Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Maraschino

#376 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Maraschino »

HAVANA wrote: To dnevnik i krevet slobodno zamijeni sa gitara i bastica.Cuj dnevnik,da kolindu gledam? Inace plan je od 55 godine na peljesac od maja do oktobra.Svakako mi je stari objasnio da sta napravis do 50 ili 55 godina u materijalnom smislu,to je to.U vecini slucajeva.Posto ja slusam tatu,trudicu se do 55 godina,tad isticu i svi krediti...i peljesac...sarajevo,kakvo putovanje negdje par dana pa opet...Ako me sta ne spuca. :-D
Ziva istina.
Covjek se totalno promijeni nakon 50-te. Drugacije gleda na stvari, drugaciji prioriteti, druge te stvari interesuju...

Licno nemam vise volje i male stvari renovirati a kamo li nesto vise graditi.

Pozuri HAVANA vrijeme tece. :D
512MB

#377 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Ma nije za svakog ni ovaj zivot na zapadu, prije 40e shebes kicmu. Upravo zavrsio sa poslom, kontam bil nazad u hotel il odma ovd u biroVu pruzit papke do ujutru.
HAVANA

#378 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote: To dnevnik i krevet slobodno zamijeni sa gitara i bastica.Cuj dnevnik,da kolindu gledam? Inace plan je od 55 godine na peljesac od maja do oktobra.Svakako mi je stari objasnio da sta napravis do 50 ili 55 godina u materijalnom smislu,to je to.U vecini slucajeva.Posto ja slusam tatu,trudicu se do 55 godina,tad isticu i svi krediti...i peljesac...sarajevo,kakvo putovanje negdje par dana pa opet...Ako me sta ne spuca. :-D
Dobro, jebo dnevnik,
Haj sad realno, kom ces svirat' u tim godinama?
Taman se zalaufas, udaris po serenadama, popijes pivu, dvije i upisas se.
Bizi...
Imam 3 wc-a.Pored bastice,pored spavace i u sredini kuce. :lol:
HAVANA

#379 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Maraschino wrote:
Ziva istina.
Covjek se totalno promijeni nakon 50-te. Drugacije gleda na stvari, drugaciji prioriteti, druge te stvari interesuju...

Ma sve je bio u pravu.I on i mama... :roll:
HAVANA

#380 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

512MB wrote:Ma nije za svakog ni ovaj zivot na zapadu, prije 40e shebes kicmu. Upravo zavrsio sa poslom, kontam bil nazad u hotel il odma ovd u biroVu pruzit papke do ujutru.
Dobro jutro. :D Ja to s 30 skonto.Problem je sto je sad i ovde moras slomit da nesta napravis.I pitanje je sta ces napravit.Jbg,nema nigdje nako para.Gdje god si moras zapet.Ja sam cesto znao istovarit kamion i u 3 ujutro ostati i prespavati na poslu.Sta cu kuci kad u 7 opet moram...kirija je spas,i rentanje.Tempo je jeben da ga dugo drzis.Sve je lako kad si mlad...svako odijelo dobro ti stoji...svaka rana manje boli.
Bluemore

#381 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Bluemore »

JThomas wrote:ovo s novinama čisti zvizizam...
Imam dojam na temi pisu dva-tri zviza :D
moonca

#382 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

Maraschino wrote:
Ziva istina.

Ja se ne mjenjam- trazim biznis za kupiti . Necu u penziju.Bolje umrijeti radeci.
HAVANA

#383 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by HAVANA »

Ma kakva penzija.Ko je navikao raditi, radice vazda.Ali tempo i vrsta posla,to se mora mijenjati u tim godinama.Spustati loptu,skratiti radno vrijeme,stres,placati drugom za neke stvari koje si prije radio sam...I ako glava hoce ,tijelo vise ne moze,trpi ako je na silu.Ja bar ne mogu.Od 7 do 19h,svaki drugi vikend slobodan,psihicki i fizicki preopterecen,i tako godinama.Sad vec steka.Teze je.A hocu i izaci navece cesto,volim...ali ne mogu vise kao prije.Place mi se sutra :D a izostati necu.Ovo do 55 se odnosilo na trcanje za poslom i parama.A raditi se mora.
Hendrix

