Savjeti maturantima -sta upisati?
-
arijanaaa
#376 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
jel ima neko ko studira ili zeli studirati pedagogiju,da mi malo objasni oko prijemnog,ako nesto zna,bila bi jako zahvalna

-
luchoo
#377 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
sta da upisem???..gradjevinu ili saobracajnii.
..druge opcije mi nisu zanimljive... 
- nellington
#378 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Evo ja ću reći građevinu :)Zavisi šta te vuče na jedan a šta na drugi fakultetluchoo wrote:sta da upisem???..gradjevinu ili saobracajnii.![]()
-
melac
#379 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
I ja ću ti reći na građevinu, i još k tomu upišeš saobraćajni smjer. ALi nemoj misliti da je to isto.luchoo wrote:sta da upisem???..gradjevinu ili saobracajnii.![]()
- jedna tamo
#380 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
ko može i ko ima šansu ja dajem glas za psihologiju
- minjonja
#381 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
ja lobiram za biologiju 
- smokan
#382 FAX diskusija?
hmm, kontam ovih dana gdje cu, kako cu, sta cu... pa da vidim imali ovdje studenata sa fakulteta na kojima razmisljam da odem, trenutno su mi dva u izboru>
FIT u Mostaru i Kriminalistika u Sarajevu
Dva fakulteta nemaju veze jedan sa drugim, no to su neke 2 stvari koje me zanimaju i koje bi volio studirati.
Za FIT sam nasao dosta podataka, uglavnom informisan sam dobro, a za kriminalistiku skoro nista, znam samo plan i program koji sam nasao na njihovoj stranici. Imal iko da ide, sta vi ostali mislite o ovom fakultetu itd. sve je welcome ______________

Dva fakulteta nemaju veze jedan sa drugim, no to su neke 2 stvari koje me zanimaju i koje bi volio studirati.
Za FIT sam nasao dosta podataka, uglavnom informisan sam dobro, a za kriminalistiku skoro nista, znam samo plan i program koji sam nasao na njihovoj stranici. Imal iko da ide, sta vi ostali mislite o ovom fakultetu itd. sve je welcome ______________
-
Sizzla
#383 Re: FAX diskusija?
Ma uzas kriminologiju studiram , brate ja sam se zeznuo ne normalno ... pokusavam da se prebacim na hemiju na pmfsmokan wrote:hmm, kontam ovih dana gdje cu, kako cu, sta cu... pa da vidim imali ovdje studenata sa fakulteta na kojima razmisljam da odem, trenutno su mi dva u izboru>
Za FIT sam nasao dosta podataka, uglavnom informisan sam dobro, a za kriminalistiku skoro nista, znam samo plan i program koji sam nasao na njihovoj stranici. Imal iko da ide, sta vi ostali mislite o ovom fakultetu itd. sve je welcome ______________![]()
profesori katastrofa
- spree
#384 Re: FAX diskusija?
kriminalistika NE!!!
neorganizovani su strasno. ne zna se ko pije ko placa.
neorganizovani su strasno. ne zna se ko pije ko placa.
- 4m3l
#385 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
saobracajni-komunikacije jeli teska matematika? cuo sam da imaju 4 matematike jeli to istina ?
-
bosanka91
#386 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
zbog cega ??jedna tamo wrote:ko može i ko ima šansu ja dajem glas za psihologiju
- kurty
#387 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
melac wrote:I ja ću ti reći na građevinu, i još k tomu upišeš saobraćajni smjer. ALi nemoj misliti da je to isto.luchoo wrote:sta da upisem???..gradjevinu ili saobracajnii.![]()
tako je...gradjevinu, pa na masteru se odlucis za saobracajnice
- Zatamnjena stakla
#388 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Ovako ba, trebam se malo bolje informisat o medicinskom fakultetu u sarajevu pa da mi kaze kako je tamo, ustvari kako je na prijemnom posto tamo traze biologiju, hemiju i fiziku a ja te predmete nisam imo u skoli jer zavrsavam trenutno skolu hotelsko-turisticki tehnicar. kako prijemni jel tesko pa da mi kaze kako je ??? 
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#389 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Davno je to bilo, ali koliko čujem nije se promijenilo...uglavnom, dobiješ informator sa pitanjima, od toga ti 80-100% istih pitanja bude na prijemnom, i to je to. Treba malo zagrijati stolicu, ali to je ništa prema onome što te čeka kad upišeš.Sorel wrote:Ovako ba, trebam se malo bolje informisat o medicinskom fakultetu u sarajevu pa da mi kaze kako je tamo, ustvari kako je na prijemnom posto tamo traze biologiju, hemiju i fiziku a ja te predmete nisam imo u skoli jer zavrsavam trenutno skolu hotelsko-turisticki tehnicar. kako prijemni jel tesko pa da mi kaze kako je ???
