Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DicaTM

#376 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by DicaTM »

To je lažni razlog, strah ih šta će sutra pisati poslije utakmice :D

Ili jedan dio administracije tekmu gleda sa zapada a drugi sa sjevera.. treći pak sa istoka, šta znaš :-) Ne mogu se dogovoriti nikako
Last edited by DicaTM on 18/04/2008 19:53, edited 1 time in total.
Šibicar

#377 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Šibicar »

Prowler wrote:
Šibicar wrote:ma ustvari bezidejno se raspravljati sa vama kad ste zadrti evo vam nesto sto nemozete nikad osporiti JADOVI NASTALI STE OD NAS(hajde siguran sam da ce se naci sad neki ultra ineligentni pitar da kaze da to nije istina)hahahahahahah
Sad cu da kopiram post koje je napisao jedan clan sarajevo-x.com foruma, i svaka mu cast na tome.

Neko kaze da je ZeljA prezivio 2 svjetski rat.A sta je imao prezivljavati? Zeljeznicar nije bio fudbalski klub u pravom smislu nego sportsko drustvo zeljeznicara,skretnicara i ostale vesele zeljeznicarske bratije.Zeljeznicar nije odigrao NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU DO 1946,NIJE SE TAKMICIO U NIJEDNOM RANGU NI LIGI U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI NI NDH.
Igrao je samo prijateljske meceve sa sebi slicnim drustvima.Da, igrao je meceve i sa pravim fudbalskim klubovima kao Napredkom i Slavijom.Kako je igrao sa njima najbolje govori omjer sa Slavijom 0 0 27 za povremenog jugoslovenskog regionalnog ligasa Slaviju,naravno. Pitanje,zasto se taj skor ne vodi danas u omjerima ta dva tima?Odgovor:zato sto su utakmice izmedju pravog fudbalskoga kluba Slavije i sportskog drustva Zeljeznicar bile i samo mogle biti prijateljske.
Da zavrsimo to poglavlje do 45 sa jos ovim podatkom da je te 46 godine,osnovan F.C.S da onda kao i sada predstavlja cast i ponos grada i drzave.Ta uloga nije mogla pripasti jednom od stotinu beznacajnih sportkih drustava tipa Zeljeznicar bez ikakvog fudbalskog renomea.Tu se srecemo sa jos jednom lazi koju skretnicari iznose cesto a to su da su njihovi igraci tada dovedeni u Sarajevo,sto je notorna glupost,vecina igraca je dosla iz Slavije i poluprofesionalnog Napredka.

Poglavlje drugo...Jugo-liga.Sarajevo je od 46 pa do rata provelo 3 godine u drugoj ligi,zadnji put cini mi se 57.Zeljeznicar je pola tog perioda proveo u drugoj ligi a igrao je nekoliko sezona i u regionalnoj ligi.(nemam trenutno tacne podatke) ali se radi o najmanje 15 sezona u drugoj i regionalnim ligama.Da to ilustrujem iznjecu i ovaj podatak;
Zbirna tabela prve lige u prvenstvima od 1946-1970
1 Crvena zvezda 596 323 141 132 1178-676 787
7 Sarajevo 526 195 126 205 762-811 516
10 Zeljeznicar 364 140 86 138 522-526 360

Ako neko zbroji bodove Zeljeznicara,vidjece da fali 6. Zasto? Pa oduzeti im zbog namjestanja rezultata(ma nee bi to plavi vitezovi,postenje je to,Zeljeznicar-Zmaj od Bosne 4-4)
Jedan prelijep pokazatelj snage i odnosa koji bi svaki sarajlija trebao u svakom postu prikazivati je ovaj;Zeljeznicar do te 1970 ima odigranih 154 u drugoj jugoslovenskoj ligi dok Sarajevo ima samo 18 utakmica u tom rangu.
U jugoslovenskoj ligi Sarajevo ima 2 titule ,2 finala kupa,mnogo bolji rejting i oko 200 odigranih prvoligaskih utakmica vise.
I na kraju Sarajevo ima u bosanskoj premijer ligi 2 titule i 4 kupa.FCS se nije nikad borio za opstanak i dozivljavao rezultate kao Zmaj od Bosne-Zeljeznicar 12-1 i Jedinstvo-Zeljenicar 9-0.
Toliko o istoriji.Sad ste vi na redu...

