Eurosong 2009

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Loulou

#376 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

-LIBERO- wrote:Jel' neko zna,ima li negdje ta info,koliko je ko dobio glasaova i koji je redoslijed od ovih zemalja sto su se kvalifikovali iz prvog polufinala?
To bi trebalo za dan-dva, možda čak i nakon finala, biti na službenoj stranici: esctoday.com

Znam da nema logike, al' eto...tako je (barem do sada bilo).
rodiboga

#377 Re: Eurosong 2009

Post by rodiboga »

-LIBERO- wrote:Jel' neko zna,ima li negdje ta info,koliko je ko dobio glasaova i koji je redoslijed od ovih zemalja sto su se kvalifikovali iz prvog polufinala?
to se objavljuje tek kad se zavrsi takmicenje da ne bi uticalo na glasanje u finalu...
paral0c0

#378 Re: Eurosong 2009

Post by paral0c0 »

Super smo bili :bih:

Pobjeda je cak moguca!!!!

Turska nije losa, ona Hadise zivi u Belgiji, ali nije toliko fino kao sto vi kazete.
FaceOff

#379 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

Turkinja izvukla 18. na pressici i nastupa pod tim brojem.
Za sada Švedska nastupa 4., Armenija 9., Izrael 2.
bijelo_dugme

#380 Re: Eurosong 2009

Post by bijelo_dugme »

FaceOff wrote:Turkinja izvukla 18. na pressici i nastupa pod tim brojem.
Gdje pratis?
macan prvi

#381 Re: Eurosong 2009

Post by macan prvi »

Image

Ne znam ko je osmislio scenografiju; mi ne moramo svi biti istog misljenja o njoj (meni se svidja :D ), ali ko god da je - svaka mu cast, i to iz jednog jednostavnog razloga: ovo je slika koja se postavlja na naslovnice 8-) :thumbup: . Turkinji isto svaka cast :dance: :mrgreen: :mrgreen: , ali ono sto ona pokazuje je vec dosta puta vidjeno (mada se, naravno, uvijek rado vidi ponovo :D ). Ovu gornju sliku nema ni jedna druga delegacija. :)
Loulou

#382 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

rodiboga wrote:
to se objavljuje tek kad se zavrsi takmicenje da ne bi uticalo na glasanje u finalu...
Da, u pravu si, to ima smisla. :oops:
Ali, mislim da bi bilo moguće postaviti finalni skor za svaku od zemalja, bez cijele tabele glasanja po zemljama, prije završetka takmičenja.
sitna.buranija

#383 Re: Eurosong 2009

Post by sitna.buranija »

Mogli bi dobro mjesto uzeti s obzirom na ocito favoriziranje istocnog bloka - Davor pravi Rus ovdje, i ovi ostali ulizani u njihovom stilu :D Sretno nam bilo kako god :D
Sounder

#384 Re: Eurosong 2009

Post by Sounder »

McDizdar wrote:
sitna.buranija wrote:Nisam gledao uzivo, ali evo sad malo gledam i Turska :-) Dobra :oops: i pjesma :D i mala :D
uh joj turkinja je bomba prava :-)
Pa dajte link, ja nisam vidio tursku!!! :sad:
FaceOff

#385 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

bijelo_dugme wrote:
Gdje pratis?
Pratio uzivo press konferenciju (live stream).

Aco izvukao 12. tako da pod tim brojem nastupamo. Zadnji prije reklama.
LadyBear

#386 Re: Eurosong 2009

Post by LadyBear »

Eto nastupamo pod brojem 12 u finalu.
paral0c0

#387 Re: Eurosong 2009

Post by paral0c0 »

FaceOff wrote:
bijelo_dugme wrote:
Gdje pratis?

Hmmm, bolje da smo tamo oko 20, mnogi ce nas zaboraviti kad cuju Tursku, Rumuniju, vidi cemo :bih:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#388 Re: Eurosong 2009

Post by Latina »

Compact wrote:
FaceOff wrote:Trebali su na scenu iznijeti par topova i opaliti jednu zemlja-zemlja!!! :)
:lol:
:lol: :lol:

Previse treme je imao, steta. Pjesma je fina, meni je koreografija tragicna ( kao da su izasli iz time-warp ). Previse su ukoceni i to. Ostale nisam gledala.

Nadam se da cemo pobijediti ( Evrovizija i tako veze s vezom nema, tako da ovo sto sam kritikovala moze lako biti ocijenjeno kao izvrsno ). ;-) :lol: :bih:
Jara

#389 Re: Eurosong 2009

Post by Jara »

haj da se tuspasim i ja :D
Da, Ebner imao tremu, ali opći dojam puuuno bolji nego pri promociji pjesme, odličan! :thumbup:
Drhtanje s mikrofonom i glasom meni izgledalo namjerno izvedeno...
Btw, jeste li vidjeli Čehinjin stajling - replika Lakine Mirele s prošlogodišnjeg jurosonga - i friz, i suknjica i koreografija :)
FaceOff

#390 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

Bosna zadaje evrovizijske trendove :)
Jara

#391 Re: Eurosong 2009

Post by Jara »

FaceOff wrote:Bosna zadaje evrovizijske trendove :)
:) :bih:
lolo_lolo

#392 Re: Eurosong 2009

Post by lolo_lolo »

samo se nemojte razocarati previse
bijelo_dugme

#393 Re: Eurosong 2009

Post by bijelo_dugme »

FaceOff wrote:Bosna zadaje evrovizijske trendove :)
Prosle godine to je bila istina, znam da je Jean Paul hvalio Lakin stil :thumbup:
vemus