- Zatamnjena stakla
#390 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
A dobro jbg-a znam kako ce bit na medicini 3-4 h dnevno ili zavisi od predmeta i ispita sta ti ga ja vec znam 
Bilo bi mi tesko na prijemnom tom i tako to pa bi volio jos cut nekoliko postova
Bilo bi mi tesko na prijemnom tom i tako to pa bi volio jos cut nekoliko postova
- madtv
#391 Re: FAX diskusija?
smokan wrote:hmm, kontam ovih dana gdje cu, kako cu, sta cu... pa da vidim imali ovdje studenata sa fakulteta na kojima razmisljam da odem, trenutno su mi dva u izboru>
Za FIT sam nasao dosta podataka, uglavnom informisan sam dobro, a za kriminalistiku skoro nista, znam samo plan i program koji sam nasao na njihovoj stranici. Imal iko da ide, sta vi ostali mislite o ovom fakultetu itd. sve je welcome ______________![]()
FIT definitivno
ili odes u komsiluk kriminalistike, tj na ETF
- minjonja
#392 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
sta bolan 3-4hSorel wrote:A dobro jbg-a znam kako ce bit na medicini 3-4 h dnevno ili zavisi od predmeta i ispita sta ti ga ja vec znam
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#393 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Možda je mislio na 3-4 sata učenja dnevno...a istina je da se na faxu ostaje 8-12 sati dnevno, posebno u prve dvije godine. Mislim, tako je nekad bilo, ne znam kako je sada otkad je bolonjski sistem, ali ne mislim da nije bitno drukcije.minjonja wrote:sta bolan 3-4hSorel wrote:A dobro jbg-a znam kako ce bit na medicini 3-4 h dnevno ili zavisi od predmeta i ispita sta ti ga ja vec znam
Bilo bi mi tesko na prijemnom tom i tako to pa bi volio jos cut nekoliko postovamoj drug medicinar bude po 12 sati na faksu. raspitaj se kad pocinju pripreme jer one mnogo pomazu. dosta stvari sto se tamo vjezba bude i na prijemnom. tako mi je on rekao. mora se puno ucit kao na skoro svakom fakultetu. nemoj da te prepadaju da je nemoguce studirati medicinu, ali nemoj ni misliti da ces uzivati. svaki fax zna biti patnja.
- Zatamnjena stakla
#394 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Mislio sam učenja, a znam koliko se ostaje
Kako je sad bolonjski sistem lakša je medicina to je sigurno
- nellington
#395 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Kad već spomenuste bolonju - zar nije medicina prvobitno bila izuzeta od bolonje?Sorel wrote:Mislio sam učenja, a znam koliko se ostaje![]()
- minjonja
#396 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
ako cemo iskreno, lakse je zasigurnoSorel wrote:Mislio sam učenja, a znam koliko se ostaje![]()
imas parcijale, ako ih polozis, polozio si ih za sva vremena. ja polozila parcijale, pa sad opet moram na popravni jer nisam zavrsni polozila. eh kako bi bila spica da su i na biologiji te parcijale...
samo, eto voljela bih da cujemo sta kazu medicinari za kiru? jel vam lakse kako suske nema?
-
Ambrozija
#397 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Bologna na Bosanski nacin! Mi smo jos jako, jako daleko od Bologne! Nevjerovatno je to kako na jednom odsjeku rade na jedan nacin a na drugom na drugi (dvopredmetni studij na Filozofskom Fakultetu) a sto je ironicno jeste da su ta dva odsjeka udaljena jedan od drugog svega par metara!
Buducim studentima: ne ocekujte previse od Bologne! ja sam ocekivala i razocarala se, ali ne mora znaciti da cete i vi, nekome se svidi nekome ne, neko se snadje, neko ne! parcijale su super stvar (osim cinjenice sto moras uciti bez prestanka, ali izuzev toga), ali da se u potpunosti pridrzavaju, ali nas barem pored parcijala (pisemno) koje ni ne ocjene ispitaju jos i usmeno. Pozdrav svima u nadi da je na vasim fakultetima drugacije.
Buducim studentima: ne ocekujte previse od Bologne! ja sam ocekivala i razocarala se, ali ne mora znaciti da cete i vi, nekome se svidi nekome ne, neko se snadje, neko ne! parcijale su super stvar (osim cinjenice sto moras uciti bez prestanka, ali izuzev toga), ali da se u potpunosti pridrzavaju, ali nas barem pored parcijala (pisemno) koje ni ne ocjene ispitaju jos i usmeno. Pozdrav svima u nadi da je na vasim fakultetima drugacije.
-
Pera Trta
#398 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Uveli su neke novine, ali, za razliku od ostalih fakulteta, dužina trajanja studija na medicini (12 semestara) nije skraćena.nellington wrote:Kad već spomenuste bolonju - zar nije medicina prvobitno bila izuzeta od bolonje?Sorel wrote:Mislio sam učenja, a znam koliko se ostaje![]()
-
Ambrozija
#399 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Bravo, o tome govorim...Ali bit ce bolje, nedamo se mi!Isidora Jesenjinova wrote:I gore,ja polazem po 3 puta istu stvar..na pismenom,prakticnom i na kraju zaokvirim na usmenom:D.TuznoAmbrozija wrote:Bologna na Bosanski nacin! Mi smo jos jako, jako daleko od Bologne! Nevjerovatno je to kako na jednom odsjeku rade na jedan nacin a na drugom na drugi (dvopredmetni studij na Filozofskom Fakultetu) a sto je ironicno jeste da su ta dva odsjeka udaljena jedan od drugog svega par metara!
- dr.Gonzo
#400 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Ja bih maturantima preporucio da nista ne upisuju, nego da malo zive, odu negdje, sljakaju jednu-dvije godine, i onda odluce sta ih stvarno zanima u zivotu. Onda ce biti puno zreliji za taj studij i tu diplonu.