Oktobarski izbori - izlazite li?

Locked

Za koga ces glasati u Oktobru?

SDA
33
10%
SNSD
9
3%
SzBiH
9
3%
SDP
135
42%
SDS
1
0%
HDZ (bilo koji)
7
2%
Nasa Stranka
75
23%
PDP
1
0%
Liberali
13
4%
Drugo
42
13%

Total votes: 325

Lada

#376 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

homo-sapiens wrote:
Kako može osoba koja je promijenila ime iz Muhamed Gracić u Dennis Gratz tvrditi za sebe da je vjernik? Ovo je blasfemija.
Na ovom forumu ima dio koji se zove religija pa tamo idi raspravljaj. Svako ima pravo da sam odredjuje svoj odnos s Bogom onako kako on to zeli. Na sudnjem danu sigurno neces ti biti ta koja ces bilo koga sta pitati, zato se ne pravi advokatom Bozijim. I na kraju, kakve veze ima ta tvoja konstatacija sa oktobarskim izborima, sto je ovdje tema?
Kandidat obmanjuje javnost. Ako ne kontaš problem pitaj kakvog stručnjaka u okolini.

Odlična opservacija jednog forumaša ...
mostarac wrote:Sve ukazuje na to da je Nasa Stranka filijala SBiH i znak da ce polako da dolazi do transfera iz SBiH-a u Nasu Stranku dok se SBiH ne ugasi, tj. laganini ce da se desavaju prelazi i prelazak istih likova sa novom retorikom jer u buducnosti ce se opcija nacionalizma morati zamjeniti opcijom proevropskog preseravanja, a znamo sta misle i koliko SBiH moze da krade. jedan dio ce da ode i u SDA, a drugi ce da ode u Nasu Stranku.Nacin je perfektan jer u SDP ne mogu preci i nezgodno im je malo, a nasa stranka je idealna varijanta. Ovo Nasa dobro smrdi i to je stranka koja moze biti i ovog i onog i nit znamo jel lijevo jel desno je li centar. Samo znamo da je ko biva nasa, tj. njihova. Ja sam po informacijama koje imam gotovo 100% siguran da je njihova i da je filijala SBiH-a, iako tu ima i casnih ljudi sa casnim namjerama, al za cas ce ti ljudi da se smaknu i politicki ubiju kad za to dodje vrijeme i kad nalete vukovi.
O nasoj stranci vise necu govoriti nista do izbora jer smatram da se bilo kakvom negativnom ili pozitivnom pricom o nasoj stranci od strane ljudi koji preferiraju SDP kao svoju opciju njoj samo podize cijena, a SDP gubi. Zato bi volio da svi oni koji misle na izborima glasati za SDP budu suzdrzani od komentara o nasoj stranci jer sa tim SDP samo gubi, a stranka koja u vecini opstina nece preci ni izborni prag krade dragocjene glasove (jer nacionalisticki nece dobiti sigurno nijedan) i vijecnicka mjesta, a mandate ce pokupiti zna se vec ko, a svaki glas na izborima je vazan.
Last edited by Lada on 14/09/2008 11:28, edited 1 time in total.
Abacija

#377 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Abacija »

Lada wrote: Kako može osoba koja je promijenila ime iz Muhamed Gracić u Dennis Gratz tvrditi za sebe da je vjernik? Ovo je blasfemija.

"Vi ćete, na Sudnjem danu, biti prozivani po vašim imenima, i po imenima vaših očeva. Zato, nadijevajte vašoj djeci lijepa islamska imena" (IPH, 470)

"Ako svom djetetu date ime Muhammed, poštujte ga i dajte mu lijepo mjesto u sredini i društvu i, nemojte ga grditi"! (IPH, 316)
Koja si ti nominalista! Vaznija su djela nego imena. Ako ti je stalo do imena idi na utakmice reprezentacije u kosarci pa probaj skandirati protiv Milosevica. :-)
Lada

#378 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

Abacija wrote:
Lada wrote: Kako može osoba koja je promijenila ime iz Muhamed Gracić u Dennis Gratz tvrditi za sebe da je vjernik? Ovo je blasfemija.

