Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ci-Nick

#376 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Ci-Nick »

ja71 wrote:
bosanska senzacija wrote: nikad nisam cuo da neko u drustvu negativno prica o zenicanima i tuzlacima ali sam dosta puta cuo da ovi drugi negativno pricaju o sarajevu i sarajlijama.

mislim da su u pitanju kompleksi inferiornosti sto je sasvim normalna stvar za tako male i učmale sredine.
:roll:
ja, i još kaže: "sto je sasvim normalna stvar za tako male i učmale sredine". :shock:
Ne vidim šta to Sarajevo nudi a da Tuzla i Zenica nemaju,..neke dvorce, galerije, muzeje, opere, uređene površine, dobar javni prijevoz,..čist zrak,.. vodu,.. :roll: ,.... pa nije ni Sarajevo ni Beč ni London a ni Pariz.
sumirprimus

#377 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by sumirprimus »

bosanska senzacija wrote:sarajlije ne vole focake i sandzaklije, za zenicane i tuzlake ih boli kurac.

nikad nisam cuo da neko u drustvu negativno prica o zenicanima i tuzlacima ali sam dosta puta cuo da ovi drugi negativno pricaju o sarajevu i sarajlijama.

mislim da su u pitanju kompleksi inferiornosti sto je sasvim normalna stvar za tako male i učmale sredine.
podaperel se katkad ljudino :D
al nedeljom? :skoljka: :run:
Last edited by sumirprimus on 12/12/2016 12:15, edited 1 time in total.
sumirprimus

#378 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by sumirprimus »

Ci-Nick wrote:
ja71 wrote:
bosanska senzacija wrote: nikad nisam cuo da neko u drustvu negativno prica o zenicanima i tuzlacima ali sam dosta puta cuo da ovi drugi negativno pricaju o sarajevu i sarajlijama.

ja, i još kaže: "sto je sasvim normalna stvar za tako male i učmale sredine". :shock:
Ne vidim šta to Sarajevo nudi a da Tuzla i Zenica nemaju,..neke dvorce, galerije, muzeje, opere, uređene površine, dobar javni prijevoz,..čist zrak,.. vodu,.. :roll: ,.... pa nije ni Sarajevo ni Beč ni London a ni Pariz.
LAŽ! :D
Banksy

#379 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Banksy »

bosanska senzacija wrote:sarajlije ne vole focake i sandzaklije, za zenicane i tuzlake ih boli kurac.

nikad nisam cuo da neko u drustvu negativno prica o zenicanima i tuzlacima ali sam dosta puta cuo da ovi drugi negativno pricaju o sarajevu i sarajlijama.

+1
sumirprimus

#380 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by sumirprimus »

ma jok ba negativno, samo afirmativno i ja sam cuo,ko hin beje nake ucmale. :lol: :skoljka:
supercali

#381 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by supercali »

Ci-Nick wrote:
ja71 wrote:

Ako jedan grad u odnosu na drugi ima 3 puta vise stanovnika odmah nudi vise
Ne moraju to biti dvorci galerije muzeji itd
Jednostavno potraznja i ponuda
GeeTnT

#382 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by GeeTnT »

Nijedan od nabrojanih nema ponudu....sve sto se ponudi sa strane izgleda kao spontano desavanje....
Ci-Nick

#383 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Ci-Nick »

supercali wrote:
Ci-Nick wrote:

Ako jedan grad u odnosu na drugi ima 3 puta vise stanovnika odmah nudi vise
Ne moraju to biti dvorci galerije muzeji itd
Jednostavno potraznja i ponuda
Dobro ako je to mjerilo,...onda je Sarajevo za Zagreb mala i učmala sredina, Zagreb je za Beč mala i učmala sredina,.. Beč je za London mala i učmala sredina a i London je za Mexico City mala i učmala sredina.
supercali

#384 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by supercali »

Govorim o mjestima koji priblizno isto imaju od sadrzaja
Ne mozes ovdje porediti london pariz tokio i sl
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#385 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by _BataZiv_0809 »

