PALESTINA (vidi 1. post)

Post Reply
insomnia78

#376 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by insomnia78 »

OldMayor wrote:Na strani sam Palestine zato jer neduzni narod gine. Nije ona beba ispalila raketu, nisu to uradili oni djecaci na plazi. Dovoljno je vidjeti broj poginulih sa obje strane, te profil poginulih pa da se vidi ko je tu agresor.

A po svim definicijama sam islamofob, tacnije bih rekao religiofol ako postoji ta rijec. Ateista sam i mrzim fakat da se religija mijesa previse u drustvo. Mrzim nepotrebno gradjenje vjerskih objekata samo da bi se zapisala teritorija. Tako da ne mogu biti objektivniji, jebe mi se i za zidove i za muslimane.

Ali ovo dole sto se radi nije ok, jer ja te ljude - gledam kao ljude. A ne kao muslimane, kao zidove itd.

Ista je prica kao i kod nas.

Kao da nije referenduma ne bi bio rat. Ama bio bi, referendum ga je samo ubrzao. Taman su četnici tolko bili zeljni krvi zbog nekakvog popisanog referenduma, to se odavno spremalo. Samo je bilo pitanje vremena.

Hocu da kazem, hamas, teroristi, samo opravdanje da se sto zesce krene u napad. Izrael radi po vec isprobanom receptu SAD.

I iskreno gade mi se i komentari tipa gdje si sad adolfe, sto ih nisi dokrajcio itd. Mislim fuj.
Bravo care
Otprilike tako i ja smatram

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
salvatore paradise

#377 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by salvatore paradise »

Cyrax wrote:
Itakoto wrote:Sta ti onda nije jasno kad covjek napise "zatvorena" Gaza? Da dodam mozda jos hermeticki?
Sve on zna, samo te pravi budalom tj. odabrao je stranu. :)
Vama je nepoznato da neko ne odabire stranu, a? Mislim da ne postoji covjek (ali bas covjek) kojem nije zao sto ginu nevini ljudi. Medjutim to ne znaci da trebamo zanemariti apsolutno sve cinjenice od pocetka ovog sukoba pa do danas.
Cyrax

#378 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Cyrax »

Biras cinjenice koje ti se svidjaju uz klasicno forumsko spinovanje dok samog sebe ne pocnes udarati po glavi kakve gluposti ti i slicni valjate.
Svakako je tebi dzabe govoriti tako da samo ti.
srk_let

#379 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by srk_let »

Cyrax wrote:Koga je to UN ikad odbranio? Kakve rezolucije i ljudska prava :lol:
Najveca zajebancija na svijetu
Slazem se!
Poenta je u tome sto je cijeli svijet organizovano dresiran da naziva crno bijelim.
Hajde sto ih gaze, moze im se. Nego ih gaze ali eto, kazu da se brane.
salvatore paradise

#380 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Cyrax wrote:Biras cinjenice koje ti se svidjaju uz klasicno forumsko spinovanje dok samog sebe ne pocnes udarati po glavi kakve gluposti ti i slicni valjate.
Nista ja ne spinujem, sve sto sam rekao je cinjenicno tacno. To sto ti zatvaras oci na cinjenice koje ti se ne svidjaju je tvoj problem, ne moj.
OldMayor

#381 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by OldMayor »

salvatore paradise wrote:
Cyrax wrote:
Itakoto wrote:Sta ti onda nije jasno kad covjek napise "zatvorena" Gaza? Da dodam mozda jos hermeticki?
Sve on zna, samo te pravi budalom tj. odabrao je stranu. :)
Vama je nepoznato da neko ne odabire stranu, a? Mislim da ne postoji covjek (ali bas covjek) kojem nije zao sto ginu nevini ljudi. Medjutim to ne znaci da trebamo zanemariti apsolutno sve cinjenice od pocetka ovog sukoba pa do danas.
Ako ginu civili - a vidimo da ginu, ti mozda ne vidis - da, treba sve zanemariti.
BHCluster

#382 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

Cyrax wrote:Biras cinjenice koje ti se svidjaju uz klasicno forumsko spinovanje dok samog sebe ne pocnes udarati po glavi kakve gluposti ti i slicni valjate.
Nista ja ne spinujem, sve sto sam rekao je cinjenicno tacno. To sto ti zatvaras oci na cinjenice koje ti se ne svidjaju je tvoj problem, ne moj.
Lazes!
salvatore paradise

