Bjelašnica za parali pučanstvo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

detroit-mercy

#376 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by detroit-mercy »

Pao_s_Marsa wrote:
karanana wrote:ja samo hocu da kazem, da slovenci imaju bjelasnicu, oni bi te stvari o kojima mi sanjamo i zicare sa ilidze i nocnu ponudu i sve ostalo, vec napravili . radisan i poduzetan narod ali je bitno sto oni locu. eto nek bosnjaci ne locu i nek su puno vrijedniji i marljiviji i poduzetniji.

ma ne mozes ti sad pravit ovdje hipoteze,. Stvari su kakve jesu. Moze se napraviti, samo kad bi neko htio da ulozi ili da ljudi jednostavno vjeruju u to i da sami sami to potpomognu, a ne da to u startu osudjuju. mislimjedna zicara kosta mozda para, ali oan se moze isplatiti, medjutim ove strane banke nece da ulazu u bosanska dobra, nego hoce da ih uniste, da bi poslije zagospodaraili svim i svacim. Bjelasnicu ne mozes kupiti, al ije treba na leasing nekom prijateljskom strancu koje ce onda to napraviti i dvadest godina koristiti. Nije djaba Austrijski car pored svojih alpa slao svoju djecu u bosanske planine.
Jaro, moram ti reci da se vratis nazad u skolu i uzmes predmet investment 101, svrha svake investicije je da donese investitoru povrat na ulozena sredstva. Ta litanja o tome kako strane banke samo razmisljaju da uniste Bosanska dobra cak ne Havaz ne bi bio u stanju da objavi. Koji jebeni investitor ce doci u BiH da sprca veliku lovu u na Bjelasnicu kada je kupovna moc BH stanovnistva jako niska, a skijanje je jako skup sport. To su kapitalne investicije ciji je rok otplate jako dug, snove o svjestkim skijalistima na Bjelasnici, Vlasicu, Igmanu mogu da pricaju ljudi koji prvo nikada nisu prismrdili ni blizu Austriji, Svici, Svabiji, Italiji, pa cak ni Sloveniji. Mislis da ce se neki Austrijanac handriti po Bosanskim gudurama a ima ski centre pod nosom kod kuce, ili samo malo preko grane i eto ga u jeftinijoj Sloveniji koja je sto se tice zimskog turizma za nas mega sila kao sto je Hrvatska u ljetnom.
Ti mislis izgradis zicaru i eto turista ko pljeve, pa mi nemamo kako treba hotela na olimpijskim planinama a svi be eto da grade visoki turizam. Mozda ljepota nasih planina privlaci turiste, pricati o ljepotama kakvih nigdje nema moze samo onaj ko nije nikada malo protutnjao dalje od Bjelasnice i Vlasica. Pogledaj samo kako izgleda jedan Tirol pa ce ti sve biti jasno.
Problem kod nas je sto svako danas o turizmu prica.
Vragolan

#377 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Vragolan »

detroit-mercy wrote:
Pao_s_Marsa wrote:
karanana wrote:ja samo hocu da kazem, da slovenci imaju bjelasnicu, oni bi te stvari o kojima mi sanjamo i zicare sa ilidze i nocnu ponudu i sve ostalo, vec napravili . radisan i poduzetan narod ali je bitno sto oni locu. eto nek bosnjaci ne locu i nek su puno vrijedniji i marljiviji i poduzetniji.

