Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Danguba

#376 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Danguba »

bingov buraz wrote:Ima tu i kurcenja malo,ono da se isprica ekipi za cugom "ja kroz Bascarsiju prosao sa orlovima" fazon.
One Principovce da je neko izdegenicio bilo bi kuknjave na sav glas al oni bili pametniji pa dosli u cik zore,onaj albanez sto je upravljao dronom iznad Marakane bi se oprostio sa zivotom da ga je rulja uhvatila jbg. moras biti bas mudonja da uradis tako nesto i kad fasujes da ne places okolo.
upravo tako a mozda je neka i opklada pala. :wink:

...i opet ponavljam, da sam bio tu pokusao bi ih zastititi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#377 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Walther, House

mjesec

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» zambaklija, Stjui

trajno
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#378 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Pa i rokaju ih
Ne slazem se ja sa ovim, daleko od toga
Treba ih uhapsiti i osuditi
Nego petokolonasi odmah polete na prvu
Ti si ba ikona ovog foruma. :evil:

Tacno ce mi biti zao kad ti to bolovanje prodje :lol:
insomnia78

#379 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by insomnia78 »

Necu ja nigdje :lol:
Sad trazim semu da idem na prekvalifikaciju, slozio se sef :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#380 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Necu ja nigdje :lol:
Sad trazim semu da idem na prekvalifikaciju, slozio se sef :lol:
Ti si jaro bog dijaspore :izet:
insomnia78

#381 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by insomnia78 »

Sluzimo narodu
Edin H.

#382 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Edin H. »

muha_sa wrote:
DaysleepeR wrote:
detroit-mercy wrote: Realno, samo jedan udarac na pogresno mjesto i covjek je mogao ostati mrtav, to haman niko ne haviza. Ono sto se haviza je trazenje hiljdu i jednog razloga da se opravda ovo proseravanje. Istovremeno, ti isti koji pokusavaju da opravdaju napad na ove ljude su bili najbucniji kad u Begesu ubise onog Francuza. Pa su kometnari bili, divljaci, genocidasi, sta drugo ocekivati od njih i slicno.
Kako iste stvari izgledaju razlicto ovisno o uglu gledanja, da ne povjerujes.
ŠBB KBB, totalno nebitno. Ne opravdavam, ali malo se i oni prave englezi. Stvarno moraš biti naivan pravo da na dan kada nije sigurno sa željinim šalom hodati po čaršiji prohodaš sa majicom koja se nekom polupismenom može učiniti kao svašta nešta, a pogotovo kada se razni simboli dragi raznim ljudima u jednom dijelu javnosti sotoniziraju kao ratni simboli. Naravno da će to prouzročiti reakciju.
da tebi Muha nešto kaže :-D dok sam sjedio u bašti i kafeniso vidio sam samo par navijaca u bordo dresovima tu oko sebilja--u prolazu bili.
ovo mnogi ne kontaju--naslov ove teme baca ljagu na navijace Sarajeva--il ja ne kontam :-)
Negdje i procitah da je jedan od njih izjavio da se nije radilo o navijacima :-)
Thorgerson

#383 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Thorgerson »

DaysleepeR wrote:
detroit-mercy wrote: Realno, samo jedan udarac na pogresno mjesto i covjek je mogao ostati mrtav, to haman niko ne haviza. Ono sto se haviza je trazenje hiljdu i jednog razloga da se opravda ovo proseravanje. Istovremeno, ti isti koji pokusavaju da opravdaju napad na ove ljude su bili najbucniji kad u Begesu ubise onog Francuza. Pa su kometnari bili, divljaci, genocidasi, sta drugo ocekivati od njih i slicno.
Kako iste stvari izgledaju razlicto ovisno o uglu gledanja, da ne povjerujes.
ŠBB KBB, totalno nebitno. Ne opravdavam, ali malo se i oni prave englezi. Stvarno moraš biti naivan pravo da na dan kada nije sigurno sa željinim šalom hodati po čaršiji prohodaš sa majicom koja se nekom polupismenom može učiniti kao svašta nešta, a pogotovo kada se razni simboli dragi raznim ljudima u jednom dijelu javnosti sotoniziraju kao ratni simboli. Naravno da će to prouzročiti reakciju.
Ovo sve stoji, medjutim zasto to nasa policija nije znala? :roll:

Dakle, sta su oni radili. Turisticko srediste grada, znas veoma dobro da ce biti navijaca, da su tu turisti, da moze bit nekog belaja. Pa trebalo je krdo policajaca biti od marijin dvora do sebilja. I ako je bilo tu policije, kako to da niko nije priveden, nikakvu izjavu nisu uzeli, nista.

Ja bih shvatio da se desilo, na Ilidzi, na Alipasinu ili negdje van centra grada. Zalutali ljudi, nego ih nalupeto i kraj price. Ne bi mozda niko ni znao.

