Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#376 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by moonca »

Bodkin wrote:
detroit-mercy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Koliko god da je do mora, ja sam na Jadranu dvocifren broj puta u godini. :wink:
Wow, dvocifren broj puta za mjesto koje od tebe udaljeno u vrh glave 200km. To je kao da ja kazem da sam dvocifren broj puta u toku godine otisao na lake Michigan ili Huron :mrgreen:
Kod nas je jos uvijek odlazak u Makarsku mjerilo svega, pa ne ides u Svedsku dvocifren broj puta u godini nego 200km daleko od kuce.
A drugi je problem sto kod nas gledaju ovu dijasporu sto autima dolazi u bosnu. Imas ljudi koji dva puta godisnje odu na more i to jednom na tajland i jednom na arubu :D

Jebote karta iz vecine evropskih destinacija do dubrovnika se moze naci za ispod 150€. A i tu je hrvatska mjerilo svega. Ne pamtim kad sam zadnji put otisao u hr osim mozda produzeni vikend.
Ipak bi dala prednost zivota u Bosni kao plus - blizina mora-Jadrana -koji ima nesvakidasnju ljepotu--fali malo 'zatezanja, kozmetike" ali je ipak :thumbup:
detroit-mercy

#377 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by detroit-mercy »

Ivo Lola wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: Wow, dvocifren broj puta za mjesto koje od tebe udaljeno u vrh glave 200km. To je kao da ja kazem da sam dvocifren broj puta u toku godine otisao na lake Michigan ili Huron :mrgreen:
Kod nas je jos uvijek odlazak u Makarsku mjerilo svega, pa ne ides u Svedsku dvocifren broj puta u godini nego 200km daleko od kuce.
Pa vidi ovako drug tvoj zivot je meni potpuno irelevantan za komparaciju. Tebi tvoje, meni moje :wink:

Jadran je puno vise od te izvikane Makarske. Jadran je kad svako malo u petak poslije posla kresnem auto i spustam se na obalu, vozeci kroz lijepe krajolike ove nase zemlje. To je moj cejf i ne znam sto te to zulja :wink:
zulja ga jer je otiso preko pola svijeta a ne moze to postic ;)
to je ono sto zulja sve ove ohole dijasporase, cast izuzetcima
Sta to ja ne mogu postici, otici na izlet 200km od kuce :-) , halo, ovo je 21vijek, tebi je jos vrh vrhova otici do Jadrana :mrgreen: ili 200k od kuce na izlet :-) . De bolan, skontaj se malo o cemu pricas.
detroit-mercy

#378 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: Nista me ne zulja, te iste krajolike sam prevezao koliko hoces puta uzduz i poprijeko, tako da nemoras da mi pricas o krajolicima koje vec poznajemo, a Jadran znam od sjevera do juga. Ako se vec kurcis po forumu a ne znam zasto bi odlazak 200km od kuce na izlet bio za kurcenje, mozda tebi jeste. Ti ili takvi izleti su savim normalna stvar svugdje u svijetu, sto je to tebi vrh vrhova je druga stvar.
Ako te ne zulja sto si se javio sa omalovazavajucim komentarom? Prvo jednim, pa evo sad i drugim :-?
Ne pravi se naivan jer nisi, prva tvoja opaska kako si 20 puta godisnje na Jadranu je ono klasicno sukanje ispod stola.
Zato ti i kazem, odlazak 200km od kuce na izlet nije razlog za kurcenje.
nagibSA

#379 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by nagibSA »

detroit-mercy wrote: Nista me ne zulja, te iste krajolike sam prevezao koliko hoces puta uzduz i poprijeko, tako da nemoras da mi pricas o krajolicima koje vec poznajemo, a Jadran znam od sjevera do juga. Ako se vec kurcis po forumu a ne znam zasto bi odlazak 200km od kuce na izlet bio za kurcenje, mozda tebi jeste. Ti ili takvi izleti su savim normalna stvar svugdje u svijetu, sto je to tebi vrh vrhova je druga stvar.
Pa nije svugdje bas normalno. Evo znam ovi moji u Americi, najveci vrh je odlazak do marketa jednom sedmicno da se namire, koji je udaljen 5KM. Imaju pare sigurno za nesto vise, ali nemaju vremena i nemaju sa kim...
hadzinicasa

#380 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by hadzinicasa »

jel' to opet, da izvinete, "pisanje u dalj"?
detroit-mercy

#381 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by detroit-mercy »