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Sviju mi ti ili si retardiran ili si zadrt ko konj.Pa haveru evo objasnicu ti ko malom djetetu od 2 godine,posto je ocito da se drugacije ne moze sa tobom,zamisli da tebi uzmu mozak(iako,kako vise citam tvoje komentare to mi ispada nemoguce),srce,pluca,jetru,bubreg..sve organe od kojih ti zavisi zivotni opstanak i onda dodje "dr.Arslanagic" i uzme neke lijeve organe i zakrpi te da mozes da prezivis da li bi se ti isto osjecao prije i poslije krpljenja???E pa vidis isto tako ste pokusali i vi nama da uradite,samo sto smo mi (na vasu zalost) prezivili i postali jos jaci.I da te pitam nesto kako to da smo mi tako jadan klub koji se nije takmicio nigdje i kojeg su svi redom derali a vi od nas uzeli 9 igraca i postali tako mocan klub??? hahahahahahha stvarno ste smijesni mi smo vam idoli htjeli to priznati ili ne NASTALI STE OD NAS
BocaJuniors

#378 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by BocaJuniors »

Prowler wrote:
BocaJuniors wrote:
DicaTM wrote:http://fksinfo.com/
jer para ne, jer para nema... jer para ne, jer para nema nema nema nema ... :)

klub je sljedeći, insallah :) raspali se dabogda :D
Pustim zeljama nikad kraja :oops:
:D
slucajan

#379 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by slucajan »

stochar wrote:
LSD wrote:Sutra ocekujem kao prvo pobjedu na tribinama...a i nece biti tesko po tom pitanju jer su HZ u krizi-Nazalost (jer to nije to u derbiju-kad nema protivnickih navijaca)
E sto se tice terena...iskreno- ne znam...njima je nekako imperativ pobjeda ako se zele prikljuciti vrhu i borbi za evropu,mi se nadamo jos uvijek kupu ali je duznost igraca da pobjede u derbiju ili da bar pokusaju to a ne da budu mislima u Tuzli.
ovo potpisujem. nas gostujuci score (jedna pobjeda u gostima) ne obecava puno, ali se nadam da ce igraci biti borbeni jer sto rece LSD, na derbiju imaju duznost da pobijede, ili bar pokusaju pobijediti!!

Koje sezone je ostvarena ta pobjeda u gostima?

Strucnjak :roll:
slucajan

#380 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by slucajan »

since1921 wrote:Uostalom, nije poenta u tome ko je bolji na tabeli, nego ko je VEĆI. Mi smo veći jer njih nije nikad protjeralo sa stadiona (mada su bili blizu zbog neplaćanja kirije gradu), nije ih nikad dekretom spustilo u niži rang (a nama su to radili SHS, NDH, SFRJ a pokušali su i SDA), nas nikad nije izvodilo iz rata u njemačke, malezije i saudijske arabije, oni nikad nisu imali svog Joška Domorockog, da ne nabrajam dalje. Oni jednostavno nemaju ono NEŠTO. Za njih navijaju uglavnom kompleksaši koji su zbog manjka sopstvene veličine svoju priliku da se istaknu (kao masa, naravno) pripadnošću nečemu što je 'po defaultu' napravljeno da bude veliko. Kada su skontali da se ne može biti velik na silu, bilo je kasno. Već su nas mrzili jer su bili svjesni da jedna naša titula vrijedi kao 8 njihovih. Od trenutka kada su to shvatili bilo je samo bitno biti bolji od nas, a ne biti generalno najbolji.