#394 Re: Eurosong 2009

Post by vemus »

ladyblue18 wrote:Evo pogledah sad ovaj gore sa tjuba video. Istina, trema :mrgreen: i drhti mikrofon k'o da su mu pusku za vrat stavili :mrgreen:
Nije pokazao sav kvalitet vokala, ali nadam se da ce popraviti to u finalu.
I Hari je imao svojevremeno isti problem sjecam se u polufinalu, al u finalu zamalo da rasturi :mrgreen:

btw slazem se da se zastava crvena mozda malo vise mogla forsirati ali nije ni ovako lose
kakva ljudi trema?????
gdje vi vidite tremu ovdje, glas je OK, vjerovatno je dio scenografije da imaju kamena lica, bez osmijeha i pokreta...
sta se pametni pravite...???
Sounder

#395 Re: Eurosong 2009

Post by Sounder »

vemus wrote:
ladyblue18 wrote:Evo pogledah sad ovaj gore sa tjuba video. Istina, trema :mrgreen: i drhti mikrofon k'o da su mu pusku za vrat stavili :mrgreen:
I Hari je imao svojevremeno isti problem sjecam se u polufinalu, al u finalu zamalo da rasturi :mrgreen:

btw slazem se da se zastava crvena mozda malo vise mogla forsirati ali nije ni ovako lose
kakva ljudi trema?????
gdje vi vidite tremu ovdje, glas je OK, vjerovatno je dio scenografije da imaju kamena lica, bez osmijeha i pokreta...
Sta se ti pravis pametan/na?
Soul_Sista

#396 Re: Eurosong 2009

Post by Soul_Sista »

Sve najbolje Regini na Evropskoj kichparadi 2009 i naravno svim blentitetima u sklopu nam nase zajednicke Bosne i Hercegovine! :D :dance:
daleko

#397 Re: Eurosong 2009

Post by daleko »

Rusija, moze li biti vece, sarenije, bogatije kao sto to neukusni Rusi mogu prirediti.

Da krenemo sa show i sa onom OGROMNOM scenom. Nije ni cudo sto se pola pjevaca izgubilo na njoj. Ali jedno je sigurno, mora biti GRANDE!!!

Voditelji su skandalozni, jedno je sto ih ne razumijemo, ni njihov engelski ili francuski ali zastajati u recenicama, vristati u mikrofon moze svako. Natasa je poznati foto model………..zar je ocekivati da ima i sposobnosti komuniciranja na vise jezika? Ne bitno je da je foro model ………a ono zbog cega je tu postavljena cemo zanemariti.

Sto se tice pauze i njihovog hora i pjesmica: ”Cesto lutam mislima po stepi” vratise me u dane muzickih casova u nasoj nam Jugoslaviji a mene da preberem malo po dominaciji njihove kulture nad nama (citaj nikada ucili o svojoj kulturi, njihova je vaznija bila).
Staviti vojni hor ( koji inace ubija nevine ljude u okolnim drzavama) i mjesati ga sa civilima je zaista smjesno ali Putin ocito ima potrebu da prikaze Evropi njegovu vojsku koja zna pjevati kao i osjecati. A vjerujem kako udara znaju samo komsije :(

Sto se tice izvodaca, nas scenski nastup je bio dobar kao i pjesmica je tra ..la…..la….( kao sto moja Olgicka kaze: ”Jao pa vi imate super pjesmu”) a ja tako podijeljenja ne znam sta da milsim o njoj.Vjerujem da se radi o velikom ”song placement” na pravo trziste ( citaj rusko). Dalje ne mogu sebe natjerati da napisem sta mislim.

Regina kao grupa me istinski razocarala, svojim engleskim, svojom dubinom poruke koju i ne znaju prevesti na engleski i sta vise reci nego: ”Mama skuhaj mi sarme” na televiziji. Da li uopste neko misli da je to smjesno?

Sto se tice ostalih izvodaca, kontam ako Island pobjedi, kako ce odrzati evroviziju sljedece godine kada je zemlja pred propasti. Kao i Latvija. Predlozila bi im da se cuvaju, da ne bi pobjedili.

I smjesno je od Rusije da ubacuje svoje velike pobjede u hokeju ili fudbalu u pauzi, vjerujem da se to cesto desava malim zemljama (citaj Srbija prosle godine) ali da je tolika Rusija spala na grane ”osjecaja manje vrijednosti” ipak je malo iznenadujuce. I ako to smatraju dobrim marketingom daleko su stigli (citaj nigdje ). Valjda i to pokazuje znake velike diktature, zelje da se pokaze Evropi kako su im vrijedni konkuretni a u osnovi dobijaju suprotan efekat nazad, gdje ih ljudi ismijavljaju i zale.
mmostar

#398 Re: Eurosong 2009

Post by mmostar »

vemus wrote:

kakva ljudi trema?????
U prvom dijelu pjesme Davoru drhti glas par puta .Kasnije je bilo ok.
sitna.buranija

#399 Re: Eurosong 2009

Post by sitna.buranija »

Od Ukrajine ocekujem isto dobar rezultat :-)
inspire_me

#400 Re: Eurosong 2009

Post by inspire_me »

FaceOff wrote:
bijelo_dugme wrote:
Gdje pratis?

A Hari je, ja mislim, nastupao 13., dakle, prvi poslije bloka reklama, sto je jos gore, jer se dosta ljudi ne stigne na vrijeme vratiti pred TV, a blok reklama kratak, i u tom je pjesma vec i prosla....

Mislim da je bolje nastupati i 12. pa imati taj kratak predah, nego 6. ili 18. gdje se potpuno izgubis...
Post Reply