"Vi ćete, na Sudnjem danu, biti prozivani po vašim imenima, i po imenima vaših očeva. Zato, nadijevajte vašoj djeci lijepa islamska imena" (IPH, 470)

"Ako svom djetetu date ime Muhammed, poštujte ga i dajte mu lijepo mjesto u sredini i društvu i, nemojte ga grditi"! (IPH, 316)
Koja si ti nominalista! Vaznija su djela nego imena. Ako ti je stalo do imena idi na utakmice reprezentacije u kosarci pa probaj skandirati protiv Milosevica. :-)
Ne može se neko javno prodavati kao vjernik a činiti stvari potpuno suprotne svojoj religiji, one koje spadaju u apsolutne tabue.
Abacija

#379 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Abacija »

Lada wrote:
Abacija wrote:

Ne može se neko javno prodavati kao vjernik a činiti stvari potpuno suprotne svojoj religiji, one koje spadaju u apsolutne tabue.
Haj' sad fino otvori temu na religiji pa cu ti spustiti. :-D
Lada

#380 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

Zar ti nisi rekao da tamo ne zalaziš? :D

Nemoj da skrećemo sa teme, meni je ovaj Gratz suspektan još sa pravnog fakulteta kad su mu ime hemijskom olovkom dopisivali na spisak studenata koji polažu ispite a koji su visili u auli fakulteta. A mi kontali da se radi o nekom Erasmus/Socrates/DAAD studentu koji ne konta fol sa prijavama pa ga studentska služba zato protežira ;-)
Abacija

#381 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Abacija »

Lada wrote:Zar ti nisi rekao da tamo ne zalaziš? :D

Nemoj da skrećemo sa teme, meni je ovaj Gratz suspektan još sa pravnog fakulteta kad su mu ime hemijskom olovkom dopisivali na spisak studenata koji polažu ispite a koji su visili u auli fakulteta. A mi kontali da se radi o nekom Erasmus/Socrates/DAAD studentu koji ne konta fol sa prijavama pa ga studentska služba zato protežira ;-)
Ja sam ti bio rekao da cu zaci ako TI otvoris temu. Do tada bojkot! :mrgreen: :run:

P.S. :sax:
chuchumbamayumbe

#382 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by chuchumbamayumbe »

Abacija wrote:

Znam ja dosta Slobodana koji su promijenili imena u Muhamed, da li ce ih to ciniti vecim ili manjim vjernicima i da li ce im to pomoci kada dodju Bogu /Allahu na ispovijest?!
Dzaba im kada im se babo zove Mitar, je'l tako?!
Mislim da je potpuno irelevantno kako se ko zove.
Abacija

#383 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Abacija »

chuchumbamayumbe wrote:
Abacija wrote:

Znam ja dosta Slobodana koji su promijenili imena u Muhamed, da li ce ih to ciniti vecim ili manjim vjernicima i da li ce im to pomoci kada dodju Bogu /Allahu na ispovijest?!
:thumbup: Upravo, to je i moja poenta. Ja bi glasao i za covjeka koji se preziva Karadzic-Dabic ( :mrgreen: ) samo da je bolji od ove bagre na vlasti.
mrco

#384 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by mrco »

Za koaliciju SDU BiH - LDS
Lada

#385 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

chuchumbamayumbe wrote: Znam ja dosta Slobodana koji su promijenili imena u Muhamed, da li ce ih to ciniti vecim ili manjim vjernicima i da li ce im to pomoci kada dodju Bogu /Allahu na ispovijest?!
U religiji o kojoj se radi je relevatno. Ne možeš tvrditi da si prakticirani vjernik, da si musliman, a činiti stvari koje vjera zabranjuje, javno jesti svinjetinu, mijenjati ime Muhamed u kršćansko i slično.
Abacija

