Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
amelino

#376 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Leglo staro 2 i po sedmice:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
neraida

#377 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by neraida »

hej amelino dali se to igdje preko neta moze naruciti,ja bih platila da im kupite bar najpotrebnije.
matan

#378 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

upravo sam se vratio iz butmira svi stenci su nahranjeni i dobro izgledaju odrasli su nazalost ostali gladni jer nismo imali hrane za njih danas ....
barby02

#379 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by barby02 »

Pomoc: gdje su - na kojoj temi , brojevi telefona od amelina, csejle. . ?
barby02

#380 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by barby02 »

barby02 wrote:Pomoc: gdje su - na kojoj temi , brojevi telefona od amelina, csejle. . ?
Nasla :-D
xXxgtnxXx

#381 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by xXxgtnxXx »

Kako slatki psi... a ti sintori jao sta bi im pocinio... Trebamo se mi sa sarajevo-x foruma organizirati i pretuci ih sviju iz sinteraja. :thumbup:
amelino

#382 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Danas smo vakcinisali 24kucica!!! :)

Sutra jos 4 koja su u privremenom domu!!!!:)
xXxgtnxXx

#383 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by xXxgtnxXx »

amelino wrote:Danas smo vakcinisali 24kucica!!! :)

Sutra jos 4 koja su u privremenom domu!!!!:)
Svaka cast... amelinho jesi ti slucajno veterinar ? :mrgreen:
amelino

#384 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Nisam :D Definitivno sam fulila profesiju, jer sam se pronasla u pozivu veterinara :-) :)
Amra.

#385 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Amra. »

evo samo da javim da ce sutra vrlo vjerojatno biti udomljen mali vučić muški koji je kod nas, jedna djevojka sa čengić vile će ga najvjerovatnije udomiti... nažalost javio se jedan momak neki dan iz tomislavgrada koji je htio uzeti oboje, i mi smo bili oduševljeni čak smo mu rekli da ćemo mu ih dovesti kući, jer bi to bilo super posto su braco i seka da se ne razdvajaju, ali je naravno kao i masa ostalih u zadnji tren odustao... na kraju je dobro i ispalo jer takvi ljudi koji smatraju da je cuko igračka pa malo ga bi malo ne bi, nisu ni sposobni da ga drže i da se brinu o njemu. masa ljudi zove, gospoda hoce rasne pse, po mogucnosti da im se pokloni pa i zapakuje u finu kutijicu i stavi mašna :twisted: svakodnevno se suzdržavam da ne poludim na takve upite, a stvarno ljudi su u zabludi i stvarno se pokazalo makar iz mog iskustva koje nije malo, da su križanci vrlo privrženiji, pametniji i karakterniji psi od bilo kojih drugih rasnih. evo naprimjer ovo dvoje mališana koji su ostali su toliko poslušni, a maltene su još bebice, da je to teško za povjerovati. možete misliti kad dvoje kučića koji nisu još ni za vakcine, nauče da ne izlaze iz svoje sobe dok ih vi ne pozovete a vrata su im non stop otvorena i mogu izaći kad hoće. maksimalno su poslušni, brzo uče i maksimalno upijaju sve oko sebe, bez ikakve pretjerane strogosti, nisu nimalo tvrdoglavi, umiljati ma neznam ono cuke za poželiti!!! znači ovo pišem ako ima neko da stvarno sebi hoce cuku ili ima nekog od rodbine da hoce pravog cuku, al bas bas odlicnog, ove malce ne smijete propustiti... eto toliko, javimo vam dalje kako ide udomljavanje, poz!!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#386 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Admir_1984 »

Ma ak pitaju za rasne pse daj im samo broj zoo centra i reci da su od 300-1000KM, pa nek izvoli ;-)
Toffee karamela

#387 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Toffee karamela »

Amra. wrote: masa ljudi zove, gospoda hoce rasne pse, po mogucnosti da im se pokloni pa i zapakuje u finu kutijicu i stavi mašna :twisted: svakodnevno se suzdržavam da ne poludim na takve upite, a stvarno ljudi su u zabludi i stvarno se pokazalo makar iz mog iskustva koje nije malo, da su križanci vrlo privrženiji, pametniji i karakterniji psi od bilo kojih drugih rasnih.
Ama mješanci su zakon, na stranu to što će se svako ko uzme nemoćnu bebu kojoj prijeti smrt i zlostavljanje u Sarajevu, osevapiti za čitav život. No takve dubokoumne misli slabo dopiru pod skalpove naše gospode koja bi pse s pedigreom, valjda u nedostatku svog vlastitog.