ma ne mozes ti sad pravit ovdje hipoteze,. Stvari su kakve jesu. Moze se napraviti, samo kad bi neko htio da ulozi ili da ljudi jednostavno vjeruju u to i da sami sami to potpomognu, a ne da to u startu osudjuju. mislimjedna zicara kosta mozda para, ali oan se moze isplatiti, medjutim ove strane banke nece da ulazu u bosanska dobra, nego hoce da ih uniste, da bi poslije zagospodaraili svim i svacim. Bjelasnicu ne mozes kupiti, al ije treba na leasing nekom prijateljskom strancu koje ce onda to napraviti i dvadest godina koristiti. Nije djaba Austrijski car pored svojih alpa slao svoju djecu u bosanske planine.
Jaro, moram ti reci da se vratis nazad u skolu i uzmes predmet investment 101, svrha svake investicije je da donese investitoru povrat na ulozena sredstva. Ta litanja o tome kako strane banke samo razmisljaju da uniste Bosanska dobra cak ne Havaz ne bi bio u stanju da objavi. Koji jebeni investitor ce doci u BiH da sprca veliku lovu u na Bjelasnicu kada je kupovna moc BH stanovnistva jako niska, a skijanje je jako skup sport. To su kapitalne investicije ciji je rok otplate jako dug, snove o svjestkim skijalistima na Bjelasnici, Vlasicu, Igmanu mogu da pricaju ljudi koji prvo nikada nisu prismrdili ni blizu Austriji, Svici, Svabiji, Italiji, pa cak ni Sloveniji. Mislis da ce se neki Austrijanac handriti po Bosanskim gudurama a ima ski centre pod nosom kod kuce, ili samo malo preko grane i eto ga u jeftinijoj Sloveniji koja je sto se tice zimskog turizma za nas mega sila kao sto je Hrvatska u ljetnom.
Ti mislis izgradis zicaru i eto turista ko pljeve, pa mi nemamo kako treba hotela na olimpijskim planinama a svi be eto da grade visoki turizam. Mozda ljepota nasih planina privlaci turiste, pricati o ljepotama kakvih nigdje nema moze samo onaj ko nije nikada malo protutnjao dalje od Bjelasnice i Vlasica. Pogledaj samo kako izgleda jedan Tirol pa ce ti sve biti jasno.
a dzeneral u peMziji direktor ZOI-a :lol: :lol: :lol: :lol:
detroit-mercy

#378 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by detroit-mercy »

Pa bas zato sto je djeneral direktor ZOIa je tako kako je. Neko je raji dobro prodao pricu da eto samo treba izgraditi zicaru i svjetski Jet Set ce da navali ko lud i raja vjerjuje u to. Kod nas u zadnjih 20 godina svaka godina je izborna izgleda, pa se raji moze prodavati svakakva prica.
karanana

#379 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by karanana »

ali hajde sto nam govore da ce samo izgradnjom zicare doci turisti i sto nam sole mozak da ce zicara rijesiti sve, ali sto te iste zicare u koju se toliko kunu nema ni na papiru, ni trebevicke ni igmanske. a za trebevicku se ko nesto love i skupilo.
Edin H.

#380 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Edin H. »

detroit-mercy wrote:Pa bas zato sto je djeneral direktor ZOIa je tako kako je. Neko je raji dobro prodao pricu da eto samo treba izgraditi zicaru i svjetski Jet Set ce da navali ko lud i raja vjerjuje u to. Kod nas u zadnjih 20 godina svaka godina je izborna izgleda, pa se raji moze prodavati svakakva prica.

Ja jedva cekam kada pohrle iz Monaka jahtama da se provozaju zicarom :oops:

Samo bi jos trebalo na Miljacki marinu izgraditi :dance:
Pao_s_Marsa

#381 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Pao_s_Marsa »

zonbirile wrote:iz usta pojedenih nema ogavnije riječi od "naše",jer se iza toga krije toliko javašluka,nerada,nacionalizma i pljačke da je normalnom čovjeku muka.Svaka čast kada se dozvoljava u ime nekog kvazipatriotizma,hajde valjati gluposti,ali vređati i nazivati kreletom....
Dosta su nama ekavicari pricali sta trebamo raditi. Jesi placena od turistickog saveza Slovenije ili od Trgovinske komore, da trujes Bosance sa svojim lazima. Jeste vidjeli kako ona odmah stavi ponudu od nekod tamo Slo-Centra i ako to niej reklama i kako ona brani Slovence. Mene nece prevariti. Kvazipatriotizma kazes, znas ti sta znaci kvazi ili quasi?

--------------------------------
Dagle fanatika!