I još nešto - vlada nekakva fama da za njih navija gospoda (?!?) a za Želju radnička klasa. To nije tačno. Za Želju navija svako ko stavlja individualnu snagu, sposobnost i prvenstveno MIŠLJENJE ispred kolektivnosti,masovnosti, idolopoklonstva i slijepog slijeđenja čobana. Zato oni zbog Seke ne žele pomjeriti termin utakmice na 20h. Jer znaju da tamo ide masa, a gdje je masa tu su i pitari. Nama je Željo uvijek na prvom mjestu jer je jednostavno simbol naše individualnosti i karaktera.

SUSTINA SVEGA

Text prenesen sa TM-orga
Citiraj taj text na TM.org-u i pusti vodu, molim te... u moje ime... ili mi posudi pass :D
BocaJuniors

#381 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by BocaJuniors »

pite gdje vam je psiholog? (dobro znate na kojeg mislim)
slucajan

#382 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by slucajan »

http://www.fcsarajevo.ba

uzivajte... ja uzivam

;-)
pudlica

#383 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pudlica »

slucajan wrote:
http://www.fcsarajevo.ba

uzivajte... ja uzivam

;-)

najbolja stranica u bih nekog kluba
Šibicar

#384 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Šibicar »

Šibicar wrote:
Prowler wrote:
Šibicar wrote:
Sviju mi ti ili si retardiran ili si zadrt ko konj.Pa haveru evo objasnicu ti ko malom djetetu od 2 godine,posto je ocito da se drugacije ne moze sa tobom,zamisli da tebi uzmu mozak(iako,kako vise citam tvoje komentare to mi ispada nemoguce),srce,pluca,jetru,bubreg..sve organe od kojih ti zavisi zivotni opstanak i onda dodje "dr.Arslanagic" i uzme neke lijeve organe i zakrpi te da mozes da prezivis da li bi se ti isto osjecao prije i poslije krpljenja???E pa vidis isto tako ste pokusali i vi nama da uradite,samo sto smo mi (na vasu zalost) prezivili i postali jos jaci.I da te pitam nesto kako to da smo mi tako jadan klub koji se nije takmicio nigdje i kojeg su svi redom derali a vi od nas uzeli 9 igraca i postali tako mocan klub??? hahahahahahha stvarno ste smijesni mi smo vam idoli htjeli to priznati ili ne NASTALI STE OD NAS
Šta očekivati od jednog čovjeka kojem su idoli šibicari :oops:
Sad definitivno vise nisam u nedoumici da li si retardiran ili zadrt ocito da je to ovo prvo(komentar ti je genijalan kó da ga je Homer Simpson napisó). :wink: A vidim da i nemas argumente na to,kako da od tako "jadnog" kluba kao sto je Zeljo vi uzmete kompletnu postavu? hahahahha saberi se malisa i dodji sebi ocito da si neki balavac sa kojim se ne isplati drzati konverzacija.
PITARKA_SA

#385 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by PITARKA_SA »

Prowler wrote:
Šibicar wrote:ma ustvari bezidejno se raspravljati sa vama kad ste zadrti evo vam nesto sto nemozete nikad osporiti JADOVI NASTALI STE OD NAS(hajde siguran sam da ce se naci sad neki ultra ineligentni pitar da kaze da to nije istina)hahahahahahah
Sad cu da kopiram post koje je napisao jedan clan sarajevo-x.com foruma, i svaka mu cast na tome.

