Kupovna moć novog automobila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ime123

#376 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ime123 »

SHTEVELEC wrote: A zato onda njemacka auta (kao najbolja) nemaju i najduzu garanciju (k'o recimo koreanci, kia 7 godina)? sve je to isto smece, svako vozi sta mu se svidja i sta mu bolje lezi,
Zato sto KIA mora privuci kupce a ovi ne moraju, oni su se davno dokazali.
citroen xm wrote: Zamisli najbolji proizvođači na svijetu u 21.-om vijeku ne znaju sastaviti motor kako valja. Sada se potvrđuje ono što pišem o našoj zaluđenosti.

Takav Logan taksisti voze po 800000 km sa istim motorom i istom karoserijom uz skoro pa redovno održavanje. Treba li puno više govoriti?
Ko ne zna motor sastavit o cemu pricasss halooo ?? Opet ti po "nama", nije ti dobro u glavi, osjecas se ugrozeno ili sta ? U citavom svijetu njemacko auto je se smatra najboljim, a ti po nama udario ko da se samo kod nas vole njemacka auta, ne predstavljamo ni 0.1 % trzista automobila, jel ti to tesko shvatiti ?
Kakav Logan bolan, procito si negdje na internetu da je jedan automobil preso 800k uz Bog zna kakvo odrzavanje i sad Dacia auto. Pa to auto je toliko jednostavno da mora biti pouzdano, jedva da je auto.

Njemacka auto industrija ima vrhunske automobile u svakoj klasi i kategoriji, u kategorijama koje ostale auto industije nisu sposobne ni da razvijaju !!!!!!!!!!!!!
NediM17

#377 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by NediM17 »

ime123 wrote:
SHTEVELEC wrote: A zato onda njemacka auta (kao najbolja) nemaju i najduzu garanciju (k'o recimo koreanci, kia 7 godina)? sve je to isto smece, svako vozi sta mu se svidja i sta mu bolje lezi,
citroen xm wrote: Zamisli najbolji proizvođači na svijetu u 21.-om vijeku ne znaju sastaviti motor kako valja. Sada se potvrđuje ono što pišem o našoj zaluđenosti.

Takav Logan taksisti voze po 800000 km sa istim motorom i istom karoserijom uz skoro pa redovno održavanje. Treba li puno više govoriti?
Ko ne zna motor sastavit o cemu pricasss halooo ?? Opet ti po "nama", nije ti dobro u glavi, osjecas se ugrozeno ili sta ? U citavom svijetu njemacko auto je se smatra najboljim, a ti po nama udario ko da se samo kod nas vole njemacka auta, ne predstavljamo ni 0.1 % trzista automobila, jel ti to tesko shvatiti ?
Kakav Logan bolan, procito si negdje na internetu da je jedan automobil preso 800k uz Bog zna kakvo odrzavanje i sad Dacia auto. Pa to auto je toliko jednostavno da mora biti pouzdano, jedva da je auto.

Njemacka auto industrija ima vrhunske automobile u svakoj klasi i kategoriji, u kategorijama koje ostale auto industije nisu sposobne ni da razvijaju !!!!!!!!!!!!!
Je li mi se ono cini, ili su na 2.0 TDI i 2.5 TDI pucale glave, a na 2.0 TDI uljne pumpe nicim izazvane prestajale sa radom? :lol:

I koliko ono varijanti glava je bilo dok napokon nisu rijesili problem? Pola abecede. :lol:
ime123

#378 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ime123 »

NediM17 wrote: Je li mi se ono cini, ili su na 2.0 TDI i 2.5 TDI pucale glave, a na 2.0 TDI uljne pumpe nicim izazvane prestajale sa radom? :lol:

I koliko ono varijanti glava je bilo dok napokon nisu rijesili problem? Pola abecede. :lol:
Dokazao si mi da su njemacka auta najgora, odoh da zapalim svoje auto...