#386 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Abacija »

Lada wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Znam ja dosta Slobodana koji su promijenili imena u Muhamed, da li ce ih to ciniti vecim ili manjim vjernicima i da li ce im to pomoci kada dodju Bogu /Allahu na ispovijest?!
U religiji o kojoj se radi je relevatno. Ne možeš tvrditi da si prakticirani vjernik, da si musliman, a činiti stvari koje vjera zabranjuje, javno jesti svinjetinu, mijenjati ime Muhamed u kršćansko i slično.
Da ti odgovorim tvojim vlastitim rijecima...
Lada wrote:Ove generalizacije su stvarno bezveze. Ljudi se trude da generalizacijom pojednostave kompleksnu okolinu u kojoj žive ali na kraju se samo vrte u svijetu predrasuda i stereotipa. Možda bi bolje bilo da svaki čovjek upita sam sebe da li on nekoga "ugrožava" svojim ponašanjem i da se ponaša prema drugim ljudima onako kako bi želio da se oni ponašaju prema njemu.

Kantov kategorički imperativ

Handle nur nach derjenigen Maxime, von der du wollen kannst, dass sie ein allgemeines Gesetz werde. (Djeluj samo po onoj maksimi, za koju možeš u isto vrijeme htjeti da postane opšti zakon.)

ili drugačije formulirano

Behandle Menschen immer so, dass sie nie nur als Mittel, sondern immer auch als Zweck und Ziel deiner Handlung gesehen werden können. (Djeluj samo tako, da ljudstvo, kako u tvojoj osobi tako i u osobi svakog drugog, uvijek vidiš kao smisao a nikada samo kao svrhu.)
(Skinuto sa druge teme - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p2129846)

Znaci kada je religija u pitanju onda je u redu pojednostavljivati kompleksnu okolinu? :-)
Lada

#387 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

Ovdje se radi o klasičnoj predizbornoj laži, o pogrešnom predstavljanju sa svrhom obmane birača. A ti nastavi dalje u revijalnom tonu ;-)
Abacija

#388 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Abacija »

Lada wrote:Ovdje se radi o klasičnoj predizbornoj laži, o pogrešnom predstavljanju sa svrhom obmane birača. A ti nastavi dalje u revijalnom tonu ;-)
Onda bih te zamolio da upotrijebis neke druge i malo jace argumente sljedeci put u domenu politike. Unaprijed hvala. :)
Lada

#389 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

Smješno je ovo zvati politikom. Ali ako već želiš analizirajmo "govor".
Mi smo danas jedina zaista multietnicna stranka u nasoj zemlji.
Mi smo jedina stranka cija je poruka ista i u Sarajevu i u Banjaluci i u Mostaru.
Za razliku od drugih stranaka, za nas je ta multietnicnost toliko prirodna da mi i ne osjecamo potrebu da masemo tom zastavom.
Presmješno. Prvo kaže jedno, pa onda sam sebe demantira.
Mi u Nasoj Stranci smo po nekim pitanjima vjerski fanatici. Mi fanaticno vjerujemo da je moguce izgraditi Bosnu i Hercegovinu koja je mirna, koja je sigurna. Mi vjerujemo da je moguca Bosna i Hercegovina, drzava ciji su temelji gradjanska, etnicka i socijalna pravda za sve.
Shit of the week. Postoje razne vrste fanatizma, a vjerski je samo jedan od njih. Radi se o emociji koja može imati razne pozadine.
Za ono sto nam kao gradjanima Evrope pripada mi ih necemo moliti.
Jer, kao sto znate najstariji spomenik u nasoj zemlji je stecak.
Sta pokazuje stecak?
Pokazuje bosanca.
Sta radi bosanac na stecku?
Stoji podignute ruke i uspravne glave.
Nikad niko nije pronasao stecak na kome bosanac kleci i moli.
Nikad.
Mi ih necemo vise ni cekati niti cemo ih moliti.
Mi cemo se za bolju buducnost izboriti nasim glasovima.
Ukradeno od Miroslava Krleže.
kurd