Neko kaze da je ZeljA prezivio 2 svjetski rat.A sta je imao prezivljavati? Zeljeznicar nije bio fudbalski klub u pravom smislu nego sportsko drustvo zeljeznicara,skretnicara i ostale vesele zeljeznicarske bratije.Zeljeznicar nije odigrao NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU DO 1946,NIJE SE TAKMICIO U NIJEDNOM RANGU NI LIGI U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI NI NDH.
Igrao je samo prijateljske meceve sa sebi slicnim drustvima.Da, igrao je meceve i sa pravim fudbalskim klubovima kao Napredkom i Slavijom.Kako je igrao sa njima najbolje govori omjer sa Slavijom 0 0 27 za povremenog jugoslovenskog regionalnog ligasa Slaviju,naravno. Pitanje,zasto se taj skor ne vodi danas u omjerima ta dva tima?Odgovor:zato sto su utakmice izmedju pravog fudbalskoga kluba Slavije i sportskog drustva Zeljeznicar bile i samo mogle biti prijateljske.
Da zavrsimo to poglavlje do 45 sa jos ovim podatkom da je te 46 godine,osnovan F.C.S da onda kao i sada predstavlja cast i ponos grada i drzave.Ta uloga nije mogla pripasti jednom od stotinu beznacajnih sportkih drustava tipa Zeljeznicar bez ikakvog fudbalskog renomea.Tu se srecemo sa jos jednom lazi koju skretnicari iznose cesto a to su da su njihovi igraci tada dovedeni u Sarajevo,sto je notorna glupost,vecina igraca je dosla iz Slavije i poluprofesionalnog Napredka.

Poglavlje drugo...Jugo-liga.Sarajevo je od 46 pa do rata provelo 3 godine u drugoj ligi,zadnji put cini mi se 57.Zeljeznicar je pola tog perioda proveo u drugoj ligi a igrao je nekoliko sezona i u regionalnoj ligi.(nemam trenutno tacne podatke) ali se radi o najmanje 15 sezona u drugoj i regionalnim ligama.Da to ilustrujem iznjecu i ovaj podatak;

Ako neko zbroji bodove Zeljeznicara,vidjece da fali 6. Zasto? Pa oduzeti im zbog namjestanja rezultata(ma nee bi to plavi vitezovi,postenje je to,Zeljeznicar-Zmaj od Bosne 4-4)
Jedan prelijep pokazatelj snage i odnosa koji bi svaki sarajlija trebao u svakom postu prikazivati je ovaj;Zeljeznicar do te 1970 ima odigranih 154 u drugoj jugoslovenskoj ligi dok Sarajevo ima samo 18 utakmica u tom rangu.
U jugoslovenskoj ligi Sarajevo ima 2 titule ,2 finala kupa,mnogo bolji rejting i oko 200 odigranih prvoligaskih utakmica vise.
I na kraju Sarajevo ima u bosanskoj premijer ligi 2 titule i 4 kupa.FCS se nije nikad borio za opstanak i dozivljavao rezultate kao Zmaj od Bosne-Zeljeznicar 12-1 i Jedinstvo-Zeljenicar 9-0.
Toliko o istoriji.Sad ste vi na redu...

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
SVE JE RECENO.APSOLUTNO SVE.
GandalfSivi

#386 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by GandalfSivi »

Prelijepo...
Enrico

#387 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

Prowler wrote: Da to ilustrujem iznjecu i ovaj podatak;
Sarajevo 0.98 bodova/utakmici
Željezničar 0.99 bodova/utakmici

:mrgreen:
slucajan

#388 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by slucajan »

Enrico wrote:

Ovo je pravi navijac Zelje... u svemu sto je lose, vidi i nesto pozitivno.

Ovakvi čiraši su mi najdraži :D
PITARKA_SA

#390 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by PITARKA_SA »

slucajan wrote:
Enrico wrote:

trudi se decko,nemoj tako
Enrico

#391 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

PITARKA_SA wrote:
slucajan wrote:
Enrico wrote: Sarajevo 0.98 bodova/utakmici

trudi se decko,nemoj tako

Jesam li šta slagao? :mrgreen:
Edin H.