TDI motori su trenutno najboji dizelski motori na svijetu, od 1.6 do 6.0, odlicni
jefferson

#379 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by jefferson »

ime123 wrote:
NediM17 wrote: Je li mi se ono cini, ili su na 2.0 TDI i 2.5 TDI pucale glave, a na 2.0 TDI uljne pumpe nicim izazvane prestajale sa radom? :lol:

Dokazao si mi da su njemacka auta najgora, odoh da zapalim svoje auto...

TDI motori su trenutno najboji dizelski motori na svijetu, od 1.6 do 6.0, odlicni
Sta rece i osta ziv :-)
SHTEVELEC

#380 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by SHTEVELEC »

ime123 wrote:
OK, kia se dokazuje - svake godine u toj istoj njemackoj rade istrazivanja medju korisnicima o zadovoljstvu svojim autima i, koliko se ja sjecam, zadnjih par godina Hyundai je ponajbolji. Mislis da svabe ne bi radije hvalili svoje proizvodjace nego koreance? Nema niko nista da se dokazuje, sto bakir rece sva nova auta su plastikaneri koji su tu da izdrze 5-7 godina i onda ga mijenjaj... Njemacki motori najbolji? Zasto onda za a i b klasu uzimaju renaultove a ne vw-ove? Opet mislis da nijemci ne bi radije kupili njemacki motor pa da pare ostanu u njemackoj, nego da placaju francuzima/japancima?

http://www.smartmotorist.com/motorist-n ... gines.html
dadoka84

#381 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by dadoka84 »

ime123 wrote: TDI motori su trenutno najboji dizelski motori na svijetu, od 1.6 do 6.0, odlicni
Ako su tdi najbolji, sto onda mercedes ne ugradjuje tdi vec renaultov dci motor :izet:
Btw meni se cini da su JTD motori dugo vremena slovili kao najbolji.
goran16v

#382 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by goran16v »

Koliko god se ljubiteljima nekih nacija ne svidjalo i bez obzira sto su dugi garantni rokovi vise markentiski fol nego odraz kvalitete, koreanci vec dobrih 10-ak godina prave nadprosjecno kvalitetne i pouzdane automobile, sto se na kraju krajeva odrazava i na postepenom rastu cijene. Jesu koreanci plasticni unutra i ponekad imaju kicast dizajn, ali u njohovom cjenovnog rangu je svaki auto mrtvi plastikaner. Focus Ghia ima jako dobre i kvalitetne materijale ali moj Focus od 26 000 KM/nov je jednako ili veci plasticar od koreanca za iste pare.
madner

#383 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by madner »

citroen xm wrote:Po čemu ne ispunjava uslove za Taxi vozilo? I kako taksiraju ako ne ispunjavaju uslove?
Sta mislis zasto u normalnim zemljama su Taxi vozila iz D i E kategorije?
To sto su srozali standarde pa naplacuju isto duplo slabiju uslugu nije razlog da se to prihvati. Ja uvijek, mada rijetko taksiram, sjedam u limuzinu. Sve ispod je prevara.
ado-šampion

#384 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ado-šampion »

almir90 wrote:
Nemoj pričati bezveze, svi su morali plaćati nove dizne ispočetka kad su počeli kvarovi, tek nakon par godina VW je priznao grešku pa su besplatno mijenjali dizne, kad ih je prethodno barem 60% vlasnika istih mijenjalo o svom trošku. Turbine i zamajce su isto morali mijenjati iz svog džepa, a nisu se te stavke pokazale kao kvalitetne.

Što se Dačie tiče, nisam je ja ni spominjao, nisam ni ja neki fan Dačie (jednostavo mi se ne sviđa), ali da su vlasnici istih zadovoljni, to se mora priznati, oni taksisti su čist dokaz, da je Dačia pouzdana.