Ja bih na kraju našla nekoga da ištanca papire pa im ih dajte. Raspišite se, izmislite 10 naraštaja unazad i fiknite neki pečat! :twisted:
Baby

#388 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Baby »

Nemogu vjerovati,toliko ima malih slatkih mješanaca ovdje ,ljudi otkažu u zadnji tren zato što seto isu čistkrvni,pa nego kakvi su prljavo-krvni :x ???
csejla

#389 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

Preko udruzenja NOA Banja Luka sam stupila u kontakt sa dvije djevojke djevojke iz udruzenja NOA Zagreb. Uglavnom javilo nam se par udomitlja iz Hrvatske (lokacija Zagreb i okolina Zagreba, te Split), takodjer sam kontaktirala i par udruga iz Hrvatske koji bi nam pomogli uzevsi nekoliko stenaca u svoje azile. Problem je sto nam treba neko ko bi nam pomogao oko prevoza. Jedna gospodja bi mogla 11.07. voziti pse do grancice sa Hrvatskom, ali nam treba neko ko bi 18.07. mogao odvuci psice za Split? Niko od nas nema auto te molim sve one koji bi nam mogli pomoci da se jave na pp meni ili Ameli radi dogovora ili na broj mob-a: 061/360-285 Sejla i 061/597-481 Amela.

Molim jos jednom sve koji mogu pomoci da nam se jave, imamo priliku da udomimo 10-15 cukica sto bi nam jakoooo olaksalo ovo trenutno stanje.
csejla

#390 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

Jos samo jedna velika molba: Za transport i veterinarske troskove (cipiranje) ce nam trebati dosta novca, pa ako bi nam neko mogao pomoci finansijski... hvala
Dogman

#391 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Dogman »

Amra. wrote:masa ljudi zove, gospoda hoce rasne pse, po mogucnosti da im se pokloni pa i zapakuje u finu kutijicu i stavi mašna :twisted: svakodnevno se suzdržavam da ne poludim na takve upite, a stvarno ljudi su u zabludi i stvarno se pokazalo makar iz mog iskustva koje nije malo, da su križanci vrlo privrženiji, pametniji i karakterniji psi od bilo kojih drugih rasnih.
Isto je i kod mene, tko god nazove prvo pita imam li rasne pse, a kad dobiju negativan odgovor vecinom traze pse koji nece narasti veliki.
kolinsb

#392 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by kolinsb »

ja stvarno ne znam sta je tu cudno?? pa u bosni zive klasicni bosanci. zar se od takvih moze ocekivati bilo sta drugacije?
Rivera

#393 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Rivera »

Dragi moji, sada kad oni koji kad im se predlozi kastracija zivotinja kazu kako to nije humano, podmuklo ce izbacivati legla pasa na tu lokaciju jer to je valjda humano da se odvoje od majke dok jos nisu ni progledali. Ovdje, nazalost, angazman pojedinaca je samo prva pomoc. Uvijek cu pomoci kad mogu ali organizujte se i registrujte se kao organizacija ukoliko ste spremni da istrajete u borbi za prava zivotinja. Znate li koliko se dugo vec Help Animals bori sa vjetrenjacama!!! Ali sto nas je vise to bolje. Amela, imas od mene pp - donacija.
barby02

#394 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by barby02 »

Svako zna svoje. . Proci ce jos i godina dana dok ja sebi mognem priustiti psa, kojeg dugo zelim. Ako docekam taj dan, udomit cu zenku, pod obavezno, jer su 5 puta ugrozenije nego muzjaci. Dakle cilj mi je da spasim. Zenka ima prednost - leglo, iz kojeg ako mi se svidi mogu ostaviti jos jedno kuce. Pride, bitan je bar jedan okot- do sterilizacije. . . . Dakle, ne razumijem zasto je bitan rasni pas a pogotovo muzijak? Cista glupost. To sto ce neko crnog ili bijelog- razumijem- stvar ukusa iako je i to meni nebitno. E bice mi bitno da je mali, jer imam stan i tornjak ne pase, ne zbog mene, nego zbog njega. . . Dabogda ljudi shvatili bit davanja, milosrdja , pomoci i sevapa. . . . . napokon.
Baby