#392 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Edin H. »

]

Šta očekivati od jednog čovjeka kojem su idoli šibicari :oops:[/quote][/quote]

Sad definitivno vise nisam u nedoumici da li si retardiran ili zadrt ocito da je to ovo prvo(komentar ti je genijalan kó da ga je Homer Simpson napisó). :wink: A vidim da i nemas argumente na to,kako da od tako "jadnog" kluba kao sto je Zeljo vi uzmete kompletnu postavu? hahahahha saberi se malisa i dodji sebi ocito da si neki balavac sa kojim se ne isplati drzati konverzacija.[/quote]

A ja mislio da ona pjesma sa Sjevera "Tako je dobro vidjeti te opet" se odnosila na majstorinhna :lol: :lol: :lol:
PITARKA_SA

#393 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by PITARKA_SA »

suti molim te :lol: :lol: :lol: :D :D
dino84

#394 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by dino84 »

Prowler wrote: FCS se nije nikad borio za opstanak i dozivljavao rezultate kao Zmaj od Bosne-Zeljeznicar 12-1 i Jedinstvo - Zeljeznicar 9-1
Vidim da si veliki ljubitelj istorije,ali nisi pojasnio na koju ligu mislis,Premier ligu ili Jugoslavensku ligu.Ako mislis na Jugoslavensku,onda pronadji podatak koje godine je FSJ prosirivao ligu da vi ne biste ispali iz nje.To je jos gore i veca sramota nego da ste ispali ko ljudi.Ja znam koja je godina,nije tako daleko ne brini,a ti budi fini djecak pa pronadji taj podatak umjesto da ovdje ko neki gavran,lesinar ili neka druga nocna ptica nocaris do 5h ujutro i cekas ko zapeta puska ko ce sta napisati pa da pod tudjim nickom nesto napises.Kako ne shvatas da si naporan djecace?

Sto se tice gornjih rezultata ja samo mogu biti ponosan na njih jer se zna ko je tada igrao za Zelju,u vrijeme kada se klub dizao poput feniksa.Klub je u ratu postojao samo na papiru,a zna se ko je htio i taj papir poderati,Granov i ostala svita za sto postoje i ljudi i svjedoci,i to u vrijeme dok su na Juznoj tribini jos bili cetnicki bunkeri.Pa ipak nije uspio,kao sto nikad i nece.Ali nista nije uspjelo ugasiti Zelju.Da dobro si procitao,Zelju,a to sto smo mi otvoreni klub u kojem su uvijek igrali igraci svih vjera,nacija i rasa pa tako i diplomirani ekonomist Almir Gredic koji je rekao Zelja nije nikakav problem.Bolje sigurno i on nego Zvaljo Alen Avdic koji i danas u snu govori "nije bio ofsajd" kroz suze linijskom sudiji na utakmici koja ce vas vjecno najvise boljeti taman osvojili sve titule ovoga svijeta.Ili neki drugi igraci...

Znam da me mrzis,vjerujem ti to.Ali ja tebe ne mrzim ni klub za koji navijas.Ne mogu mrziti nesto sto je nastalo od mog kluba.Uzivaj.
Last edited by dino84 on 18/04/2008 22:57, edited 1 time in total.
Suicidal Siberian

#395 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Suicidal Siberian »

Kakva je prognoza vremena za sutra?
perke

#396 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by perke »

Suicidal Siberian wrote:Kakva je prognoza vremena za sutra?
kisa :D pljusak :D golova u Alaimovoj mrezi :lol: :lol: :D
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#397 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by suad-sarajevo »

Kiša od 18:00.
pudlica

#398 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pudlica »

e sad sam uvjeren u sigurnu pobijedu sarajeva,evo primjer kkborac rekao bosna ce i 3 put pasti u boriku,ma rastavice bosnu pa izgubise,vi se 10 stranica napisali zeljo ce uzet 15:0 i to vec govori da cete izjaniti 15:0
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#399 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by since1921 »

pitanje za milion maraka:

kako se zvao prijeratni psiholog zaposlen u fk sarajevo?
stochar

#400 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by stochar »

mogu samo reci da ste svi kolektivno promasili temu. tema je, da podsjetim ove istoričare:

'Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.'

a sutrašnju tekmu niko živ ne pominje još od druge strane...

ja kažem: volio bih da Željo pobijedi, realan je neriješen ishodm a statistika je na strani domaćina obzirom da imamo samo jednu pobjedu u gostima.
Post Reply