#384 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Hendrix »

HAVANA wrote:Ma kakva penzija.Ko je navikao raditi, radice vazda.Ali tempo i vrsta posla,to se mora mijenjati u tim godinama.Spustati loptu,skratiti radno vrijeme,stres,placati drugom za neke stvari koje si prije radio sam...I ako glava hoce ,tijelo vise ne moze,trpi ako je na silu.Ja bar ne mogu.Od 7 do 19h,svaki drugi vikend slobodan,psihicki i fizicki preopterecen,i tako godinama.Sad vec steka.Teze je.A hocu i izaci navece cesto,volim...ali ne mogu vise kao prije.Place mi se sutra :D a izostati necu.Ovo do 55 se odnosilo na trcanje za poslom i parama.A raditi se mora.
Ko da slusam svog starog prije dok je firmu imo...covjek ode na more bude jedan dan vrati se kaze ne moze on ostavit biznis, dosadno mu. Nije sad da je imo Zeljezaru Zenica u svom vlasnistvu pa da je biznis trpio...i tako godinama, nikad odmora, uvijek dostupan za firmu zivot mu je postao taj jebeni biznis. Isto od jarana stari ima malo jacu firmu, taj lik nije na odmor otisao godinama, on i ne zna ustvari sta znaci odmoriti se 10 dana od svega, ne razumijem te ljude nikako. Koji klinac zivi uopste? Koja je razlika izmedju njega i nekog ko radi mizeran posao u nekoj firmi citav dan bez odmora? Vjecno dozidjivanje radnih prostora, pa ima novi kamion, pa nova mashina...i tako jedan dan...predinfarktno stanje. Otkud sad pa to? Uspjesan covjek, bogat, sve ima...ali nema zivot.

Jaran pomalo preuzima firmu na svoje ruke...postao isti ko otac mu, koji cu k*** na odmoru kaze kad nemam vremena.

Mislim da to neko stvaranje imovine i biznisa postane kao droga nakon nekog vremena, uvijek moze vise, bolje, jace...a zivot ode. I raditi svaki dan od 7 do 19h nije normalno, kako god zvucalo, nismo roboti, treba i uzivati u zivotu nekad a ne provesti ga rintajuci.
muha_sa

#385 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

rad je stvorio covjeka

al mu je i dohako :D
pirmin

#386 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by pirmin »

...a nerad gospodina 8-)
djevojka bez imena

#387 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by djevojka bez imena »

Ja sanjala posla didu u Krajinu :(
da mi je sad komadic janjetine iz Ljusine :-)
:twisted:
muha_sa

#388 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

djevojka bez imena wrote:Ja sanjala posla didu u Krajinu :(
pratim
djevojka bez imena

#389 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by djevojka bez imena »

muha_sa wrote:
djevojka bez imena wrote:Ja sanjala posla didu u Krajinu :(
pratim
:lol:
uz kafu ujutro prelistam vijesti, otvorim i forum, vidim na nekoj temi ti postao zadnji, necu ni otvarati, vjerovatno pise, pratim. :lol:
:skoljka:
muha_sa

#390 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

:lol: :lol:

il +1
hrle1976

#391 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by hrle1976 »

Ima ljudi koji bi se vratili samo ne tamo u originalno odakle su vec iskljucivo bi u Sarajevo. :D
sinuhe

#392 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by sinuhe »

Ne bih rekao. Ljude vise vuce zavicaj pa bio on bilo gdje. Iz Australije se zena vratila i u sumu kod Bosanskog Petrovca, bilo na TV.
Last edited by sinuhe on 24/09/2017 10:33, edited 2 times in total.
512MB

#393 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

hrle1976 wrote:Ima ljudi koji bi se vratili samo ne tamo u originalno odakle su vec iskljucivo bi u Sarajevo. :D
Sarajevo bi mi bila zadnja opcija
SaraFina

#394 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by SaraFina »