Ivo Lola wrote:
detroit-mercy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Koliko god da je do mora, ja sam na Jadranu dvocifren broj puta u godini. :wink:
Wow, dvocifren broj puta za mjesto koje od tebe udaljeno u vrh glave 200km. To je kao da ja kazem da sam dvocifren broj puta u toku godine otisao na lake Michigan ili Huron :mrgreen:
ti 10 ili vise puta u toku godine ides na godisnji odmor ?
ako je tako razumio bi jer sigurno je jaka zelja da se pobjegne iz detroita, kazu najjadnijeg mjesta u americi trenutno ...
Tebi je odlazak preko vikenda na more godisnji odmor :mrgreen:. A mozda Bato bjezi iz Sarajeva dvaest puta godisnje da se okupa, jebig potpuno ga razumijem :mrgreen: .
Ivo Lola

#382 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Ivo Lola »

detroit-mercy wrote:
Ivo Lola wrote:[quote="_BataZiv_0809"

Pa vidi ovako drug tvoj zivot je meni potpuno irelevantan za komparaciju. Tebi tvoje, meni moje :wink:

Jadran je puno vise od te izvikane Makarske. Jadran je kad svako malo u petak poslije posla kresnem auto i spustam se na obalu, vozeci kroz lijepe krajolike ove nase zemlje. To je moj cejf i ne znam sto te to zulja :wink:
detroit-mercy wrote: Sta to ja ne mogu postici, otici na izlet 200km od kuce :-) , halo, ovo je 21vijek, tebi je jos vrh vrhova otici do Jadrana :mrgreen: ili 200k od kuce na izlet :-) . De bolan, skontaj se malo o cemu pricas.
zivot u detroitu nije za ljude u 21. vijeku, pa ti ipak zivis tu... znaci nisi bas uspjesan u pracenju trendova 21. vijeka...
nemas potrebe omalovazavati nesto zato sto ti nisi uspjesan, ja evo takodje nema sanse da mogu sebi priustit ovo sto moze ovaj covjek koji petkom ide na jadran... al mu ne zavidim nimalo, nadam se da cu moc nekad...
e to sto si ti puko na drugi kraj svijeta da bi mogo, a i dalje ne mozes... to je tvoja odluka i tvoj problem... al nemoj omalovazavati nesto odakle si poteko
moonca

#383 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by moonca »

nagibSA wrote:
Pa nije svugdje bas normalno. Evo znam ovi moji u Americi, najveci vrh je odlazak do marketa jednom sedmicno da se namire, koji je udaljen 5KM. Imaju pare sigurno za nesto vise, ali nemaju vremena i nemaju sa kim...
Rijerkti su marketi udaljeni 5km. Prijatelji ti zive negdje u brdima. :wink:
detroit-mercy

#384 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by detroit-mercy »

nagibSA wrote:
E vidis, tvoj problem je sto sve mjeris prema svojima. To sto oni nece, ne mogu, ne znaju ili slicno je sasvim drugi par opanaka. Ja poznajem masu ljudi kojima je odlazak do Visokog ili Zenice ko odlazak na Mars.
detroit-mercy

#385 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by detroit-mercy »

Ivo Lola wrote:
detroit-mercy wrote:
Ivo Lola wrote:[quote="_BataZiv_0809"

detroit-mercy wrote: Sta to ja ne mogu postici, otici na izlet 200km od kuce :-) , halo, ovo je 21vijek, tebi je jos vrh vrhova otici do Jadrana :mrgreen: ili 200k od kuce na izlet :-) . De bolan, skontaj se malo o cemu pricas.
zivot u detroitu nije za ljude u 21. vijeku, pa ti ipak zivis tu... znaci nisi bas uspjesan u pracenju trendova 21. vijeka...
nemas potrebe omalovazavati nesto zato sto ti nisi uspjesan, ja evo takodje nema sanse da mogu sebi priustit ovo sto moze ovaj covjek koji petkom ide na jadran... al mu ne zavidim nimalo, nadam se da cu moc nekad...
e to sto si ti puko na drugi kraj svijeta da bi mogo, a i dalje ne mozes... to je tvoja odluka i tvoj problem... al nemoj omalovazavati nesto odakle si poteko
Pa dobro, ne mogu se odvesti dvadeset puta na Jadran godisnje malo mi je podaleko ali zato mogu otici na odmor u Mexico, Costra Ricu, Nikaragvu, Dominicansku Republicu, Belize, Hawaii, Florida, California, evropske zemlje da ne nabrajam jer sam prestancao uzduz i poprijeko.
Opet, gdje ja to omalovazavam nesto odakle sam potekao, pronadji mi. Ja svake godine dolazim u BiH jer mi roditelji zive u BiH.
Na Jadran svratim poveremeno, zavisno od vremena iako vec 17-18 godina posjedujem nekretninu na Jadranu ali za mene je Jadran vec vidjeno, postoji toliko drugih mjesta u svijetu na koje hocu da potrosim svoj odmor. Prema tome, sta je to sto bi ja ali ne mogu :mrgreen:, de mi to objasni.
mousstapha