Da ima vise sadrzaja, ima. Sasvim logicno obzirom na profil ljudi i kolicinu para koji privlace ove gradove.
supercali

#386 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by supercali »

Pa niko nece scc recimo praviti u maglaju koji ima mozda 40000 stanovnika logicno ili cak i zenicki neki trzni centar
Kao sto u sarajevu nece osvanuti neka kombak arena i sl jedino ako drzava ulozi jer je glavni grad a to mozemo sanjati kad smo u govnima kompletno drustvo
Ci-Nick

#387 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Ci-Nick »

supercali wrote:Pa niko nece scc recimo praviti u maglaju koji ima mozda 40000 stanovnika logicno ili cak i zenicki neki trzni centar
Kao sto u sarajevu nece osvanuti neka kombak arena i sl jedino ako drzava ulozi jer je glavni grad a to mozemo sanjati kad smo u govnima kompletno drustvo
Dobro nisam rekao da Sarajevo ne nudi više ali mi je bezveze izjava mr. " bosanska senzacija" ( treba promjeniti nick u "sarajevska senzacija", :lol: da su Tuzla i Zenica iz perspektive sarajlije " male, učmale sredine".
Pa bi iz perspektive zagrepčanina moglo da se kaže isto za Sarajevo jer je razlika u veličini grada približna a u standardu stanovnika i mogućnostima čak i veća.
supercali

#388 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by supercali »

Pa iz te perspektive sa za zg i jeste vukojebina malo veca otprilike kao sto je sarajevo u prednosti nad tz i ze
Ci-Nick

#389 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Ci-Nick »

Ma Sarajevo je meni OK,..
glavnina života se odvija u lokalnoj zajednici, naselju, općini. Znam gdje pijem kafu svako jutro, znam kod koga kupujem voće, povrće, meso,.. znam kojem doktoru otići privatno ( kad zatreba),.. ono što nemam u Zenici nađem u Sarajevu, npr. bar jednom mjesečno u zimskom periodu do tertmalne rivijere, jednom mjesečno do tržnih centara,.. ono što nemam ni u Zenici ni u Sarajevu potražim dalje, npr. more,.. pa odem do Brela, do Bola ili dalje ili ako poželim vidjeti malo lijepe arhitekture i osjetiti optimizam u zraku, odem do Austrije ili Njemačke.
U svakom slučaju nikog ne mrzim, nemam nikakve koplekse ni više ni niže vrijednosti, imam empatiju za ljude i volim čašu dobrog razgovora.
Last edited by Ci-Nick on 12/12/2016 20:23, edited 1 time in total.
supercali

#390 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by supercali »

Ne kazem da nije ok
Ok je i zenica jer nije mrtva u 10 navece ima bar 2-3 mjesta za izaci
Cuo sam za taj ten neki i jos neki klub cini mi se
Ima dzananovic centar gdje se moze kupiti solidnih stvari itd
Sarajevo zbog broja stanovnika zbog statusa glavnog grada ima malo vece mogucnosti i tu prednosti manje vise prestaju

Mozemo se mi lagati koliko hocemo al svi zajedno smo kaljuza samo sto sarajevo mozda malo bolje sija
I ja bih volio da imam mogucnosti i sve ostalo kao u londonu tokiu ny-u itd al ne moze
Nomad123

#391 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Nomad123 »

Kakvi ba mi ocm sta je vama

Kakvi ba oni ocm sta je vama

Ta'će bolan ko'

Đe će bolan ko

E nevalja taj nimalo

E taj je dobar pravo

Znas ti ka'ka je tu raja

Dobar praavo al' to mu nevalja

Sjo đe ćeš to bola' sve go došljo

Da, krecem se samo u kulturnim krugova

Šta će bolan pobjego

Institucija za njih

Nismo mi jos taj nivo

:svijeca:
ja71

#392 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ja71 »

jasno je da Sarajevo nudi vise nego ostali gradovi.