Pa neću se u Kladanj, Bihać ili Živinice vraćati... nego u Sarajevo odakle sam porijeklom.
Mislim, ništa protiv navedenih mjesta ali niti znam koga niti bi imala volju graditi novi život bilo gdje.
hrle1976

#395 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by hrle1976 »

512MB wrote:
hrle1976 wrote:Ima ljudi koji bi se vratili samo ne tamo u originalno odakle su vec iskljucivo bi u Sarajevo. :D
Sarajevo bi mi bila zadnja opcija
Varas se ako hoces reci da bi i drugima. Tako sam i ja mislio. Ima ovnih iz koj kakvih vukojebina koji su od usta odvajali na Zapadu da nesto naprave / kupe u Sarajevu. Sad kako su brojnima cijene izmakle dometa, da vidis kako se raspituju da li ko poznajes nekoga gdje je situacija oko ostavinske tako komplikovana da bi eto evt. to sve zavrsilo na javnoj drazbi, pa onda idu i nude neku sumu koja je naravno njima prihvatljiva. Mene u DE od lani je petero upitalo za tako nesto, jer jednostavno misle da mi Sarajlije (i ako od 80ih nisam tu redovno bio) poznajemo jedni druge uzduz i poprijeko.
DearJohn

#396 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by DearJohn »

Havana wrote:

"Ovakvih nema.Planine na 20 minuta na kojoj sam jednu dzenitu prvi put za sisu uhvatio,na skije stao,druge na kojoj sam se izgubio,zbog cega me mati odrala od batina,tu me i tata na platou prvi put pustio da vozim auto,trece gdje smo pive tukli uz harisa dzinovica,mora za 4 sata gdje sam prvi put zaplivao,skocio,divio se na svirci drugom nacinu, pa i ja kupio gitaru da odsviram tu pisi mi, cuvenu,na koju trebu maznes salom...Sjecanja i osjecaj se ne moze platiti.Svaki list,cosak,ulica...imaju svoju pricu.U kojoj uzivam.Te tamo nake planine su divne.Krasne.Turisticki do 7 dana.To je tudje.Tu su tudje price,zivot i sjecanja.Meni je ovo bitno,mnogo mi znaci da hodam stazama djetinjstva.Bitni su mi prijatelji,komsije,familija.Necu da mi mater i otac umru a da sam ja negdje daleko.Necu da mi sestra ostane sama,ne bas dobrog zdravlja.Sve te divne planine i mjesta...negdje,mogu platiti.Ovaj osjecaj koji me cini sretnim i ispunjenim ne mogu..."

:thumbup: Bravo, za sve napisano. Ja bih dodo i more na 3 sata od kuce, mnogi strendzeri bi guze dali da imaju to. Mnogi ne mogu to da shvate...
insomnia78

#397 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by insomnia78 »

Razumijem ovo oko uspomena ali sa blizinom mora i planina nemojte lupati gluposti. U Fr npr imas masu takvih lokacija
DearJohn

#398 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by DearJohn »

insomnia78 wrote:Razumijem ovo oko uspomena ali sa blizinom mora i planina nemojte lupati gluposti. U Fr npr imas masu takvih lokacija
Ma putovo sam ja, meni je draza plaza i u Gradcu nego to drugo, vjerovo ili ne. Mozda je neka greska u meni :D
Fudo387

#399 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

More, planine, obale...zadnji put sam stao na skije prije 20 godina, plivam 100 metara pola sata, poslije mi treba tri sata odmaranja u polumrtvackom stanju, hocu rec', bas me briga za tim.
Sve sto mi fali je da imam s kim srat' o nicemu po vazdan, a da nije forum, vec uzivo. :D
SaraFina

#400 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by SaraFina »

DearJohn wrote:
insomnia78 wrote:Razumijem ovo oko uspomena ali sa blizinom mora i planina nemojte lupati gluposti. U Fr npr imas masu takvih lokacija
Ma putovo sam ja, meni je draza plaza i u Gradcu nego to drugo, vjerovo ili ne. Mozda je neka greska u meni :D

Ja ako gdje u Makarsku ne odem propalo ljeto :D Definitivno je problem u meni. Mogu otići ne znam gdje, ali. ... džaba.
Post Reply