#386 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by mousstapha »

Mozes li ponijeti paradajz i pastetu :?
Bodkin

#387 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Bodkin »

moonca wrote:
Bodkin wrote:
A drugi je problem sto kod nas gledaju ovu dijasporu sto autima dolazi u bosnu. Imas ljudi koji dva puta godisnje odu na more i to jednom na tajland i jednom na arubu :D

Jebote karta iz vecine evropskih destinacija do dubrovnika se moze naci za ispod 150€. A i tu je hrvatska mjerilo svega. Ne pamtim kad sam zadnji put otisao u hr osim mozda produzeni vikend.
Ipak bi dala prednost zivota u Bosni kao plus - blizina mora-Jadrana -koji ima nesvakidasnju ljepotu--fali malo 'zatezanja, kozmetike" ali je ipak :thumbup:
Ne znam sta da ti kazem. Naravno da je plus ali je glupo reci da dijaspora ne moze slicno napraviti tamo negdje gdje zive osim ako nisu u skandinaviji
nagibSA

#388 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by nagibSA »

moonca wrote: Rijerkti su marketi udaljeni 5km. Prijatelji ti zive negdje u brdima. :wink:
Kanada je u pitanju, vise je ravnica, onaj dio oko jezera. Nije veliki grad naravno, rastrkano je, i nije bas kao ovde da svako selo ima granap na svakom cosku.
detroit-mercy wrote: E vidis, tvoj problem je sto sve mjeris prema svojima. To sto oni nece, ne mogu, ne znaju ili slicno je sasvim drugi par opanaka. Ja poznajem masu ljudi kojima je odlazak do Visokog ili Zenice ko odlazak na Mars.
Ne stizu druze od posla. Dan se svodi na to i na pripremu za sutra, kakvi crni izleti. Nema mjesta kao kod nas, da se manje radi, a vise ima (a i vremena), realno. :-D

To sto se ljudi raduju i odlaskom do Visokog je po meni dobra stvar, znaci znaju se obradovati pa i sitnici i svakoj novini u zivotu. Sta bi trebalo samo 'slaviti' put do svjetskih destinacija.

Nemam se namjeru dalje natezati i dokazivati, ali ne volim da neko dolazi na moje i sere na moje, a u stvari je i njegovo, samo da bi nesto dokazao da je on, k'o fol bolji, ili mu bolje. Kome ne valja...

Opet kazem voljeo bih i da ne dolaze, iako je rodbina uza. Nije ih bilo 20 godina, pa kad su procepili, sad najednom krenuli skoro svake godine. Valjda mislili da jos na grani zivimo sta li...

LP
Last edited by nagibSA on 22/01/2018 16:11, edited 1 time in total.
HAVANA

#389 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

hadzinicasa wrote:jel' to opet, da izvinete, "pisanje u dalj"?
Ja ba,pisanje u dalj. :lol: Citam evo i ne mogu da vjerujem,ne smijes reci da se ovde moze raditi i zaraditi.Opet ako kazes da je i vani lijepo i da se moze zaraditi i raditi,zivjeti,belaj.Svak se svakom u ceif sere. :lol:
muha_sa

#390 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
Ja ba,pisanje u dalj. :lol: Citam evo i ne mogu da vjerujem,ne smijes reci da se ovde moze raditi i zaraditi.Opet ako kazes da je i vani lijepo i da se moze zaraditi i raditi,zivjeti,belaj.Svak se svakom u ceif sere. :lol:
pratim
HAVANA

#391 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Libo tebe racq.Ti si najrahatniji.Pratim i cao. :D
hadzinicasa

#392 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by hadzinicasa »

HAVANA wrote:
pa ja takmicenje u eto tom sportu, Koje se valjda preraste nekad, majkumu. razumijemo se.

ja nekako kontam da smo svi odrasli ljudi i svoj zivot oblikujemo prema svojim shvatanjima, interesovanjima, teznjama.
Tebi Peljesac (jel' ono bjese) :)
meni moje kopno i svi hepi. 8-)
HAVANA

