Ja mislim ovo malo papaka sto nece da kupi Daciju, to su oni koji nece radi emocija. Rumunija je u tranzitu isto kao Ceska i ostale nove clanice EU koje su pregazile Balkan po svemu. MnoGIMA sa ovi prostora tesko pada sto je Rumunija u Evropskoj Uniji kao Bugarska. Sad ima oni koji namerno nece kupit daciju i uzece neko smece sa zapada da leci svoje komplekse. Dacija nudi garaniciju za onoliko godina koliko ces ozbiljne pare bacit po mehanicarima i vremenu jureci gore dole. Ostali deo toga auta se prodaje kada istekne garancija i tako u krug kao sto si kazao.nowayvw wrote:Bravo,majstore.O tome i pricam.Naravno da ne mozes porediti novog Audija i novu Daciu,to su dva razlicita svijeta.Ja samo kazem da je novo-novo.Audi,kao i svako auto staro 0d 12 pa na vise godine je sebe odsluzilo davno.Na Zapadu se kupuju nova auta koja se voze 3 godine,najvise 5 i onda se prodaju.Ali to duduci ne mogu da shvate.NEOPLAN wrote:Joj sto me nervira kad ovako porede Audi i Daciu....Pa i ludak na Jezeru zna da je Audi bolje auto od Dacie.
Ali ono sto ovaj Audi A6 iz 98-2000-te za 16-20 hiljada maraka ima losije od nove Dacije je:
1. 300 000km
2. 10 godina eksploatacije u svakakvim uslovima
3. x vlasnika
4. Da li je cist, da li je ukraden, prepravljan?
5. Koliko je nestrucnih popravaka imao?
6. Koji su mu vitalni dijelovi pri kraju? Koliko kosta njihova zamjena?
7. Imas li ikakvu garanciju na ono sto si uzeo? Odes na pregled, u servisu kazu OK auto, a sutra ti rikne ECU. Tup 2000KM....poderano, baceno...
A sve ovo izbjegnes kupovinom Sandera za iste pare i jos 3 godine mirno spavas jer ti garancija pokriva sve.
U tom segmentu price je ova Dacia bolja od ovakvih Audija, Golfova, E klasa, 307-ca, Leona, BMW-a... i to je poenta price. A kada se uporede novi, pa i budala zna ko je bolji....
To je samo problem naseg mentaliteta gdje je ispod casti da se neko vozi u Daciji....svi hoce Audije. Pa budi baja pa pljuni 50000 maraka i kupi novog Audija pa se pokazuj pred narodom, a ne sa ragom starom 10-12 godina da glumis facu...i ugrozavas sebe i druge zato sto nemas para da servisiras sve cesce kvarove na tvojoj "makini" od 150KS....takva auta se u Evropi salju na otpad, tj u BIH.....a nama su to ekstra auta....
Naravno da ima izuzetaka u ovakvoj kupovini, moze se naci jako ocuvano i redovno odrzavano auto koje je odlicna kupovina, ali njih je sve teze i teze naci....
Uostalom cela evropa vozi sada zenska auta jer su slavna vremena prosla, e tako da nemozes sta Daciji reci. Mozes ako vozis neki osmak pod garancijom.