Izuvanje po kućama :D

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jeza u ledja

#376 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

Zejnep wrote:
insomnia78 wrote:
Zejnep wrote:Japance ne podnosim. Nemojte generalizovati. :roll:
Niti znam ikog da ih voli. Nijemce svi vole :mrgreen:
Ja ih vala ne volim. Ni njih, ni njihovu zemlju, ljude i jezik. Muka mi kad moram proci kroz istu
Ja mislim da su oni sa druge planete. :mrgreen:
Pa ja, zato su napravili tolki zid da ga mogu vidjet od kuce.
moonca

#377 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

bhnapoleon1 wrote:Meni Japan da izvines tek na trecem mjestu
A ako nije neukusno--prvo i drugo je ?

:-D
triconja

#378 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by triconja »

Hahaha, koji ste vi cistunci, da ovo moja tetka iz Sarajeva procita rekla bi da je ovo cisti pederluk :lol: .
triconja

#379 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by triconja »

Cherry-Cherry wrote:@jelena :thumbup: :thumbup:
Sve čistunci i čistunice, a sjećam se teme o kupanju i tuširanju, pola foruma se kupa jednom sedmično, smijali se kada neko kaže da se svaki dan kupa/ tušira. :-)
Ja zivio u Sa godinu dana kod tetke i kazem joj da se kupam svaki dan, kaze meni zena da je to pederluk zivi i da kod nje ne mogu da se kupam tako. Onda sam se morao kupati svaki treci dan :( .

Na kraju skonto nista mi nije bilo, malo manje sam bio fizicki aktivan da kompenzujem miomirise :lol: .
jao_situacije

#380 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jao_situacije »

tap3ah75 wrote:A fakat je čudno jer kad ja u Bingu ubacim markicu i kupim kolica.
Kolica uvučem u stan sa namirnicama ... do frižidera .... do špajza .... Tako da mi ne smetaju prljavi točkići od kolica (koji su išli skroz od prodavnice do kuće) a kod mene se ne ulazi u obući.
kakav amater
moonca

#381 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

triconja wrote:Hahaha, koji ste vi cistunci, da ovo moja tetka iz Sarajeva procita rekla bi da je ovo cisti pederluk :lol: .
Na kraju skonto nista mi nije bilo, malo manje sam bio fizicki aktivan da kompenzujem miomirise :lol: .
:thumbup: :pisnula:
¤ jelena ¤

#382 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by ¤ jelena ¤ »

Sve čistunci i čistunice, a sjećam se teme o kupanju i tuširanju, pola foruma se kupa jednom sedmično, smijali se kada neko kaže da se svaki dan kupa/ tušira. :-)
:lol:

Mah, ko nas ne zna... :D

Elem, poštujem tuđa pravila u tuđoj kući, to je stvar vaspitanja, a ove prljave, pomodarske i zoološke etikete...u facu ili iza leđa...nek gospoda lijepe onima koji su ih tome naučili jer i to je stvar vaspitanja. Što se mene tiče, takvima mogu jednom zalutat u kuću, za ubuduće važi: o, Trebinje, Trebinje... :D i to, kontam, na obostrano zadovoljstvo.

Sto ljudi - sto ćudi i to je u biti sva mudrost.
sinuhe

#383 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by sinuhe »

Ako je rijec o imalo svecanoj prilici glupo je izuvati se onako skockan.
Nekad davno sam kod drugarica ulazio obuven a i u studentskom stanu smo cesto bili obuveni ali je i zavisilo od sastava stanara.
spreca

#384 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

insomnia78 wrote:Oj jesu vam skupa kolica isto ko u EU
ja imam na vikendici dvoja :oops: zaboravio otici za kaucijom :lol: :lol:
sadie_forever

#385 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by sadie_forever »

sinuhe wrote:Ako je rijec o imalo svecanoj prilici glupo je izuvati se onako skockan.
Nekad davno sam kod drugarica ulazio obuven a i u studentskom stanu smo cesto bili obuveni ali je i zavisilo od sastava stanara.
pa i nije,bilo je svecanih prilika,bajami ovo ono,nikada nisam vidjela da se ulazi u obuci

nego ljudi nadju fine svecane carape uz odjelo,to ti je po bosnjacki taki :mrgreen:
Juliuscezar

#386 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Juliuscezar »

moonca wrote:
bhnapoleon1 wrote:Meni Japan da izvines tek na trecem mjestu
A ako nije neukusno--prvo i drugo je ?

