Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
- Maraschino
#376 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Kapu skidam Hrvatima koji su rat proveli u ARBiH a sve drugo je upitno. Hosovci, zenge i ostali su nesto glumili. HVO je od pocetka bio podlozan Zagrebu i njihovom interesu.
Sjecam se 115. HVO Zrinski kako su se koprcali u Tuzli. Naredbe iz Gruda se sudaraju sa realnoscu na terenu, da nemaju nikakve sanse.
Na kraju ih rasformirali i ponovo mobilizirali a ostavili im jedan bataljon.
Sjecam se 115. HVO Zrinski kako su se koprcali u Tuzli. Naredbe iz Gruda se sudaraju sa realnoscu na terenu, da nemaju nikakve sanse.
Na kraju ih rasformirali i ponovo mobilizirali a ostavili im jedan bataljon.
-
PM72
#377 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Naravno,nisam mislio na bosanske hrvate koji su branili Bosnu sa komšijama,kako ne spomenuti jednog Vinka Samarlica,Igora Pavlovića,Blaza Kraljevica,Zeljka komsica...
-
MLA_333
#378 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
https://www.youtube.com/watch?v=Pd95dlPLURo
ovo je famozna izjava rah. Alije Izetbegovica : ovo nije nas rat
u ovome Hrvatska i BH Katolici vec decenijama uzivaju za opravdanje zlocina i pocetak rata protiv Bosnjaka, koji su pocinili HVO i djelovi HV-a
...ovo je za mene samo izjava, da nezeli da ljudi, porijeklom iz BIH ucesteju u rat u Hrvatskoj...
ovo je famozna izjava rah. Alije Izetbegovica : ovo nije nas rat
u ovome Hrvatska i BH Katolici vec decenijama uzivaju za opravdanje zlocina i pocetak rata protiv Bosnjaka, koji su pocinili HVO i djelovi HV-a
...ovo je za mene samo izjava, da nezeli da ljudi, porijeklom iz BIH ucesteju u rat u Hrvatskoj...
-
tetejac
#379 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Imaš pravo na mišljenje samo HVO je legalna vojska u BiH isto kao i Armija.PM72 wrote:Ja kad se sjetim HVO-a odmah mi padne na pamet helidrom i Dretelj,slika rušenja Starog mosta,šverc sa četnicima i iznajmljivanje u Kiseljaku četničkih tenkova sa Ilidže.Apsolutno nemam ništa lijepo ni pozitivno da kažem o toj paradržavnoj i zločinačkoj formaciji.
Dobro je momci sve je to u redu. Evo ja kao Hrvat jebem majku svakom hrvatskom ratnom zločincu. A da se vratimo na Dudakovića? U ratu je palio, strijeljao i glumio Boga pa sada u miru neka malo odrobija. Jel’ pošteno?
- Maraschino
#380 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
A da se napusis kurca Dudakovicu, jel posteno?tetejac wrote:Imaš pravo na mišljenje samo HVO je legalna vojska u BiH isto kao i Armija.PM72 wrote:Ja kad se sjetim HVO-a odmah mi padne na pamet helidrom i Dretelj,slika rušenja Starog mosta,šverc sa četnicima i iznajmljivanje u Kiseljaku četničkih tenkova sa Ilidže.Apsolutno nemam ništa lijepo ni pozitivno da kažem o toj paradržavnoj i zločinačkoj formaciji.
Dobro je momci sve je to u redu. Evo ja kao Hrvat jebem majku svakom hrvatskom ratnom zločincu. A da se vratimo na Dudakovića? U ratu je palio, strijeljao i glumio Boga pa sada u miru neka malo odrobija. Jel’ pošteno?
...a ja jebem majku svakom zlocincu iz ARBiH.
