Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...

Post Reply
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Satriani wrote:
DaysleepeR wrote:
haris ubleha wrote: :) Velika promjena... :roll:
SNSD = konvertiti iz SDS
SBiH = konvertiti iz SDA
A kako su rasturili? Tako sto su postali veci ekstremisti od SDS i SDA...
Tacno, ali samo na rijecima.

I malom djetetu je jasno da od onih izjava u praksi nece biti nista

Veceras je Haris Silajdzic porucio gradjanima da mirno spavaju. Ne znam zasto, ali sam alergican na takve izjave, i to jos od 92-e. Vidi se da je decko imao pravog ucitelja.
Nisam bas siguran koliko je tu pred izborne retorike.
U svakom slucaju na nama je da mirno spavamo. :lol:.Valjda mirnije nego 92-e.
potpisujem
latinalover

Post by latinalover »

sta sad govore iz stozera HDZ-a da vodi Ivo miro jovic............kazu on ima oko 70000 glasova a komsho oko 50000
ali u ta prebrojavanja nije ukljuceno sarajevo , i tuzla ja mislim.......
stickitout

Post by stickitout »

haris ubleha wrote:
Satriani wrote:Veceras je Haris Silajdzic porucio gradjanima da mirno spavaju. Ne znam zasto, ali sam alergican na takve izjave, i to jos od 92-e.
Helem nisam bas siguran koliko je tu pred izborne retorike.
U svakom slucaju na nama je da mirno spavamo. :lol:
Mjesec dana pred izbore: "Pitate me o neispunjenim predizbornim obecanjima iz 2002. godine. Nismo obecavali, rekli smo... radicemo... i evo radimo..."
Tri dana pred izbore: "Dajte nam svoj glas, zaboravite sta je Stranka ZA BiH uradila ili nije uradila u proteklom periodu..."
Cetiri sata nakon izbora: "Mirno spavajte..." (op. lijepo sanjajte...) 8)
Ne zaboravi lovu iz zaljeva za 5C, kao i iz europejskih banaka s kojima ce on popricat' ;)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

latinalover wrote:sta sad govore iz stozera HDZ-a da vodi Ivo miro jovic............kazu on ima oko 70000 glasova a komsho oko 50000
ali u ta prebrojavanja nije ukljuceno sarajevo , i tuzla ja mislim.......
Te su brojke iz Hercegovacno Neretvanskog Kantona koji je bio bastion HDZ-a.

Sto rece Lagumdzija, tamo gdje je HDZ najjaci Ivo Miro i Zeljko su bare bare.

Tek sad dolaze podrucja gdje je Zeljko jak.

I treba pitati hrvatske nacionaliste koji kazu da bosnjaci biraju hrvatskog clana predsjednistva, da li bi ikad glasali za bosnjaka i time automatski uskratili glas hrvatu?

naravno da nebi.

Pa zasto bi to onda bosnjaci uradili?
haris ubleha

Post by haris ubleha »

DaysleepeR wrote:Kakvi god bili, po PRVI put imamo dvojicu DEKLARISANIH BiH patriota u predsjednistvu, Komsica i Silajdjica.
To je velika pobjeda za BiH.
A Jozo Krizanovic i Beriz Belkic?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

haris ubleha wrote:
DaysleepeR wrote:Kakvi god bili, po PRVI put imamo dvojicu DEKLARISANIH BiH patriota u predsjednistvu, Komsica i Silajdjica.
To je velika pobjeda za BiH.
A Jozo Krizanovic i Beriz Belkic?
Oni su bili izabrani od strane parlamenta BiH nakon hrvatske samouprave.

Nisu bili izabrani glasovima glasaca.

Ova dvojica su izabrani od strane naroda na osnovu otvorenih patriotskih stavova.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Jaoj cirkusa, po ovoj temi ce na kraju ce ispasti da je glasalo bar milion Hrvata :lol:

Ma nisu uopste cudni ovi rezultati, kao ni stanje i u "poziciji" i u "opoziciji" kada i taj jadni dio internet-prosvjecenog naroda u BiH izborima prilazi kao fudbalskoj utakmici.

