Kakva je budućnost Lancie
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#376 Re: Kakva je budućnost Lancie
Na njegovu zalost nije uspio unistiti temu! Isto tako nikad niko nece unistiti slavnu Lanciu 
- _mufljuz_
#377 Re: Kakva je budućnost Lancie
steta sto ovaj koncept nije nikad zazivio...tj ferrari ga je zaustavio....

ako sam i za jednim italijanskim autom bio bolestan to je bio Stratos.....
bila bi jedno od najljepsih auta ikad....

ako sam i za jednim italijanskim autom bio bolestan to je bio Stratos.....
bila bi jedno od najljepsih auta ikad....
- Qler
#378 Re: Kakva je budućnost Lancie
Poslije pola, naravno 
Ja sam fakat mislio da ce novi stratos doci na trziste... i mislim da bi im se isplatilo, ali eto, jebi ga...
Ja sam fakat mislio da ce novi stratos doci na trziste... i mislim da bi im se isplatilo, ali eto, jebi ga...
- _mufljuz_
#379 Re: Kakva je budućnost Lancie
ovakav stratos sa nekim "hibridom" AR GTA- Lancia-Maserati-Ferrari motorom od jedno 300-350 KS bi isao ko halva za 150 000€ i garantujem da bi prodali najmanje 2 godine proizvodnje unaprijed....Qler wrote:Poslije pola, naravno
a polo
0:33 - dobih hipertenziju
- drndalo
#380 Re: Kakva je budućnost Lancie
Nesto nam dugo nema Golfa 5+1-III dio...? Da ga nije Ravnogorski pokret zikn'o...? 
Da se vratim na temu ovakav Stratos, mozda u nekoj celavijoj varijanti, negdje u Lotus Elise klasi bi mislim bio pun pogodak, i mislim da bi prodavali barem 30.000 godisnje...
Da se vratim na temu ovakav Stratos, mozda u nekoj celavijoj varijanti, negdje u Lotus Elise klasi bi mislim bio pun pogodak, i mislim da bi prodavali barem 30.000 godisnje...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#381 Re: Kakva je budućnost Lancie
Mozda je stratos stvarno mogao donijeti renesansu brendu. Ali Fijat je tu opet favorizovao Alfu ispred Lancije i odlucio se za 8c Competizione. 
- Industrialyzer
#382 Re: Kakva je budućnost Lancie
_BataZiv_0809 wrote:Mozda je stratos stvarno mogao donijeti renesansu brendu. Ali Fijat je tu opet favorizovao Alfu ispred Lancije i odlucio se za 8c Competizione.
I hvala im na remek djelu zvanom 8c ceompetizione
- drndalo
#383 Re: Kakva je budućnost Lancie
*ebem li ga, da su pametni, ko sto izgleda nisu, mogli bi to i sada... 8c je bio dosta skuplji od ove moje ideje koja ga predvidja oko Elise-a, dakle negdje oko 50.000€, i sa ne bas ogranicenom kolicinom, kao sto je 8c imao po mnogostruko vecim cijenama... Dakle ta 2 uopste ne bi morala biti konkurencija jedan drugom...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#384 Re: Kakva je budućnost Lancie
Industrialyzer wrote:_BataZiv_0809 wrote:Mozda je stratos stvarno mogao donijeti renesansu brendu. Ali Fijat je tu opet favorizovao Alfu ispred Lancije i odlucio se za 8c Competizione.
I hvala im na remek djelu zvanom 8c ceompetizione
I ja kazem. Ali da je nepravda prema Lanciji, jeste. Doduse mnogi uspjeh duguju nepravdi, ali to je vec filozofska tema.
- _mufljuz_
#385 Re: Kakva je budućnost Lancie
do bola dobra replika
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#386 Re: Kakva je budućnost Lancie
Koliko je po vasem misljenju padu ugleda Lancie doprinijela pocesto negativna kampanja ADAC-a? Evo vidimo da im nije mrsko frizirati rezultate. Takodjer i nasi auto portali uopce ne maze Lanciu.
Nedavno citam usporedni test Lancie y i dva korejska auta i u naslovu za Lanciu kazu luksuzni promasaj. U tekstu to nigdje ne argumentuju. A vecina ljudi cita samo naslove.