Ali sta ja znam, barem ja kada odem bilo gdje vani, u tim turistickim dijelovima grada se nekako najsigurnije osjecam, sto je i logicno - ali ocito to nije slucaj sa nasim gradom. Dakle, kod nas ces batine dobit i dok jedes cevape na carsiji, i u muzuju, i bilo gdje.

Mene samo nervira sto mi nemamo nikakvih podataka o ovom slucaju, ili ih barem policija ne iznosi. Pustili ljude da odu na Pale i da daju izjave. Pa mogu ispricati sta hoce jebote...A nasa policija blage veze ne zna sta se desilo. :-) I zato ni ne moze nista demantovati, jer ne znaju ni sta je bilo. I sad ovi mogu pricati po srbiji da su ih horde turaka sa sabljama ganjale...

Policija mora stititi osobe koje dodju u ovaj grad. Pa i ako su dosli da provociraju, policija ih mora sklonuti, te zastiti ostale ljude da ne moraju gledati kako se neko maklja dok su na odmoru i posjeti ovom gradu.
Naslovnica

#384 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Naslovnica »

Evo je ovaj bajker što je dobio mare rekao da će ponovo doći u Sarajevo, ali da će se drugačije obući.
Pametno.
Altsa

#385 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Altsa »

Naslovnica wrote:Evo je ovaj bajker što je dobio mare rekao da će ponovo doći u Sarajevo, ali da će se drugačije obući.
Pametno.
normalno. skonto frajko da je napravio glupost.
Edin H.

#387 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Edin H. »

Naslovnica wrote:Evo je ovaj bajker što je dobio mare rekao da će ponovo doći u Sarajevo, ali da će se drugačije obući.
Pametno.
Gdje je to izjavio?

Je's s rajom, da safata one sto su ga namarali? :-)
Naslovnica

#388 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Naslovnica »

Edin H. wrote:
Pametno.
Gdje je to izjavio?

Je's s rajom, da safata one sto su ga namarali? :-)
http://www.kokodix.com/napadnuti-bajker ... ije-obuci/
Možda je i novinarska šuplja..
pupa hava

#389 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by pupa hava »

ultima_palabra wrote:Pa nije ove izmarisala policija ili neki drugi državni organ.

Ovi su sprcali 50 godina u guzicu, a lafo ne znaju da se ne treba kurčiti kad ideš u drugu državu, pogotovo onu koja je bila žrtva agresije tvoje države. Još odabrali dan kad 1/3 grada slavi titulu :mrgreen:
sve stima, samo ti procenat los :mrgreen:
bingov buraz

#390 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by bingov buraz »

Pametno.
Kao dobrovoljac u maskirnom :mrgreen:
BHCluster

#392 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by BHCluster »

Imali istine da je ovaj sto je 'dobio po tamburi' na majici imao napisano "velika srbija" kako neki portali prenose?
Naslovnica

#393 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Naslovnica »

ČAČANSKI BAJKER:
Majicu sa srpskim grbom uvek nosim, nisam želeo da provociram

Čačanski bajker Milan Stefanović (53), koji je izvukao najdeblji kraj kada ih je grupa huligana pretukla dok je sa četvoricom kolega u subotu šetao Baščaršijom, izašao je u ponedeljak pre podne iz bolnice u Istočnom Sarajevu.

Ni tri dana nakon što su on i njegovi prijatelji pukom srećom izbegli ozbiljnije posledice prilikom pokušaja linča u strogom centru grada, Stefanović ne može da poveruje da je razlog za napad bio majica koju je tog
dana nosio.
- Tu majicu nosim uvek i svuda kada idem na moto skupove. Na njenoj poleđini nalazi se grb Čačka uz natpis ’’Čačak Srbija’’, a na prednjem delu stoji srpski grb sa dvoglavim orlom. Krenuli smo u rutinski obilazak Baščaršije sa namerom da pojedemo ćevape kod ’’Želje’’ i apsolutno nisam imao nameru da bilo koga provociram. Nakon kratkog dobacivanja opkolila nas je grupa od oko 20 mladića koji nisu bili navijači, kako su objavili bosanski mediji, već lokalni momci. Iako smo im nekoliko puta jasno rekli da ne želimo probleme, brutalno su nas pretukli – priseća se Milan Stefanović, kojem je u tuči slomljen nos i izbijen zub, uz brojne povrede mekog tkiva glave.
Mnogo veći problem predstavljalo je to što su mu, kao dugogodišnjem dijabetičaru, od stresa znatno skočile vrednosti šećera i krvni pritisak. Odmah nakon napada on je transportovan u bolnicu u Istočnom Sarajevu, pošto je izričito odbio da bude smešten u sarajevski klinički centar. Tokom boravka u bolnici posetio ga je ambasador Srbije u BiH.
Rane će, kaže, zaceliti, ali ožiljak na srcu teško.
- Došao sam u Sarajevo potpuno dobronamerno. Da sam imao bilo kakve predrasude o tome koje je većinsko stanovništvo u tom gradu, nikada u njega ne bih kročio. Na stotine puta sam boravio u glavnom gradu BiH i nikada nisam imao ni najmanji problem. Ići ću ponovo, ali ću se drugačije obući – poručuje ovaj pasionirani motociklista i roker, inače radnik čačanskog Centra za socijalni rad i kontrabasista iz hobija.
Stefanović se vratio u Čačak i kaže da se oseća dobro.
Četvorica njegovih prijatelja, koji su u napadu huligana zadobili lakše povrede, to su učinili dan ranije.
Kantonalna policija u Sarajevu nije uzela izjave od pretučenih državljana Srbije, već ih je samo ispratila do entitetske granice sa Republikom Srpskom.
Naslovnica