Kakvi smo -- odlicno je! :thumbup:
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Na podrucju Federacije BiH;

Za clana predsjednistva, ubjedljivom voljom gradjana izabran je Haris Silajdzic!
Za parlament je najvise glasova dobila SDA ali je u stopu prati SBiH!

SDP je dozivio vjerovatno i veci debakl nego na proslim izborima!
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Komsic je tu negdje bare-bare ali sa svim ostalim kandidatima za hrvatskog clana predsjednistva zajedno...
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

Ono što je izvjesno je da su Hrvati izabrali Jovića.

Također, izvjesno je i da bošnjački glasovi izabiru Komšića koji nije dobio ni 2% hrvatskih glasova.

Šta da vam kažem dragi Bošnjaci, pojest ćete to, prije ili kasnije što sad zakuhate. Toliko. :oops:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Teufik iz Los Angelesa wrote:evo i ja skoknuh na bljesak, i prijatno se iznenadih, moram prenijet jedan post
Re: Predsjedništvo BiH: Jović, Silajdžić, Radmanović (Ocjena: 0)
od , 02.10.2006 @ 00:56:41
ja sam po majci hrvat, po ocu hrvat, otac mi je bio dragovoljac hos-a i borio se za hrvatski narod i njegovu opstojnost

inace sam iz dervente - od onih "zaboravljenih" hrvata kojim je na plehanu struja, voda i cvrst krov nad glavom puno bitniji od sveucilista i tv kanala. koje ni jovic, ni ljubic nisu obisli.

glasovali smo za komsica. ponosni smo i sretni zbog toga. i otac, i sestra, i ja. i s njim cekamo bolje dane. zbog njegova patriotizma, i nase zelje da svoje probleme ne rjesavamo preko svijeta, u zagrebu ili mostaru, do li u sarajevu i banja luci.

naprijed hrvati - naprijed komsic!
:thumbup:
Samo za Tomislava.

P.S. Ima Hrvata i van Hercegovine
KAMI666

Post by KAMI666 »

Tomislav MO wrote:Ono što je izvjesno je da su Hrvati izabrali Jovića.

Također, izvjesno je i da bošnjački glasovi izabiru Komšića koji nije dobio ni 2% hrvatskih glasova.

Šta da vam kažem dragi Bošnjaci, pojest ćete to, prije ili kasnije što sad zakuhate. Toliko. :oops:
Nadamo se da ces pakovati kofere Jovicu, pa gdje on bude odlazio, i pustiti slobodan narod da zivi na miru i da bira koga on hoce. :D

GO KOMSIC GO 8)
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

Post by suad-sarajevo »

E moj Tomice, pa ovo su tek prvi preliminarni rezultati za Željku i Ivu i to u mjestima u kojima SDP se i najmanje nadao da može nešto napraviti. A možeš samo zamisliti šta vaas čeka kada se prebroje glasovi iz Sarajeva, Tuzle, Zenice. Ne zaboravi da i u ovim gradovima ima također Hrvata, tj, nisu samo "pravi" Hrvati oni iz Mostara ili recimo još jasnije oni iz Hercegovine. Najbolji dokaz za to je i ovih 11, nešto procenata glasova Ive Mire Jovića. Sve u svemu katastrofalan poraz HDZ-a. Sretno u oporbi!!! :D :D :D
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

suad-sarajevo wrote:E moj Tomice, pa ovo su tek prvi preliminarni rezultati za Željku i Ivu i to u mjestima u kojima SDP se i najmanje nadao da može nešto napraviti.
Jel, a u kojim to? Konjicu, Jablanici, Bugojnu, Travniku?
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Nadam se da radis za novac, jer ako volonterski siris neprovjerene informacije u cilju dizanja tenzija, onda je to steta za tebe.Nije bas tesko utvrditi koliko je Hrvata glasalo za Komsica, a koliko za IMJ, kada se objave potpuni rezultati izbora.
Last edited by fantom slobode on 02/10/2006 02:40, edited 1 time in total.
Helem

Post by Helem »

Ehaaa Tomo, ohani malo...
Izbori su dobri, po prvi put stasala je nova,neoustaska garnitura.