#383 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

OldMayor wrote:
salvatore paradise wrote: Vama je nepoznato da neko ne odabire stranu, a? Mislim da ne postoji covjek (ali bas covjek) kojem nije zao sto ginu nevini ljudi. Medjutim to ne znaci da trebamo zanemariti apsolutno sve cinjenice od pocetka ovog sukoba pa do danas.
Ako ginu civili - a vidimo da ginu, ti mozda ne vidis - da, treba sve zanemariti.
Civili uvijek ginu. Ne treba zanemariti sve jer onda nista nismo dobili. Treba sprijeciti ubijanje nevinih, na svaki moguci nacin. Ali ne treba pricati o nekom zlocinackom Izraelu i nekoj finoj i nevinoj Palestini. kad to nije tacno
salvatore paradise

#384 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

BHCluster wrote:
Lazes!
To je taj argument. nemoj vise matereti...
Hajvan

#385 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Hajvan »

Imamo Dobricu Čosića na temi, direktno iz Hada. :mrgreen:
BHCluster

#386 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

BHCluster wrote:
salvatore paradise wrote: Nista ja ne spinujem, sve sto sam rekao je cinjenicno tacno. To sto ti zatvaras oci na cinjenice koje ti se ne svidjaju je tvoj problem, ne moj.
Lazes!
To je taj argument. nemoj vise matereti...
Od pocetka sukoba pa nadalje, ti samo izmisljas i kada te suocim sa cinjenicom ti odstupis neko vrijem pa se vratis sa istom pricom, par stranica unazad su moji dokazi koji su pobili sve sto si napisao do sada. Dokazi da nisu.
Itakoto

#387 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Itakoto »

Koje cinjenice? Sve sto sam procitao je bilo "neka prestanu podrzavati Hamas" "Hamas je iskljucivo kriv za ovo krvoprolice", "Hamas je prvi poceo gadjati Izrael", bla bla..
graue_maus

#388 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by graue_maus »

.
OldMayor

#389 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by OldMayor »

OldMayor wrote:
salvatore paradise wrote: Vama je nepoznato da neko ne odabire stranu, a? Mislim da ne postoji covjek (ali bas covjek) kojem nije zao sto ginu nevini ljudi. Medjutim to ne znaci da trebamo zanemariti apsolutno sve cinjenice od pocetka ovog sukoba pa do danas.
Civili uvijek ginu. Ne treba zanemariti sve jer onda nista nismo dobili. Treba sprijeciti ubijanje nevinih, na svaki moguci nacin. Ali ne treba pricati o nekom zlocinackom Izraelu i nekoj finoj i nevinoj Palestini. kad to nije tacno
Tako sto ces im najavit 50 sekundi prije da ces ih ubit?
:roll:
Stoner

#390 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Stoner »

Jel meni neko može objasniti kako je počeo taj rat i šta tačno žele i jedni i drugi?

Molim vas što objektivnije.
Sezam

#391 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Sezam »

Kako smo tek nedavno saznali da su Srbi prije 15 godina ubili sestero vlastite mladezi da bi otpoceli krvavi pir na Kosovu, tako ne treba da vas cudi da su njihova braca po zlocinu, izrael, ucinili potpuno isto sa onom trojicom mladih zidova.

Inace, zidovski fanatici se nece smiriti sve dok ne izazovu treci svjetski rat, jer tako im pise u njihovoj svetoj knjizi. Ko je imao prilike da otvoreno razgovara sa zidovima o ovom pitanju, zna o cemu pisem.
BHCluster

#392 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

Stoner wrote:Jel meni neko može objasniti kako je počeo taj rat i šta tačno žele i jedni i drugi?

Procitao si sve ove strance?
BHCluster

#393 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

Sezam wrote:Kako smo tek nedavno saznali da su Srbi prije 15 godina ubili sestero vlastite mladezi da bi otpoceli krvavi pir na Kosovu, tako ne treba da vas cudi da su njihova braca po zlocinu, izrael, ucinili potpuno isto sa onom trojicom mladih zidova.