Prije 5-6 godina desila mi se nevjerovatna situacija. Naime u jednom domacem casopisu citao sam test onih kineskih automobila. Novinar ih je hvalio kao da su remek djela. I u avionu pricajuci sa frajerom do sebe ispostavi se da je to taj covjek! Taj novinar!
Kaze auto je havarija ziva, ali ako ga popljujem, necemo dobijati auta na test i pare! Kad sam ga pitao za talijanske aute, samo se nasmijesio i rekao da nemaju bas neku saradnju sa Autocomercom.
Koliko ovakve stvari imaju uticaja na ugled Lancie?
Nedavno citam usporedni test Lancie y i dva korejska auta i u naslovu za Lanciu kazu luksuzni promasaj. U tekstu to nigdje ne argumentuju. A vecina ljudi cita samo naslove.
Prije 5-6 godina desila mi se nevjerovatna situacija. Naime u jednom domacem casopisu citao sam test onih kineskih automobila. Novinar ih je hvalio kao da su remek djela. I u avionu pricajuci sa frajerom do sebe ispostavi se da je to taj covjek! Taj novinar!
Kaze auto je havarija ziva, ali ako ga popljujem, necemo dobijati auta na test i pare! Kad sam ga pitao za talijanske aute, samo se nasmijesio i rekao da nemaju bas neku saradnju sa Autocomercom.
Koliko ovakve stvari imaju uticaja na ugled Lancie?
- drndalo
#387 Re: Kakva je budućnost Lancie
Imaju uticaja ali minornog... Najveci uticaj je imala sama Lancia/Fiat radjenjem kako su radili... Malo bi piskili, malo bi kakili, malo bi zadrzali sve to u sebi... Sjecam se Theme 8.32 kad se pojavila, zamisli, odlicno se prodavala i u Njemackoj... Zasto, zato sto niko drugi nije imao nesto slicno... I sta urade oni ? Umjesto da taj top model naprave odlicnim i nastave tim putem, oni se poseru na to i stanu... Ne treba tu niko da pljuje i frizira, kad sam svoje pluseve pretvoris u minuse...
Novinari ? Ima ih svakakvih, kao i novina... Neki bi se *ebali za marku, neki ne bi...
Autocommerce ? Prava antireklama za jedan brand, ali oni su bili samo nadogradnja vec u startu lose postavke... A dva losa ubise Milosa, i ne prave (osim u matematici - x - = +) dobro....
Novinari ? Ima ih svakakvih, kao i novina... Neki bi se *ebali za marku, neki ne bi...
Autocommerce ? Prava antireklama za jedan brand, ali oni su bili samo nadogradnja vec u startu lose postavke... A dva losa ubise Milosa, i ne prave (osim u matematici - x - = +) dobro....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#388 Re: Kakva je budućnost Lancie
Slazem se, riba od glave smrdi. Fiat ima puno nelogicnih poteza na kojima se fundira ovo s(r)tanje u kojem su sad. Ali eto nekako im uvijek oprostim kad ugledam svoje auto na parkingu. Ili kad kraj mene prodju Brera, GTV, Coupe, Barchetta, Thesis, Kappa... Voljeti talijanska auta je dijagnoza, hamandrndalo wrote:Imaju uticaja ali minornog... Najveci uticaj je imala sama Lancia/Fiat radjenjem kako su radili... Malo bi piskili, malo bi kakili, malo bi zadrzali sve to u sebi... Sjecam se Theme 8.32 kad se pojavila, zamisli, odlicno se prodavala i u Njemackoj... Zasto, zato sto niko drugi nije imao nesto slicno... I sta urade oni ? Umjesto da taj top model naprave odlicnim i nastave tim putem, oni se poseru na to i stanu... Ne treba tu niko da pljuje i frizira, kad sam svoje pluseve pretvoris u minuse...