I nemoj bogati one švercerske, oca'm k'o nov, tek se razradio na 150 000. :lol:
Sve ja to haveru znam vjerovatno i bolje od tebe. Nemoj biti naivan. Dizne jesu bile problem, kao i polozaj uljne pumpe koji je povlacio druge probleme, ukljucujuci i turbinu. Turbine svakako ne radi svaki proizvodjac za sebe nego ih dobavljaju od 2-3 dobavljaca, kvacila isto. Plivajuci zamajac je potrosna roba na svakom autu s motorom s velikim obrtnim momentom. Iako su na VWima crkavali ranije nego na drugim (niko ne kaze da nije tako), sve je to na ovom i slicnim forumima dignuto u nebesa od raznih hejtera koji nemaju zivota nikako, samo gledaju kolika je kome kuca, kakvo je kome auto, analiziraju kakva je psiha onog sto voza dobro auto, ili je kupio radi kosmija, ili je lopov, ili nema nista u frizideru. Jedva cekaju neku temu o problemima na VW i TDI da zadovolje sve komplekse. Samo naivni padaju na te price.

Koji taksisti su dokaz? Jedna taksista je NAVEDEN na ovom forumu s Dacijom od 800 k, odmah se masa hejtera na ovoj temi primila bez i da provjeri informaciju jer im lezi za njihov trip i njihovu pricu. Odmah ih mozes prepoznati. Otvori mobile.de imas Fiata koji su presli milion, danas to ne znaci nista. Mogu misliti kakav je taj Fiat nakon milion kad mu je unutra simfonija na 100 hiljada. :-)

Nikakva svercerska, otidji u dobre auto kuce, koje uvoze auta s vana skinuta s lizinga, a koja su dobro zacijenjena, ili auta koje ljudi sebi uvoze privatno. Pa pogledaj kakva su to auta. Pusti se price o autima koja su uvezena sa 700 hiljada pa spustena na 150, jer Bosanac hoce dobro za male pare, pa su mu auta s realnom kilometrazom koja se uvoze s vana preskupa i pljacka.
To da su sva polovna auta ista i novo je novo, to je suplja samo takva, i to pricaju oni koji ne mogu sebi priustiti bolje od rage stare 20 i kusur godina, pa im je lakse svariti tako sto okolo pricaju da je sve polovno smece, a samo novo je auto. Kako da ne.

I da, danas niko ne pravi losa auta, ali svabe prave najbolja. Dokaz? Prodaja na evropskom trzistu koje je najzahtjevnije. Drugi dokaz: BMW, Mercedes, Audi. Osim sacice ovih sto ih prate, koji su svakako daleko iza njih, u visokoj srednjoj klasi nemaju nikakvu konkurenciju. Da ne idem na limuzine visoke klase, ili R8, i8, itd, itd, sav luksuz koji njemacki proizvodjaci mogu sebi priustiti i opet biti u plusu, to dovoljno govori. Treci dokaz: Relevantni testovi. Njemacka auto-industrija je broj 1 na svijetu (uvijek je i bila) i za to postoje jasni pokazatelji. Osim ako je jasan pokazatelj prica "buraz ja imao Pezoa, vjeruj bolji od Golfa", ili "sve je to reklama".
ado-šampion

#385 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ado-šampion »

goran16v wrote:Koliko god se ljubiteljima nekih nacija ne svidjalo i bez obzira sto su dugi garantni rokovi vise markentiski fol nego odraz kvalitete, koreanci vec dobrih 10-ak godina prave nadprosjecno kvalitetne i pouzdane automobile, sto se na kraju krajeva odrazava i na postepenom rastu cijene. Jesu koreanci plasticni unutra i ponekad imaju kicast dizajn, ali u njohovom cjenovnog rangu je svaki auto mrtvi plastikaner. Focus Ghia ima jako dobre i kvalitetne materijale ali moj Focus od 26 000 KM/nov je jednako ili veci plasticar od koreanca za iste pare.
Ja da zelim novo auto za 25 hiljada ne bih gledao dalje od onog i30 sto je stajao pred BBI. Koreanci su u nizim klasama apsolutno konkurentni po svemu, pocevsi od dizajna, motora, materijala, tehnike, itd. Onim koji prave smece kakvo je nekad bio Accent, pa 10 godina nakon toga naprave onakav i30, treba skinuti kapu. Za njih nema zime. Ljudi rade i rezultati se vide. Za razliku od onih koji zive na staroj slavi.
Bakir1

