Kriminalna organizacija FIFA
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
omar little
#376 Re: Kriminalna organizacija FIFA
meni je ovo glupo, trebam placati prelazak pola europe da vidim razlicite tekme.
- agnostic_front
#377 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Doduše, čini mi se da bi nam samo Otok predstavljao problem. Ovo ostalo je, ja mislim, viza po ulasku bez mnogo peglanja.
Ma biće tu vjerovatno neki povoljni aranžmani, moraju na to misliti.omar little wrote:meni je ovo glupo, trebam placati prelazak pola europe da vidim razlicite tekme.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#378 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Po jedna grupa je u svakom gradu. Dakle hajmo reci hipoteticki BiH je u grupi sa Njemackom,Austrijom i Madjarskom i sve se utakmice igraju npr u gradu Baku.jeza u ledja wrote:Dublin, Glazgov, London, St Petersburg, Baku i Bukurest? Haman pa pola.agnostic_front wrote:I ja mislim da je ok ideja, s tim da bi možda za nas najbolje bilo da izbace ove gradove koji nisu Šengen
@ JBN, ja mislim da nema zemlje domacina. Mislim da je najveci problem kako putovati na utakmice iste reprezentacije ako je jedna recimo u Bakuu, druga u St Petersburgu, treca u Dublinu, cetvrta u Bilbau.Pa mislim ono jebiga.
Onda idu osmina finala i cetvrtfinala u nekom drugom gradu. I na kraju polufinale i finale u Londonu.
- BHF_Manijak
#379 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Upravo. Nece ekipe "setati" po gradovima. Dakle jedna je grupa u jednom gradu, a kasnije knockout faza gdje te zapadne.
Meni sranje, prosirivanjem Eura se svakako ove godine izgubio taj neki ekskluzivitet, a s ovim sranjem po gradovima gubi se dodatno na drazi. Svako ce se "o svom jadu" zabaviti, totalno ce se izgubiti ona koncetracija atmosfere na jednom mjestu. Al' hajd...
Meni sranje, prosirivanjem Eura se svakako ove godine izgubio taj neki ekskluzivitet, a s ovim sranjem po gradovima gubi se dodatno na drazi. Svako ce se "o svom jadu" zabaviti, totalno ce se izgubiti ona koncetracija atmosfere na jednom mjestu. Al' hajd...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#380 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Finale i polufinale London (England)
1/4 finale i grupe: Munich (Germany), Baku (Azerbaijan), Saint Petersburg (Russia), Rome (Italy)
1/8 finala i grupe: Copenhagen (Denmark), Bucharest (Romania), Amsterdam (Netherlands), Dublin (Republic of Ireland), Bilbao (Spain), Budapest (Hungary), Brussels (Belgium), Glasgow (Scotland)
1/4 finale i grupe: Munich (Germany), Baku (Azerbaijan), Saint Petersburg (Russia), Rome (Italy)
1/8 finala i grupe: Copenhagen (Denmark), Bucharest (Romania), Amsterdam (Netherlands), Dublin (Republic of Ireland), Bilbao (Spain), Budapest (Hungary), Brussels (Belgium), Glasgow (Scotland)
-
omar little
#381 Re: Kriminalna organizacija FIFA
opet je glupo. kad tvoja repka ne igra prije se moglo otici u drugi grad i gledati tekma neke druge grupe, sad treba da idem iz dablina u rusiju 
- Logovan
#382 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Opet je glupo, čisto sranje. Izgledat će kao da nije SP, nego kao neki turnir između četiri države, kao što je onaj Kirin kup.mali_milojica wrote: Po jedna grupa je u svakom gradu. Dakle hajmo reci hipoteticki BiH je u grupi sa Njemackom,Austrijom i Madjarskom i sve se utakmice igraju npr u gradu Baku.
Onda idu osmina finala i cetvrtfinala u nekom drugom gradu. I na kraju polufinale i finale u Londonu.
Sa ovim pravilom samo će smanjiti atmosferu pred utakmice.
- jeza u ledja
#383 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Pa ljudi, kvalifikacije za EP su dio "Evropskog prvenstva". Ono sto se odrzava svake dvije godine je samo "zavrsnica" Evropskog prvenstva. Ako na to gledate na taj nacin onda stvari budu mnogo jasnije. 