#393 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Pa naravno.Svako zna sta moze,zna,u cemu uziva...Neka tako i zivi.Sta ja imam nekom govore drzati.
Bodkin

#394 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Bodkin »

Glupa je i to prica. Znam ljude koji rade za 4-5 milja za domace firme ili strane preko neta koji su u it-u. Uzeli stanove kakve vani ne mozes za 10-15 godina rada. Zive kao kraljevi naravno sa sarajevskim ogranicenjima. Mozes imati milion, neke stvari u sarajevu nemas i ne mozes ih kupiti/naci :D
muha_sa

#395 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Libo tebe racq.Ti si najrahatniji.Pratim i cao. :D

imam dobar zanat i libo me racq :D

al mi žao doktora koji jadni jedva kraj s krajem sastavljaju :(
detroit-mercy

#396 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by detroit-mercy »

nagibSA wrote:
moonca wrote: Rijerkti su marketi udaljeni 5km. Prijatelji ti zive negdje u brdima. :wink:
Kanada je u pitanju, vise je ravnica, onaj dio oko jezera. Nije veliki grad naravno, rastrkano je, i nije bas kao ovde da svako selo ima granap na svakom cosku.
detroit-mercy wrote: E vidis, tvoj problem je sto sve mjeris prema svojima. To sto oni nece, ne mogu, ne znaju ili slicno je sasvim drugi par opanaka. Ja poznajem masu ljudi kojima je odlazak do Visokog ili Zenice ko odlazak na Mars.
Ne stizu druze od posla. Dan se svodi na to i na pripremu za sutra, kakvi crni izleti.

To sto se ljudi raduju i odlaskom do Visokog je po meni dobra stvar, znaci znaju se obradovati pa i sitnici i svakoj novini u zivotu. Sta bi trebalo samo 'slaviti' put do svjetskih destinacija.

Nemam se namjeru dalje natezati i dokazivati, ali ne volim da neko dolazi na moje i sere na moje, a u stvari je i njegovo, samo da bi nesto dokazao da je on, k'o fol bolji, ili mu bolje. Kome ne valja...

Opet kazem voljeo bih i da ne dolaze, iako je rodbina uza. Nije ih bilo 20 godina, pa kad su procepili, sad najednom krenuli skoro svake godine. Valjda mislili da jos na grani zivimo sta li...

LP
Ja sam vec 20 i kusur godina ali jos uvijek jako dobro razumijem nasu pisanu rijec ali izgleda da kod nas ima raje koja zivi u BiH ali ne razumije dobro pisanu rijec.
Opaska, na ljude kojima je odlazak do Visokog ili Zenice kao odlazak na Mars je u smislu da masa raje jednostavno ne ide nigdje ili im odlazak bilo gdje tesko pada, ne zbog financija nego sto su takvi. A odnosilo se i na tvoju familiju za koju kazes da imaju sredstva ali ne idu nigdje. Ko da kineski pisem.
A ono "da neko dolazi na moje i sere na moje" to je postalo vec toliko izlizano da ne vrijedi vise o tome polemisati.
hadzinicasa

#397 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by hadzinicasa »

HAVANA wrote:Pa naravno.Svako zna sta moze,zna,u cemu uziva...Neka tako i zivi.Sta ja imam nekom govore drzati.
kad smo vec kod toga ljepsa moja srednja Dalmacija od tvog Peljesca.
sve je bolje.
eto.
:D
Last edited by hadzinicasa on 22/01/2018 16:17, edited 1 time in total.
moonca

#398 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by moonca »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:
pratim
Znaci --slazem se :lol:
HAVANA

#399 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Bodkin wrote:Glupa je i to prica. Znam ljude koji rade za 4-5 milja za domace firme ili strane preko neta koji su u it-u. Uzeli stanove kakve vani ne mozes za 10-15 godina rada. Zive kao kraljevi naravno sa sarajevskim ogranicenjima. Mozes imati milion, neke stvari u sarajevu nemas i ne mozes ih kupiti/naci :D
Zato imam druge koje vani nisam mogao imati,kupiti...I tako mozemo do sutra ... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#400 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Ne pravi se naivan jer nisi, prva tvoja opaska kako si 20 puta godisnje na Jadranu je ono klasicno sukanje ispod stola.
Zato ti i kazem, odlazak 200km od kuce na izlet nije razlog za kurcenje.
I kako se neko ko je obisao Jadran od sjevera do juga, ko je to prevazisao, ko tamo ima kucu, a ljetuje na Floridi i Havajima, primi na takvo "sukanje ispod stola"? Ne kontam. :-?
Post Reply