Rusija, moze li biti vece, sarenije, bogatije kao sto to neukusni Rusi mogu prirediti.
Da krenemo sa show i sa onom OGROMNOM scenom. Nije ni cudo sto se pola pjevaca izgubilo na njoj. Ali jedno je sigurno, mora biti GRANDE!!!
Voditelji su skandalozni, jedno je sto ih ne razumijemo, ni njihov engelski ili francuski ali zastajati u recenicama, vristati u mikrofon moze svako. Natasa je poznati foto model………..zar je ocekivati da ima i sposobnosti komuniciranja na vise jezika? Ne bitno je da je foro model ………a ono zbog cega je tu postavljena cemo zanemariti.
Sto se tice pauze i njihovog hora i pjesmica: ”Cesto lutam mislima po stepi” vratise me u dane muzickih casova u nasoj nam Jugoslaviji a mene da preberem malo po dominaciji njihove kulture nad nama (citaj nikada ucili o svojoj kulturi, njihova je vaznija bila).
Staviti vojni hor ( koji inace ubija nevine ljude u okolnim drzavama) i mjesati ga sa civilima je zaista smjesno ali Putin ocito ima potrebu da prikaze Evropi njegovu vojsku koja zna pjevati kao i osjecati. A vjerujem kako udara znaju samo komsije
Sto se tice izvodaca, nas scenski nastup je bio dobar kao i pjesmica je tra ..la…..la….( kao sto moja Olgicka kaze: ”Jao pa vi imate super pjesmu”) a ja tako podijeljenja ne znam sta da milsim o njoj.Vjerujem da se radi o velikom ”song placement” na pravo trziste ( citaj rusko). Dalje ne mogu sebe natjerati da napisem sta mislim.
Regina kao grupa me istinski razocarala, svojim engleskim, svojom dubinom poruke koju i ne znaju prevesti na engleski i sta vise reci nego: ”Mama skuhaj mi sarme” na televiziji. Da li uopste neko misli da je to smjesno?
Sto se tice ostalih izvodaca, kontam ako Island pobjedi, kako ce odrzati evroviziju sljedece godine kada je zemlja pred propasti. Kao i Latvija. Predlozila bi im da se cuvaju, da ne bi pobjedili.
I smjesno je od Rusije da ubacuje svoje velike pobjede u hokeju ili fudbalu u pauzi, vjerujem da se to cesto desava malim zemljama (citaj Srbija prosle godine) ali da je tolika Rusija spala na grane ”osjecaja manje vrijednosti” ipak je malo iznenadujuce. I ako to smatraju dobrim marketingom daleko su stigli (citaj nigdje ). Valjda i to pokazuje znake velike diktature, zelje da se pokaze Evropi kako su im vrijedni konkuretni a u osnovi dobijaju suprotan efekat nazad, gdje ih ljudi ismijavljaju i zale.