Njemacka se zove drugacije i Flachland, znaci pljosnata zemlja, ima jako malo planina, najvece brdo u zemlji Hessen 974 metara. Kad im kazes Bjelasnica ima 2000 m, ljudi imaju pravo respekta. Austija jeste zemlja ko iz bajke, ali nije tacno da tamo postoji samo visoki turizam, i kakve to veze uopste ima sa tim? Kao da nema studenata i obicnog svijeta u Evropi, nego sve bogatuni, koji trebaju da navale. Kützbühel je recimo poznat po visokoom turizmu, ali to nije ni bitno. Jaran cuo Tirol ono na radiju i sad konta, on moze pricati o Austriji. U Bosnu bi svi dosli, ljude ne briga za visoki turizam, toga izraza i nema u njemackom jeziku, ljudi traze neki kulturni program, grad, ljude i tako dalje. U Bosni je tri puta jeftinije nego u Austiji, hrana je kvalitetnija, a ako mozda i smjestaj nije na najvisem nivou, to nije toliko bitno, mora imati samo higijene. To je najvaznije. Postoji i dobra infrasturktura u Sarajevu i na planinama, jedino bi mozda trebala da se napravi ta zicara, mada postoji i smjestaj u gradu.

I Bjelasnica je ljekovita, ispod Igmana ima terme i otidji jednom na vrh Bjelasnice, znat ces sta je Sudnji Dan i osjeti taj carobni zrak.

Ljudi pojma nemaju o znacaju simbolike, recimo jedan Vucko je jednostavno vazan simbol. JA to znam, ljudi se sjecaju Olimpijade i znam jedna glumica uporedjivala zbog Olimijade Berlin i SArajevo, jer su prvo bili Olimpijski gradovi, a poslije i opkoljeni- U Hrvatsku niko nije isao na more, dok nisu poceli da pobjedjuju u fudbalu. To je sve stvar reklame, neku reklamu mozes da pravis preko fudbala, neku preko organizacije, neku preko TV, ali sve se moze pürodati, Kako to ne kontas? Ljudi se htjeli i piramide prodati, pa je cak bilo i glupana koji su u to i vjerovali. A ovo sto je apsolutno tacno, niko ne zeli da vjeruje. Stvarno, vi ste sami sebi neprijatelji!
valterrr

#382 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by valterrr »

Kakva ba Bjelašnica kada je potop ,promjena klime, eto Jadrana do Visokog ,treba kupovat peraje i maske da se pripremimo za turizam kakva ba Bjelašnica :lol:
Pao_s_Marsa

#383 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Pao_s_Marsa »

Evo, vidim ove nekakve postove i kontam ovdje je malo Sarajlija, ali ovako stoje stvari. Bosna izvire ispod Igmana i do nje se dolazi Velikom Alejom, i tamo nije skoro nista nasljeno, i Vrelo Bosne nije unisteno, aposlutno je nepromjenjeno u zadnjih 30 godina, osim sto su zbog rata unisteni neki ugostiteljski objekti, ali priroda je netaknuta. Eh, sto se sad ne bi mogla napraviti jedna zicara ispod Igmana da se penje na Igman, i zar je to tako skupo? Mislim sjesno, ljudi nemaju pojma o geografiji i nisu iz Sarajeva. Cuj, neko unistio Aleju i naselili se neki ljudi? Ma jel bogati, a i Bosna izvire ispod Schwarzwalda.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#384 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Pera Trta »

Pao_s_Marsa wrote:Evo, vidim ove nekakve postove i kontam ovdje je malo Sarajlija, ali ovako stoje stvari. Bosna izvire ispod Igmana i do nje se dolazi Velikom Alejom, i tamo nije skoro nista nasljeno, i Vrelo Bosne nije unisteno, aposlutno je nepromjenjeno u zadnjih 30 godina, osim sto su zbog rata unisteni neki ugostiteljski objekti, ali priroda je netaknuta. Eh, sto se sad ne bi mogla napraviti jedna zicara ispod Igmana da se penje na Igman, i zar je to tako skupo? Mislim sjesno, ljudi nemaju pojma o geografiji i nisu iz Sarajeva. Cuj, neko unistio Aleju i naselili se neki ljudi? Ma jel bogati, a i Bosna izvire ispod Schwarzwalda.
A znaš li gdje vile imaju, između ostalih, Dino Merlin i Šerif Konjević?
chuchumbamayumbe

#385 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by chuchumbamayumbe »

