Bjelašnica za parali pučanstvo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ulpinian

#1 Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by ulpinian »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081002047

Vožnja žičarom od 7 KM
KJP ZOI ’84. Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. završio je cjenovnik ski-karata (SKI- Centar “Bjelašnica-Igman”) za sezonu 2008./09.
Cijene karata su uslijed velikih i finansijski zahtjevnih projekata koje KJP ZOI '84. OCS d.o.o. realizira, te u odnosu na cijene ski-karata ostalih ski-centara u BiH, malo više u odnosu na prošlu sezonu.

Za žičaru prodajna cijena pojedinačne karte je sedam KM, poludnevne karte (od 09.00 do 12.30 sati ili 12.30-16.00 sati) 28, dnevna karta za ski-škole 20, dnevna karta dječija 23, poludnevna karta dječija 17, dnevna karta (organizovane grupe) 30, dnevna karta (od 09.00 do 16.00 sati) 35, dnevna karta (od 11.00 do 16.00 sati) 30 KM.

Cijena dvodnevne karte je 68, trodnevne 90, četverodnevne 120, petodnevne 150, šestodnevne 180, sedmodnevne 200, petodnevne karta (od sezone) 150, desetodnevne karta (od sezone) 260, te stotinu tačaka (punkt) 130 KM.

Cijena za žičare i liftove sezonske karte s fotosom je 570, a sezonske karte za učitelje, trenere i takmičare 400 KM.

Cijena karte za noćno skijanje je 18 KM.

Ovaj cjenovnik je očigledno poruka Samira Silajdzića i njegovih mafijaša iz ZOI '84 da na Bjelašnici ne žele vidjeti nikog' osim onih zulumćara što se qrče apartmanima po Bjelašnici. Prevoz do Bjelašnice 20 KM, iznajmljivanje opreme 20 KM, karta 30 KM, hrana ( u najboljoj varijanti 10 KM) parking i ostala sranja za sve one koji vole i žele da skijaju... izađe to nekih finih +/- 100 KM.
Valjda je ovo način da se omladina skloni sa ulice... Znate one parole... "sportom protiv droge itd itd" Nabij' cijene pa da se oligarhija može sastati bez sitne "buranije"... da ne smeta po stazi...

Image
karanana

#2 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by karanana »

mamu im mafijasku. a imaju jedan jadan trosjed i par starih doniranih tanjir i sidro zicara. ko da su ih kupili. a ovo sto sada prave sa ovim topovima i ostalim sranjima, najvise ce sluziti eliti koja ima apartmane gore a nek obicna raja koja dodje 3 puta godisnje placa za njih.
e pa ja idem na jahorinu pa makar moja lova od karte finansirala karadzicev pravni tim.
uncas

#3 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by uncas »

Svake godine isto sranje.Djeci mu trebalo 35 KM za doktora ko god je cijenik pisao.Majku im jebem gladnu.Čuj cijene manje više iste kao prošle godine..ccc
ulpinian

#4 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by ulpinian »

zaboravih da dodam... daBogda vratove polomili :evil:
The 51st State

#5 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by The 51st State »

Isplativije je otici u Austriju, Italiju na skijanje, plus sto tamo jos dobijes stotine kilometara uredjenih staza.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#6 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by grunt »

Ja svakako ne volim snijeg i skijanje tako da me zaboli :skoljka:
zgembo_sa

#7 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by zgembo_sa »

E jbg... stvarno ovaj grad i ova drzava nema namjeru da djecu usmjeri da se bave sportom... Zalosno je da dijete u porodici prosjecnih primanja nema apsolutno nikakve sanse da i pored toga sto zivi u gradu okruzenom olimpijskim planinama, uopste nauci skijat, a kamo li da se njime bavi u slobodno vrijeme umjesto sto sjede za kompjuterom, puse i drogiraju se iza mracnih coskova...
d2

#8 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by d2 »

ja sam okacio skije o klin negdje 97me nakon 25 godina skijanja pa bas i nisam pogodjen ali stvarno cijena karte od 7 km je previse...
doduse moe biti i do nas, mi smo navikli da je skijanje masovni sport, kao fudbal pred kucom u parku, cini mi se da vani nije tako nego da skijanje ipak spada u sportove gdje moras biti parali da bi ga praktikovao ....
elem jebiga...
d2

#9 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by d2 »

to je fakat povoljno, posebno na njihove plate.
karanana

#10 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by karanana »

pa recimo u skijaskim centrima austrije, u alpama, dnevna ski karta ide od 27 do nekih 35 eura. ok, to jeste skuplje nego kod nas, ali u usporedbi sa ponudom, organizacijom i standardom onda ovo kod nas ispadne 3 puta skuplje. sram ih bilo. cuj ulaganja....kakva ulaganja? da se bogatunima prokopa i uvede plin u apartmane, da im se poboljsa infrastruktura i njihov komfort. a kakva su to ulaganja za obicnu raju? sve im je ono donirano, dabogda im uzeli oni koji su im dali.
zgembo_sa

#11 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by zgembo_sa »

Da su Bog d'o plate porasle onoliko puta koliko su porasle cijene tih karata gdje bi nam kraj bio...
madner

#12 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by madner »

Skijanje je uvjek bio skup sport.

I da dodam da je ovaj novi direktor ZOI uradio vise za ovu godinu nego onaj levat za proslih deset.
in33sa

#13 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by in33sa »

Sto ste neozbiljni, pa ne moze Deen, Meliha Alic, Semihica, Tajo i ostala poznata i manje poznata sarajevska elita imati potpuni ugodjaj na Bjelasnici ako bas svaki goljo moze gore otici i skijati se kad ga je volja. I jos bi da dodje sa tri ugrijane marke, taksijem, ma kako da ne.

