Moderator: anex
Naslabarby02 wrote:Pomoc: gdje su - na kojoj temi , brojevi telefona od amelina, csejle. . ?
Svaka cast... amelinho jesi ti slucajno veterinar ?amelino wrote:Danas smo vakcinisali 24kucica!!!
Sutra jos 4 koja su u privremenom domu!!!!:)
Ama mješanci su zakon, na stranu to što će se svako ko uzme nemoćnu bebu kojoj prijeti smrt i zlostavljanje u Sarajevu, osevapiti za čitav život. No takve dubokoumne misli slabo dopiru pod skalpove naše gospode koja bi pse s pedigreom, valjda u nedostatku svog vlastitog.Amra. wrote: masa ljudi zove, gospoda hoce rasne pse, po mogucnosti da im se pokloni pa i zapakuje u finu kutijicu i stavi mašnasvakodnevno se suzdržavam da ne poludim na takve upite, a stvarno ljudi su u zabludi i stvarno se pokazalo makar iz mog iskustva koje nije malo, da su križanci vrlo privrženiji, pametniji i karakterniji psi od bilo kojih drugih rasnih.
Isto je i kod mene, tko god nazove prvo pita imam li rasne pse, a kad dobiju negativan odgovor vecinom traze pse koji nece narasti veliki.Amra. wrote:masa ljudi zove, gospoda hoce rasne pse, po mogucnosti da im se pokloni pa i zapakuje u finu kutijicu i stavi mašnasvakodnevno se suzdržavam da ne poludim na takve upite, a stvarno ljudi su u zabludi i stvarno se pokazalo makar iz mog iskustva koje nije malo, da su križanci vrlo privrženiji, pametniji i karakterniji psi od bilo kojih drugih rasnih.
Ti si moja istomišljenicabarby02 wrote:Svako zna svoje. . Proci ce jos i godina dana dok ja sebi mognem priustiti psa, kojeg dugo zelim. Ako docekam taj dan, udomit cu zenku, pod obavezno, jer su 5 puta ugrozenije nego muzjaci. Dakle cilj mi je da spasim. Zenka ima prednost - leglo, iz kojeg ako mi se svidi mogu ostaviti jos jedno kuce. Pride, bitan je bar jedan okot- do sterilizacije. . . . Dakle, ne razumijem zasto je bitan rasni pas a pogotovo muzijak? Cista glupost. To sto ce neko crnog ili bijelog- razumijem- stvar ukusa iako je i to meni nebitno. E bice mi bitno da je mali, jer imam stan i tornjak ne pase, ne zbog mene, nego zbog njega. . . Dabogda ljudi shvatili bit davanja, milosrdja , pomoci i sevapa. . . . . napokon.
ovo sam ja davno govorila, jos kad sam skontala neke stvari o nekim drugim udruzenjima (i pisala ih tu, ali niko nista).Rivera wrote:ali organizujte se i registrujte se kao organizacija ukoliko ste spremni da istrajete u borbi za prava zivotinja
naravno da moze, ne mora znacit ako je 100 ljudi takvo kakvo jeste, da je i sto prvi isti takav. kad bi se naslo samo 15-20 "sto prvih" imali bi nesto sto vrijedi i funkcionise savrseno.miroslav76 wrote:Tako je,ali nisam siguran da u ovoj *drzavi*moze ikad ista vise funkcionisati, osim- lazi,obmane,nasilja,samovolje...uverili smo se u to barem do sada-NA ZALOST I VELIKU SRAMOTU!! Uzdam se u Boziju kaznu,pa makar i kolektivna bila.