-
tetejac
#381 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
A šta ako se dokaže da je radio zločine i sud ga proglasi krivim? Hoćeš opet srat? Hoće možda sudski proces bit’ montiran?Maraschino wrote:A da se napusis kurca Dudakovicu, jel posteno?tetejac wrote:Imaš pravo na mišljenje samo HVO je legalna vojska u BiH isto kao i Armija.PM72 wrote:Ja kad se sjetim HVO-a odmah mi padne na pamet helidrom i Dretelj,slika rušenja Starog mosta,šverc sa četnicima i iznajmljivanje u Kiseljaku četničkih tenkova sa Ilidže.Apsolutno nemam ništa lijepo ni pozitivno da kažem o toj paradržavnoj i zločinačkoj formaciji.
...a ja jebem majku svakom zlocincu iz ARBiH.
Koja si ti bukva
- Maraschino
#382 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Stojim iza svojih rijeci.
Ja sam legalista za razliku od vas licemjernih koji zlocine gledate ko je sta presudio.
Najvise vjerujem stranim institucijama pa onda nasim.
Ja sam legalista za razliku od vas licemjernih koji zlocine gledate ko je sta presudio.
-
tetejac
#383 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
A stojiš li iza svojih riječi što se tiče pomoći Armiji BiH? Ako ti ja postavim ovdje dokumente i dokaze kako smo vas naoružavali, obučavali, slali pomoć u ljudstvu itd... Hoćeš prestat’ srat?Maraschino wrote:Stojim iza svojih rijeci.
- Maraschino
#384 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
To ne znaci da ste propustili sve sto nam je bilo namijenjeno i kupljeno.tetejac wrote:A stojiš li iza svojih riječi što se tiče pomoći Armiji BiH? Ako ti ja postavim ovdje dokumente i dokaze kako smo vas naoružavali, obučavali, slali pomoć u ljudstvu itd... Hoćeš prestat’ srat?Maraschino wrote:Stojim iza svojih rijeci.
Ja nisam rekao da niste propustali, da niste obezbijedili neku logistiku, lijecenje ranjenika, smjestaj izbjeglica(pod satore negdje pored Djakova) ALI niste propustili sve sto je kupljeno i namijenjeno ARBiH ili drzavi BiH.
Nikada vi niste bili iskren saveznik nego samo interes. Kada vam je odgovaralo da BIH postane nezavisna to ste forsirali, kada vam je odgovarala podjela iste te BiH sve snage ste uperili da to realizujete ali jbga, polomili se zubi na par akcija.
- Maraschino
#385 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Kada ni vama nije uspjelo da uzmete dio BiH a narod(Bosnjacki) jos pruza otpor stize ferman iz Amerike, mirite se.
-
TheMule
#386 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Samo vojska koja je bila pod komandom vlade BiH je bila legalna, tj ArBiH.tetejac wrote:Imaš pravo na mišljenje samo HVO je legalna vojska u BiH isto kao i Armija.PM72 wrote:Ja kad se sjetim HVO-a odmah mi padne na pamet helidrom i Dretelj,slika rušenja Starog mosta,šverc sa četnicima i iznajmljivanje u Kiseljaku četničkih tenkova sa Ilidže.Apsolutno nemam ništa lijepo ni pozitivno da kažem o toj paradržavnoj i zločinačkoj formaciji.
-
tetejac
#387 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Dobro legalisto pa nisi tako baš govorio u prijašnjim postovima. Popravljaš se, idemo na bolje.
A šta kažeš, izbjeglice smjestili pod šatore kod Đakova?
Nemoj bolan nebio da ti se tvoji po internetu smiju.
A šta kažeš, izbjeglice smjestili pod šatore kod Đakova?
-
baglama
#388 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
De bolan tetejac ne guraj stijenu uz brdo .tetejac wrote:A stojiš li iza svojih riječi što se tiče pomoći Armiji BiH? Ako ti ja postavim ovdje dokumente i dokaze kako smo vas naoružavali, obučavali, slali pomoć u ljudstvu itd... Hoćeš prestat’ srat?Maraschino wrote:Stojim iza svojih rijeci.