#394 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Naslovnica »

Image

Mislim da je to ta "majica"
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#395 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by UnscarD »

Ja fakat putujem regionom (i sire) stalno ... ovo je crnjak totalni jer ne doprinosi normalizaciji odnosa ali mislim da je ipak sticaj okolnosti. Ovi momci (uslovno momci) bi ipak trebali da znaju gdje idu i kako idu. Pa ne mozes da zivis u nekom ruzicastom balonu od sapunice.
Ima ovih pojava svuda ali to ne znaci da ih treba na bilo koji nacin opravdavati. Tu ne smije da bude nikakvo ALI. Iz svega sto sam procitao, 100% sam siguran da niko nije imao namjeru da provocira nego su to ljudi koji pojma nemaju o desavanjima i on nije ni skontao da njegova majca moze nekoga da provocira. On sa 6 banki, bucko- kontrabasista dosao da provocira :-)
Povremno mi dodje neka raja sa kojom sam odrastao iz raznih drzava. Poslednji put je dolazio prijatelj iz Crne Gore i poslije jedno 3 sata druzenja u kafani, govori mi kako je Sarajevo super i kako nije tacno to sto su mu napricali na Palama da ce da mu razbiju auto i da ce da ga slome i da pazi sta prica i kako da se ponasa. Ja mu objasnjavam da debila i kretana ima svuda i da sam sebi biras drustvo.

Ono sto je meni sokanto (mislim nije buduci da znam kako to sve funkcionise) su komenari na mrezama pa i na ovome topicu. Argumentacija tipa " neka su ih slomili, vidis da i nase maltretiraju" je argumentacija na nivou poluretardirane osobe ali to i ne treba da cudi jer svakako 50% ljudi na svijetu je ispod-prosjecno inteligentno (logicno :) ). Sta ces, tako je to.
Uglavnom, zelim da kazem da me jedan normalan komentar (kao onaj Fudin, Muhin i Luciferov) obraduju vise nego sto moze da me negativno iznenadi 10 kretenskih.
Neko je ranije pisao nesto u fazonu " probaj kroz Tel Aviv proci sa kukastim krstom". To nije bas adekvtna analogija. Pribliznije bi bilo " probaj kroz Tel Aviv proci sa majcom na kojoj je Njemacki orao i na kojoj pise Germany". Ne znam ali mi to ne djeluje toliko nemoguce. Mozda grijesim.

Nego da kazem samo jos i koju za tu bajkersku furku. Ja sve bajkera sto znam, to brate sve neki bankari, gazde, menadzeri, uglavnom sve lovatori koji su Pon-Petak kravata i odijelo a onda vikendom promjene imidz. Isto djeca kad se igraju pa se preobuku. Tu i tamo upoznam po nekoga na kome se vidi da je hard core , goli u sedlu varijanta ali uglavnom su mi u 90% slucajeva ovi sega....furaju neki kao nomadski trip samo da bi se u Nedelju, (namoj previse kasno) vratili kuci jer je sutra ponedeljak. Fake brate. Ali opet, svakom njegovo. Ko nije dovoljno piva popio i dovoljno cura zguzio kad je trebalo, ima pravo i na popravni :D no hard feelings :run:
Danguba

#396 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Danguba »

Naslovnica wrote:
...i ja mislim ali kad malo bolje razmislim...

Suelureac

#397 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Suelureac »

Jel se utvrdilo šta se ovdje desilo?
Pirija

#398 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Pirija »

naivno sa njegove strane, zaboravio kako su svatovi prosli na istom mjestu...
insomnia78

#399 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by insomnia78 »

Naslovnica wrote:Image

Je l' se ti pravis lud il sta
Covjek sam kaze majicu sa dvoglavim orlom
bingov buraz

#400 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by bingov buraz »

Nisam modni macak ali sam poprilicno siguran da to uopste i nije majica :mrgreen:
Post Reply