#386 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Bakir1 »

ja bih volio da mi neko bilo kaze kriterije po kojim je neki automobil najbolji, da i ja znam u zivotu sta je najbolje.
da li je to prodaja novih vozila, da li je to trziste eu, usa, svijeta ili?
da li je to pouzdanost?
da li je to ekonomicnost?
da li je to odnos cijena kvalitet?

da li je glupo tvrditi da je recimo jedan evoque bolji auto od audija Q5, smije li se to tvrditi jer se prodaje manje jedinica istog?
goran16v

#387 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by goran16v »

ado-šampion wrote:
goran16v wrote:Koliko god se ljubiteljima nekih nacija ne svidjalo i bez obzira sto su dugi garantni rokovi vise markentiski fol nego odraz kvalitete, koreanci vec dobrih 10-ak godina prave nadprosjecno kvalitetne i pouzdane automobile, sto se na kraju krajeva odrazava i na postepenom rastu cijene. Jesu koreanci plasticni unutra i ponekad imaju kicast dizajn, ali u njohovom cjenovnog rangu je svaki auto mrtvi plastikaner. Focus Ghia ima jako dobre i kvalitetne materijale ali moj Focus od 26 000 KM/nov je jednako ili veci plasticar od koreanca za iste pare.
Ja da zelim novo auto za 25 hiljada ne bih gledao dalje od onog i30 sto je stajao pred BBI. Koreanci su u nizim klasama apsolutno konkurentni po svemu, pocevsi od dizajna, motora, materijala, tehnike, itd. Onim koji prave smece kakvo je nekad bio Accent, pa 10 godina nakon toga naprave onakav i30, treba skinuti kapu. Za njih nema zime. Ljudi rade i rezultati se vide. Za razliku od onih koji zive na staroj slavi.
Nisu to samo nize klase, pogledaj aktuelne Sportage, Optimu, I40, Santa Fe, iX55, sve su to jako ozbiljni automobili.
supercali

#388 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by supercali »

Ado sampion sam si sebi odgovorio sto se tice teme
Bosanac hoce dobro za male pare
Auta klase passat i većih nema za male pare i tacka
Za te pare sto kupi kupio je krsa koji je gore od nove dacije bez obzira na visinu klase opremu i sve
To sto se zavaravamo da smo kupili super aute je da bi sami sebi umanjili sopstveni gnjev krivicu nazovi kako hoces
I to je sustina
condy

#389 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by condy »

Jedan od dobrih kriterija kvalitete i izdržljivosti sam vidio kod Mercedesa E klase, starog desetak godina, koji se vozi kao taksi vozilo. Dok sam izlazio iz vozila i zatvarao vrata, vrata su samo ulegla sa onim slabim prigusenim zvukom, bez da su zalupila, i sl. Jednostavno auto se vozi kao taksi, svako malo se vrata otvaraju i zatvaraju a i dalje rade savršeno. To je kvaliteta koja se njemačkim vozilima, u prvom redu Mercedesu mora priznati.

Garantujem da takvo zatvaranje vrata nema nov Citroen C4, kojeg sam imao priliku probati.

Ima tu još primjera, u prvom redu u voznim osobinama su razlike upečatljive.
almir90

#390 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by almir90 »

ado-šampion wrote:
Sve ja to haveru znam vjerovatno i bolje od tebe. Nemoj biti naivan. Dizne jesu bile problem, kao i polozaj uljne pumpe koji je povlacio druge probleme, ukljucujuci i turbinu. Turbine svakako ne radi svaki proizvodjac za sebe nego ih dobavljaju od 2-3 dobavljaca, kvacila isto. Plivajuci zamajac je potrosna roba na svakom autu s motorom s velikim obrtnim momentom. Iako su na VWima crkavali ranije nego na drugim (niko ne kaze da nije tako), sve je to na ovom i slicnim forumima dignuto u nebesa od raznih hejtera koji nemaju zivota nikako, samo gledaju kolika je kome kuca, kakvo je kome auto, analiziraju kakva je psiha onog sto voza dobro auto, ili je kupio radi kosmija, ili je lopov, ili nema nista u frizideru. Jedva cekaju neku temu o problemima na VW i TDI da zadovolje sve komplekse. Samo naivni padaju na te price.