Pao_s_Marsa wrote:Evo, vidim ove nekakve postove i kontam ovdje je malo Sarajlija, ali ovako stoje stvari. Bosna izvire ispod Igmana i do nje se dolazi Velikom Alejom, i tamo nije skoro nista nasljeno, i Vrelo Bosne nije unisteno, aposlutno je nepromjenjeno u zadnjih 30 godina, osim sto su zbog rata unisteni neki ugostiteljski objekti, ali priroda je netaknuta. Eh, sto se sad ne bi mogla napraviti jedna zicara ispod Igmana da se penje na Igman, i zar je to tako skupo? Mislim sjesno, ljudi nemaju pojma o geografiji i nisu iz Sarajeva. Cuj, neko unistio Aleju i naselili se neki ljudi? Ma jel bogati, a i Bosna izvire ispod Schwarzwalda.
Jarane, izvini svijuti, ali ti pricas zaista kao da si pao s Marsa.
Nemoj se naljutiti, ne mislim nista lose, ali govoris neke stvari koje su, u najmanju ruku, labave.
Pao_s_Marsa

#386 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Pao_s_Marsa »

Serif Konjevic je imao kucu i prije rata(na istom mjestu), a za Dinu M. ne znam. prije rata nije imao kucu tamo, to znam. Nema tamo nikakvih novih kuca, malo su se stare nadogradile i tako ponesto jos, ali ona vodozastitna zona je netaknuta i "ona planina tamo" je Igman. Kad bi se tamo napravila zicara, na Igmanu bi bilo svakog vikenda 10.000 Sarajlija, sad ima sigurno 5000 hiljada ljudi an Igmanu i BJelasnici vikendom, a kad bi se moglo sjesti na Ilidzi na zicaru, isla bi masa raje da se proseta.
isaisa

#387 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by isaisa »

Koliko vidim ovo je jeftino
cjene su sigurno jeftine da bi privukle strance turiste
Nama je najbolje da je dzabe i nama nikad nista navalja i niko nam nikad nije ni valjo
:bih:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#388 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by anjusha »

13. jan. 2010. 22:23 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» The 51st State

7 dana

13. jan. 2010. 22:22 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» Pao_s_Marsa

14 dana
Vragolan

#389 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Vragolan »

vratio_se_na_mars :evil:

cuj ti njega u asutriji samo visoki turizam e svasta, ne konta patriota da u austriji mozes naci aranzmane jeftinije nego na vlasicu ili kupresu, o bjelasnici i jahorini da ne govorim
ovi "nasi" strucnjaci mogu muda pod bubrege prodavati patriotama, dok je naivnih bit ce i para
zonbirile

#390 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by zonbirile »

za ove sa Marsa,sva voda koje Sarajevo pije cijedi se sa Igmanskog bazena
Ken_M

#391 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Ken_M »

Pao_s_Marsa wrote:
I Bjelasnica je ljekovita, ispod Igmana ima terme i otidji jednom na vrh Bjelasnice, znat ces sta je Sudnji Dan i osjeti taj carobni zrak.
Bio. Vise puta. Terme mi nisu nesto, a i na vrhu nisam uspio saznati sta je sudnji dan i carobni zrak.
rahmanjin

#392 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by rahmanjin »

Pao_s_Marsa
ne mogu da shvatim tvoje razmisljanje i tebi slicnih, cim neko nesto kaze kriticno odmah ste neprijatelji, niste patrioti... A sto je oko tebe jad i cemer, a u toj Njemackoj, Sloveniji, Austriji nije e to nisi krivac ti i ja nego neka imaginarna sila koja radi kontra ove drzave.
vratnik

#393 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by vratnik »

Sve nebuloze necu da spominjem, samo ovu za Njemacku i planine. Najveca planina je Zugspitze, sa 2960 (?) metara. Imaju najmanje deset planina preko 2500 m. Istina sve velike su u Bayernu, ali infrastruktura dozvoljava da se lako dobaci do istih. (gore planina, dole terme, ili velegrad, zavisi sta ti je cejf..). Elem, lazi, lazi, lazi, nebuloze, gluposti. Ali radi se ocito o nekom trolu.
Sto se Bjelasnice tice, pod hitno zaustaviti daljnju gradnju, i prvo rijesiti problem otpadnih voda, ali trajno. To je hitno.
A sto se staze tice, ispravnih topova i liftova, pa koliko para toliko i muzike, znaci mozda bude, a vjerovatno ne (ne znam da li ste upratili da postoji nesto sto se zove globalno zagrijavanje? eh to je razlog sto banke slabo daju kredite za ovakve investicije).
Stvarno likova.. :-)
justahiker

