U ovom slucaju ti zachatavas temu...eluna wrote:Ateista wrote:I ja kazem, ne moze covjek postaviti temu a da se ne nadju "moralisti" koji ce je zachatavati i umjesto da daju konkretne savjete ili se suzdrze od komentara, daju komentare tipa: "vozite po ogranicenjima", "zbog takvih budala i ima toliko udesa" i slicno, zbog tog zachatavanja se i razvila ova rasprava...trinitrotoluol wrote:Ovo je vise postalo tegoba za citanje, ubiste temu
evo ti konkretan savjet KAKO NE IZGUBITI VOZAČKU DOZVOLU:
A) NI slučajno ne prolazi kroz crveno na semaforu;
B) ne ponavljaj prekršaje iz oblasti Zakona o sigurnosti saobraćaja u roku od jedne kalendarske godine
C) POŠTUJ ZAKONE
evo ti konkretan savjet kako NE PLATITI KAZNU ZA PREKORAČENJE DOZVOLJENE BRZINE:
A) Vozi maksimalno do granice koju Zakon o sigurnosti saobraćaja definiše kao MAKSIMALNU DOZVOLJENU BRZINU, što znači da pratiš znakove pored ceste kojom se krećeš u motornom vozilu
B) POŠTUJ ZAKONE
eto ti konkretni odgovori, ali **biga, nisam ti ja kriva, niti bilo ko drugi na kugli zemaljskoj, što tvoj mentalni sklop nije u stanju ni savjesno, ni skoncentisano, ni iskusno, ni pažljivo, a naročito ne BRZO da prihvati odgovore
i ne začatavaj temu
Tema je o tome da li radar kod slika na 61 ili ne i ljudi traze savjete da znaju gdje i koliko moraju da prikoce.
Koliko god da se tebi to ne svidja, ljudi voze brze od ogranicenja ali i zele da svedu na minimum mogucnost placanja kazne, zbog cega pitaju ovakve stvari. Svi mi vrlo dobro znamo da se to UGLVANOM moze izbjeci ako vozis 100% po ogranicenjima, ali to nije tema ove emisije.
Zbog toga, u ovom slucaju je zachatavanje davanje takvih odgovora jer niko tako nesto nije ni pitao.
Prvo, nisam "juce" polozio vozacki niti je to mjerilo, a imam vec jako puno predjenih kilometara.eluna wrote: @ateista
kad si toliko pametan i skoncentrisan i iskusan i vješt vozač, ajde budi sve to i kao ČOVJEK, pa mi eto reci kako da zakon uzme u obzir i sve tvoje osobine vozača, ali i sve osobine ČOVJEKA kao ti koji je jučer položio vozački ispit i nema 20 godina iskustva???
Da neko hoce, moze se i to sve uzeti u obzir, da omoguce dodatno polaganje za profesionalnu vozacku dozvolu sa kojom ne bi vazila ista ogranicenja (mislim na brzinu ne na semafore i ostale znakove). Za tu vozacku bi polaganje moralo biti puno ozbiljnije i traziti odredjene predispozicije da bude uopste moguce to polaganje, znaci da ne moze svako to polagati kao obicni vozacki. Sve se moze kad se hoce, ali ovako je lakse uzimati pare i nikom to nije u interesu.