Sve je sjelo kao kec na desetku.

Sada tek ima nade i za nomade.
Prince

Post by Prince »

Šta je Tomo, panika uhvatila... Nema više neradnog dana institucija za vrijeme Gospe... Hehe, mora se nekad i država napraviti od ove naše BiH. Ako vam se ne sviđa, imate vi rezervnu domovinu...
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

Prince wrote:Šta je Tomo, panika uhvatila... Nema više neradnog dana institucija za vrijeme Gospe... Hehe, mora se nekad i država napraviti od ove naše BiH. Ako vam se ne sviđa, imate vi rezervnu domovinu...
Ako nam se ne sviđa znamo što ćemo, hvala na savjetima ali nema potrebe.

Prouči malo povijest. Mučile su Hrvate i puno veće imperije i raznorazne Federacije, pa smo ipak ostali i opstali. Začudo, tih federacija danas više nema. Zanimljivo.
Prince

Post by Prince »

Tomislav MO wrote:
Prince wrote:Šta je Tomo, panika uhvatila... Nema više neradnog dana institucija za vrijeme Gospe... Hehe, mora se nekad i država napraviti od ove naše BiH. Ako vam se ne sviđa, imate vi rezervnu domovinu...

Prouči malo povijest. Mučile su Hrvate i puno veće imperije i raznorazne Federacije, pa smo ipak ostali i opstali. Začudo, tih federacija danas više nema. Zanimljivo.
Ma pusti sad povijest. U povijest je otišao i HDZ, sad su dvije frakcije, u povijest je otišao i Ivo Miro Jović.
Gledaj na budućnost, osloni se na svog člana Predsjedništva, Željka Komšića, vjeruj mi da ćeš imati više koristi od njega od raznih Jovića, Čovića, Jelavića i sl. koji su btw. optuženi za korupciju.

ŽELJKO KOMŠIĆ JE NOVI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA 8-)
karanana

Post by karanana »

ne slazem se ni sa cim ovdje i kao osoba koja je glasala za komsica ogradjujem se od toga da sam za njega glasao radi ovakvih stvari, da bih nekome zabranio slavljenje gospe, bajrama, slave....I takodjer ne bi trebali govoriti ono ako vam se ne svidja idite jer za to se nismo borili nego smo se borili i borimo se da svakog zadrzimo na okupu i da se svakome ovdje svidja.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Tomislav MO wrote:

Zanimljivo je i to da se Hrvati zale na polozaj u BiH, od kada HDZ drzi mjesto u predsjednistvu, ko kaze da Komsic nece to bolje uraditi.Od HDZ-a u svakom slucaju ne moze gore.Oni se svakako brinu o svojim clanovima porodice i uvjeravaju ljude da imaju ekskluzivno pravo da odlucuju o Hrvatskom narodu.
El-Vedex

Post by El-Vedex »

Intersantno je da ce Dodik i Silajdzic formirati vlast.

Totalno dva razlicita karaktera.

Bosnjackom birackom tjelu dokurciLo da gleda kako se u SDA nesposbnjakovici okoristavaju na fazon nacional-religijskog dusebrizja, (a dedo davno preselio). Silajdzic kao pametan decko ufatio raju na foru Stipe Mesica, ono nema ga nigdje i onda se pojavi niotkud. Zadrzao taj oreol national-religiskog dusebrizja plus nije participiro u opadanju ugleda najvece partije u bosnjaka, a nije ga bilo ni u SzaBiH u vrijem profiliranja i nesigurnog balansiranja na ivici izmedju vlasti i opozicije. Dokazao da zna kako raja misli i jebi ga jos nije toliko ostario da ne bi pokupio glasove koka koje su se vazda na njeg lozile lol.