#394 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by justahiker »

vratnik wrote:Sve nebuloze necu da spominjem, samo ovu za Njemacku i planine. Najveca planina je Zugspitze, sa 2960 (?) metara. Imaju najmanje deset planina preko 2500 m. Istina sve velike su u Bayernu, ali infrastruktura dozvoljava da se lako dobaci do istih. (gore planina, dole terme, ili velegrad, zavisi sta ti je cejf..). Elem, lazi, lazi, lazi, nebuloze, gluposti. Ali radi se ocito o nekom trolu.
Sto se Bjelasnice tice, pod hitno zaustaviti daljnju gradnju, i prvo rijesiti problem otpadnih voda, ali trajno. To je hitno.
A sto se staze tice, ispravnih topova i liftova, pa koliko para toliko i muzike, znaci mozda bude, a vjerovatno ne (ne znam da li ste upratili da postoji nesto sto se zove globalno zagrijavanje? eh to je razlog sto banke slabo daju kredite za ovakve investicije).
Stvarno likova.. :-)
Hvala vratnik!
Upravo sam htio da napisem za Zugspitze (2.962m), jednostavno nisam mogao da ne prokomentarisem ovu nebulozu od 900 metara.

Puno mi problema (vise volim da kazem izazova) imamo kada je rijec o razvoju turizma u BiH. Od nekompetentnih ljudi na mnogim mjestima, pa do infrastrukture (u svakom obliku), koja se tesko moze porediti sa onom u destinacijama koje vidjeh u gornjim postovima.

Medjutim, vecina forumasa Bjelasnicu spominju u zimskom kontekstu, a ona je isto tako interesantna i ljeti (stavise puno pristupacnija). Ovo govorim u tom kontekstu, jer sam i sam u turizmu i radim u agenciji kao planinski vodic, gdje je ponuda uglavnom bazirana u periodu Maj-Oktobar.

Medjutim, razvoj turizma u BiH je proces koji je tek poceo i koji ce da traje. Potencijala ima, to je sigurno, no pod uslovom da Heco i njemu slicni ne nastave devastaciju, kao sto je u nekim podrucjima to vec ucinjeno.

Ovo je definitivno tema o kojoj bi se moglo nasiroko pricati i pisati.

Pozdrav!
detroit-mercy

#395 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by detroit-mercy »

Pao_s_Marsa wrote:
zonbirile wrote:iz usta pojedenih nema ogavnije riječi od "naše",jer se iza toga krije toliko javašluka,nerada,nacionalizma i pljačke da je normalnom čovjeku muka.Svaka čast kada se dozvoljava u ime nekog kvazipatriotizma,hajde valjati gluposti,ali vređati i nazivati kreletom....
Dosta su nama ekavicari pricali sta trebamo raditi. Jesi placena od turistickog saveza Slovenije ili od Trgovinske komore, da trujes Bosance sa svojim lazima. Jeste vidjeli kako ona odmah stavi ponudu od nekod tamo Slo-Centra i ako to niej reklama i kako ona brani Slovence. Mene nece prevariti. Kvazipatriotizma kazes, znas ti sta znaci kvazi ili quasi?

--------------------------------
Dagle fanatika!

Njemacka se zove drugacije i Flachland, znaci pljosnata zemlja, ima jako malo planina, najvece brdo u zemlji Hessen 974 metara. Kad im kazes Bjelasnica ima 2000 m, ljudi imaju pravo respekta. Austija jeste zemlja ko iz bajke, ali nije tacno da tamo postoji samo visoki turizam, i kakve to veze uopste ima sa tim? Kao da nema studenata i obicnog svijeta u Evropi, nego sve bogatuni, koji trebaju da navale. Kützbühel je recimo poznat po visokoom turizmu, ali to nije ni bitno. Jaran cuo Tirol ono na radiju i sad konta, on moze pricati o Austriji. U Bosnu bi svi dosli, ljude ne briga za visoki turizam, toga izraza i nema u njemackom jeziku, ljudi traze neki kulturni program, grad, ljude i tako dalje. U Bosni je tri puta jeftinije nego u Austiji, hrana je kvalitetnija, a ako mozda i smjestaj nije na najvisem nivou, to nije toliko bitno, mora imati samo higijene. To je najvaznije. Postoji i dobra infrasturktura u Sarajevu i na planinama, jedino bi mozda trebala da se napravi ta zicara, mada postoji i smjestaj u gradu.

