da nas povede u bolje sutra(ako je vec Zeljko ekvivalent Cercilu).Klodovik wrote:Ali su Laburisti i Clement Attlee pobijedili Churchilla i Konzervativce na izborima jer su ljudi jednostavno smatrali da će Laburisti bolje voditi i obnavljati zemlju poslije rata.Comrad wrote:We shall go on to the end.VerticalHairFactor wrote:E, sad, fixeru - Željko je proživio razaranja, rat i belaje o kojima Josipović nije ni sanjao. I to časno. Nisu iste polazne tačke. Sa druge strane, bio mit ili ne, Hruščov skine cipelu pa po stolu zvek-zvek; halo, lafovi, ima nas još tu, ne može to samo tako... Nije povišen ton nužno loša stvar, niti je izvještačena uštogljenost pod moranje za diplomate. Ja kad čujem Čerčila kako drži onaj govor prije Aces High u Iron Maidena, pa ona oštra ratoborna intonacija neprijateljima, prođu me žmarci.
Pusti ti stereotipe.
We shall fight in France.
We shall fight on the seas and oceans.
We shall fight with brave confidence and
Great strenght in the air.
We shall defend our island whatever the
Cost may be.
We shall on the beaches.
We shall fight on the landing grounds.
We shall fight in the fields and in the streets.
We shall fight in the hills.
We shall never SURRENDER!!!
ta na na na ta ntan tann
- ZooWonder
#387 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
I kad budemo imali BH predsjednika, a ne BH predsjedništvo, svi ćemo glasati za Komšića!Control panel wrote:Komsiceva vrijednost je u tome sto je covjek iz naroda kojeg vole i podrzavaju svi narodi u BiH. a ko podrzava Bakira, Harisa, Kristo, Raguza. samo njihovi nacionalni torovi. takvu bih ja ne zelim niti cu ikad biti uz takve ljude koji tako razmisljaju.
ZELJKO KOMSIC![]()
Svi narodi u BiH??????????? Molim te zadrži barem mrvu ozbiljnosti, ipak je ovo ozbiljna diskusija.
- nosara
#388 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Jos jednom za ekipu ometenu u razvoju... Po Dejtonu, na izborima za clanove predsjednistva ne biraju se predstavnici nego pripadnici konstitutivnih naroda...
Nastavite tiradu...
Nastavite tiradu...
-
Sahbaz12
#389 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Nadam se da ovo ne predstavlja neki napad na mene,jer se slazem s tobom,nemam nista protiv covjeka,postujem ga i podrzavam. Ali nije mi jasno sta u cijeloj prici fixer hoce da kaze i dokaze..Control panel wrote:komsic je jedini predsjednik drzave koji se sa puskom borio za svoju drzavu i kome su cetnici ubili majku. i ima potpuno pravo povisivati glas na ratne profitere i lopove jer dok su se oni bogatili on je bos, gladan zedan i smrznut cucao u rovu i branio grad i princa u predsjednistvu.Sahbaz12 wrote: Sad me pocinjes polako nervirati... Prva stvar,koji su to ljudi kao ja i kako ti mozes znati kakav sam ja iz par postova na forumu? Drugo,koje argumente? Jedini tvoj argument je da predsjednik pri obracanju ne bi trebao mahati rukama i povisivati glas...I da,boli me neka stvar za tebe,ako cemo vec tako... I izvini ako si se osjeti uvrijedjenim sto sam mislio da pripadas nekoj stranki,jednostavno sam stekao takav dojam.
- suncica24
#390 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
ova tema lagano pocinje da lici na tiradu sanje vlaisavljevic o "kulturi debate"...
de odvadite malo, please
de odvadite malo, please
- nosara
#391 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Kad je mogao Tito, mogao je i alija...vemus wrote:Trebao je i Alija na liniju da ide? A?Socijalista wrote:Jbg. cojk pobisnio stash, bio borac sve tamo vamo i dodje mu neki tatin sin pricati o ratu...eee moj Bakire shaja Izete. bolje da si sutao![]()
![]()
Gdje to jos ima?
Onim papcima je pohvala kad im Predsjednik udijeli neku rijec... Ti, bolan, trezor... I tako...
- Control panel
#392 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
sto se mene tice moze pod kljuc. ima ih koji podrzavaju zeljka ima koji ne, tako i za fahru i princa, da ne bi vise trosili vrijeme. lock.
-
Klodovik
#393 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Ne znam. Poenta je da su ratne zasluge na jednu stranu, a primjerenost i sposobnost za neku funkciju na drugu. Komšić je priznanje za svoju ulogu u ratu (koji je završio prije 15 godina) dobio. Dobio je i povjerenje ljudi - bio je predsjednik općine, ambasador, član je Predsjedništva. Ne shvatam njegovo nerviranje i onakvu reakciju.bingov buraz wrote:
Ko bi iz trokuta SDA ZaBiH SBB po tvom misljenju bio uporediv sa Laburistima da i ja glasam za njega da nas povede u bolje sutra(ako je vec Zeljko ekvivalent Cercilu).