#395 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Baby »

barby02 wrote:Svako zna svoje. . Proci ce jos i godina dana dok ja sebi mognem priustiti psa, kojeg dugo zelim. Ako docekam taj dan, udomit cu zenku, pod obavezno, jer su 5 puta ugrozenije nego muzjaci. Dakle cilj mi je da spasim. Zenka ima prednost - leglo, iz kojeg ako mi se svidi mogu ostaviti jos jedno kuce. Pride, bitan je bar jedan okot- do sterilizacije. . . . Dakle, ne razumijem zasto je bitan rasni pas a pogotovo muzijak? Cista glupost. To sto ce neko crnog ili bijelog- razumijem- stvar ukusa iako je i to meni nebitno. E bice mi bitno da je mali, jer imam stan i tornjak ne pase, ne zbog mene, nego zbog njega. . . Dabogda ljudi shvatili bit davanja, milosrdja , pomoci i sevapa. . . . . napokon.
Ti si moja istomišljenica :D
alica.k

#396 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by alica.k »

Rivera wrote:ali organizujte se i registrujte se kao organizacija ukoliko ste spremni da istrajete u borbi za prava zivotinja
ovo sam ja davno govorila, jos kad sam skontala neke stvari o nekim drugim udruzenjima (i pisala ih tu, ali niko nista).

udruzenja za zastitu zivotinja NIKAD nece biti dosta.
miroslav76

#397 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by miroslav76 »

Tako je,ali nisam siguran da u ovoj *drzavi*moze ikad ista vise funkcionisati kako treba osim:lazi,obmane,nasilja,samovolje...uvjerili smo se u to barem do sada.NA ZALOST I VELIKU SRAMOTU NEK IM BUDE SVIMA!!! Uzdam se u Boziju kaznu,pa makar i kolektivna bila!.
alica.k

#398 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by alica.k »

miroslav76 wrote:Tako je,ali nisam siguran da u ovoj *drzavi*moze ikad ista vise funkcionisati, osim- lazi,obmane,nasilja,samovolje...uverili smo se u to barem do sada-NA ZALOST I VELIKU SRAMOTU!! Uzdam se u Boziju kaznu,pa makar i kolektivna bila.
naravno da moze, ne mora znacit ako je 100 ljudi takvo kakvo jeste, da je i sto prvi isti takav. kad bi se naslo samo 15-20 "sto prvih" imali bi nesto sto vrijedi i funkcionise savrseno.
i sad sam svasta nesto napisala, ali necu da pisem te stvari i vracam se na to, ovo je tema o ovim psima s butmira i bilo bi OT.

ja se nadam da cete uspjet naci taj prijevoz, ako ne budem ja vani tad (jos ne znam, mama se predomislja hocel necel), onda vam mogu ja to odradit. et. (do 15. sam slobodna ako bi ranije da vozimo cuke to vani).
matan

#399 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

Treba nam pomoc za preostale pse na butmiru HITNOOOOOOOOOOO

HRANA.... PREVOZ...
matan

#400 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

IZJAVA GOSPDINA DZIPE K.J.K.P RAD HIGIJENSKA SLUZBA SINETERAJ JE I DALJE NA USLUZI GRADJANIMA TAKO DA SINTERAJ RADI KAO I DO SAD .... JUTROS JAVNO IZJAVIO NA KALMAN RADIJU I BROJ TELEFONA DA LJUDI MOGU ZVATI ZA SVE STO IM TREBA I SMETA JER PSI LUTALICE SIFRE RAZNE ZARAZNE BOLESTI[/size] ,A ONI GRADJANI KOJI ZOVU NEKA SE STIDE

JA SAM SE JAVIO UZIVO NA KALMAN RADIO I REKAO DA LAZE I DA NE POSTUJE ZAKON
Post Reply