:-D
Hadzi Lojo

#387 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Hadzi Lojo »

O cemu vi na prdjujete toliko stranica.
Pa valjda se ne ulazi u kucu da se ne bi smradez sa ulice prenio u kucu sa svim ostalim posljedicama.
Ko mi zeli uci u kucu sa cipelama onda mu fino kazem da vjerovatno nema vremena za goste pa mozemo razgovor i pred vratima obavitn ili u sporednu ljetnu prostoriju koja mi sluzi kao radionica. Bez ikakvog pardona to svakome kazem.

Da ne bude zabune da gajim balijske obicaje kako mnogi kazu, imam dosta prijatelja katolika Hrvata kod koji isto vazi mozda su i rigorozniji od mene.

Samo kazem nije Bog djaba azbest zapovijedio prije molitve, a kako znate i Mozes ili Musa je morao skinuti cipele na planini Horeb itd.

Ja kada idem nekome u goste uvijek nosim svoje papuce ili zepe a imam jedne i u ruksaku koji nosam onako po gradu i na posao.

Perite vise noge i necete imati miomirisa.

Dosta vise, da ne ispadne kao tema o pranju guzice.
Cherry-Cherry

#388 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Cherry-Cherry »

¤ jelena ¤ wrote:

Elem, poštujem tuđa pravila u tuđoj kući, to je stvar vaspitanja, a ove prljave, pomodarske i zoološke etikete...u facu ili iza leđa...nek gospoda lijepe onima koji su ih tome naučili jer i to je stvar vaspitanja. Što se mene tiče, takvima mogu jednom zalutat u kuću, za ubuduće važi: o, Trebinje, Trebinje... :D i to, kontam, na obostrano zadovoljstvo.

Valjda oni, koji se kupaju jednom sedmično, takođe ne vode računa i o kući, pa ne peru pod često, nego rijetko kao i sebe.
A etikete, koje daju drugima, zapravo govore o njima. Tako su ih u kući naučili. ;-) Čuj pomodarstvo :lol:
Pa nismo svi u štali rasli. Nema ništa primitivnije nego vidjeti gomilu cipela ispred vrata. :cry: Džaba Beč, kako te kolijevka zaljulja, tako te i lopata uz zatrpa.
Zejnep

#389 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Zejnep »

Cherry-Cherry wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Valjda oni, koji se kupaju jednom sedmično, takođe ne vode računa i o kući, pa ne peru pod često, nego rijetko kao i sebe.
A etikete, koje daju drugima, zapravo govore o njima. Tako su ih u kući naučili. ;-) Čuj pomodarstvo :lol:
Pa nismo svi u štali rasli. Nema ništa primitivnije nego vidjeti gomilu cipela ispred vrata. :cry: Džaba Beč, kako te kolijevka zaljulja, tako te i lopata uz zatrpa.
Ne znam stvarno otkud ti pravo da ovako vrijeđaš narod samo zato što ne razmišlja i ne živi kao ti? Otkud sad priča o kupanju? Odakle to izvlačiš? Tamo naka tema bila i neki rekli da se kupaju jednom sedmično i ti si ko zna kojom logikom zaključila da se ljudi kod kojih se izuva u kući ne kupaju? Šta je tebi? Ja nešto ne vidjeh da je tebe neko uvrijedio. Pomodarstvo nije isto što i "rasti u štali". Eto te bona i spavaj u cipelama, who cares, ali ako već živiš vani čudi me da te nisu naučili da poštuješ drugog i drugačijeg.
muha_sa

#390 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by muha_sa »

Cherry-Cherry wrote: Valjda oni, koji se kupaju jednom sedmično, takođe ne vode računa i o kući, pa ne peru pod često, nego rijetko kao i sebe.
gdje si vidjela tu gomilu :?
tester33

#391 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by tester33 »

- izuvanje cipela obavezno , cak sam napravio u "imitaciju parketa" gumenu foliju i stavio preko parketa da gosti mogu uci s obucom unutar stana da se ne izuvaju pred otvorenim vratima nego kad udju u stan kao gospoda da mi komsiluk ne zagleda "tko mi dolazi".