Cijela emisija je bila uzaludno potrošeno vrijeme. Kandidati za člana predsjedništva spominju kranove, zastakljivanje prozora i slične stvari sa kojima realno nemaju veze.
- Corto Maltese
#394 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
BeHan je, kao što mu i ime kaže tipičan stanovnik Be i Ha. Tipičan, znači onaj koji se manje više uklapa u nacionalne, teritorijalne ili bilo koje druge matrice svog okruženja. Jedna od matrica, ili stereotipa u našoj zemlji (a i susjednim) je ta, da su ljudi skloni da zauzmu stav o sagovorniku, pa na osnovu tog stava se određuju prema onome što sagovornik ima reći. Negdje 70-tih godina, u narodu je zaživio izraz: Etiketiranje. Kod etiketiranja se veoma često debelo pogriješi, kao što si ti pogriješio povezivanjem fixera i SDA. Naime, da su mogli, SDA-ovci bi se fixseru krvi napili, recimo u proljeće 2008-me.Sahbaz12 wrote:Corto,sta hoces da kazes ovim?Corto Maltese wrote:
Ne može tako Fićo! Ti bi poštenom BeHanu oduzeo najsvetije BeHansko pravo- da ti prvo priljepi etiketu, pa onda postavlja pitanja.
Kao što vidiš, i ja padam u istu zamku i tebe etiketiram BeHanom, a pojma nemam ko si i šta si. Ali tako to ide. Stereotipi se šire kao zaraza, i kad jednom uhvate ne popuštaju. Ako će ti biti lakše, ne osjećam da sam ništa manji BeKan, od bilo koga na ovom forumu.
-
Sahbaz12
#395 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
slazem se,ali prelistaj zadnjih par strana i vidi ko je poceo da proziva i vrijedjasuncica24 wrote:ova tema lagano pocinje da lici na tiradu sanje vlaisavljevic o "kulturi debate"...
de odvadite malo, please
-
Sahbaz12
#396 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
U pravu si,ne znas me i ne mozes pricati nista o meni. Ja fixera nisam povezao sa konkretno sa SDA,vec sam napisao da mislim da pripada nekoj stranki. Nakon sto je on to negirao,ja sam povukao svoje rijeci sa izvinjenjem. Ali on se nije povukao svoje rijeci,jer me je u par postova izvrijedjao i napadao pozivajuci se na neke argumente kojih nema.Corto Maltese wrote:BeHan je, kao što mu i ime kaže tipičan stanovnik Be i Ha. Tipičan, znači onaj koji se manje više uklapa u nacionalne, teritorijalne ili bilo koje druge matrice svog okruženja. Jedna od matrica, ili stereotipa u našoj zemlji (a i susjednim) je ta, da su ljudi skloni da zauzmu stav o sagovorniku, pa na osnovu tog stava se određuju prema onome što sagovornik ima reći. Negdje 70-tih godina, u narodu je zaživio izraz: Etiketiranje. Kod etiketiranja se veoma često debelo pogriješi, kao što si ti pogriješio povezivanjem fixera i SDA. Naime, da su mogli, SDA-ovci bi se fixseru krvi napili, recimo u proljeće 2008-me.Sahbaz12 wrote:Corto,sta hoces da kazes ovim?Corto Maltese wrote:
Ne može tako Fićo! Ti bi poštenom BeHanu oduzeo najsvetije BeHansko pravo- da ti prvo priljepi etiketu, pa onda postavlja pitanja.
Kao što vidiš, i ja padam u istu zamku i tebe etiketiram BeHanom, a pojma nemam ko si i šta si. Ali tako to ide. Stereotipi se šire kao zaraza, i kad jednom uhvate ne popuštaju. Ako će ti biti lakše, ne osjećam da sam ništa manji BeKan, od bilo koga na ovom forumu.
-
vela-ze
#397 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Bakir je u emisiji ustvari pokazao kakav je covjek... jer nije htio pricati o razvoju naseg drustva, nije htio ulaziti u dijalog sa direktnim protukandidatom Radončićem, nego je počeo nisko udaradi Komšića, tamo gdje ga najviše boli, i uspio ga je iznervirati
BAKIR JE DOKAZAO KAKAV STAV IMA PREMA ZLATNIM LJILJANIMA...., indirektno je mislio da Komsic ustvari nije zasluzio najveće ratno priznanje....
BAKIR JE DOKAZAO KAKAV STAV IMA PREMA ZLATNIM LJILJANIMA...., indirektno je mislio da Komsic ustvari nije zasluzio najveće ratno priznanje....