Sizif to gura vec 3-4 hiljade godina.
U Mostaru nikada videoteke nisu bolje radile nego u proljece ljeto 1992 godine.
Podjoh pisat pa se sjetih onog vica koji kaze otprilike ovako .
Poslo sam hanumu u Zenicu.(Zagreb)
Pa puca li se tamo?
Pucala se ovdje pa se valjda puca i tamo.
Ovo je predratni mostarski,a i Dino Merlin je davno napisao Ostace istine dvije...
Kome vise objasnjavat sta je bilo i
Jebala nas momacki osma ofanziva.
-
tetejac
#389 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
HVO je legalna i legitimna vojna komponenta koja je kasnije ušla u oružane snage BiH baš kao i Armija.TheMule wrote:Samo vojska koja je bila pod komandom vlade BiH je bila legalna, tj ArBiH.tetejac wrote:Imaš pravo na mišljenje samo HVO je legalna vojska u BiH isto kao i Armija.PM72 wrote:Ja kad se sjetim HVO-a odmah mi padne na pamet helidrom i Dretelj,slika rušenja Starog mosta,šverc sa četnicima i iznajmljivanje u Kiseljaku četničkih tenkova sa Ilidže.Apsolutno nemam ništa lijepo ni pozitivno da kažem o toj paradržavnoj i zločinačkoj formaciji.
-
tetejac
#390 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Šta je s Mostarom i videotekama? Na šta si mislio?baglama wrote:De bolan tetejac ne guraj stijenu uz brdo .tetejac wrote:A stojiš li iza svojih riječi što se tiče pomoći Armiji BiH? Ako ti ja postavim ovdje dokumente i dokaze kako smo vas naoružavali, obučavali, slali pomoć u ljudstvu itd... Hoćeš prestat’ srat?Maraschino wrote:Stojim iza svojih rijeci.
Sizif to gura vec 3-4 hiljade godina.
U Mostaru nikada videoteke nisu bolje radile nego u proljece ljeto 1992 godine.
Podjoh pisat pa se sjetih onog vica koji kaze otprilike ovako .
Poslo sam hanumu u Zenicu.(Zagreb)
Pa puca li se tamo?
Pucala se ovdje pa se valjda puca i tamo.
Ovo je predratni mostarski,a i Dino Merlin je davno napisao Ostace istine dvije...
Kome vise objasnjavat sta je bilo i![]()
![]()
kako
Jebala nas momacki osma ofanziva.
- Maraschino
#391 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Kada, koje godine?tetejac wrote:HVO je legalna i legitimna vojna komponenta koja je kasnije ušla u oružane snage BiH baš kao i Armija.TheMule wrote:Samo vojska koja je bila pod komandom vlade BiH je bila legalna, tj ArBiH.tetejac wrote: Imaš pravo na mišljenje samo HVO je legalna vojska u BiH isto kao i Armija.
-
tempuser
#392 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Igor Pavlovic nije bio Hrvat, bo je dijete iz mjesovitog braka, otac Dragan je bio iz Srbije, a majka Madja muslimanka iz SarajevaPM72 wrote:Naravno,nisam mislio na bosanske hrvate koji su branili Bosnu sa komšijama,kako ne spomenuti jednog Vinka Samarlica,Igora Pavlovića,Blaza Kraljevica,Zeljka komsica...
-
tetejac
#393 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Vidi njega, koje godine
Daj da se vratimo Dudakoviću. I nemoj bolan glumit budalu kad se zna manje više sve. Zna se da smo vam pomagali, zna se da su izbjeglice bile po hotelima, zna se da smo stali četnicima na crtu i spasili i vas i državu, zna se da je Olujom završen rat u BiH i šta ti koji kurac hoćeš više? Nezahvalna pizdo, mene bi bilo sramota svojih da se ovako provaljujem i pričam gluposti. Ako hoćeš neku raspravu otvori temu, ovu ostavi za Dudakovića ‘heroja’ Herojski je kukao i tražio pomoć od 1992 al’ eto na kraju nas je dočekao.