Koji taksisti su dokaz? Jedna taksista je NAVEDEN na ovom forumu s Dacijom od 800 k, odmah se masa hejtera na ovoj temi primila bez i da provjeri informaciju jer im lezi za njihov trip i njihovu pricu. Odmah ih mozes prepoznati. Otvori mobile.de imas Fiata koji su presli milion, danas to ne znaci nista. Mogu misliti kakav je taj Fiat nakon milion kad mu je unutra simfonija na 100 hiljada. :-)

Nikakva svercerska, otidji u dobre auto kuce, koje uvoze auta s vana skinuta s lizinga, a koja su dobro zacijenjena, ili auta koje ljudi sebi uvoze privatno. Pa pogledaj kakva su to auta. Pusti se price o autima koja su uvezena sa 700 hiljada pa spustena na 150, jer Bosanac hoce dobro za male pare, pa su mu auta s realnom kilometrazom koja se uvoze s vana preskupa i pljacka.
To da su sva polovna auta ista i novo je novo, to je suplja samo takva, i to pricaju oni koji ne mogu sebi priustiti bolje od rage stare 20 i kusur godina, pa im je lakse svariti tako sto okolo pricaju da je sve polovno smece, a samo novo je auto. Kako da ne.

I da, danas niko ne pravi losa auta, ali svabe prave najbolja. Dokaz? Prodaja na evropskom trzistu koje je najzahtjevnije. Drugi dokaz: BMW, Mercedes, Audi. Osim sacice ovih sto ih prate, koji su svakako daleko iza njih, u visokoj srednjoj klasi nemaju nikakvu konkurenciju. Da ne idem na limuzine visoke klase, ili R8, i8, itd, itd, sav luksuz koji njemacki proizvodjaci mogu sebi priustiti i opet biti u plusu, to dovoljno govori. Treci dokaz: Relevantni testovi. Njemacka auto-industrija je broj 1 na svijetu (uvijek je i bila) i za to postoje jasni pokazatelji. Osim ako je jasan pokazatelj prica "buraz ja imao Pezoa, vjeruj bolji od Golfa", ili "sve je to reklama".
Evropska vozila dominiraju na domaćem tržištu, otkud to!? :shock: :lol:

Ovo da su broj 1 u svijetu, je li to tvoje mišljenje ili imaju dokazi za ovu tvrdnju?

Čaba pametuješ, ja sam gore napisao već, imam druga koji popravlja te premiume, i šta sve odlazi na tim vozilima, kao i na drugim koji koštaju duplo manje para. Pa to je sramota, da platiš auto 150 000 KM, i za 4-5 godina moraš u njega uložiti 10 000 KM u servise.

Nećemo o turbinama i diznama, al' šta je sa lancom i lančanikom na 3.0 TDI motoru, koji je 1500 KM zamjena (otišao na malo preko 200 000 km, gledao zamjenu), električna ručna koja sjebe zadnje selene, dugmad koja se oguli nakon par godina. Mercedes koji hrđa, airmatic koji ne valja *urcu. Automatski mjenjači "sealed for life" koje rikavaju, pa zamjena te košta haman k'o 80% auta. Mogu ja i dalje ako želiš? Nema više kvalitete kao 80-ih i 90-ih, ali nema smisla opravdavati cijenu kad neki drugi proizvođač izbaci vozilo koje sadrži 90% kvalitete gore navedenog, za 40% manju cijenu.

