Jaro, moram ti reci da se vratis nazad u skolu i uzmes predmet investment 101, svrha svake investicije je da donese investitoru povrat na ulozena sredstva. Ta litanja o tome kako strane banke samo razmisljaju da uniste Bosanska dobra cak ne Havaz ne bi bio u stanju da objavi. Koji jebeni investitor ce doci u BiH da sprca veliku lovu u na Bjelasnicu kada je kupovna moc BH stanovnistva jako niska, a skijanje je jako skup sport. To su kapitalne investicije ciji je rok otplate jako dug, snove o svjestkim skijalistima na Bjelasnici, Vlasicu, Igmanu mogu da pricaju ljudi koji prvo nikada nisu prismrdili ni blizu Austriji, Svici, Svabiji, Italiji, pa cak ni Sloveniji. Mislis da ce se neki Austrijanac handriti po Bosanskim gudurama a ima ski centre pod nosom kod kuce, ili samo malo preko grane i eto ga u jeftinijoj Sloveniji koja je sto se tice zimskog turizma za nas mega sila kao sto je Hrvatska u ljetnom.Pao_s_Marsa wrote:karanana wrote:ja samo hocu da kazem, da slovenci imaju bjelasnicu, oni bi te stvari o kojima mi sanjamo i zicare sa ilidze i nocnu ponudu i sve ostalo, vec napravili . radisan i poduzetan narod ali je bitno sto oni locu. eto nek bosnjaci ne locu i nek su puno vrijedniji i marljiviji i poduzetniji.
ma ne mozes ti sad pravit ovdje hipoteze,. Stvari su kakve jesu. Moze se napraviti, samo kad bi neko htio da ulozi ili da ljudi jednostavno vjeruju u to i da sami sami to potpomognu, a ne da to u startu osudjuju. mislimjedna zicara kosta mozda para, ali oan se moze isplatiti, medjutim ove strane banke nece da ulazu u bosanska dobra, nego hoce da ih uniste, da bi poslije zagospodaraili svim i svacim. Bjelasnicu ne mozes kupiti, al ije treba na leasing nekom prijateljskom strancu koje ce onda to napraviti i dvadest godina koristiti. Nije djaba Austrijski car pored svojih alpa slao svoju djecu u bosanske planine.
Ti mislis izgradis zicaru i eto turista ko pljeve, pa mi nemamo kako treba hotela na olimpijskim planinama a svi be eto da grade visoki turizam. Mozda ljepota nasih planina privlaci turiste, pricati o ljepotama kakvih nigdje nema moze samo onaj ko nije nikada malo protutnjao dalje od Bjelasnice i Vlasica. Pogledaj samo kako izgleda jedan Tirol pa ce ti sve biti jasno.
Problem kod nas je sto svako danas o turizmu prica.