#390 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by kurd »

lada = boze sacuvaj
leonardo1978

#391 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by leonardo1978 »

kurd wrote:lada = boze sacuvaj
KRALJ! Kratko i jasno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pipliček

#392 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by pipliček »

Najveći demagog među političarima, lažni mesija kod Bošnjaka, gosp. Haris Silajdžić za sutra sazvao "historijsku press konferenciju" povodom Dokikovih strujnih i medijskih udara na BIH. "Izvana Delon, unutra demon", kako ga nazvaše, sutra će da ponovo palamudi kako će on spasiti BIH od Dodikovog separatizma. Valjda "dobro Bošnjani" neće ponovno nasjesti na obećanja odavno propalog Silajdžića i njegovih kriminalaca.
Mahalac

#393 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Mahalac »

Ma ne bi taj slago 100% :run:
pipliček

#394 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by pipliček »

Da ne bude zabude, nisam pogrešio temu. Mesija to sutra radi isključivo zbog predizbornih poena.
amrica

#395 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by amrica »

pipliček wrote:Najveći demagog među političarima, lažni mesija kod Bošnjaka, gosp. Haris Silajdžić za sutra sazvao "historijsku press konferenciju" povodom Dokikovih strujnih i medijskih udara na BIH. "Izvana Delon, unutra demon", kako ga nazvaše, sutra će da ponovo palamudi kako će on spasiti BIH od Dodikovog separatizma. Valjda "dobro Bošnjani" neće ponovno nasjesti na obećanja odavno propalog Silajdžića i njegovih kriminalaca.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Smijem se od muke, jer, nazalost, hoce, Prije su Bosnjani glupi nego dobri, mada postoji poslovica koja to izjednacava, dokazano kroz vijekove, a narocito od 92. do danas.

Sta je ta stranka postigla od kad postoji? Osim uhljebljenja u foteljama. Nista, nula, nistica, zero... i, naravno, 100% podrske dodi da pobijedi u pc.
Ali ogroman broj ljudi glasa njih, i nastavice, kao da su programirani. Valjda je mentalni domet glasaca skloniji vizuelnom, delonskom, a uz to i vjerskom, nego onom esencijalnom, demonskom.
Šapat

#396 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Šapat »

Nisi ti tu nesto dobro skontala Lado ;)

"Vjerski fanatici" u ovom slucaju je u prenesenom znacenju, a kao sto se vidi iz nastavka recenice. Odnosno, nisu se demantovali ni u cemu, nego bas naprotiv - drugom su potvrdili prvu ;) . Read again :)
leonardo1978

#397 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by leonardo1978 »

Šapat wrote:Nisi ti tu nesto dobro skontala Lado ;)

"Vjerski fanatici" u ovom slucaju je u prenesenom znacenju, a kao sto se vidi iz nastavka recenice. Odnosno, nisu se demantovali ni u cemu, nego bas naprotiv - drugom su potvrdili prvu ;) . Read again :)
Dzaba je to njoj govoriti, ima ona neki svoj film ;-)
leonardo1978

#398 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by leonardo1978 »

1. Fantastican govor Danisa Tanovica u Gracanici, srz i sustina Nase Stranke:
http://www.youtube.com/watch?v=iS6JvtJF ... re=related

2. Promotivni video spot Nase Stranke:
http://www.youtube.com/watch?v=1ybKVQPoh3c
valter43

#399 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by valter43 »

.
Last edited by valter43 on 28/09/2008 20:59, edited 1 time in total.
seln

#400 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by seln »

Trebalo bi otvoriti posebnu temu za partijsku promociju.
Ova tema je ioak nesto drugo.
Locked