Ljudi pojma nemaju o znacaju simbolike, recimo jedan Vucko je jednostavno vazan simbol. JA to znam, ljudi se sjecaju Olimpijade i znam jedna glumica uporedjivala zbog Olimijade Berlin i SArajevo, jer su prvo bili Olimpijski gradovi, a poslije i opkoljeni- U Hrvatsku niko nije isao na more, dok nisu poceli da pobjedjuju u fudbalu. To je sve stvar reklame, neku reklamu mozes da pravis preko fudbala, neku preko organizacije, neku preko TV, ali sve se moze pürodati, Kako to ne kontas? Ljudi se htjeli i piramide prodati, pa je cak bilo i glupana koji su u to i vjerovali. A ovo sto je apsolutno tacno, niko ne zeli da vjeruje. Stvarno, vi ste sami sebi neprijatelji!
Mladac, koliko je tebi godina kao prvo?
Cist primjer sta nam novokomponovano skolstvo radi sa omladine, mladac mora da je zavrsio eknomiju na nekom od vikend univerziteta, cuo sam ima nakav u B. Gradisci, vikendom ides i za tri mjeseca eto uni diplome. :thumbup:
karanana

#396 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by karanana »

ma malac je mlad, vjerovatno je iz bosne otisao kao dijete od 3-4 godine, zivi u sfrj njemackoj, dodje svako drugo ljeto ovdje i nije upucen u stvarne stvari. hahaha, nisam ni zamijetio taj dio o hrvatskoj i posjeti moru.
valterrr

#397 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by valterrr »

hajde ba, što ste momka uhvatili u pilanu ,svako ima pravo na svoje mišljenje...

Bjelašnica jeste lijepa ali treba miliona i miliona da se pretvori u nešto vise od netaknute prirode
anonimni clan

#398 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by anonimni clan »

Ma kakvi skupo.....pa sagraditi zicaru ispod Igmana koja ce se penjati uz Igman je sitnica......a ako vec,kako kazes nista niije unisteno,eto fine prilike da se unisti.
Prvo prostor koji je potreban za polaznu stanicu pa onda hektari i hektari Igmanske sume i onda prostor gdje bi se zicara zavrsavala.
Uz to dodaj jos kilometre pristupnih puteva za gradnju zicare,za dostavu materijala.A dobro nisi predlozio jos da se napravi kakva hidrocentrala odmah tu na Vrelu Bosne gdje bi se proizvodila struja za ovu zicaru...... :D :D :D :D

A posto bi ekonomski gledano kostala jedna karta za tu voznju i ko bi se vozio tom zicarom........ili cemo nakon sto se sagradi na ovom Forumu diskutovati kako je karta za Igmansku zicaru od 25 KM skupa i da treba uvesti autobuse koji su puno jeftiniji...... :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#399 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by zonbirile »

pa radikalizacijom ideologije,javljaju se i pokreti za mlade,jer na njima budućnost,ideologija opstaje.Pa je u SSSR-u slavljen Pavlov koji je vlastite roditelje prokazao kao kulake i naravno otjerao u smrt.Onda biše hitlerjunge,pa light oblik pioniri,a sada evo stasali skojevci dijasporci,sa zelenom maramom oko vrata i psovkom na usnama za svakog drugog i drugačijeg.Valjda im je to najbolji način da otklone sumnje u svoje/roditeljsko dezeterstvo.Gospodo skojevci dijaspore,malo više poštovanja prema ljudima koji su ostali i opstali u ratu i poraćju napačene zemlje.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#400 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Admir_1984 »

http://dosta.ba/latinica/igman-od-olimp ... eko-bombe/

Tako nam i treba. Al najgore je to sto je ovo tek pocetak :(
Post Reply