Pa, saznasmo da neki od roditelja gore pomenute djece, odlučuju da ih upišu u obdaništa u istočnom Sarajevu, bastionu slobode, ljudskih prava, te posebno sekularizma....Tamo nema vjeronauka u obdaništima, a krsne slave entiteta, vojske, policije, obrazovanja, a koje se proslavljaju i u obdaništima, valjda su sastavni dio demokratskih dostignuća sljedbenika dr Karadžića a ne nikako znak ugrožavanja sekularizma ili još gore,pravoslavnoga fundamentalizma.Ugrozba sekularnog karaktera društva i fundamentalizam, valjda su specijaliteti islama i muslimana...terapija wrote:Sta je sa katolickom djecom, i pravoslavnom?
Imaju li i oni odgovarajuci vjeronauk??
Nisam znao da su Sarajevski vrtici rezervisani iskljucivo za djecu islamske vjeroispovijesti??
Kako to ona .... ne smijem psovati Azra uzima sebi za pravo da zabranjuje i uvodi stvari mimo zakona o ljudskim pravima, nacionalnim jednakostima i ostalim zakonima, kojima se inace toliko hvalimo, a ustvari ih ni trunku ne postujemo.
ljudi poput zgembe i compacta, koji se kunu u islam su mi pravi licemjeri.
Nedavno sam bio u "islamskoj" kuci, dakle, sve vjernici, svi vakti se klanjaju, ALI na TV-u DM-Sat, Pink i operaciju Trijumf.
Ceca, Seka i ostala garnitura. To pici non stop. Ali onda je prica skrenula na vjeronauk, pedere i zadnja zbivanja i onda pocese da iznose vec 100 puta vidjenu i dobro razradjenu argumentaciju. ...
Ovo nije niciji privatni grad. Ako cemo o pravima, onda svi moraju da uzivaju ista prava. Ne mogu postojati jednakiji.
I ne, nisam za vjeronauk u obdaništima i Djeda Mraz mi je sasvim ok i ne pišem ovo kako bih pravio paralele i pogotovo nekoga amnestirao za pogrešne odluke. Ovo je samo odgovor na tvoje pitanje ......