- Jack Be Nimble
#384 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Dobro je isto sto mozes grupe sa balkanskim timovima odvojiti pa se ne moraš brinuti hoce li biti tuče medju navijačima.
Isto kao amerika kada ima SP ili sada rusija pa putuje gore dole po 1000km.
Isto kao amerika kada ima SP ili sada rusija pa putuje gore dole po 1000km.
- studeni76
#385 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Samo par drzava u Evropi moze samostalno organizovat EP u ovom formatu. Fra, Eng, Ger, Rus i to je to, nema vise. Spa i Ita nemaju toliko odgovarajucih stadiona. Znaci ovo je neminovnost, jbg
-
Eborg
#386 Re: Kriminalna organizacija FIFA
U normalnim političkim okolnostima mogla bi i Turska.
- cyprus
#387 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Razbacanost po Evropi meni uopšte nije loša ideja... Bolje mi djeluje to nego šetanje prvenstva između 5-6 istih zemalja...
Više mi smeta ova brojka od 24 reprezentacije... Vidjeli smo na šta liči grupna faza...
Više mi smeta ova brojka od 24 reprezentacije... Vidjeli smo na šta liči grupna faza...
-
Eborg
#388 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Steta sto ce Britanci usrati sa vizama. Sta ako nasa repka odigra svoje na kontinentu i onda odjednom se nadje da mora ici u Ujedinjeno Kraljevstvo? Navijaci bez stranih pasosa mogu mahati usima onda.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#389 Re: Kriminalna organizacija FIFA
EP/SP je u jednoj drzavi, ovo mijenjanje znaci kraj tog oblika natjecanja.
Mislim da ce se vise izgubiti nego dobiti ovom promjenom.
Mislim da ce se vise izgubiti nego dobiti ovom promjenom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#390 Re: Kriminalna organizacija FIFA
mislim da je i ovo ok nego stalno u francuskoj
- Muhamed Đakmić
#391 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Vi malo smetnuli ovo s uma, a? 
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League
Kreće poslije Svjetskog, imat ćemo nekakva dva evropska prvaka po tome. Mislim da će ovo ubiti internacionalni fudbal u današnjoj formi.
Kreće poslije Svjetskog, imat ćemo nekakva dva evropska prvaka po tome. Mislim da će ovo ubiti internacionalni fudbal u današnjoj formi.
-
Eborg
#392 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Razlog sto ne pratim kosarku je sto im je organizacija nikakva i nema nikakvog smisla, samo nekakvi medjunarodni kupovi i lige se igraju i ne znas gdje je ko. Evo sad to hoce uraditi i fudbalu.
- Jack Be Nimble
#393 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Ovo je dobro i lose. Dobro sto vise nema prijateljski koje niko ne prati. Lose sto su prijateljske na steroidimaMuhamed Đakmić wrote:Vi malo smetnuli ovo s uma, a?
Ali ipak dobro jer ce drzave moci ici gore dole po ligama. Dobra stvar za Bosnu da se rijesim Omana, Katara i ostali velesila nesvrstanih.
-
omar little
#394 Re: Kriminalna organizacija FIFA
meni je najsladje u ovoj prici sto svi mi, ukljucujuci i mene, brigu brinemo o gledanju uzivo svih tih silnih tekmi svoje repke k'o da se plasiramo svaki ciklus, k'o da nam je rekord ucestvovanja k'o njemacka.
ja jos jos i gora, iz sjeverne amerike brigu brinem kako ce se stici s jedne tekme na drugu. 
- Jack Be Nimble
#395 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Ja ne brinem o nasima, nego o drugim silama ili samo gledati bilo koja dva tima.
- van Basten
#396 Re: Kriminalna organizacija FIFA
Sto znaci da mi onda vec imamo nekoliko ucesca na Evropskim prvenstvimajeza u ledja wrote:Pa ljudi, kvalifikacije za EP su dio "Evropskog prvenstva". Ono sto se odrzava svake dvije godine je samo "zavrsnica" Evropskog prvenstva. Ako na to gledate na taj nacin onda stvari budu mnogo jasnije.
Btw, sranje od ideje al eto... Vecinom i jesu takve ideje zadnjih godina koje dolaze iz fifa ili uefa.