- Maraschino
#394 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Odmakni se usljo od Dudaka dok mu sud ne presudi!!!
-
tempuser
#395 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Ne znam status HVO-a od Vasingtonskog sporazuma do Daytona kad je osnovana Vojske Federacije BiH 1995 u koju su integrisane, sto znaci po statusu izjednacene ARBiH i HVO, a kasnije sve zajedno i2005. integrisano u OS BiH. Vojnicima HVO-a je u Federaciji priznat isti boracki status kao i borcima ARBiH.Maraschino wrote:Kada, koje godine?tetejac wrote: HVO je legalna i legitimna vojna komponenta koja je kasnije ušla u oružane snage BiH baš kao i Armija.
-
baglama
#396 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Šta je s Mostarom i videotekama? Na šta si mislio?
Pa na ono nije nas rat.
Kad je u maju pala lijeva obala, iz mostarskog bataljona je na postrojavanju pred Jasminom Jaganjcem
bilo manje od 200 boraca sa Velikim mudima koja su se vukla po podu.
To je otprilike istina o otporu Protiv jna u proljece 1992 godine.Bio tu od prvog dana i znam sta i kako je bilo.
Pa na ono nije nas rat.
Kad je u maju pala lijeva obala, iz mostarskog bataljona je na postrojavanju pred Jasminom Jaganjcem
bilo manje od 200 boraca sa Velikim mudima koja su se vukla po podu.
To je otprilike istina o otporu Protiv jna u proljece 1992 godine.Bio tu od prvog dana i znam sta i kako je bilo.
-
tempuser
#397 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Gdje ste to tacno stali na crtu i spasili i "nas" i drzavu? U Posavini?tetejac wrote: zna se da smo stali četnicima na crtu i spasili i vas i državu, zna se da je Olujom završen rat u BiH i šta ti koji kurac hoćeš više?
Da vam nije bilo Clintona, Amerike i MPRI-a ne bi bilo ni Oluje.
- bingov buraz
#398 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Dudaku se mogu samo napušiti ćundare,pa to suđenje je komedija,dovoljno je pročitati samo par izjava svjedoka "reko komšijin mali da je on čuo iz prve ruke da neka baba vidjela nekog ko liči na Dudakovića"
-
tetejac
#399 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
A šta ćemo sa ovim video materijalom? Vidi šta radi od zarobljenika. To nije zločin, jel’?bingov buraz wrote:Dudaku se mogu samo napušiti ćundare,pa to suđenje je komedija,dovoljno je pročitati samo par izjava svjedoka "reko komšijin mali da je on čuo iz prve ruke da neka baba vidjela nekog ko liči na Dudakovića"
-
PM72
#400 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?
Sta radi od zarobljenika? Skino ih gole ,posadio na haubu i natjerao ih da pokazuju tri prsta i takve provozao kroz Bihać.Jesul ubijeni? Nisu.Jesul zasluzili takvo ponizenje? jesu.Zbog cega? Ratovali sa arkanovcima protiv legalnih organa drzave BiH?tetejac wrote:A šta ćemo sa ovim video materijalom? Vidi šta radi od zarobljenika. To nije zločin, jel’?bingov buraz wrote:Dudaku se mogu samo napušiti ćundare,pa to suđenje je komedija,dovoljno je pročitati samo par izjava svjedoka "reko komšijin mali da je on čuo iz prve ruke da neka baba vidjela nekog ko liči na Dudakovića"
Nego,HVO zarobi u Mostaru 9 vojnika Armije pa ih snimali i pred kamerama HTV-a iz Zagreba i onom novinarkom -kujom iz Zagreba Dijanom Čuljak davali izjave.Jesul prezivjeli? Nisu-sve ijedan ubijeni.Ni grobove im nisu nasli nego su im kosti pronađene u smetljistu i to ne svih.
Ko je odgovarao za to?