Ivan Šušnjar - imenovan generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post Reply
Kitrona

#376 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Kitrona »

sanjin_1 wrote:
Kitrona wrote:
sanjin_1 wrote: srušio ono što je ultimativni simbol grada
Kad se već pozivaš na presude iz Haga - gdje i kad je Hag presudio da je HVO srušio Stari Most?

Znaš ti bolje od mene ko ga je srušio ;-)
Milivoj Petković

Učestvovao je u planiranju granatiranja istočnog Mostara, planirao vojnu ofanzivu na stari dio grada Mostara, uključujući i onu od 8. Novembra 1993. koja je dovela do rušenja Starog mosta u Mostaru..

http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdf
Opet se provaljuješ :-) ...

Ne samo da JA znam ko ga je srušio već i ostatak civilizovanog svijeta zna tu istu stvar. Za vas bestijanere i nije bitno da li znate ili ne..
I austrougarsko pokretanje prvog svjetskog rata je dovelo do raspada te iste AustroUgarske pa se ne može reći da su si oni to sami napravili nego saveznici.

Deder, još malo prokopaj te haške arhive?
stafi

#377 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by stafi »

piupiu wrote:
sanjin_1 wrote:
I može mi sad neko pisati da sam ogavni nacionalista. U mojoj zemlji što se mene tiče žive Srbi, Hrvati i Poturci. Narod Poturci krivo se naziva Bošnjacima. - Ivan Šušnjar
Koji je izvor ovih citata?
da, i meni je sumnjivo, nikako ne liči na šušnjara, on je nekako fino odgojen.......... :roll:
piupiu

#378 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by piupiu »

stafi wrote:
piupiu wrote:
da, i meni je sumnjivo, nikako ne liči na šušnjara, on je nekako fino odgojen.......... :roll:
Nema potrebe za sarkazmom. Pitanje glasi - koji je izvor ovih citata, ne da li je citat autentican, niti da li ovaj citat lici na fino odgojenog Susnjara. . Pitanje je samo po sebi i vrlo jednostavno i vrlo jasno, i nije mu potrebna dodatna interpretacija smisla i namjere.
mO k3

#380 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by mO k3 »

piupiu wrote:
stafi wrote:
piupiu wrote:
Nema potrebe za sarkazmom. Pitanje glasi - koji je izvor ovih citata, ne da li je citat autentican, niti da li ovaj citat lici na fino odgojenog Susnjara. . Pitanje je samo po sebi i vrlo jednostavno i vrlo jasno, i nije mu potrebna dodatna interpretacija smisla i namjere.

Image
Deseti red...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#382 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by _BataZiv_0809 »

piupiu wrote:Hvala, m0 k3.
Pa je li Zirdum ili Šušnjar autor?

Pitam samo zbog tačnosti navoda, dovoljno je biti urednik stranice koja objavljuje takve bljuvotine da se zna da si fasista. Ali treba tacno utvrditi jesu li njegove rijeci, radi rasprave.
mO k3

#383 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by mO k3 »

_BataZiv_0809 wrote:
piupiu wrote:Hvala, m0 k3.
Pa je li Zirdum ili Šušnjar autor?

Pitam samo zbog tačnosti navoda, dovoljno je biti urednik stranice koja objavljuje takve bljuvotine da se zna da si fasista. Ali treba tacno utvrditi jesu li njegove rijeci, radi rasprave.
:shock:
Zirdum=susnjar..... kontas
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#384 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by _BataZiv_0809 »

Nisam znao. Hvala na pojasnjenju :thumbup:
mO k3

#385 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by mO k3 »

_BataZiv_0809 wrote:Nisam znao. Hvala na pojasnjenju :thumbup:
np drug :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#386 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by _BataZiv_0809 »

Jos kontam ovaj Nikola ga proziva zbog slike sa kokom i kokardom :lol:
mO k3

#387 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by mO k3 »

_BataZiv_0809 wrote:Jos kontam ovaj Nikola ga proziva zbog slike sa kokom i kokardom :lol:
Ma on ti je veci cetnik od samog seselja , cudi me da nije vojvoda...
stafi

#388 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by stafi »

niko ne priča šta bi na kraju. ja koliko znam domaćin bi trebao poslati neko pismo ako prihvata konzula u svoju zemlju. ako pismo izostane znači da ga ne prihvataju.
backizagrestuphaseja

#389 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by backizagrestuphaseja »

piupiu wrote:
sanjin_1 wrote:
I može mi sad neko pisati da sam ogavni nacionalista. U mojoj zemlji što se mene tiče žive Srbi, Hrvati i Poturci. Narod Poturci krivo se naziva Bošnjacima. - Ivan Šušnjar
Sto ce ti izvor, izvor je cinjenica, povijesna. Nisu Hrvati turcili narod u BiH, vec Turci, zar ne? Mozda su Grci poturcili stanovnistvo danasnje BiH? Vrlo jeftina prica, al'da je to istina, je.
stafi