Pričaš kako narod nema para za premium, pa kupe neku kalaju, pa prigovaraju. Pa kako nemaju para ovi što kupe nova auta po 20 000 - 30 000 KM, kupi novo, umjesto nekog švabe, ja budala, a švabo se tek razradio na 200 000. :lol:

Najbolji su valjda zato, što ih japanci pobjeđuju po pouzdanosti?
condy

#391 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by condy »

almir90 wrote:

Nećemo o turbinama i diznama, al' šta je sa lancom i lančanikom na 3.0 TDI motoru, koji je 1500 KM zamjena (otišao na malo preko 200 000 km, gledao zamjenu), električna ručna koja sjebe zadnje selene, dugmad koja se oguli nakon par godina. Mercedes koji hrđa, airmatic koji ne valja *urcu. Automatski mjenjači "sealed for life" koje rikavaju, pa zamjena te košta haman k'o 80% auta. Mogu ja i dalje ako želiš? Nema više kvalitete kao 80-ih i 90-ih, ali nema smisla opravdavati cijenu kad neki drugi proizvođač izbaci vozilo koje sadrži 90% kvalitete gore navedenog, za 40% manju cijenu.

Pr

I jesi ti kad imao priliku voziti ta vozila ?

Toliko " znaš " o njima a pretpostavljam da ih nikad nisi vozio...ispravi me ako grijesim :D
ado-šampion

#392 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ado-šampion »

almir90 wrote:
ado-šampion wrote:

Evropska vozila dominiraju na domaćem tržištu, otkud to!? :shock: :lol:

Ovo da su broj 1 u svijetu, je li to tvoje mišljenje ili imaju dokazi za ovu tvrdnju?

Najbolji su valjda zato, što ih japanci pobjeđuju po pouzdanosti?
Ja navedoh gore tri argumenta ako me vid dobro sluzi? Kakav jos dokaz hoces? Hajde ti navedi jedan argument zasto nisu, osim da su smece po pozudanosti jer ti tvoj haver sve opravlja. Najjace mi je navedes ljudima argumente, a oni traze dokaz bez i jednog kontra-argumenta. :lol: Pa moze li rasprava nize otici?! :-)

Zasto ih Japanci pobjedjuju u pouzdanosti? Kad malo dublje razmislis ne mozes porediti to dvoje, Njemce koji su pioniri po mnogim tehnologijama, teze da prvi uvode nove stvari (prvi primjer koji mi pada na pamet, BMW je u kecu 2007. imao start-stop, sto i dan-danas nemaju svi u toj klasi), i Japanci koji u svemu dolaze posljednji, odnosno koriste sve ono sto svabe i ostali dobro istestiraju. U tome lezi kljuc zasto ih na najzahtjevnijem trzistu, evropskom, nigdje nema po prodaji. Razmisli onda malo zasto automatski mjenjac rikava, zasto airmatic rikava, a zapitaj se zasto Japanci takve stvari nemaju nikako. :wink:

A inace Japanci su vrijedi i pedantni, tako da ne vidim zasto ne bi bilo pouzdani.
almir90

#393 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by almir90 »

condy wrote: :run:

Toliko " znaš " o njima a pretpostavljam da ih nikad nisi vozio...ispravi me ako grijesim :D
Nemam potrebe da se hvalim šta sam sve vozao, nije mi u interesu, a jesam vozao svakakvih auta, što novijih, što starijih, svojih i tuđih kojih sam vozio na duže relacije. Njemačka, francuska, italijanska, nisam još japanska i američka.
condy

#394 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by condy »

Automatski mjenjač je vrlo pouzdan mjenjač ali da bi bio pouzdan njega treba redovno servisirati i pravilno se sa njim koristiti. Nekom crkne mjenjač a nikad ne zamjeni ulje u njemu, pa onda ne valja je mjenjač. Ukoliko mjenjač ima neku fabričku grešku, logično je da u garanciji se to i otkloni. Ukoliko radi četri-pet godina bez problema, i ako se pravilno održava nema šanse da zakaže kasnije.
Bakir1

