od mene dosta poliranje i ciscenje, jos da mu sijalicu mijenjam jasta cu
a nama ozenjenim nista ne fali, imamo i viska
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Bakir1 wrote:moram malo doliti ulja na vatru![]()
octavia 2008 kilometraza se vidi

u tome je i kvaka, Octavija je za stepenicu niža klasa od lagune, ali je zato za stepenicu više u svemu ostalomjohntra wrote:Ne može se ni ovo porediti, jer nisu iste klase...Sandero i Fabia jesu ista klasa...
johntra wrote:Haj sad brzo vidi kad je izašla Laguna na tržište, a kad nova Octavia...kad to uradiš, umij se hladnom vodom i oguli jabuku...ha yah...
Osim to ima jedan eminenti ekspert koji tvrdi da nije bitno kad je koji model izasao nego je bitno sta se nudi u 2013. godinijohntra wrote:Haj sad brzo vidi kad je izašla Laguna na tržište, a kad nova Octavia...kad to uradiš, umij se hladnom vodom i oguli jabuku...ha yah...

Jos da je ceska marka karavan!johntra wrote:težak izbor, majku mu...
Tvoje pitanje je kilometarsko, takav mora biti i odgovor.goran16v wrote: Da prekratim ovu tvoju kilometarsku filozfiju sa 2 pitanja:
Posto ja nisam pitao ni za 1,9D, ni za 1,9TD, ni za 1,9 SDI nego za 1,9 TDI i posto jeftina izvlakusa od direktog odgovora "razlikuju se" NE ZNACI isto sto i to su razliciti motori (razlikuju se i motoru iz Yuga 55 i Yuga 60 pa je opet to isti motor), odgovori na ono sto sa te pitao: Da li je svaki 1,9 TDI motor koji ima drugaciju konfiguraciju, razlicit motor ili su se to modifikacije jednog te istog motora?
Zapravo i ne moras da odgovaras jer cim si umjesto kratkog odgovora poceo da mudrujes na kilometre o 1,9 D/TDI/SDI, diznama, bla, bla, bla jasno je sta je pravi odgovor ali posto ti ne ide u prilog jer automaski potapa svu teorriju o razlicitim K9K motorim svjesno ga izbjegavas.
Drugo pitanje, posto ovdje nije pitanje da li je to modernija ili starija verzija istog motora, da li ti to zelis reci da je definiciju motora vaznije ono sto je iznad i oko bloka od onog sto je blok u unutar bloka?
Preformulisi pitanje (nije semanticki ispravno), pa ces dobiti odgovor.da li ti to zelis reci da je definiciju motora vaznije ono sto je iznad i oko bloka od onog sto je blok u unutar bloka?
Jebem mu kolje, sta ovdje u zvanicnom cjenovniku od 01.06.2013. pise:goran16v wrote:Bar jednom bi za promjenu mogao prestati filozofirati napat i provjetiti da Fabiu bez ABS-a odavno nije moguce kupiti bez obzira i da ti ga usput malo viknem upravo tvojim argumentom, da to apsolutno nema nikakve veze jer ovo 2013. i da te ne ineteresuje sta je bilo nekad!citroen xm wrote:Dobiju se 4 zvjezdice, a ne znam koliko zvjezdica može dobiti sada auto bez ABS-a kako se Fabija nudila do nedavno, a možda čak i sada.
ABS incl. MSR dual rate(*osim 5421J4, 5421JD,5421KC,542164,542184) za Active opremu = 508 KM (vjerovatno + PDV
A jesi li ikad pokusao otici u salon i reci ja bih da kupim ovu sto nema ABS?drndalo wrote:
Jebem mu kolje, sta ovdje u zvanicnom cjenovniku pise:
http://www.skoda.ba/sitecollectiondocum ... novnik.pdf
ABS incl. MSR dual rate(*osim 5421J4, 5421JD,5421KC,542164,542184) za Active opremu = 508 KM (vjerovatno + PDV
Kad si ti meni preformilisao pitanje da ja tebi sad preformulisem sta si ovdje napisao:direstraits0078 wrote:
Odgovor na oba pitanja je isti: nije isti motor, radi se o drugom motoru, tj. evolucijama vise razlicitih izvedbi motora, tj. nije isti blok, tj. nije ista glava... Ajd' valjda skontas ovaj put.
Pa nisu oni bas od jucer da ih svaki iznervirani formus moze *ajebavat kako mu se prohtije. Na dnu dnu cjenovnika pise:drndalo wrote:Jednom kada budem voljan da ih namucim i hocu, i to iz inata, ima u cjeniku, narucite mi iz fabrike molim, i to po akcijskoj cijeni... Svakako me te reklame "vec od" jako nerviraju...
goran16v wrote:Kad nestane argumenata pocicnje semantika i gramatika!!!!!!
A vezano za moj odgovor, ocito ne razumijes ono sto je napisano:da li ti to zelis reci da je definiciju motora vaznije ono sto je iznad i oko bloka od onog sto je blok u unutar bloka?
izelis reci da je definiciju motora vaznije
. Kuzis? Ajd sad idi vrit.od onog sto je blok u unutar bloka
eh onda je odgovor slijedeci:Da li ti to zelis reci da je za definiciju motora vaznije ono sto je iznad i oko bloka od onog sto je blok i/ili unutar bloka?
Motor 1.116 ccm iz Yuga 55 je razlicita verzija i po tebi nije isti motor kao motor od 1.116ccm iz Yuga 60! Takodjer, osnovni 1,9 TDI 66kW iz Passata nije isti motor kao 1,9TDI 66kW iz Audia jer je u Audiu smjesne uzduzno i samim time su izvodi za hladnje, lokacije pratecih agregata, karter itd razliciti. Bravo!direstraits0078 wrote: 2. Ima vise razlicitih verzija motora (koji samim tim nije isti motor), dakle razliciti motori/razliciti blokovi/razlicite glave/razliciti prateci agregati.
3. Motor nije isti zato sto:
a) u bloku motora imas razlicite izvedbe cilindra
b) u bloku motora imas razlicite izvedbe donjeg postroja bloka
c) u bloku motora imas razlicite izvedbe gornjeg postroja bloka
d) blok motora ima razlicite izvedbe hladjenja