Nešto sam skeptičan oko te električne pilice.
Možda, ako treba svaki čas orezivati neka stabla, npr. u voćnjaku, tada ima smisla kupovati je. No, ako se radi o povremenom rezanju izraslih grana na stablu ili dva, oko kuće ili vikendice, nešto ne vidim smisla dati 180 KM za takvu zanimaciju. Ali, ako 180 KM ne znači ama baš ništa u kućnom budžetu, tada OK.
Slično mislim i za narednu pilu "lisičji rep"-A/C ili Accu, svejedno. Ona je namjenski alat- da grubo, robustno proreže, razreže, odreže, satre neki materijal, pretežno drvo-dasku, štaflu, letvu, gredu.. a zavisno od vrste oštice- i metal (lim) ciglu, malter, termo blok itd...
Drugo, što i forumaši pišu- jako vibrira (što joj je i key point rada) i sa njom rezati neku granu u iole višoj krošnji drveta.. hmm. igra je to sa djavolom!
Jeste li se kada penjali na drvo više od npr 4-5 m i rezali granje, formirali krošnju ili krošnju rezali, kresali, potpuno ukidali? Ja jesam, na dva bagrema, svaki je bio visine oko 9 m i mogu samo ublaženo reći- bilo je gadno, sfinkter je radio ko senzor radilice!
Na takvim visinama, nema ni motorke, ni ove električne mrdjalice, već ručna pila, pa opleti, lagano, slušaj grane da li i kako puca...