- sema911s
#389 Re: Kakva je budućnost Lancie
sami talijandjosii su krivi ja to ovako vidimm,.,
novi 500,j enastao na platformi pande,.ta platforma je stara 19godina(promjenili su prenje vjesanje, i zandje pomakli 8mm natrag,.razvukli podnicu za 10cm),. ta sasija je napravljena za punta koji tu konstrukciju voce od 92,. novi 500 ima u koliko varijanti 500c, 500l, 500suv,. pa na tu podnicu se parvi punto, grande puno(lancyia y, delta,) alfa mito, sada planiraju nekog suv-a,. sedici je bio rebrandirani suzuki sx4 samo mnogo skuplji,., podnica od fiata gt je bravo sa multilinkom nazad i izduzenjem za 20tak cm,., karavani su nastali samo produzivanjem podnice,. alfa 159 je nastala spajanjem 156 i 166(prednje vjesanje je 155 pod 166 nazad multilink),., alfa gt je 156 skracena za 15cm,. brera je 159 sa tunelom za awd,. ali pod im se radio po narudzbi jer kardan posudjen od mrskog svabe,.,
e sda ovo radi slicno i vw ,.,al od prije nekoliko sa mqb,.,.psa sa njihovom modularnom,. ford dugi niz godina,.,toyota od 86,
samo sto to svi vjesto sakriju,.,
e sada kada pogledas zabarska uspjesna avta,.,delta integrale,., da su je nastavili pravit jos par godina,., impreza i lancer nebi uspjeli ovo sto su uspjeli u reli takmicenjima,., mali talijanski kabrioleti,., jbga julia(gulieta) je nestala sa trzista tako brzo,., da je danas toliko cijenjena,. 155 razvaljuje u dtm,., sta odluce talijani,., hmm hajd da se povucemo ,., par godina,., u wtcc,.,156 przi sve redom sta urade,.,skresu budzet za razvoj novih avuta,.pa ih seat odere sa duplo manje para ,.,jer je pokupio njihove injzinjere,., fiat proda platformu tipa zastavi da prave floridu,., i sta su uspjeli,., svi su znali da je florida tipo,., i lagano se povezu kockice,.,
i ono sto ih je najvise ubililo,.,su neki modeli a dosta ih ima koji su bili nedovrseni,., 147 junior plastike su otpadale vrlo brzo umjesto 4-5 zabica 3,. ima toga dosta,.,
do nebrige za kupce, krenuvsi od bosne,., hrvatske,.malo malo neko novi ovlasteni zastupnik,., onda rok cekanja sada da kupite 500 cekate do 3 mjeseca,., da uzmete a1 rok je 10dana(ako nije nesto posebno na njemu)
novi 500,j enastao na platformi pande,.ta platforma je stara 19godina(promjenili su prenje vjesanje, i zandje pomakli 8mm natrag,.razvukli podnicu za 10cm),. ta sasija je napravljena za punta koji tu konstrukciju voce od 92,. novi 500 ima u koliko varijanti 500c, 500l, 500suv,. pa na tu podnicu se parvi punto, grande puno(lancyia y, delta,) alfa mito, sada planiraju nekog suv-a,. sedici je bio rebrandirani suzuki sx4 samo mnogo skuplji,., podnica od fiata gt je bravo sa multilinkom nazad i izduzenjem za 20tak cm,., karavani su nastali samo produzivanjem podnice,. alfa 159 je nastala spajanjem 156 i 166(prednje vjesanje je 155 pod 166 nazad multilink),., alfa gt je 156 skracena za 15cm,. brera je 159 sa tunelom za awd,. ali pod im se radio po narudzbi jer kardan posudjen od mrskog svabe,.,
e sda ovo radi slicno i vw ,.,al od prije nekoliko sa mqb,.,.psa sa njihovom modularnom,. ford dugi niz godina,.,toyota od 86,
samo sto to svi vjesto sakriju,.,
e sada kada pogledas zabarska uspjesna avta,.,delta integrale,., da su je nastavili pravit jos par godina,., impreza i lancer nebi uspjeli ovo sto su uspjeli u reli takmicenjima,., mali talijanski kabrioleti,., jbga julia(gulieta) je nestala sa trzista tako brzo,., da je danas toliko cijenjena,. 155 razvaljuje u dtm,., sta odluce talijani,., hmm hajd da se povucemo ,., par godina,., u wtcc,.,156 przi sve redom sta urade,.,skresu budzet za razvoj novih avuta,.pa ih seat odere sa duplo manje para ,.,jer je pokupio njihove injzinjere,., fiat proda platformu tipa zastavi da prave floridu,., i sta su uspjeli,., svi su znali da je florida tipo,., i lagano se povezu kockice,.,
i ono sto ih je najvise ubililo,.,su neki modeli a dosta ih ima koji su bili nedovrseni,., 147 junior plastike su otpadale vrlo brzo umjesto 4-5 zabica 3,. ima toga dosta,.,
do nebrige za kupce, krenuvsi od bosne,., hrvatske,.malo malo neko novi ovlasteni zastupnik,., onda rok cekanja sada da kupite 500 cekate do 3 mjeseca,., da uzmete a1 rok je 10dana(ako nije nesto posebno na njemu)
- ElRe
#390 Re: Kakva je budućnost Lancie
Ovdje ima puno gresaka.sema911s wrote:sami talijandjosii su krivi ja to ovako vidimm,.,
- drndalo
#391 Re: Kakva je budućnost Lancie
A tip-felere necu ni brojati...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#392 Re: Kakva je budućnost Lancie
Momci ispravite covjeka u onome sto grijesi. Izuzev gramatike 
-
530i
#393 Re: Kakva je budućnost Lancie
Ne, novi 500 je nastao na platformi Pande, koja je zapravo nastala na malkice skraćenoj platformi Fiata 128 u nas najpoznatijeg po dvojajčanom blizancu zvanom stojadin, ali opet i ta platforma iz 69 vuče korijene tamo iz vremena prije Drugog svjetskog rata, tačnije godine 1936. tad su smislili da auto treba imati 4 točka i 1 volan...jbg.sema911s wrote:sami talijandjosii su krivi ja to ovako vidimm,.,
A za one koje interesuje prava istina sve piše na wikipediji...