Medjutim, vazi li to i za Sarajlije
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#393 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by plain vanilla »

Svoju Tuzlicu volim najvise na svijetu, ali to ne znaci da Tuzla nije kasaba. Gavni dogadjaji ove godine su bili koncerti raspalog Dugmeta, Merlina i otvorenje Bingo City Centra :mrgreen:
U zimskom periodu, ako prodjes gradom oko devet navecer, pomislis da je na snazi policijski sat, nigdje zive duse. Ljeti je malo bolje,rade baste, narod seta, ali kad zahladni mrtvo more.

Sve navedeno nije razlog da mrzim Sarajevo, nego se fino spakujem pa u Sarajevo, vise puta svake godine. Odem na nekoliko dana, pa na neki koncert i sl. To najbolje znaju moji domacini, nikad me se rijesiti :D
Ako i nekoga mrzim, to je zbog njegovih postupaka, sigurno ne zbog mjesta rodjenja ili zivljenja. Predurali smo rat, nekako ga i prezivjeli, i sad da ja mrzim Sarajlije? Nesto ne bih mogla

Postoji jedino sportski rivalitet, ali to nema nikakve veze s mrznjom

elem, Sarajevo i Sarajlije :kiss:
ultima_palabra

#394 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:Gavni dogadjaji ove godine su bili koncerti raspalog Dugmeta, Merlina i otvorenje Bingo City Centra
Ako oduzmeš SFF, nije ni u Sarajevu puno drugačije.
sumirprimus

#395 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by sumirprimus »

bizi ba pusti vanilu vidi se da nije bila na jel malo 4? il ono iz kupa :lol: :kiss:
i evropska eskurzija u zenicu :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#396 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
plain vanilla wrote:Gavni dogadjaji ove godine su bili koncerti raspalog Dugmeta, Merlina i otvorenje Bingo City Centra
Ako oduzmeš SFF, nije ni u Sarajevu puno drugačije.
nisi ti ba bio u TZ :D , znam ja sta govorim

jest da sam ja u Sa uvijek za vrijeme SFF, ali dodjem i bez toga, zimi obavezno.. ne moze se to porediti
sumirprimus

#397 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by sumirprimus »

zimi je sar ruzno prljavo i zagadjeno ko i tuzla ko i zenica.
jedini plus je blizina planina.
a posto ja ne volim planine i nije neki plus :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#398 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by _BataZiv_0809 »

plain vanilla wrote:
nisi ti ba bio u TZ :D , znam ja sta govorim

jest da sam ja u Sa uvijek za vrijeme SFF, ali dodjem i bez toga, zimi obavezno.. ne moze se to porediti
Pored neskrivenih simpatija za Tuzlu i Tuzla(n)ke :evil: meni je bilo super kad god sam dolazio. Ima tu i promjena okruzenja uticaj na percepciju.
sumirprimus

#399 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by sumirprimus »

vanila je presla na dark side! :evil: :lol:
nista vise red one... :lol:
ja sam realan, nama gradovi zimi smrde.
i prezagadjeni su,djabe tebi zimske kucice i adventi,kad sve okolo dismr.
zato kajem planine su plus. cist zrak.
druga prica ljeti.mnogo ugodnije sredine za zivit.
Ci-Nick

#400 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Ci-Nick »

sumirprimus wrote:vanila je presla na dark side! :evil: :lol:
nista vise red one... :lol:
ja sam realan, nama gradovi zimi smrde.
i prezagadjeni su,djabe tebi zimske kucice i adventi,kad sve okolo dismr.
zato kajem planine su plus. cist zrak.
druga prica ljeti.mnogo ugodnije sredine za zivit.
Bog je nama koji živimo u kotlinama BiH, i imamo izgubljenih 5 mjeseci života zbog prljavštine od novembra do aprila trebao produžiti život za dvadeset godina,.. da nadoknadimo propušteno.
Al šipak,...još nam skratio život za dvadesetak godina.
Post Reply