S druge strane Srpskom birackom tjelu i dalje je jedino bitno da ima RSrpske, a to je i Dodik pokazao prijeteci referendumom (a referendumom se izjasnjava da li ste za DA i da li s'e za NE). Dokazao da zna balansirati izmedju urbanog i ruralnog elementa. Odise nacional-religijskim samopouzdanjem uz povremene upade elokvencije i iznad svega mu je stalo do RS-a. Extra dobitna kombinacija za 56%.

Ivo Komsic je dobar covjek, dobar analiticar, sve mu je jasno al je Hrvat. I ko zna sta mu se kao Hrvatu sve mota po glavi. Jer tek je 12 godina poslije rata, a jebi ga ne valja se zajebavat sa nepoznatim. Dobio glasove bosnjaka koji ne idu u Dzamiju cak ni petkom i smatraju se urbanim elementom u ruralnom okruzenju. Pokupio par glasova hrvata koji su u sukobu sa vele Hrvatstvom. Ko zna kako bi on podnosio Vlast da je dobio... nedostaje mu na momente samopuzdanja jer je humanisticki obrazovan a pitanje je dali bi znao sve medjunarodne fore koje recimo Silajdzic zna, a najzad na njega se koke nisu lozile k'o na Silajdzica i tu ga je popusio.

Ivo Miro Jovic je Hrvat i to onaj veliki, a kuzi se i u gospodarstvo sto je hercegocackim hrvatima sasvim dovoljno, ne jebe zivu silu kad prica o hrvackom nacionalnom interesu. Bas na momente zajeban tip. A ide i u Crkvu garant. Vecina pravih hrvata se loze na njega. A ni Tuđman mu nije mrzak

Kako god... sve je to tu negdje uz neke primjese promjena , uglavnom i dalje zivot umjetnika ce biti tezak , a ko se zna snaci ni u hali nije gladan. Za biznisa ce biti dobro imat nekoga u parlamentu a na more ce se moci i sa licnom kartom... kad je sezona... Jedino ako se zakace Silajdzic i Dodik moglo bi biti zajebano obzirom da Silajdzic nece trpiti Dodikov seljakluk oko RS i tesko ce pristajati na kompromise , a bogme ni Dodik nije bez tvrdoglavosti, jos kad Jovic doda i svog snobizma, bice intersesantno gledat tu epizodu.
... Al ako moze ikako preko satelitskog linka molim. Cisto da se ne zajebem u procjeni. Nije problem platit cu dekoder karticu.
Nije da me boli Kara za ovom zemljom , nego nemam vremena za tuđu zajebanciju.
Ima i boljih stvari za bistriti....
Prince

Post by Prince »

karanana wrote:
ne slazem se ni sa cim ovdje i kao osoba koja je glasala za komsica ogradjujem se od toga da sam za njega glasao radi ovakvih stvari, da bih nekome zabranio slavljenje gospe, bajrama, slave....I takodjer ne bi trebali govoriti ono ako vam se ne svidja idite jer za to se nismo borili nego smo se borili i borimo se da svakog zadrzimo na okupu i da se svakome ovdje svidja.
U pravu si ti, ali nisi me shvatio.
Nije normalno da institucije ne rade u Čapljini za vrijeme Gospe, jer to nije državni praznik. Takođe, u Sarajevu za Bajram rade i sudovi, opštine i sl., uvijek ima neko dežurni.
Državni praznici su Prvi maj i Prvi januar, sve ostalo nije državni praznik i o tome ja pričam.
Naravno da je slavljenje bilo kojeg praznika poželjno.
I naravno da podržavam svakog Hrvata koji BiH smatra svojom domovinom, ali u Tomislavovom okruženju to sigurno nije tako, i na to sam mislio.
Prince

Post by Prince »

Image
Prince

Post by Prince »

Image
Post Reply