-
Neregistrirani
#394 Re: Kakva je budućnost Lancie
"Fiat confirms Lancia will become an Italy-only brand
Fiat officials have announced plans to reorganize Lancia which will sell cars only at home in Italy.
At the beginning of the year we heard a rumor about Lancia being turned into an Italy-only brand and this will actually happen as Fiat's Alfredo Altavilla (Chief Operating Officer for Europe, Africa and Middle East) said yesterday during the presentation of Fiat Chrysler Automobiles' plans the objective is to "reorganize the network coherently with Lancia becoming an Italy-driven brand."
Moreover, Lancia will axe the Delta, Thema and Voyager which means the Ypsilon will be their sole offering and only in Italy. Chances are the current generation of the Ypsilon will be phased out around 2018 and at that point Lancia could be axed altogether."
Fiat officials have announced plans to reorganize Lancia which will sell cars only at home in Italy.
At the beginning of the year we heard a rumor about Lancia being turned into an Italy-only brand and this will actually happen as Fiat's Alfredo Altavilla (Chief Operating Officer for Europe, Africa and Middle East) said yesterday during the presentation of Fiat Chrysler Automobiles' plans the objective is to "reorganize the network coherently with Lancia becoming an Italy-driven brand."
Moreover, Lancia will axe the Delta, Thema and Voyager which means the Ypsilon will be their sole offering and only in Italy. Chances are the current generation of the Ypsilon will be phased out around 2018 and at that point Lancia could be axed altogether."
- _mufljuz_
#395 Re: Kakva je budućnost Lancie
sto ce reci - pravice je samo za dusu

- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#396 Re: Kakva je budućnost Lancie
Usput budi rečeno, jesi li ti druže sad u Rajvosa ili "preko grane"?_mufljuz_ wrote:sto ce reci - pravice je samo za dusu![]()
![]()
-
Neregistrirani
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#398 Re: Kakva je budućnost Lancie
Za mene kao velikog Lancistu bi stvarno bila gorka knedla da VW kupi Lanciu i da onda dijeli platforme sa Skodama
Ali ako ce to dovesti do renesanse brenda, onda ce mi biti lakse 
-
citroen xm
#399 Re: Kakva je budućnost Lancie
Ja kao veliki ljubitelj Lanče bi više volio da propadne nego da je kupi VW.
- sema911s
#400 Re: Kakva je budućnost Lancie
_BataZiv_0809 wrote:Za mene kao velikog Lancistu bi stvarno bila gorka knedla da VW kupi Lanciu i da onda dijeli platforme sa SkodamaAli ako ce to dovesti do renesanse brenda, onda ce mi biti lakse
cek a to skoda nesto losija od recimo jednog fiat-a koji od onog starog fiata jedino nosi ime,.
ko moze da lanciu vrati na put stare slave jedino ko trenutno ima trziste i "znanje" cemperko je ko nasi politicari samo prodaji pa valjda sta zaradis,. a ako vag uzme lanciu vratice oni nju na sumske staze, pa mozda tako i audi skonta da slava nije samo u celavim glavama