HAVANA wrote:Ma kakva penzija.Ko je navikao raditi, radice vazda.Ali tempo i vrsta posla,to se mora mijenjati u tim godinama.Spustati loptu,skratiti radno vrijeme,stres,placati drugom za neke stvari koje si prije radio sam...I ako glava hoce ,tijelo vise ne moze,trpi ako je na silu.Ja bar ne mogu.Od 7 do 19h,svaki drugi vikend slobodan,psihicki i fizicki preopterecen,i tako godinama.Sad vec steka.Teze je.A hocu i izaci navece cesto,volim...ali ne mogu vise kao prije.Place mi se sutra

a izostati necu.Ovo do 55 se odnosilo na trcanje za poslom i parama.A raditi se mora.
Ko da slusam svog starog prije dok je firmu imo...covjek ode na more bude jedan dan vrati se kaze ne moze on ostavit biznis, dosadno mu. Nije sad da je imo Zeljezaru Zenica u svom vlasnistvu pa da je biznis trpio...i tako godinama, nikad odmora, uvijek dostupan za firmu zivot mu je postao taj jebeni biznis. Isto od jarana stari ima malo jacu firmu, taj lik nije na odmor otisao godinama, on i ne zna ustvari sta znaci odmoriti se 10 dana od svega, ne razumijem te ljude nikako. Koji klinac zivi uopste? Koja je razlika izmedju njega i nekog ko radi mizeran posao u nekoj firmi citav dan bez odmora? Vjecno dozidjivanje radnih prostora, pa ima novi kamion, pa nova mashina...i tako jedan dan...predinfarktno stanje. Otkud sad pa to? Uspjesan covjek, bogat, sve ima...ali nema zivot.
Jaran pomalo preuzima firmu na svoje ruke...postao isti ko otac mu, koji cu k*** na odmoru kaze kad nemam vremena.
Mislim da to neko stvaranje imovine i biznisa postane kao droga nakon nekog vremena, uvijek moze vise, bolje, jace...a zivot ode. I raditi svaki dan od 7 do 19h nije normalno, kako god zvucalo, nismo roboti, treba i uzivati u zivotu nekad a ne provesti ga rintajuci.