Inace, zidovski fanatici se nece smiriti sve dok ne izazovu treci svjetski rat, jer tako im pise u njihovoj svetoj knjizi. Ko je imao prilike da otvoreno razgovara sa zidovima o ovom pitanju, zna o cemu pisem.
U ovom dokumentarcu se o tome u detal prica i pokazuje o cemu se zapravo radi.
Stoner

#394 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Stoner »

BHCluster wrote:
Stoner wrote:Jel meni neko može objasniti kako je počeo taj rat i šta tačno žele i jedni i drugi?

Procitao si sve ove strance?
Pa nisam, neda mi se iščitavati skoro 20 stranica.

Čitao sam malo i evo kako ja to vidim:

Palestina i Izrael nisu postojali kao suverene moderne države prije 40ih. Da bi se iskupili za Holokaust i Aušvic, Zapad Jevrejima daje zemlju koja je pod kolonijalističkom vlašću Britanije ako se ne varam. To se Palestincima nije svidjelo i onda su započeli rat. Izrael se brani tako što vrši brutalan teror nad Palestincima.

Sad me interesuje šta žele Židovi a šta Arapi, i kako oni misle da bi se sukob trebao okončati.
Nemojte mi samo reći da se Izrael sam treba samoukinuti a Jevreji spakovati kofere i ostaviti Arapima zdravstvo, univerzitete i ekonomiju od 200 milijardi dolara?
salvatore paradise

#395 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

BHCluster wrote:
salvatore paradise wrote: To je taj argument. nemoj vise matereti...
Od pocetka sukoba pa nadalje, ti samo izmisljas i kada te suocim sa cinjenicom ti odstupis neko vrijem pa se vratis sa istom pricom, par stranica unazad su moji dokazi koji su pobili sve sto si napisao do sada. Dokazi da nisu.
A sa kojom si me to cinjenicom suocio? :lol:
statixx

#396 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by statixx »

Najbolje da krenes od Belforove deklaracije...
salvatore paradise

#397 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Itakoto wrote:Koje cinjenice? Sve sto sam procitao je bilo "neka prestanu podrzavati Hamas" "Hamas je iskljucivo kriv za ovo krvoprolice", "Hamas je prvi poceo gadjati Izrael", bla bla..
Ako sagledas hronoloski kako su se stvari desavale, vidjeces da su Arapi zakuhali ovaj sukob. I to se uopce ne moze dovoditi u pitanje (naravno u ozbiljnoj diskusiji, sto ova svakako nije). Kao drugo, taman se dogovori primirje i Hamas rokne par raketa i onda se sakrije medju svoj narod koji onda uzalud gine. Mozes ti blablati do sutra, tako stvari stoje.
salvatore paradise

#398 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

OldMayor wrote:
salvatore paradise wrote: Civili uvijek ginu. Ne treba zanemariti sve jer onda nista nismo dobili. Treba sprijeciti ubijanje nevinih, na svaki moguci nacin. Ali ne treba pricati o nekom zlocinackom Izraelu i nekoj finoj i nevinoj Palestini. kad to nije tacno
Tako sto ces im najavit 50 sekundi prije da ces ih ubit?
:roll:
Tako sto ces kao prvo prestati raketirati Izrael nekim smijesnim raketicama. Tako sto ces lobirati kako i gdje mozes. Tako sto ces traziti saveznike, a ne tjerati ih od sebe. Tako sto ces konkretno nesto poduzeti a ne samo kukati. Ili drugim rijecima, ako ne pomognes sam sebi nece ti niko drugi pomoci. To se tebi ili meni ne mora svidjeti, ali to je tako.
salvatore paradise

#399 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Sezam wrote:Kako smo tek nedavno saznali da su Srbi prije 15 godina ubili sestero vlastite mladezi da bi otpoceli krvavi pir na Kosovu, tako ne treba da vas cudi da su njihova braca po zlocinu, izrael, ucinili potpuno isto sa onom trojicom mladih zidova.

Ne znas ni ti o cemu pises, u tome je najveci problem :roll:
Hafis

#400 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Hafis »

Palestinci su danas samo neugodno podsjećanje u savjesti arapskog svijeta.
Kako vrijeme ide tako ih i sve više prekriva zaborav.
Da je bilo jedinstva i političke volje, kao što nije - jer su jedinstvo i politička volja misaoni pojam za arapski svijet - palestinski čvor bi se davno riješio političkim sredstvima.
A sad ovako ?..... svak' se o svom jadu zabavio.
Post Reply