Kriminalna organizacija FIFA

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omar little

#376 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by omar little »

meni je ovo glupo, trebam placati prelazak pola europe da vidim razlicite tekme.
agnostic_front

#377 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by agnostic_front »

Doduše, čini mi se da bi nam samo Otok predstavljao problem. Ovo ostalo je, ja mislim, viza po ulasku bez mnogo peglanja.
omar little wrote:meni je ovo glupo, trebam placati prelazak pola europe da vidim razlicite tekme.
Ma biće tu vjerovatno neki povoljni aranžmani, moraju na to misliti.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#378 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by mali_milojica »

jeza u ledja wrote:
agnostic_front wrote:I ja mislim da je ok ideja, s tim da bi možda za nas najbolje bilo da izbace ove gradove koji nisu Šengen :D
Dublin, Glazgov, London, St Petersburg, Baku i Bukurest? Haman pa pola. :D

@ JBN, ja mislim da nema zemlje domacina. Mislim da je najveci problem kako putovati na utakmice iste reprezentacije ako je jedna recimo u Bakuu, druga u St Petersburgu, treca u Dublinu, cetvrta u Bilbau. :-) Pa mislim ono jebiga. :D
Po jedna grupa je u svakom gradu. Dakle hajmo reci hipoteticki BiH je u grupi sa Njemackom,Austrijom i Madjarskom i sve se utakmice igraju npr u gradu Baku.
Onda idu osmina finala i cetvrtfinala u nekom drugom gradu. I na kraju polufinale i finale u Londonu.
BHF_Manijak

#379 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by BHF_Manijak »

Upravo. Nece ekipe "setati" po gradovima. Dakle jedna je grupa u jednom gradu, a kasnije knockout faza gdje te zapadne.

Meni sranje, prosirivanjem Eura se svakako ove godine izgubio taj neki ekskluzivitet, a s ovim sranjem po gradovima gubi se dodatno na drazi. Svako ce se "o svom jadu" zabaviti, totalno ce se izgubiti ona koncetracija atmosfere na jednom mjestu. Al' hajd...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#380 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by mali_milojica »

Finale i polufinale London (England)
1/4 finale i grupe: Munich (Germany), Baku (Azerbaijan), Saint Petersburg (Russia), Rome (Italy)
1/8 finala i grupe: Copenhagen (Denmark), Bucharest (Romania), Amsterdam (Netherlands), Dublin (Republic of Ireland), Bilbao (Spain), Budapest (Hungary), Brussels (Belgium), Glasgow (Scotland)
omar little

#381 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by omar little »

opet je glupo. kad tvoja repka ne igra prije se moglo otici u drugi grad i gledati tekma neke druge grupe, sad treba da idem iz dablina u rusiju :-)
Logovan

#382 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Logovan »

mali_milojica wrote: Po jedna grupa je u svakom gradu. Dakle hajmo reci hipoteticki BiH je u grupi sa Njemackom,Austrijom i Madjarskom i sve se utakmice igraju npr u gradu Baku.
Onda idu osmina finala i cetvrtfinala u nekom drugom gradu. I na kraju polufinale i finale u Londonu.
Opet je glupo, čisto sranje. Izgledat će kao da nije SP, nego kao neki turnir između četiri države, kao što je onaj Kirin kup. :D

Sa ovim pravilom samo će smanjiti atmosferu pred utakmice.
jeza u ledja

#383 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by jeza u ledja »

Pa ljudi, kvalifikacije za EP su dio "Evropskog prvenstva". Ono sto se odrzava svake dvije godine je samo "zavrsnica" Evropskog prvenstva. Ako na to gledate na taj nacin onda stvari budu mnogo jasnije. :D
Jack Be Nimble

#384 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Jack Be Nimble »

Dobro je isto sto mozes grupe sa balkanskim timovima odvojiti pa se ne moraš brinuti hoce li biti tuče medju navijačima.

Isto kao amerika kada ima SP ili sada rusija pa putuje gore dole po 1000km.
studeni76

#385 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by studeni76 »

Samo par drzava u Evropi moze samostalno organizovat EP u ovom formatu. Fra, Eng, Ger, Rus i to je to, nema vise. Spa i Ita nemaju toliko odgovarajucih stadiona. Znaci ovo je neminovnost, jbg
Eborg

#386 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Eborg »

U normalnim političkim okolnostima mogla bi i Turska.
cyprus

#387 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by cyprus »

Razbacanost po Evropi meni uopšte nije loša ideja... Bolje mi djeluje to nego šetanje prvenstva između 5-6 istih zemalja...

Više mi smeta ova brojka od 24 reprezentacije... Vidjeli smo na šta liči grupna faza...
Eborg

#388 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Eborg »

Steta sto ce Britanci usrati sa vizama. Sta ako nasa repka odigra svoje na kontinentu i onda odjednom se nadje da mora ici u Ujedinjeno Kraljevstvo? Navijaci bez stranih pasosa mogu mahati usima onda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#389 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Tomahawk11 »

EP/SP je u jednoj drzavi, ovo mijenjanje znaci kraj tog oblika natjecanja.
Mislim da ce se vise izgubiti nego dobiti ovom promjenom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#390 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Truba »

mislim da je i ovo ok nego stalno u francuskoj
Muhamed Đakmić

#391 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Muhamed Đakmić »

Vi malo smetnuli ovo s uma, a? :D

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League

Kreće poslije Svjetskog, imat ćemo nekakva dva evropska prvaka po tome. Mislim da će ovo ubiti internacionalni fudbal u današnjoj formi.
Eborg

#392 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Eborg »

Razlog sto ne pratim kosarku je sto im je organizacija nikakva i nema nikakvog smisla, samo nekakvi medjunarodni kupovi i lige se igraju i ne znas gdje je ko. Evo sad to hoce uraditi i fudbalu.
Jack Be Nimble

#393 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Jack Be Nimble »

Muhamed Đakmić wrote:Vi malo smetnuli ovo s uma, a? :D

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League

Kreće poslije Svjetskog, imat ćemo nekakva dva evropska prvaka po tome. Mislim da će ovo ubiti internacionalni fudbal u današnjoj formi.
Ovo je dobro i lose. Dobro sto vise nema prijateljski koje niko ne prati. Lose sto su prijateljske na steroidima :D

Ali ipak dobro jer ce drzave moci ici gore dole po ligama. Dobra stvar za Bosnu da se rijesim Omana, Katara i ostali velesila nesvrstanih.
omar little

#394 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by omar little »

meni je najsladje u ovoj prici sto svi mi, ukljucujuci i mene, brigu brinemo o gledanju uzivo svih tih silnih tekmi svoje repke k'o da se plasiramo svaki ciklus, k'o da nam je rekord ucestvovanja k'o njemacka. :D ja jos jos i gora, iz sjeverne amerike brigu brinem kako ce se stici s jedne tekme na drugu. :D
Jack Be Nimble

#395 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Jack Be Nimble »

Ja ne brinem o nasima, nego o drugim silama ili samo gledati bilo koja dva tima.
van Basten

#396 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by van Basten »

jeza u ledja wrote:Pa ljudi, kvalifikacije za EP su dio "Evropskog prvenstva". Ono sto se odrzava svake dvije godine je samo "zavrsnica" Evropskog prvenstva. Ako na to gledate na taj nacin onda stvari budu mnogo jasnije. :D
Sto znaci da mi onda vec imamo nekoliko ucesca na Evropskim prvenstvima :izet:

Btw, sranje od ideje al eto... Vecinom i jesu takve ideje zadnjih godina koje dolaze iz fifa ili uefa.
Post Reply