#390 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by stafi »

backizagrestuphaseja wrote:
Sto ce ti izvor, izvor je cinjenica, povijesna. Nisu Hrvati turcili narod u BiH, vec Turci, zar ne? Mozda su Grci poturcili stanovnistvo danasnje BiH? Vrlo jeftina prica, al'da je to istina, je.
ali jesu pohrvatili dio naroda u bih.
piupiu

#391 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by piupiu »

backizagrestuphaseja wrote:
piupiu wrote:
Treba mi izvor jer volim sve sama procitati, i na osnovu procitanog interpretirati. Ne volim kad neko drugi za mene interpretira sta je pisac htio da kaze, i ne volim kad mi forumska komisija za moralno-politicku interpretaciju postova, zivota i tekstova diktira da li je neko ustasa, cetnik, fasista, balija, itd, i da li u napisanom neko od "obiljezenih" katkad izrekne i kakav zanimljiv stav ili istinu. Dakle, trazih izvor da bih dosla do teksta i sama o njemu formirala neko misljenje. :)
stafi

#392 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by stafi »

piupiu wrote:
Treba mi izvor jer volim sve sama procitati, i na osnovu procitanog interpretirati. Ne volim kad neko drugi za mene interpretira sta je pisac htio da kaze, i ne volim kad mi forumska komisija za moralno-politicku interpretaciju postova, zivota i tekstova diktira da li je neko ustasa, cetnik, fasista, balija, itd, i da li u napisanom neko od "obiljezenih" katkad izrekne i kakav zanimljiv stav ili istinu. Dakle, trazih izvor da bih dosla do teksta i sama o njemu formirala neko misljenje. :)
pa hajde, podijeli sa nama svoje zaključke o liku i djelu dotičnog.
BHCluster

#393 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by BHCluster »

piupiu wrote:
sanjin_1 wrote:

Pa valjda njegov portal. :-)
Kitrona

#394 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Kitrona »

Činjenica je da je Cerić kao duhovni vođa Bošnjaka izjavio to što je izjavio (kao i Bakir Izetbegović), činjenica je isto tako da su Bošnjaci skoro u potpunosti zamijenili narodna imena turskim i istočnjačkim, činjenica je i da su narodne nošnje zamijenili turskim, etc.

Tekst je težak ali ne mislim da je u potpunosti netočan. Svejedno, ne mislim da je Šušnjar ovim tekstom diskvalificirao Bošnjake i da se s njim ne može razgovarati, smatram da tekstom pokušava naglasiti u biti nekompatibilnost hrvatske kulture i ostavštine pred onim što predstavlja bošnjačka kulturna ostavština.
ultima_palabra

#395 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by ultima_palabra »

Kitrona wrote:Činjenica je da je Cerić kao duhovni vođa Bošnjaka izjavio to što je izjavio (kao i Bakir Izetbegović), činjenica je isto tako da su Bošnjaci skoro u potpunosti zamijenili narodna imena turskim i istočnjačkim, činjenica je i da su narodne nošnje zamijenili turskim, etc.

Tekst je težak ali ne mislim da je u potpunosti netočan. Svejedno, ne mislim da je Šušnjar ovim tekstom diskvalificirao Bošnjake i da se s njim ne može razgovarati, smatram da tekstom pokušava naglasiti u biti nekompatibilnost hrvatske kulture i ostavštine pred onim što predstavlja bošnjačka kulturna ostavština.
Haj ne seri. U ovako osjetljivoj državi za ovakve tekstove treba slati u zatvor.
madner

#396 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by madner »

Smatram da ima trolova sa boljim tekstovima.
piupiu

#397 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by piupiu »

BHCluster wrote:
piupiu wrote:

Pa valjda njegov portal. :-)
Zasto kolutanje ocima? Zasto se to podrazumijeva? Cemu bahatost u komunikaciji? :roll:
Kitrona

#398 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Kitrona »

ultima_palabra wrote:
Kitrona wrote:Činjenica je da je Cerić kao duhovni vođa Bošnjaka izjavio to što je izjavio (kao i Bakir Izetbegović), činjenica je isto tako da su Bošnjaci skoro u potpunosti zamijenili narodna imena turskim i istočnjačkim, činjenica je i da su narodne nošnje zamijenili turskim, etc.

Haj ne seri. U ovako osjetljivoj državi za ovakve tekstove treba slati u zatvor.

Nije to ovo diktatura poput komunističke ili islamske države. Ta vremena su prošla. Demokracija podrazumijeva i polemike o teškim temama.

P.S. prijava za "sranje".
madner

#399 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by madner »

Muhahahaha, koja ironija.

:D
ultima_palabra

#400 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Muhahahaha, koja ironija.

:D
Fakat, zapitaš se jesu li svi ovakvi ili nama šalju samo najteže slučajeve :D

Možda i ovaj ode za kakvog kulturnog atašea.
Post Reply