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#398 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
za sto lira u sto viraadnan_hz wrote:Nije vas valjda to kupio Raguz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa covjek je samo slatkorjeciv zna se dobro sta on misli i kakvu bi drzavu zelio.. Kupuje vas jeftinim folovima. Pogledajte mu web stranicu.. Covjek bi rekao pravo bosanski patriota.
- Corto Maltese
#399 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Čudno, i taj slučaj se desio u predizborno vrijeme!? Dakle, 'vako je to bilo:fixer wrote:@Corto - haj izvuci onaj svoj blog kojeg si napisao o Komsicu kad ste se nasli zajedno da cekate na nekom salteru. Ono je predsjednik kojeg zelim.
08.09.2008.
Prije nego se zadam u praćenje ovogodišnje reizborne kampanje, da Vam ispripovijedam simpatičnu zgodu iz birokratsko-šalterskog miljea.
Mjesto i vrijeme radnje:
Novo Sarajevo, pošta u Šopingu, danas oko 11:00 ej em.
Otiš'o kolega da izvadi CIPS-ovu prijavnicu. Kad tamo, oteg'o se red sa ovu stranu šaltera, a s onu onamo stranu nikoga. Odnos snaga, otprilike 15 mušterija kontra nula službenika za šalterom. Pardon, ima jedna službenica, ali ona radi na poštanskoj strani pošte. (opšte je poznato da se naše pošte dijele na poštene, tj. poštanske, i nepoštene, tj. CIPS-ovske safove)
Nejse, kolega se počne raspitivat gdje su odsutni, na šta mu ova prisutna odgovori da odsutni doručkuju. To njega (na prvu) zbuni, jer se dobro sjeća da je po istom poslu prije par godine navraćao u poštu za vrijeme ramazana, i da niko nije doručkovao u 11 ej em, već su svi bježali sa posla oko tri pi em, radi iftara koji je bio oko pet. Doduše, ne možeš zbrisat s posla dva sata ranije ako je iftar tek u pola osam a radno vrijeme do četri -pet, tako da mu (na drugu) posta posve jasno zašto su službenice ove godine prešle sa iftara na doručak. Međutim, i dalje mu nije bilo jasno zbog čega ne staviše neku obavijest tipa: "Pauza od - do", da narod zna kad doći, a kad ne doći i ne gubit vrijeme pred šalterom. On otvoreno izrazi svoje nerazumijevanje, na šta ga sapatnik iz istog reda (bila su dva puna reda pred dva prazna šaltera) munu:
"Šta se ti buniš, kada se predsjednik predsjedništva ne buni!"
Kolega se okrenu, kad pri kraju drugog reda strpljivo stoji niko drugi doli moj dvojnik Željko Komšić!?
Opaska o prisustvu člana predsjednika sekularne Bosne i Hercegovine nije promakla ni prisutnoj radnici pošte koja skoči k'o oparena i nesta iza pregradnih ormara. U sekundi se vrati, i za njom tri radnice CIPS-a koje su do maloprije uživale u podnevnoj zamjeni za iftar. Onako crveneći se, brišući ostatke majoneze oko usta, i jezikom uklanjajući izdajničke komadiće salate između zuba, bez riječi sjedoše za svoja mjesta i počeše rad. Čovjek koji je stajao ispred Komšića, ponudi se da ga pusti ispred, na što mu ovaj odgovori:
"Šta ti pada na pamet, pa ti si s djetetom!? Samo ti svoje, imam ja dovoljno vremena."
Moj kolega, u namjeri da razbije napetu atmosferu, na to dobaci:
"E pa Gospodine Komšiću, mogli ste navratiti i pola sata prije, ne bi ove gužve ni bilo!"
"Jest vala. A mogao sam i ne doć' nikako. Šta biste onda?"
Koristim ovu priliku da članu predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda skrenem pažnju na potrebu da zamijeni tjelohranitelja jer mu ovaj, što bijaše sa njim, samo što nije legao na pod od smijeha, čime je potpuno izgubio kontrolu nad sigurnosnom situacijom.
Last edited by Corto Maltese on 28/09/2010 18:45, edited 3 times in total.
- bingov buraz
#400 Re: Predizborna debata u "60 minuta"
Ok za tebe je to poenta za mene je da i takav Komsic kad uporedim sa ostalim kandidatima suho zlato.Klodovik wrote:Ne znam. Poenta je da su ratne zasluge na jednu stranu, a primjerenost i sposobnost za neku funkciju na drugu. Komšić je priznanje za svoju ulogu u ratu (koji je završio prije 15 godina) dobio. Dobio je i povjerenje ljudi - bio je predsjednik općine, ambasador, član je Predsjedništva. Ne shvatam njegovo nerviranje i onakvu reakciju.bingov buraz wrote:
Ko bi iz trokuta SDA ZaBiH SBB po tvom misljenju bio uporediv sa Laburistima da i ja glasam za njega da nas povede u bolje sutra(ako je vec Zeljko ekvivalent Cercilu).