#395 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Bakir1 »

madner wrote:
citroen xm wrote:Po čemu ne ispunjava uslove za Taxi vozilo? I kako taksiraju ako ne ispunjavaju uslove?
Sta mislis zasto u normalnim zemljama su Taxi vozila iz D i E kategorije?
To sto su srozali standarde pa naplacuju isto duplo slabiju uslugu nije razlog da se to prihvati. Ja uvijek, mada rijetko taksiram, sjedam u limuzinu. Sve ispod je prevara.
http://www.autoversicherung-online.info ... xi-fahrer/
johntra

#396 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by johntra »

Što sjebaste temu opet, jebo vas Passat, grob nezatrpani...
almir90

#397 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by almir90 »

ado-šampion wrote:
Najjace mi je navedes ljudima argumente, a oni traze dokaz bez i jednog kontra-argumenta. :lol: Pa moze li rasprava nize otici?! :-)
Ovo valjda važi za tebe, ti nas ubjeđuješ kako nema boljih auta.

Ja sam napisao prije, to da su najbolji, dovoljno govori o tome kako na našem tržištu iz godine u godinu sve je više drugih marki vozila, koja nisu iz njemačke.
condy

#398 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by condy »

almir90 wrote:
condy wrote: :run:

Nemam potrebe da se hvalim šta sam sve vozao, nije mi u interesu, a jesam vozao svakakvih auta, što novijih, što starijih, svojih i tuđih kojih sam vozio na duže relacije. Njemačka, francuska, italijanska, nisam još japanska i američka.
Mislim da se ipak hvališ :D

Ljudi koji svakodnevno voze automobile kojima ti osporavaš kvalitet, pitanje je da li su kompetentni da komentarišu njihov kvalitet i pouzdanost. Međutim, ti pored toga što nemaš iskustva sa audijem 3.0 tdi motorom generalizuješ i tvrdiš da taj motor ima problema sa lance, sa elektro parking kočnicom i sl. Ne možeš da generaliziraš na osnovu tako slabog uzorka. Ja znam za ta vozila koja su prelazila 300kkm bez problema sa lance, parking kočnicom, sa dobrom unutrašnjosti. Elektro parking kočnica ne može imati bilo kakve veze sa selenima. Ona ima elektro motorić koji zateže čeljusti kočnica i to na isti način kao i kad potegneš klasičnu ručnu. Ti elektro motorići se mogu zeznuti usljed nepravilnog korištenja. To ne može ići na dušu autu nego vlasniku, koji treba da zna ( a dosta ih ne zna ) da mora biti vezan da bi se ona automatski otpustila, u suprotnom možeš uništiti i motorić i svašta nešto još.
Last edited by condy on 04/11/2014 10:41, edited 1 time in total.
condy

#399 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by condy »

....
almir90

#400 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by almir90 »

condy wrote:
Mislim da se ipak hvališ :D

Ljudi koji svakodnevno voze automobile kojima ti osporavaš kvalitet, pitanje je da li su kompetentni da komentarišu njihov kvalitet i pouzdanost. Međutim, ti pored toga što nemaš iskustva sa audijem 3.0 tdi motorom generalizuješ i tvrdiš da taj motor ima problema sa lance, sa elektro parking kočnicom i sl. Ne možeš da generaliziraš na osnovu tako slabog uzorka. Ja znam za ta vozila koja su prelazila 300kkm bez problema sa lance, parking kočnicom, sa dobrom unutrašnjosti. Elektro parking kočnica ne može imati bilo kakve veze sa selenima. Ona ima elektro motorić koji zateže čeljusti kočnica i to na isti način kao i kad potegneš klasičnu ručnu. Ti elektro motorići se mogu zeznuti usljed nepravilnog korištenja. To ne može ići na dušu autu nego vlasniku, koji treba da zna ( a dosta ih ne zna ) da mora biti vezan da bi se ona automatski otpustila, u suprotnom možeš uništiti i motorić i svašta nešto još.
Ne hvalim se, samo ti govorim, da je sam vozao svakakvih vozila, da ne pišem u prazno.

Što el. ručne tiče, dešavalo se da ne otpusti kočnicu u potpunosti, i tako vremenom nastaju problemi, rođak mi je imao taj problem na A6.
Post Reply