Treba jednom da se zna ko je gospoda, a ko nije.

Eto brda koliko hoces oko Sarajeva, pa na ligure i op op.
madner

#14 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by madner »

Nek nije skupo dat za krevet u HR 30 KM :roll:
hare_sa

#15 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by hare_sa »

Bog mi je ovo postalo deranje guzova ... 7KM za jednu zicu i 35KM dnevna stvarno bruka ... a druga stvar, da makar hoce pustiti lift da radi brze pa da covjek iskoristi tih 35 KM. Ovako se sad kilavis 12 do 15 minuta na zicari.
hare_sa

#16 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by hare_sa »

madner wrote:Nek nije skupo dat za krevet u HR 30 KM :roll:
i jos djelis WC sa poljacima i madjarima :lol:
madner

#17 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by madner »

hare_sa wrote:Bog mi je ovo postalo deranje guzova ... 7KM za jednu zicu i 35KM dnevna stvarno bruka ... a druga stvar, da makar hoce pustiti lift da radi brze pa da covjek iskoristi tih 35 KM. Ovako se sad kilavis 12 do 15 minuta na zicari.
Kupili su topove, prave zicaru do vrha i mislim da su pustili jos jednu sa strane za slalom.
Radnim danom se vala mozes naskijat, vikendom se ne isplati.
slavkoimamodilera

#18 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by slavkoimamodilera »

madner wrote:I da dodam da je ovaj novi direktor ZOI uradio vise za ovu godinu nego onaj levat za proslih deset.
Vala od onog Selima se rijetko vidja veceg ublehasa i lopovcine, pa to i nije bilo tesko... a da je novi stosta uradio, jeste... da je 35 kerma za dnevnu kartu previse za Bijelu i to jeste...
madner

#19 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by madner »

Her Flick wrote:
madner wrote:
hare_sa wrote:Bog mi je ovo postalo deranje guzova ... 7KM za jednu zicu i 35KM dnevna stvarno bruka ... a druga stvar, da makar hoce pustiti lift da radi brze pa da covjek iskoristi tih 35 KM. Ovako se sad kilavis 12 do 15 minuta na zicari.
Kupili su topove, prave zicaru do vrha i mislim da su pustili jos jednu sa strane za slalom.
Radnim danom se vala mozes naskijat, vikendom se ne isplati.
i to da odes jednom ili mozda dva puta mjesecno
neko izracuna da te dan dodje haman 100KM
svaka cast na izgradnji ali ipak je karta skupa
A ne znam kako taj neko racuna, samo bi trebao izracunat da kad bi karta bila 30 KM onda bi to bilo 95 KM dnevno. :wink:

Moja racunica je sljedeca: Idem sa rajom, imam opremu, jelo ponesem sa sobom. Karta za deset dana je 250 KM, gorivo i kafe jos tolko i to je 500 KM za 10 dana skijanja.

Kad pogledam sta za 500 KM dobijem u ljetnom odmoru, ne bi vise ni otisao.
madner

#20 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by madner »

slavkoimamodilera wrote:
madner wrote:I da dodam da je ovaj novi direktor ZOI uradio vise za ovu godinu nego onaj levat za proslih deset.
Vala od onog Selima se rijetko vidja veceg ublehasa i lopovcine, pa to i nije bilo tesko... a da je novi stosta uradio, jeste... da je 35 kerma za dnevnu kartu previse za Bijelu i to jeste...
Slazem se, ali mene vise nervira sto je seazonska preskupa.
ins

#21 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by ins »

A od kada je tacno skijanje sirotinjska zabava? :run:

Ako se ne varam, i dalje se radi o jednom od najskupljih rekreativnih sportova worldwide? Prema tome - welcome to the club!

Ko nema, nejcesce trci za loptom sa 10 ili 5 jarana, protiv drugih 11 ili 6....
tataratira

#22 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by tataratira »

nema više Selima na funkciji
čiko sa Igmana je glavnokomandujući
tataratira

#23 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by tataratira »

Her Flick wrote:............
da se razumijemo radije cu na bjelasnicu nego na jahorinu pa da ostanem na liftu nekoliko sati
samo je jahorinski dvosjed duplo brži a ovo mu je oproštajna sezona :lol:
The 51st State

#24 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by The 51st State »

tataratira wrote:
Her Flick wrote:............
da se razumijemo radije cu na bjelasnicu nego na jahorinu pa da ostanem na liftu nekoliko sati
samo je jahorinski dvosjed duplo brži a ovo mu je oproštajna sezona :lol:
doduse zna pocesto zastekati pa bude i panike, jos ako je pracanski pravi belaj, a bilo je i propadanja.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#25 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo

Post by Admir_1984 »

Bash me zanima kako ce npr studenti ici na skijanje, tj bez nekih 70-100Km dnevno nece moci sigurno. Ja sam prije rata sa nekih 5-6 godina vec ishao na sve te liftove i haman svake sedmice bio gore. Unazad 3-4 godine nisam otishao ukupno 15-20 puta, a imam svu opremu. Student sebi skijanje jednostavno ne moze priustiti, a da sad roditelje toliko gulim (pored faksa) stvarno nema smisla. Jedino sad kad se zaposlim pa cu moci, ali tu ce biti frka jer cu moci samo vikendom, a vikendom se ne mozes kako treba 5-7 puta spustiti za jedan dan od silne guzve i uzasno sporog lifta.

Nek se mi i dalje dicimo olimpijadom, a ako ovako nastave broj djece skijasha ce svake godine biti manji i manji

sramota

p.s po meni realna cijena dnevne karte bi trebala biti oko 20KM
Post Reply