- primijetio sam ima mnogo ljudi koji su "neuredni" to su ljudi koji se ne kupaju po 7 -10 dana ... nisu nikad oprali noge po 20 dana .... 1 carape koriste po 2 mjeseca .... katastrofa a nisu beskucnici nego su "prljavi"... To kad skinu obucu to im noge smrde na 2 kilometra .... katastrofa. Takvima ja ne dozvoljavam nikad u kucu.
Mozemo u kafic ... popit pice ... 8-)

- a ovo sto idu u obucu u kucu .... nek prvo zamisle ...da po trotoarima ima psecih i ljudskih govana koji je netko nekad nagazio ... ma malo obisao citav grad hodajuci ... a to se ovako ne vidi i kao sto netko kaze otisao u WC u restoranu pa ulaze u kucu pa hodaju ... Totalno nije higijenski. Ja s takvom zenskom ne bih isao u brak.
Zejnep

#392 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Zejnep »

muha_sa wrote:
Cherry-Cherry wrote: Valjda oni, koji se kupaju jednom sedmično, takođe ne vode računa i o kući, pa ne peru pod često, nego rijetko kao i sebe.
Haj pogodi :eh:
muha_sa

#393 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by muha_sa »

Zejnep wrote:
muha_sa wrote:
upravo razmišljam :D
djetinjstvo i mladost u kuci provedoh i nikad nam niko nije u obuci ulazio, a nikad obucu pred vratima držali nismo.
hejbet godina živim u zgradi i ne vidim ni pred jednim vratima ni komad obuce a sve i jednom komšiji niko ne hoda u obuci po stanu

zato pitam gdje su te gomile obuce pred vratima
kakavdanakneiskustvu

#394 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by kakavdanakneiskustvu »

Cherry-Cherry wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

a cipele u unutrasnjosti stambenog prostora,je li i to primitivno?
kakavdanakneiskustvu

#395 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by kakavdanakneiskustvu »

muha_sa wrote:
Zejnep wrote:
muha_sa wrote: Valjda oni, koji se kupaju jednom sedmično, takođe ne vode računa i o kući, pa ne peru pod često, nego rijetko kao i sebe.
upravo razmišljam :D
djetinjstvo i mladost u kuci provedoh i nikad nam niko nije u obuci ulazio, a nikad obucu pred vratima držali nismo.
hejbet godina živim u zgradi i ne vidim ni pred jednim vratima ni komad obuce a sve i jednom komšiji niko ne hoda u obuci po stanu

zato pitam gdje su te gomile obuce pred vratima[/quote]

ista stvar i kod mene,otkad znam za sebe zivim u zgradi,nikad nisam vise od eventualnio papuca vidjao ispred necijih vrata,o gomili obuce da ne govorim,mozda kod nekog usput ali kod ljudi kod kojih idem ili kod mene nikad se nije drzala obuca ispred vrata,pa ukrasce je nenko,nije niko lud to drzati ispred vrata
animals

#396 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by animals »

Kad neko spomenu Bec..
u mojoj zgradi svi se Austijanci izuvaju.
ne pred stanom, ali u hodniku svoga stana..
kao i ja..
znaci udjes u stan, cipele stavis na mjesto predvidjeno za njih..
iako nekad kad mi se zuri da uzmem nesto udjem u cipelama..
ali samo ako je suvo vrijeme..ako je snijeg i bljuzgavo, onda ni u snu..
insomnia78

#397 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by insomnia78 »

A smrad loja? Smeta l’ i to?
SaraFina

#398 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

Školski primjer pokondirenog tikvaluka :lol:

Seljaci i primitivci skidaju obuću a gradska r00ja eto ne.
insomnia78

#399 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by insomnia78 »

SaraFina wrote:Školski primjer pokondirenog tikvaluka :lol:

Seljaci i primitivci skidaju obuću a gradska r00ja eto ne.
Druge su stvari tu pitanju. Ovi navikli po dzamijama
SaraFina

#400 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

animals wrote:Kad neko spomenu Bec..
u mojoj zgradi svi se Austijanci izuvaju.
ne pred stanom, ali u hodniku svoga stana..
kao i ja..
znaci udjes u stan, cipele stavis na mjesto predvidjeno za njih..
iako nekad kad mi se zuri da uzmem nesto udjem u cipelama..
ali samo ako je suvo vrijeme..ako je snijeg i bljuzgavo, onda ni u snu..

Spominje Beč jer sam ja dala školski primjer pokondirenog tikvaluka. I kod mene se susjeda Jevrejka izuva i vidim ženu ujutro čiji se mali oblači za obdaništa shedeći na pragu...Ovi "šljegnutih" od kojekuda po BiH misle da su time što su se "Šljegnuli" za vrijeme komunizma im pretci, oni automarski postali i "gradska r00ja"
Fakat kako te kolijevka zanjiše, tako te lopata zagrne.
Krenu jadnice u štiklama od 10 cm na sijela, pa im se bed izuti ode look u tri p.m :)))
Post Reply